Şimdi Ara

ROG R3E ve corsair Dominator GT 2000Mhz C8 sorunsalı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda kendimi tanıtacak bir bolum bulamadım o yuzden direk konuya girmek durumunda kaldım hatam varsa affola.

    Foruma yazmamak icin aslında baya bir direndim donanım haberin altını ustune getirdim sizin paylasmıs oldugunuz cogu cozumu denedim ama malesef stabil sistem yakalıyamıyorum.
    Sorunum su
    Yurtdısından asus rog rampage 3 extreme anakart aldım buna uygun olarak corsair dominator GT 2000 MHZ c8 air flow 3*2GB=6GB ram takımı aldım.
    Gel gelelim bu ramleri bir turlu 2000 MHZ de stabil olarak calıstırmayı basaramadım.

    QPi ve Dram voltajlarını otomatikde bıraktıgımda oyuna girene kadar problem yok oyunda 3-4 dakika sonra 0x000000124 gibi bir mavi ekran alıyorum.Forumda bir arkadasımızın yazdıgına gore QPi voltajının yetersizliginden kaynaklıymıs bu mavi ekran QPİ a voltaj vermeye korktugumdam Dram voltajını 1.65 yapayım dedim bu sekilde denedim gene sorun aynı timing leriyle biraz ugrastım 8-9-8-24 denedim 8-9-9-24 denedim 9-9-9-24 dendim sonuc mavi ekran QPİ voltajını yukselttim 1.48 demisler corsair forumda dendim mavi ekran 1.5 mavi ekran en son olarak ram MHZ sizini dusurmeye karar verdim 1 FSB dusurdum veri yolunu 2006 MHZ yerine 1989 gibi yanlıs hatırlamıyorsam bi MHZ deger aldı ramim ve bu sekilde 8-9-8-24 bi sure calıstı gene mavi ekran aldım.

    En son sinirden cıldırdım ve QPİ voltajına abanaya karar verdim gozum donunce QPİ voltajını 1.68 - 1.70 gibi biyerlere cektim Dram voltajını 1.68 yaptım aido64 sistem stres testinde 35 dakika kadar stabil calıstı ve su anda test hala surmekde ama bu seferde kuzey koprusu 78 dereceye dayandı guney koprusude 70 derece islemciyse 57 stabil cekirdekler 69-66-68-67 olarak gorunuyor ve stabil.

    ancak kuzey ve guney koprulerinin bu sekile ısınmaları beni korkutuyor buna farklı bir cozum bulabilirmiyiz.Bu ramleri bu cozumler dısında stabil olarak nasıl 2000MHZ de calıstırabilirim (XMP'de bios boot bile etmior) mavi ekran almak istemiorum artık bir tane bile oyun oynuyamadım agız tadıyla.Herturlu cozum ve fikirlerinize acıgım.Sistemimdeki parcaların hepsini yurtdısından aldıgım icin garanti problemi yasayabilirim.Önerilerini bekliyorum.


    Sistem
    asus rampage 3 extreme anakart
    i7 950
    Evga GTX470 sc
    corsair f60X2 raid
    corsair 6gb 3X2GB 2000 MHZ c8 dominator GT ram
    cosair TX750 80+ power suply
    corsair h70 su sogutma sistemi
    aerocool xpredator kasa



    _____________________________




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.