Şimdi Ara

*** Rockchip RK3288 Cihazlar Bölümü *** Artık satışta !!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.034
Cevap
23
Favori
71.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Measy b4s aldım ama 20 gün oldu hala Türkiye ye girmedi. Gelsin incelemesini yaparız. Bu arada @raceranthayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

quote:

Orijinalden alıntı: mühbir

Güle güle kullanın @racerant .

Şu linkteki ürün nasıldır.? Fiyatına değer mi? Bir de tek eksisi çipsel dolby çözücüye sahip değil demiş(ne demek istediğini anlamadım).
    http://www.sanalpazar.com/Tronsmart-Orion-R28-Meta-Rk3288-Quad-Core-16gb-2gb-Ram__isp32525790

O urun beelink r89 ile ayni iste. Sadece plastik kasasi degisik :)

Dolby, Dts ve True Hd sesleri passthrough aktarir. Yani sesi Home Cinema sistemine (av receiver) girmeniz gerekir. Aksi takdirde stereo ses alirsiniz.

Urun guzel bir urun. O urunu 260 tl ye ali express den alabilirsiniz. Yok beklemem derseniz alin. Ben ayni urunu beelink olarak sanalpazarda 300 tl ye verdim.

Hergün sanal pazara bakıyorum nasılda denk gelmedi keşke burda yazsaymışınız .Hayırlısı artık.

• stone2003 S kullanıcısına yanıt
    Darisi başına kardeşim :)

• quote:

Şu linkteki ürün nasıldır.? Fiyatına değer mi? Bir de tek eksisi çipsel dolby çözücüye sahip değil demiş(ne demek istediğini anlamadım).
    http://www.sanalpazar.com/Tronsmart-Orion-R28-Meta-Rk3288-Quad-Core-16gb-2gb-Ram__isp32525790

Hocam bu linkten alana kadar aliexpress ten falan kendin al. Adam bildiğin dropshipping yapıyor. Yani yurtdışından söyleyecek o da ürünü, elinde stok yok yani.

• @racerant inceleme için teşekkürler
  • Tek sorun XBMC nin güncellenmesi. Hangi Rockhip (3288) ürününü alırsanız alın güncellemeyi beklemek durumundasınız.
    Zira xmbc de ses şu an stereo. Ben DTS ve True HD ses alamadım. Rockchip konu üzerinde çalışıyormuş.

Ancak MX player oldukça başarılı oynatım konusunda. Bu arada her nedense wifi süper hızlı çalışırken LAN protu daha yavaş.
    Onu Beelinke yazdım. Ona da bir yazılım güncellemesi gelicek.

Birde belirtmeyi unuttum cihaz pek ısınmıyor. Bu konuda endişelerim vardı ama ısınma konusunda bir problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 13 Ekim 2014; 7:46:55 >
  • hayırlı olsun.beğendiğine sevindim.
    daha öncede dediğim gibi ben rockchip konusunda biraz çekiniyorum.android ratafı falan beni hiç ilgilendirmiyor.
    adam gibi goruntu ve ses kalitesi olsun yeter benim için.
    o yüzden benim sormak istedigim daha önceki rockchiplerde yaşanan görüntündeki o solgunlunluk cnasızlık devam ediyormu?
    sigma ile karşılaştırdıgımızıda bu bariz ortadaydı.
    bu konuda gelişme varmı?
  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Sadece media player olarak kullanacak olsam bende sigma cihaza yönlenirim. Ancak ben cihazı pc gibi kullanıyorum.
    Evde karşılaştırabileceği tek cihaz Wester Digital Live idi. Onunla arasında tek fark ışık farkı oldu. Rk3288 de görüntüde
    ışık farkı vardı. Tv den ışığı biraz açtığımda aynı seviyeye geldi gibi. Ben açıkcası çok ciddi bir fark göremedim.

Bu arada android ile ilgilenmiyorsanız bu tarz bir kutu almanıza da gerek yok bence. Ben film izlemenin yanında
    digiturkplay, popcorn time seyirtürk, torrent indirme, dizi izleme, torrent streaming ve iptv uygulamaları için kullanıyorum bu cihazı.
    Ayrıca web de surf için bunu kullanıyorum. Ha arada oyun oynadığımda oluyor ama nadiren.

