Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (3047. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Pathfinder1 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
62.133
Cevap
1.507
Favori
2.654.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
236 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30453046304730483049
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hicks kullanıcısına yanıt

    Bilgi olarak vereyim:

    Batarya ölçümlerinde kullanılan ortak test yönteminde %20 mobilya yoğunluğu var, halı yok veya 5mm hav yüksekliğinde halı var.

    Yine de o batarya ile 205 dakika imkansız.

  • cem_23 C kullanıcısına yanıt

    İlginize ve mesajınıza çok teşekkürler, yapıcı olduğu kesin.

    Konu sahibi olarak - gerçi burası bir forum ve herkesin söz hakkı olduğu için bu tabir çok hoşuma gitmese de - sadece terbiye ve kişilik hak sınırlarını aşan sataşmalar ve tartışmalar olduğunda bir uyarı yapma imkanımız var.

    Adı üzerinde burası bir forum, tartışmaların olması kaçınılmaz. Bu tür teknolojik aletler ile uğraşmayı seven biz koca bebekler ise arada sırada işin dozunu kaçırıp 'benim robotum seninkini döver' diyoruz, haklısınız. Fazla uzun sürmediği, temelinde gerçek kullanıcı yorumlarını barındırdığı ve dostane bittiği sürece forumun doğasında olduğunu düşünüyorum.

    Keyifli katılımlarınızı bekleriz.

    Saygılarımızla

  • Meraklısı varsa Ecovacs Deebot X5 Pro Omni HB’de 39,999 TL.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son 6 senede 2 adet Xiaomi robot süpürge kullanan ve memnun olan birisi olarak robot süpürge teknolojisinin benim ihtiyaçlarımı tamamen karşılayacak seviyeye gelmesi üzerine 20 gün önce hem fiyat hem özellik açısından beklentimi karşılayan Dreame L40 ultra robot alarak deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

    Bir önceki cihazım Xiaomi s10+ istasyonsuz modeldi. Artık her gün toz kutusunu boşaltma, paspaslarını halı üzerinde kaldırma, yıkama kurutma özelliği olmaması ve fırçaya hergün önemli miktarda saç dolanması sebebiyle bu değişimi yapma gereği duydum.

    L40 ultrayı test ettiğim birkaç gün ben de acaba dedim. Evet yapay zeka ile donatılmış bir sürü özelliği olan bir cihaz ancak benim için en önemli özelliği temizlik performansı, batarya ve temizlik süresi vb faktörleridir.
    İlk birkaç gün temizlik uzun sürüyor, batarya kısa sürede bitiyordu. Bazı yapay zeka özelliklerinin cihazın asıl görevini yapmasını zorlaştırdığını farkettim. Desenli halılarda daire çizmesi, sürekli evin farklı yerlerine giderek etrafta amaçsızca gezmesi, bazı duvar diplerini temizlemeden bırakması, temizliğin uzun sürmesi vs. gibi dreamenin en çok eleştirilen sorunları.

    Roborock ve Xiaomi cihazların en beğendiğim özelliği ise izlediğim testlerde navigasyon algoritması. Dreame özellikle bu noktada benim için soru işareti olmuştu. Ancak birçok özelliğini deneyerek istediğim en iyi sonuca ulaşmış bulunuyorum ve artık memnuniyetim çok ama çok fazla. Navigasyon algoritması da beğendiğim roborock ve Xiaomi lerle aynı hale geldi. Ortalıkta amaçsızca gezmeden en kısa yoldan şarjı ve zamanı gereksiz kullanmadan en iyi sonuç.

    Kauçuk fırçaya değil ama yanlarında saç dolanması var. Haftada bir temizlemek gerekiyor. Belki ileride Tricut fırçaya geçiş yapabilirim.

    Yine en çok eleştirilen servis deneyimi ancak sürekli bu konuları araştıran ve okuyan biri olarak nerdeyse tüm marka model vs hiç birinde %100 bir memnuniyet söz konusu değil.

    Öncelikle en önemli şey evinizi robot süpürgeye uygun hale getirmekdir. Yazı uzamasın diye detaya girmiyorum.

    Gelelim beklentimi ve memnuniyetimi arttıran ayarlara.



    R
    e
    s


    -Planlanmış tezmizlemede evin tümünü haftanın 5 günü sadece süpürme, pazartesi ve cuma günü süpür ve paspasla modunda özelleştir ayarından standart süpürme modunu kullanıyorum

    Aynı senaryoda xiaomi s10+ 188dk da temizliği tamamlıyor ve ekstra şarj olma ihtiyacı doğuyordu.

    Yapay zeka özellikleri evet önemli yenilikler ancak bence hâlâ günlük kullanıma çok uygun değiller. Biraz daha geliştirilmesi gerekiyor.

    Varsa sorusu olan elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mami24 -- 20 Mayıs 2025; 20:33:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mami24 M kullanıcısına yanıt
    Detaylar içşn teşekkürler… AI diye reklam yapsınlar, telefon alıyoruz AI özelliklerini kapatıyoruz, TV alıyoruz AI özelliklerini kapatıyoruz, şimdi de robot süpürgede AI kapatacağız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hicks kullanıcısına yanıt

    Evet maalesef Ai özellikleri sadece belli senaryolarda hayatı kolaylaştırıyor.

