Şimdi Ara

Rockstar oyunlarını neden Türkçe yapmıyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bağımsız oyun yapımcıları bile Türkçe ekliyor ama koskoca Rockstar yapmıyor bunu, neden?
    Mesela RDR2'yi ele alalım, neredeyse 1 milyar dolar maliyeti var oyunun, 20 bin dolar verip Türkçe dilini oyuna ekletmek çok mu zor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 22 Nisan 2020; 0:53:39 >

• Sen Ortadoğulusun sus ve yerine otur (!)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korgeneral1071

Sen Ortadoğulusun sus ve yerine otur (!)
    Steam'den baktım Arapça bile yok, ilginç, mesela ubisoft Arapça ekliyor oyunlarına.
  • Adamlar azıcık sattığı ülkeye neden dil desteği versinler :D? Bu her firma için geçerli. Çıkıp da "Ben oyunları torrentten indiriyom yiaağ oyuna para mı verilir" diyen andavallar olduğu sürece (sayıları satın alan insanlardan çok daha fazla olduğu sürece) kimsenin çıkıp da dil desteği isteme hakkı yok bu ülkede
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunakokarcali_

Adamlar azıcık sattığı ülkeye neden dil desteği versinler :D? Bu her firma için geçerli. Çıkıp da "Ben oyunları torrentten indiriyom yiaağ oyuna para mı verilir" diyen andavallar olduğu sürece (sayıları satın alan insanlardan çok daha fazla olduğu sürece) kimsenin çıkıp da dil desteği isteme hakkı yok bu ülkede
    Nereden biliyorsunuz az sattığını? Bence gta en az 1 milyon satmıştır TR'de. Ayrıca firmanın ilk adımı atması gerekiyor, yapsınlar bakalım TR ondan sonra anlarız.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Gta çıkalı 7 sene oldu hocam. Adamlar 7 sene sonunda çok sattıkları ülkeyi değil ilk zamanlarda, ilk yıllarda çok sattıkları ülkeyi daha kaale alır. Bana kalırsa da TR desteği olsa gene bir cacık değişmez. Korsan oynayan zihniyet TR desteği yok diye korsan oynamıyor. Ha ülkemizde oyun almak büyük bir lüks haline geldi ama makul fiyatlarda olsa bile yeterince ünite satışı olmaz ülkemizde. Yani ben öyle düşünüyorum
  • quote:

Gta çıkalı 7 sene oldu hocam. Adamlar 7 sene sonunda çok sattıkları ülkeyi değil ilk zamanlarda, ilk yıllarda çok sattıkları ülkeyi daha kaale alır. Bana kalırsa da TR desteği olsa gene bir cacık değişmez. Korsan oynayan zihniyet TR desteği yok diye korsan oynamıyor. Ha ülkemizde oyun almak büyük bir lüks haline geldi ama makul fiyatlarda olsa bile yeterince ünite satışı olmaz ülkemizde. Yani ben öyle düşünüyorum
    Yani bir de şu var, tam fiyat parası istiyor ama TR dil desteği yok, Avrupa ve Amerika'da 30 dolar civarı şu an oyun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlar Neden Türkçe Gelmiyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bu arada GTA V ülkemizde 500k bile satmamış. Bir de zaten Gta 170TL değil mi? Doların malum durumu vergiler falan
    1 milyon sattığını düşünmüyorum ama satmış olsa bile 130 milyon satış yapmış oyun için 1 milyon satış çok düşük.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıldı yine canına yandığımın rockstar-Türkçe ikilisi içeren konu

Dan Houser gittikten sonra şirketteki baskı-mobbing ortadan kalktı deniyordu. Belki bu durum sadece Türkçe değil, birkaç dilin daha desteklenmesine sebep olur.

Ama ben yine de ihtimal vermiyorum.

Bizim ülkemizde satış rakamları düşük kalıyor evet ama şöyle bir durum var. Witcher 3 Türkçe dil desteği çıkarmış ama gördüğünüz üzere millet yine Türkçe yama kuruyor. Orjinalindeki dil desteğinin yetersiz olduğunu söylüyorlar. Rockstar da bu konuda kusursuz olmak istediği için sanırım genel dillere destek veriyor sadece. Olay bana göre bu. Ama şu mobbingci eleman gittikten sonra durumlar değişebilir.
  • quote:

Bu arada GTA V ülkemizde 500k bile satmamış. Bir de zaten Gta 170TL değil mi? Doların malum durumu vergiler falan
    Kaynak?
    Yıllar sonra bu fiyata indi, RDR 2 mesela 300 TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torkema61

Açıldı yine canına yandığımın rockstar-Türkçe ikilisi içeren konu

Dan Houser gittikten sonra şirketteki baskı-mobbing ortadan kalktı deniyordu. Belki bu durum sadece Türkçe değil, birkaç dilin daha desteklenmesine sebep olur.

Ama ben yine de ihtimal vermiyorum.

Bizim ülkemizde satış rakamları düşük kalıyor evet ama şöyle bir durum var. Witcher 3 Türkçe dil desteği çıkarmış ama gördüğünüz üzere millet yine Türkçe yama kuruyor. Orjinalindeki dil desteğinin yetersiz olduğunu söylüyorlar. Rockstar da bu konuda kusursuz olmak istediği için sanırım genel dillere destek veriyor sadece. Olay bana göre bu. Ama şu mobbingci eleman gittikten sonra durumlar değişebilir.
    Yav istedikten sonra her türlü yapılır kaliteli, mesela gönüllü Witcher 3 çevirmenlerinin ismi yazıyor ilgili konuda araştırıp iletişime geçmek çok zor olmasa gerek.