Dedimya PC gibi kullanacaksanız bunu almak mantıklı. NErden baksanız dummy bir pc yada thinclient bile 300-400$ civarı.
    Ancak media player olarak sigmalar daha başarılıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 13 Ekim 2014; 16:28:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rata

quote:

Hocam bu linkten alana kadar aliexpress ten falan kendin al. Adam bildiğin dropshipping yapıyor. Yani yurtdışından söyleyecek o da ürünü, elinde stok yok yani.

Biliyorum hocam ama kredi kartım yok(bankamatik kartı ile alışveriş olurmu bilmiyorum).
    Şimdiye kadar Türkiye içinde bile internetten alışveriş yapmadım çin nedense pek güvensiz geldi.
    Hatta şöyle bir fiyat buldum güvenilir mi değil mi bilmiyorum.
    http://www.geekbuying.com/item/Tronsmart-Orion-R28-Meta-RK3288-Quad-Core-2-0GHz-Android-4-4-4K-TV-Box-HDMI-HDD-Player-2G-16G-Support-2-4G-5G-Wifi-Bluetooth-OTA-OTG-331614.html

Arada 90tl fark çıkıyor çevirince ama netten alışverişi anlamadığım ve güvenmediğim için ciddi ciddi almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühbir -- 13 Ekim 2014; 21:44:13 >

• mühbir kullanıcısına yanıt
    Sizin geekbuyingde baktiginiz cihaz Tronsmart Pro modeli yani 2gb ram 8gb rom ve ap6220 wifi chipseti ile gelir.

Ancak diger urun Tronsmart Meta modeli yani 2 gb ram 16gb rom ve ap6335 (5ghz) wifi chipseti ile gelir. Aralarinda 20 $ fark vardir.

Sanalpazardaki ilan ile geekbuying maliyet farki ( meta modeli) tam olarak 60 tl civarindadir. Bugun 2 tane Tronsmart R28 Meta siparisi verdim ordan biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 13 Ekim 2014; 21:39:23 >
  • quote:

Sizin geekbuyingde baktiginiz cihaz Tronsmart Pro modeli yani 2gb ram 8gb rom ve ap6220 wifi chipseti ile gelir.

Ancak diger urun Tronsmart Meta modeli yani 2 gb ram 16gb rom ve ap6335 (5ghz) wifi chipseti ile gelir. Aralarinda 20 $ fark vardir.

Sanalpazardaki ilan ile geekbuying maliyet farki ( meta modeli) tam olarak 60 tl civarindadir. Bugun 2 tane Tronsmart R28 Meta siparisi verdim ordan biliyorum

Uyarı için teşekkürler , ilk mesaja metanın 2.sine pronun linki koydum.
  • mühbir kullanıcısına yanıt
    Ben meta almani oneririm wifi si gercekten cok iyi :)

Bu arada yakin zamanda 4gb ram / 32gb rom lu cihazlar cikacak.

Seneye ise androide 64 bit geliyor sonrasinda 64 bit destege sahip donanimlari gorecegiz 2016 da tabi ...

Sonu yok bu işlerin

Bu arada GOOOOOLLLLLLLL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 13 Ekim 2014; 22:50:25 >
  • Beelink R89 ve Tronsmart R28 ile ilgili birde olumsuz noktaları ve eksik gördüklerimi toparlamak istedim arkadaşlar
    Almak isteyen arkadaş bu noktaları göz önünde bulundursun. Cihaz henüz yeni olduğundan yazılım ile ilgili
    bazı güncelleme ihtiyaçları var haliyle

* Filmlerde sahnelerin karanlık görünme sorunu.
    Daha önceden de bahsettiğim gibi evdeki Wester Digital medya oynatıcı ile karşılaştırığımda filmlerde görüntülerin birazdaha
    karanlık olduğunu gördüm. TV den ışığı biraz açarsanız bu durum ortadan kalkıyor ancak yinede düzeltimesi gereken bir durum.
    Konu developerlar ile paylaşıldı.

Güncelleme: bir sonraki firmware de şu an kilitli ve hatalı configure edilmiş olan renk, ışık ve kontrast ayarları açık olacak. Böylece herkez istediği ayarı yapabilecek.

* XBMC de DD ve DTS lerin çıkmaması sorunu.
    Bu sorunun çözümü için Rockchip ve xbmc çalışıyor. Bir sonraki firmware de Kodi 14.0 xbmc sürümü yer alıcak.
    O sürümde sorun giderilmiş. Beklemedeyiz.

