Şimdi Ara

ROBOTICS 9107 bağlantı problemi !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • önceden tek portlu zoom adsl modem kullanıyodum. yeni bilgisayar aldım ikisini de nete bağlamak için robotics 4 portlu modem aldım. kurulumunu falan dikkatle yaptım. ıp bulunamadı tarzında bi hata verdi önemsemedim devam ettim. zoom modemde ip yi otomatik olarak alıyodum çünkü. modem nete bağlanıyo ama en fazla 5 dakika sonra bağlantı kesiliyo sonra kurulumdaki hatay veriyo. ip bulunamadığı için modemle bağlantı kurulamıyo.

    internet özelliklerinden baktım ip/dns otomatik olarak alınıyo. neden ip bulunamadı diyo anlamadım. bunun sebebi ne olabilir.

    bir de telefonu kullanamıyorum çünkü modemde telefon takmak için yer yok. (zoom'da line ve de phone diye iki giriş vardı oraya bağlıyodum telefonu) bu modemi kullanan varsa telefonu nasıl bağlayacağımı söyleyebilir mi lütfen. çok kötü bi durumdayım şu an. ne telefonu kullanıyorum ne interneti. 5 dakikda sonra bağlantım kesilmiş olur heralde

    aletin resmi ekte var

     ROBOTICS 9107 bağlantı problemi !!!







  • 1. Öncelikle tüm ADSL modemlerde gerektiği gibi entegre devreli reguleli güç kaynağı kullanın. Duvar prizinde Voltajda veya başka değerlerde değişme program kopukluğu tüm modemlerde yapar.(Ben ATABA aldım, 13 YTL, adama US Robotics güç kaynağını düş dedim, 1 YTL ye bile kabul etmedi, bunu dükkana sokamam, mutlaka aleti yakar dedi) 20 YTL ye "Switch Mode" denilen trafosuz tam elektronik devreli de var, daha iyi, ama kullanımı farketmez.
    2. Modemin içi biraz ısınır, ama alt ve üstten havalandırması mükemmeldir, elektrik süpürgesi havalandırma yarıklarını tozdan emdir ve modem hava değişimi olan yerde bulunsun, ben alttan bol hava alabileceği, üst havalandırma yarığı baca gibi en üstte kullanıyorum, hiç sorun yok.
    3. Kutunun içinden kaliteli telefon hattı ayırıcı (Splitter diyorlar) çıkıyor (Excelsus marka). Telefon prizinden bilgisayara çıkışı 2 kablo takılabilecek çoklayıcı alınacak ( 1 YTL), birisine doğrudan modeme, 2.sine splitter de denilen telefon ayırıcı ve bunun çıkışına telefonunu bağlayacaksınız.
    4. Hazır telefon kabloları 0,22 mm kesitlidir. Apartman girişinden veya daire girişinden modeme kadar 0.7 mm kesitli çok telli Telekom onaylı kablolar kestirin, uçlarına pensesi ile telefon fişi taksınlar, bunları kullanın.
    5. Ethernet bağlantısı yapan RJ 45 fişler yuvasına tam oturmamıştır. kablocu yaptı ise kabloları yanlış uca takmıştır, sırası var, başka ethernet kablosu dene.
    6. Verilen CD si ile kurmak kolay, PPoE seçiyorsun bağlandığın Superonline veya Telekom simgesini tıklıyorsun, Telekomun sana verdiği kullanıcı ismi ve şifreyi giriyorsun, birkaç daika sonra bozulmamak ve tekrar ayarlanmamak üzere bağlanıyor. Bağlan - Tüm bağlantıları göster de LAN veya yükek hızda internet simgesini sağ tıklayınca "Onar" çıkıyor, burası DNS hizmeti gibi ayarları bir daha otomatik yaparak onarıyor. telefon hatı yoksa IP bulunamadı yazıyor.
    7. Bilgisayar içinden yeni ağ oluştur ile de kendi kendine bağlanabiliyor. Ağ oluştururken bilgisayara doğru talimatı vermeniz gerekir ki doğru ağ kursun. Bilgisayar modemi 4 portlu olduğu için "hub" kabul ediyor. Eski ağları sil, yeni ağ bağlantısı bunlara dikkat ederek ve çıkan tercihleri doğru yaparak kur.
    8. Telefon hattının kopuksuz gelmesi gerekir IP yazısı telefon hattı temas kesilirse veya tek kalın bakır tel olursa bükülemiyor, kırılıyor, 48 V vermesi lazım.
    9. Apartman girişlerinde telefonları dağıttıkları penseyle kabloları ittirdikleri yuvalar var. Bunların yan sanayi 2,5 YTL, 1-2 sene içinde paslanıyor veya yayı gevşiyor, temassızlık yapıyor. Telekom onaylılar 10 YTL. Ben apartmanın tüm telefon kablolarını değiştirttim. Telekom her şehirde belli adette elektrikçi ile apartman içi telefon kablosu döşeyebilir anlaşması yapıyor, teminat alıyor. Elektrikçiler malzeme ve işçiliği azaltmak istiyorlar. Gelen elektrikçiye Telekom'dan yetkili getirip kontrol ettireceğim, Telekom onaysız malzeme veya işçilik varsa söktürüp ilk bulduğum yetklili elektrikçiye yaptıracağım ve istediği parayı senden alacağım, standard dışı malzemelerini de iade ederim dedim; Adam o zaman ben kabloyu değiştireyim, TS ve Telekom onaylı alayım, 2 adet apartman girişi kablo ucu yuvası için 5 er YTL fark istedi, verdim, hatlarım demir gibi, başım ağrımıyor.
    Emekli James Bond




  • zoom un bilgisyrdaki bütün ayarlarını sildinmi?zoom un internetteki siteden ip yi iptal et
  • dostum ip de sabitliyceksen
     ROBOTICS 9107 bağlantı problemi !!!

    çok büyük olmuş
    resmi farklı kaydederekden görebilirsin

    ramanzan acelesinden temize çekemedim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkcs -- 13 Eylül 2007; 18:59:07 >
  • aynı sorun bendede var ne yapıcam bilmiyorum
    yularıdaki resimlerdeki hataları veriyor
  • adaptör 12v vermişler
    9v 1.2A bi adaptör takınca canavar gibi çalıştı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.