Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (3132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
62.678
Cevap
1.528
Favori
2.792.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
91. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 31303131313231333134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • irobot i7 robottan böyle mekanik bir ses geliyor başına gelen oldu mu acaba.

garantisi bittiği için söktüm detaylı temizlik yapayım dedim. Ana tekerleklerin mil kısmını çıkaramadım aralarında köpeğin tüyleri çıkıyor ama iğne ile 3-5 tane anca çıktı. mil kısmını çıkaramadım burada videoyu atlıyor mile vurdum ama ıhh banamısın demiyor.

@Hepsirobot ustacım bir yol gösterebilir misin :)

Jose Ocampoyoutube
    This tutorial is to learn how to remove the wheels on iRobot Roomba 960 Please keep noticed that both wheels are the same but opposite sides.. you can you this video for both Or you can get both for 40$
    https://youtu.be/0gkbvQeuNX8?si=FG22IlNHNnpgabE1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 18 Ekim 2025; 17:4:0 >

Donanım sorunu Ecovacs modellerinde gelmiyor, hala evladiyelik denebilecek kadar sağlam üretim yapıyorlar ancak onlarda da yazılım yeni yeni oturmaya başladı. Malum, eskiden çok fazla şikayet gelirdi Ecovacs yazılımından.

Dişlileri temizlemeniz yeterli olmalı aslında, tekerlek milini çıkarmanıza gerek yok. Dişli millerinde gevşeme var ise randıman vermeyecektir, tekerlek ünitesinin değişmesi gerekebilir. Gerekirse parça desteğimiz mevcut.

Orijinalden alıntı: Canka1

X11 ilk izlenimlerim şu şekilde:

- Aleti ilk kurup evi haritalandırdıktan sonra hiç su vs koymadan kazara çalıştırdım. Olmayan suyla mop'u yıkamaya çalıştı, robotu doldurmaya çalıştı, robot silme & süpürmeye çıktı, istasyona geri dönüp mop'u yıkamaya çalıştı ve kurutmayı başlattı. Kısaca istasyonda muhtemelen sıvı sensörü yok, şok oldum. Sonrasında istasyona koyduğum sıvı bitsin, uyarı verip vermemesine göre burayı tekrar güncellerim.

- Süpürmesi baya normal süpürgeyle süpürüyor gibi. Süpürme işleminde özellikle halıda normal süpürge kıvamında yüksek ses geliyor, düz zeminde o kadar yüksek ses yok. Temizlemesi baya iyi diyebilirim. Mop kaldırması kalın halılar için çok uygun değil gibi. Bendeki ince halı olduğundan ıslatma vs sorunu olmadı ama kalın halılarda bu sorun yaşanır gibi duruyor.

- Mop'lamada baya başarılı. Kenar kısımları 2 kere temizlemeyi seçseniz bile 1 kere geçtiği için istediğim performansı göremedim ama iç kısımdaki performansı baya iyi. Mop ıslatmasını orta seviye yapmama rağmen yerde fazla sıvı izi bırakıyor, bunu ayarları düşürerek dengelemeye çalışacağım. Mop temizliğini süre/oda/robot tankındaki sıvı durumuna göre ayarlayabiliyorsunuz. Temiz & kirli su tankları hacimleri küçük, daha sık tank dolum/boşaltım yapmanız gerekecek.

- Haritalandırmayı gündüz yapınca problem yaşamadım, ancak engel & no gone zone tanımında bazı limitlemeler var ve can sıkıcı. Dikdörtgen şeklindeki engel alanını tanımlarken minimum 1mx1m alana tanımlama yapabiliyorsunuz. Buradaki problem şu; tv ünitesi altında ben 2mx30cm alanı kablolar vs olduğu için robot oraya girmesin diye engellemek istiyorum ama min değer 1m olduğu için & orasının arkası başka odaya denk geldiği için bunu yapamıyorum. Alanı ev dışına taşırarak diğer yerlerde bunu çözdüm ama yüksek minimum no gone zone parametrelerinin 1m+ olması çok kötü.

- Cihazda gardiyan modu gibi bir moddan bahsediliyordu ancak bulamadım. Uzaktan robota bağlanıp kamerasıyla evi kontrole edebiliyor ve mikrofonla konuşabiliyorsunuz.

- Hızlı şarj muhabbeti baya başarılı. Mop yıkarken şarjı %6 dolduruyor. Yüksek vakum gücünde çalıştığında bataryası biraz hızlı azalıyor ancak hızlı şarjla bunun üstesinden gelmişler. Başta bana çok gerekli bir özellik gibi gelmiyordu ancak büyük evler için fark yaratır.

