Şimdi Ara

Roland RH-A7 inceleme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ne zamandır bu konuyu açacaktım; Roland ürün için özellikle "digital pianolar için optimize edilmiş" desede ve ben piyanomda kullanmak için aldıysamda, ürünün inanılmaz bir müzik dinleme performansıda var. Özellikle klasik müzik ve çoğu zaman solo piano yada piano+orkestra dinlesemde, diğer müzik türlerinde de denedim. caz, pop, rap gibi. Kulaklık açık tip dediğimiz tipten. Yani kulaklıktan değilde normal hoparlörlerden dinliyormuş gibi bir etki var ama bunun götürüsüde dış ortam seslerini tamamen engelleyememesi. Yani gürültülü ortamlarda müzik dinlemek için değil bu kulaklık. Ürünün malzemesi plastik, deri, kumaş ve altın uçlu jackıda sayarsak, altından. Malzeme kalitesine girmiycem, Yamaha sever olsamda, Roland markasının bugüne kadar kalitesiz birşey yaptığını görmedim. Tek sorunu biraz pahalı olması ürünlerinin. Bu kulaklıkta ortalama 175Tl civarı bir fiyata satılıyor. Siyah, beyaz, kırmızı renk seçenekleri var. Fiyat aslında sadece kulaklık üreten firmaların aynı ses kalitesi kulaklarının fiyatı ile kıyaslanınca bence ucuz bile. Ürünün bence en büyük eksisi digital piano için optimize demesi çünkü bunu okuyan ve digital piano ile alakası olmayan biri satın almaz. Bende müzik dinlemek için ayrı kulaklık almadan bir deneyim diyip performansını farkettim. Sabit 1-2 eko ayarı ile pop ve türevlerini çok yüksek basslı olarak dinleyebiliyorsunuz. Klasik müzikte ise daha fazla eko ayarı gerekiyor, kulaklığın bass gücü çok olduğu için, kalın yaylılar (çello, kontrbass) çok öne çıkıyor. Aynı şekilde cazda da bassı kısmak gerekli. Ürünün teknik özelliklerini aşağıdaki linkte bulabilirsiniz ama ben yinede copy-paste yapayım;

    http://www.roland.com/products/en/RH-A7/

    Type of Construction Open type; dynamic
    Driver 40 mm in diameter
    Sensitivity 97 dB/mW
    Maximum Input 1,000 mW
    Impedance 34 ohms
    Frequency Response 10 Hz to 25,000 Hz
    Cord 3 m (10')
    Plug Stereo mini (gold-plated)
    Plug adaptor (mini plug -> 1/4-inch phone plug)

     Roland RH-A7 inceleme.



    Ürünün asıl özelliği olan digital piyano performansıda oldukça iyi. Normalde piyanoya bağlamadan önce müzik dinlesem, piyanoda basslar kafa şişirir diye düşünürdüm ama öyle değil. Tüm tuşlar, tizler, midler ve bass tuşlar çok güzel, dengeli ve naturel olarak duyuluyor. bassları boğmuyor, tizlerde kulak tırmalamıyor.

    Ürünün eksisi ise kulaklıklarının biraz küçük olması. Kulakları güzel sarıp kapatıyor ama daha büyük olup, birazda kulak çevresini sarsa daha güzel olurmuş.

    Gitar? Ürünü elektro gitarda denemedim ve tahminde de bulunamıyorum, çünkü digital piyanoya bağladığımda sanki piano olduğunu tanıtmışım gibi bass karakteri azalmakta, müzik dinlerken laptopa taktığımda ise artmakta. Digital piyanonun çıkışı ile alakalı bir durum sanırım. Eğer müzikteki karakteri elektro gitarda da verirse ve anfinin bass potansı yetersiz kalırsa düşürmek için çok kafa ütüleyici olur.

    Sonuç; Peki digital piyano için illa bu kulaklığa gerek var mı? aslında yok, ürün benim durumumda olan, hem piyanomda iyi sonuç versin hemde müzik dinlerken kaliteli ses alayım diyenler için ve iki ayrı kulaklığa para vermek istemeyenler için en güzel çözüm.
     Roland RH-A7 inceleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chum lee -- 30 Eylül 2014; 9:00:36 >



  • Uplayalim

    Bu kulakligi kullanan oneren varmi?

    Referans kulaklik olarak kullanilabilirmi her yerde piyano kulakligi deniliyor?

    Benzer butcedeki saglam referans kulakliklarindan (samson sr850 vs gibi) eksigi varmi?

    Hala bu donemde alinir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.