    Eğer evinizde halı ve mobilya yoksa kare yada dikdörtgen şeklinde boş bir odanız varsa AI burada bence oldukça başarılı sonuçlar elde edebilir. Ama gel gelelim bizim günlük senaryolarda AI cihazın kafasını daha fazla karıştırıyor 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mami24 M kullanıcısına yanıt

    Güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık. Yaklaşık 5 aylık bir x40 ultra kullanıcısı olarak bir kaç tavsiyede bulunmak isterim.

    Halı güçlü mod ve yoğun halı temizliğini mutlaka açın. Ciddi fark yaratıyor.

    Boşluk temizliği için paspas uzatma apartı robotun altına giremediği mobilyalar ve kapı altlarını paspas yapmasına yarıyor bildiğim kadarıyla. Bu özellik bende hep açık. 4,5 ayda kapıların arkasının normal şartlarda tozlanması gerekirdi ama muhtemelen bu fonksiyon sayesinde kapıların arkası hiç tozlanmadı.

    Bende cleangenius modu hep açık. Odalar çok kirli olduğunda tekrar temizlik yapıyor, bir bölgede fazla kir algıladığında emiş gücünü artırıyor, ıslak zeminlerde nem yoğunluğunu kendi ayarlıyor bir de paspas çok kirliyse odanın temizliği bitmeden paspası yıkıyor.

  • sabriaga81 S kullanıcısına yanıt

    Tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. En çok kullandığımız oturma odası ve mutfak için haftada bir ekstra olarak halı güçlü ve yoğun modu çalıştırıyorum. Bu sebeple günlük rutinlerde ihtiyaç duymuyorum. Diğer ayarları da aktif ettiğimde ev biraz büyük olduğu için tek şarjla temizliği tamamlamak ve temizlik süresi çok uzayabiliyor. O sebeple onları da kapalı kullanıyorum.


    Açıkçası ilk robotum Xiaomi vacuum cleaner 2000 pa gücündeydi ve onun dahi standart mod temizliğinden memnundum. Tecrübelerime dayanarak vakum gücünden çok robotların kullanmış oldukları fırçalar ve navigasyon rotası temizlik performansını daha fazla etkiliyor diyebilirim. İncelediğim testlerde hep bu tespitimi doğrular nitelikte.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mami24 -- 17 Mayıs 2025; 15:47:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Bügün Dreame X50 Ultra full pil tüketimi testi yapabildim, 100m2 / 180dk %10 şarj ile istasyona dönüp şarj olmaya başladı. Halılar boost modunda, tüm özellikler açık, CleanGenius ve DeepClean olarak önce süpür sonra mopla şeklinde tüm görevi yerine getirdi.

    Sonuç olarak ilk yaptığım %100 şarj sonrası %80’e kadar olan testlerde gördüğüm dakika başına %1 gibi bir tüketim yok aslında…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hicks kullanıcısına yanıt

    Bence gayet iyi bir sonuç batarya performansı olarak. Daha önceki mesajlarınızı okumuştum. Batarya performansı 1-2 haftalık çalışmadan sonra anca oturuyor.


    Benim bataryada eski Xiaomi telefonlarıda da yaşadığım şöyle bir durum söz konusu. %100 den %90 a düşene kadar 3 odayı süpürüyor, 50-55 dk çalışıyor ancak %40 tan sonra batarya daha hızlı azalıyor. Benim için bu problem değil çünkü cleangenius modunda hem süpürme hem paspaslama modunda 195 dk çalışıp şarj %15 e geliyor ve şarj istasyonuna dönüyor. Dreame nin belirttiği süre de zaten 195 dk bu cihaz için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Q revo curv mi s8max v ultra mı daha üstün bir cihaz Ali hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anywar kullanıcısına yanıt
    Q Revo

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba, evimizde 2 köpek var, tüylerini çok fazla döküyorlar evimiz 3+1 bütçeden yana problemimiz yok rengi siyah olsun parasının hakkını versin yeter. Önerilerinizi bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Roborock Qrevo C test edebilen oldu mu arkadaşlar? Cihaz olarak başarılı mı acaba? 35.000 e aldım fakat hala gönderilmedi. Bu fiyatta önerebileceğiniz başka bir cihaz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 18 Mayıs 2025; 11:35:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merak ediyorum

    roborock s8 ünitesiz cihaz ile bu yeni çıkan üniteli cihazlar arasında çok fark oluyor mu?

    kirli su temiz su ünitesi olan cihazlar çok daha pratik mi temizlik için?

  • bodysolid B kullanıcısına yanıt
    Ben üniteli tercih ettim, robot kendi haznesini ve paspasları istasyonda boşaltıp temizliyor, paspasları yıkayıp kurutuyor. İstasyonsuz olunca her temizlik sonrası paspasları kendiniz yıkayıp kurutmanız lazım. Robot haznesi de küçük olduğu için yine her süpürme sonrası manuel boşaltmak lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bodysolid B kullanıcısına yanıt

    tercih meselesi.

    Ama robot her şekilde belirli bir aralıkta temizlik gerektiriyor.

  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt

    İşinizi görür ama artık eskiyen bir yazılım ve donanıma sahiptir. Mop kalitesinden çok bir şey beklemeyin.

  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt

    Bütçeniz bu seviyede ise Q5 Pro yada Q8 max alın, kaliteli süpürmenin keyfini çıkarın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 30453046304730483049
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.