Selamlar, ilk maddeyi güncellemem lazım. Temiz su haznesi bugün bitti ve uygulamadan uyarısını verdi. Sensörleri mevcutmuş, bir sıkıntı yok. Silmesi çok iyi, kurumuş lekeleri çıkardı alet. Tek eksiği köşelerden iki kere geçmiyor, oralarda kurumuş leke varsa biraz kalıyor. Bunu da halletseler robot tam olarak olmuş olacak. İnce halısı olanlar için (uzun tüylülerde mop halıya değer ve ıslatır) x11’i kesinlikle öneririm.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Trust me i'm an engineer

• robot süpürgem her odada sadece belirli alanı süpürüyor geri kalan yerleri süpürmüyor.
    1) sanal duvar ya da sınırlı alan seçili değil
    2) harita sıfırladım
    3) temizledim içini
    4) mesela mutfakta ileriyi kare içine alsam gidip süpürüyor
    5) tek oda seçip git diyince her odada sınırlı alan süpürüyor
    Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba herkese. Robot süpürgelerin teknik detaylarıyla ilgili çok bilgim yok. Kedi sahibi bir aileyiz. İyi süpüren, istasyonlu ve mop yapan bir robot süpürge almak istiyoruz. Anladığım kadarıyla 25 binden aşağısı çok mümkün değil. 50 binden fazlasını da ödemek istemem. Öneri listesi gibi bir şey göremediğim için bu fiyat aralığında önerileri olan varsa çok makbule geçer.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

1.5-2 senedir kullanıyorum. Kendi evimde 5-6 senedir kullanıyorum hakimim süpürgelere ama bu sorunu çözemedim.

-Yaz başında da oldu düzeldi kendi kendine ama şimdi düzelmiyor

Şu andaki evde banyoda eşik var ve robot buraya giriş yapamadığından tam harita yapamadım, banyoyu eklemek için alan ekle yaptım ama olmadı, sanırım o anlık bir temizleme oluyor. Rampa almak mantıklı gelmedi. Elimle banyoya götürdüm ama konumunu anlamak için banyodan çıktı, geri dönmek ister gibi ama olmadı:) 1 kere temizletebildim sanki haritaya da biraz alan ekledi gibi ama bilmiyorum :)

Biraz detaylı yazdım ama ben bu haritayı banyoyu nasıl eklerim daimi olarak? Odayı düzenle alanından olmuyor mu, oda ekleme neden yok anlamadım yani

• Arkadaşlar merhaba, Xiaomi vacuum mop pro 2 modeli var, düne kadar problemsiz kullanıyorduk bu gün açmaya çalıştığımızda tepki vermemeye başladı, standından hareket ettirdiğimizde ışıkları sönüyor hemen ya da standdayken açma düğmesine bastığımızda da aynı şekilde ışıkları sönüyor, sorun ne olabilir ne tavsiye edersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anywar -- 20 Ekim 2025; 2:15:28 >

www.hepsiburada.com
    Saros 10R Akıllı Robot Süpürge Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://app.hb.biz/ARQVhNzB7JmB

Trust me i'm an engineer
  • MAXville kullanıcısına yanıt

Hocam selam aynı robotu ben de aldimda acaba sizinde altta supurgeligin orası 2 fircanin olduğu yer oynuyor mu sizinde benim robotta mi öyle anlamadım onu sizden ogrenme şansım var mı acaba?

Döner paspas olması güzel ama arada çok fiyat farkı varmış. Curv X aldım henüz daha yeni tecrübe ediyorum ama güzel güzel evi süpürdü diyebilirim şimdilik :):)

oynama derken takılıyor mu çıkıyor mu? Süpürmede sorun varsa iade edin, bizde bi sorun yok. Moplama yaptırmadım daha, mopu halıya değiyor mu qrevo masterda?

bu arada mop temizliği için deterjan olarak roborock un ürünü gördüm trendyolda, bunu mu kullanıyorsunuz 1500 tl ymiş.

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU]
    Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU]trendyol.com
    Roborock Roborocok Yüzey Temizleme Solüsyonu 1l - Fiyatı, Yorumları
    https://ty.gl/4eba6jka46ugf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAXville -- 20 Ekim 2025; 20:20:32 >

Teşekkürler cevabınız için

70 bin alti olsaydı alırdım belki. 60 bin altına Curvx ya da Dreame X50 kovalayacağım.

• @Hepsirobot merhaba , yıllar önce yine senden tavsiye almıştım . Yine sana danışayım istiyorum. Roborock q revo master mı t30c mi ? Evin çoğu halı . Evcil hayvan yok ama ince toz ve saç çok oluyor . Hangisi tercih etmeliyim yada bunlardan şunu seç hatta bunu seçersen bu daha iyi olur dediğin bir şey varsa 2 cevap çok daha güzel olur . Desteğin için şimdiden teşekkürler. @Hepsirobot

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkjester -- 21 Ekim 2025; 12:29:16 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.