Güncelleme : Yeni çıkacak firmware de Kodi 14 XBMC sürümü ile bu sorun çözülüyor. (muhtemelen haftaya)

* Onboard ethernet performans sorunu.
    Ethernet kartının yavaş çalıştığını tespit ettim. Wifide herşey çok güzel hızlı ancak ethernette cihaz daha yavaş.
    Bunu ilk digiturplay izlerken keşfettim. Wifide çok net iken onboard ethernette görüntü daha bulanık. Bu da bant genişliği
    farkından ortaya çıkıyor. Bu sorunu da fraktab de developerlar ile paylaştım.

* Yukarıda belirttiğim noktayı burda da paylaşmak istiyorum. Sadece Film izlemek için cihaz alan arkadaşların Sigma chipsetli
    cihazlara yönelmesi daha doğru olacaktır. Zira Sigma cihazlar media oynatımında daha başarılı özellikle renk kalibrasyonu konusunda.
    Tabi 4K hariç. Zira 4K çözünürlük, Hdmı 2.0, h265 ve 60 hertz desteği henüz bir arada sigmalarda yok.

Android box almak için bence aşağıdaki 3 sebebe ihtiyacınız olmalı :
    1) Iptv uygulamalarınız izlemek (Digiturplay, popcorntime, tivibu, seyirturk gibi)
    2) Internet uygulamalarından fayfalanmak (Web browshing, torrent indirmek, ve hatta oyun oynamak)
    3) Media player uygulamaları ile film izlemek (xbmc, mxplayer)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 14 Ekim 2014; 14:56:31 >

• Bu arada iyi bir haber, bizim aletlere XBMC 14a gelmiş

2014-10-11 update:

xbmc-rk3288-14a.apk base xbmc 14.0a helix and haradware decoder with 4k h.265 4k h.264
    ================================================== =====
    This app support h.265 4k 10bit,hardware decoder with MP4 /MOV/MKV video format

now, We can't support h.265 decode by hardware with flv / ts format, because of xbmc's parse not supporting HEVC

so, waiting for new app verison, we will keep update and optimization

Download Here:http://www.mediafire.com/download/9iq09l1p8hvmhdh

Media player sorunlarını takip için :
    http://www.freaktab.com/showthread.php?16486-R89-Multimedia-playback-and-XBMC-feedback-here/page9

Bu arada Koying in SPMC si çok methediliyor media player olarak, herşeyi sıkıntısız çalıştırdığı söyleniyor :

http://spmc.semperpax.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 14 Ekim 2014; 12:15:36 >

• SPMC ayrı bir player mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

SPMC ayrı bir player mı ?

Koying tarafından modlanmış olan bir XBMC sürümü Altyapısı yine XBMC.
  • racerant kullanıcısına yanıt
    Hocam selam, media player konularında yorumlarınızı ilgi ile okuyorum.

Sizin de bahsettiğiniz gibi ben sadece video izlemek içn media player arıyorum. Zaten smart tv'im var, alacağım cihazın boşuna andoridle kasılmasını istemiyorum.

3d bluray iso oynatsın, dolyaısıyla en az hdmi 1.4 desteği olsun, dts decode etmesine gerek yok passthrough yapması yeterli, pioneer 323k sahibiyim.

Bu ürün ayırdığım bütçe max 250 tl şimdilik. Bana önerebileceğiniz androdisiz bir media player var mı?

Egreat r200 pro plus baktım ama o da 400 tl civarı şu an türkiye'de, çin fiyatı da 300'ü geçiyor hemen hemen.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ender

SPMC ayrı bir player mı ?

Koying tarafından modlanmış olan bir XBMC sürümü Altyapısı yine XBMC.

arkadaşım bu kablodan turkuyede nerden bulabilirim.. elimdeki 5v 5a guc kaynagının cıkısını micro usb cevırıp kullanmak ıstıyorum da

http://www.dx.com/p/5-5mm-x-2-1mm-female-to-micro-usb-power-adapter-cable-for-raspberry-pi-tablet-cellphone-10cm-219393#.VD0s7c7Ojbw

• ender E kullanıcısına yanıt
    karaköy selanik pasajı ya da bakrıköy merter elektronik de yaptırabiilrsiniz bundan.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.