Arkadaşlar herkese merhaba, Bende sm58 mikrofon var. Yeni bir mikrofon daha almayı düşünüyorum. Fiyat aralığı ve kalite açısından sm58'e benzediği için Rode NT1-A'yı almaya karar verdim. Fakat bilmediğim bazı şeyler var: 1)NT1 A sahne performansı için kullanılır mı? 2)Mikrofonun range'i büyük mü? Yani çevre sesleri çok fazla alacak kadar hassas mı?
Yardımcı olabilecek arkadaş yok mu?
sm58 sahnede kendini kanıtlamış bir mikrofon Rode NT1-A ise daha çok kayıt maksatlı kullanılmakta sahnede kullanan pek görmedim duymadım ama Rode ismi yeter birde dikkat et piyasa da istemediğin kadar sahte shure var
rode nt1a yı sahnede ne amaçla kullandıgına bağlı. eğer bar gibi bir ortamsa hiç düşünme.bu tarz condenser mic. ler hassastırlar ve geniş bir ortamdaki sesi alırlar özellikle geniş diyaframlı ise..... ama konser sahnesi gibi yerlerde yer yer kullanılır. örnegin koro sesi için. sen sahnede vokal içinmi düsünüyorsun ve nasıl bir sahne?
Ben 2007 yazında NT1-A aldım. Mikrofondan son derece memnunum. Sesi çok net ve seviyesi bence yeterli. Hele hele benim gibi bir amatör için süper ötesi. Ama benim gözümden kaçan bir şey oldu. Benim aslında hücum kayıt hastası olduğum. Bu durumda da alt kattan yada yan komşudan gelen sesleri bile alan, ağzındaki en küçük şapırtıyı bile kendi kulağımızın duyacağından daha iyi kayda alan Rode NT1-A benim için fazla iyi oldu Dolayısıyla iki yıl zarfında bugüne dek çok vakit ayıramadım ama artık ayırabiliyorum tekrar, düzenli olarak çalışıyorum, NT1-A mı satıp Shure SM58 tarzı bişi almayı düşünüyorum...