Şimdi Ara

Rocco e i suoi fratelli - Rocco ve Kardeşleri (1960) | Luchino Visconti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rocco ve Kardeşleri (1960)

    http://www.imdb.com/title/tt0054248/



    Rocco ve Kardeşleri unutamadığım filmler arasında yer alıyor.Olay örgüsü eski Türk filmlerine benzediğinden olsa gerek insanı içine çeken bir yapısı vardı,kesinlikle tavsiye ediyorum.Tek oturuşta izlenecek harika bir filmdir.Alain Delon muazzam oynamış Kısacası ben filmi çok samimi bulmuştum.

    Rocco ve Kardeşleri, İtalya'nın güneyindeki yoksulluktan kaçarak endüstri merkezi Milano'da yaşamaya çalışan bir ailenin öyküsüdür. Film, Vincenzo, Simone, Rocco, Ciro ve Luca adındaki beş kardeşin yaşadıkları üzerindedir. Bu beş kardeşin annesi Rosaria, yoksulluktan kurtulmaya çalışırken önceden şehirde yaşayan büyük oğlu Vincenzo nun ona yardım edeceğini düşünür. Boksçu olan Simone vesonradan boksa başlayacak Rocco(Alain Delon) bir kadın yüzünden karşı karşıya gelecektir.

     Rocco e i suoi fratelli - Rocco ve Kardeşleri (1960) | Luchino Visconti







  • imdb top 500 de ikamet eden harika bir italyan filmi. Alain Delon abimizin en iyi filmlerinden.. görülmeli.
  • Visconti'nin Il Gattopardo (The Leopard) ile birlikte en iyi filmi. Tıpkı Japonya'da Akira Kurosawa ve Masaki Kobayashi gibi yönetmenlerin yaptığına benzer şekilde savaş sonrası etkiyi kopan kollar ve bacaklar üzerinden değil de sosyal değişim üzerinden ele alır. İnsanların savaş sonrası barınabilme, yaşayabilme ihtiyaçları için geçtikleri cendereyi keskin şekilde çizer Visconti. İtalyan Yeni Gerçekçi akımının en güçlü örneklerindendir. Alain Delon'un ise Jean-Pierre Melville'in Le Samourai'ı ile birlikte en iyi performansıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi De-Niro -- 17 Ağustos 2012; 9:11:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Anderson

    imdb top 500 de ikamet eden harika bir italyan filmi. Alain Delon abimizin en iyi filmlerinden.. görülmeli.


    Kesinlikle hocam Alain Delon için bile izlenir..


    quote:

    Orijinalden alıntı: De Profundis

    Visconti'nin Il Gattopardo (The Leopard) ile birlikte en iyi filmi. Tıpkı Japonya'da Akira Kurosawa ve Masaki Kobayashi gibi yönetmenlerin yaptığına benzer şekilde savaş sonrası etkiyi kopan kollar ve bacaklar üzerinden değil de sosyal değişim üzerinden ele alır. İnsanların savaş sonrası barınabilme, yaşayabilme ihtiyaçları için geçtikleri cendereyi keskin şekilde çizer Visconti. İtalyan Yeni Gerçekçi akımının en güçlü örneklerindendir. Alain Delon'un ise Jean-Pierre Melville'in Le Samourai'ı ile birlikte en iyi performansıdır.


    Hocam Rocco e i suoi fratelli'nin,yine Visconti imzası taşıyan The Leopard adlı eserinden daha sağlam olduğu aşikar.Leopard'ın son yarım saati dans sahneleriyle geçiştirilmek istenmiş lakin Rocco e i suoi fratelli filminde göze batan senaryo boşluğu nredeyse yok.İki filmi senaryo bazında mukayese edecek olursak Rocco e i suoi fratelli bir adım öne çıkıyor ve nispeten daha dolu dolu geçen bir yapım olduğunu müşahede edebiliyoruz.Senin de bahsettiğin gibi bu sosyal değişim süreci çarpıcı bir şekilde ekspoze edilmiş.Gayet başarılı

    Alain Delon'a gelince Le Samourai performansı da görülmeye değer


    Görüşleriniz için Eyvallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony. Montana. -- 17 Ağustos 2012; 14:43:30 >




  • Rocco ve kardeşleri deyince ne oluyoruz dedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X kare

    Rocco ve kardeşleri deyince ne oluyoruz dedim

    hahaha.. çok kötüsün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.