• CDPR Take Two’dan çok daha küçük olmasına rağmen oyunlarına Türkçe dil desteği veriyor. Cyberpunk 2077 gibi büyük bir yapımı Türkçe getirecek adamlar.

tabii ki zor değil. 1 liralık oyunda Türkçe dil desteği var üstelik sıfır sorun. benim buradaki düşüncem oyunun satıp satmaması falan değil. genele hitap etme gereği duyulmaması. ve bu giden adam iyi biri de olsa katı disiplinli birisiymiş. Küçücük bir ihtimal de olsa umudum var benim. En azından Türkçe karakterlere yer verilmiş GTA 5'te.
  • Umut besleyecegınıze oyunların dağıtımını yapan sirketlere mail atın support bölümüne yazın. Translatele çevirsenız bile her gün 10larca insan istediğinde daha çok gelir elde etmek ıcın Türkçe oyunada bütce ayıracaktır adamlar.

Sadece dikkat etmenız gereken oyunun yapımcı sırketı degıl yayımcı olan localizationla ilgilenıyor onlara maıl atın. Mesela Playstatıon bu konuda cok daha ıyı Türkce Dublaj oyunlara dahı sahıbız. Bir su konuya göz at ıstersen onlarca AAA+ oyun var Türkçeye sahıp https://forum.donanimhaber.com/playstation-turkce-oyunlar-listesi-ilk-sayfayi-son-guncelleme-tarihi-13-04-2020--98786638-79#142998082

Son olarakta hıc bır sırket forum veya baska siteden gönüllü yada bıreysel cevırmen aramaz.
    Örneğin Playstatıon turkıyenın calıstıgı bir cevırı sırketı var 23 Studıos dıye basta oyun cevırı gıbı sıtelerde turkce cevırı yapan arkadasların kurdugu bır sırket sanırım suan Witcher3 dahıl pek cok büyük oyunun cevırısını bu arkadaslar yaptı mesela.

Çok uzun yazdım ama sonuc yıne aynı yere çıkıyor adamlar daha çok para kazanmak ıcın Türkçe yapar cünkü kapitalıst sıstem boyle doner :) ama talep olusmali ki arz etsınler oyuzde mail atman gerekıyor Rockstar'a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malimalix -- 22 Nisan 2020; 19:38:54 >

En az 1 milyon satmıştır derken kaynak sorgulamıyorsunuz. Ayrıca rdr 2 ucuz bile. 60 dolardan daha ucuz. Ek olarak oyun fiyatları yüzünden sorumlu tutulacak mecra ve kişiler belli de neyse malum
    Diğer arkadaşlara cevaben olsun bu da üşendim etiketlemeye:
    Bazı firmalar satış rakamlarını değil oyuncu kitlesini daha ön planda tuttukları için -ki genelde küçük firmalar (zamanında cdpr de küçüktü)- dil desteği sağlıyorlar. Büyük firmaların umurlarında bile değiliz ki haklılar. Mesela EA'ya bakalım. Herifler bildiğim kadarıyla (yanılıyorsam affola) sadece fifada dil desteği sunuyor çünkü bu oyun fazla satıyor ülkede ama diğer EA oyunlarında (Bf1 hariç ki içinde Osmanlı geçiyor bir zahmet olsun dil desteği) düşük satış olduğu için destek yok. Ülkemizin torrentçileri para verip oyun alma alışkanlığı edinmediği sürece çoğu firma destek falan vermez. İyi forumlar

• Azıcık mı? Fifa ve csgodan sonra bu ülkede en çok satan oyun gta v’dir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    130 milyon satmış bir oyundan bahsediyoruz. Ülkemizde 500bin satışı bile bulmadı :D? Hadi 1 milyon satmış olsun ee 1/130. Kabullenmek mi istemiyorsunuz az satıyor işte arkadaş diğer ülkelere göre çok az

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana kimse yok satılmıyor yok talep az falan demesin cd projekt red cyberpunk gibi bir oyunu türkçe çıkarıyorsa rockstar da çıkarabilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: malimalix

Umut besleyecegınıze oyunların dağıtımını yapan sirketlere mail atın support bölümüne yazın. Translatele çevirsenız bile her gün 10larca insan istediğinde daha çok gelir elde etmek ıcın Türkçe oyunada bütce ayıracaktır adamlar.

Sadece dikkat etmenız gereken oyunun yapımcı sırketı degıl yayımcı olan localizationla ilgilenıyor onlara maıl atın. Mesela Playstatıon bu konuda cok daha ıyı Türkce Dublaj oyunlara dahı sahıbız. Bir su konuya göz at ıstersen onlarca AAA+ oyun var Türkçeye sahıp https://forum.donanimhaber.com/playstation-turkce-oyunlar-listesi-ilk-sayfayi-son-guncelleme-tarihi-13-04-2020--98786638-79#142998082

Son olarakta hıc bır sırket forum veya baska siteden gönüllü yada bıreysel cevırmen aramaz.
    Örneğin Playstatıon turkıyenın calıstıgı bir cevırı sırketı var 23 Studıos dıye basta oyun cevırı gıbı sıtelerde turkce cevırı yapan arkadasların kurdugu bır sırket sanırım suan Witcher3 dahıl pek cok büyük oyunun cevırısını bu arkadaslar yaptı mesela.

Çok uzun yazdım ama sonuc yıne aynı yere çıkıyor adamlar daha çok para kazanmak ıcın Türkçe yapar cünkü kapitalıst sıstem boyle doner :) ama talep olusmali ki arz etsınler oyuzde mail atman gerekıyor Rockstar'a
    Böyle pek çok kez mail atıldı ama sonuç alınamadı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.