< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (2602. sayfa)

-
-
Bilgi için teşekkürler hocam,
S10 dan aşırı memnunum ben, tek sıkıntısı moplama, sabit olduğundan dolayı seramiklerde iz yapıyor maalesef ancak haritalama olsun, süpürme olsun aşırı memnumum,
Amazonda ki ürüne baktım bende ama S10 dan sonra beni o cihaz kanser eder :)
En iyisi dreame, W2 benzeri iyi ürünleri bulup karşılaştırma yapacağım, olmaz ama olur diye kısmet edelim biraz indirim kovalayacağım :)
-
eyv. benim anladığım bu ürünlerden, (sahibinden de falan da baktım ikinci ellere vs.) memnun olan moplama için üst model arıyor ondan satıyor, bir de alt modellerden alıp lidarsız ya da eski tiplerden vs hiç memnun olmayıp elden çıkarmaya çalışanlar var, ev değiştiriyorum ya da yurt dışına çıkıyorum ayağına. roborock s7, q7, 360 s10, xaomi mop 2 pro gibi özelliklerde ürün alıp memnun olmayan yok gibi.
-
Merhaba arkadaşlar robot aüpürgeler hakkında pek bilgim yok,süpürge ve silme özelliği olan kullanışlı uygulaması kolay olan 10k civarı bir süpürge önerirmisiniz? Ev için arıyorum.hol fayans odalar parke
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alprux -- 4 Mayıs 2023; 11:48:13 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hımm. ben de niye mop kaldırma olmadığında mop halıya moptaki pislikleri bırakmıyor diye araştırıyordum. niye mop kaldırma diye bi şey yaptılar o zaman diye. eğer mop kaldırma özelliği olanlar bu dediğiniz gibiyse belki o yüzden geliştirilmiştir.
hadi tüm evi süpürmesin de odayı süpürsün sonra o odayı mop yapsın mesela. öyle de olur. ben kullanmadığım için yakın çevremde de olmadığı için tahmin yürütüyorum tabi. bazı markalarda ikincil temizlik diye bir şey var. belki öyle olur.
ama mop kaldırma özelliği varsa bu dediğim gibi yapılıyorsa şimdi mesela mi mop2 pro ile s7 farkı ortaya çıktı bana göre. yoksa mop kaldırmanın gereksiz olduğunu düşünmeye başlamıştım. bilen kullanan birileri aydınlatırsa sevinirm bu konuda.
-
sırf bu saçma durum yüzünden s7 alacağım ben.
360 s10 alacaktım normalde fakat halının üzerine çıkmıyor mop üzerindeyken.
e ben evde değilim ki mop sök süpürsün mop tak silsin yapayım amacım zaten evde yokken temizletmek eve temiz girmek.
-
hocam eğer gerçekten böyleyse mop kaldırma olayına anlam verebiliyorum şimdi. q7 max istasyonlu varken niye mop kaldırmalı s7 ya da mi pro 2 varken niye s7ye 5 bin tl fazla vereyim anlıyorum. mopu kullanıcı kendi takıp çıkarma konusunda otomasyonuymuş. gerçi tek mop ile tüm evi mopu yıkama yapmadan moplatmak ne kadar doğru yine illa arada tak çıkar gerekir mi bu sorun yine var. süpürme sonrası üzerinden hafif bi mopta sorun yaşatmaz belki. sonuçta derinlemesine temizlik beklenmiyor.
burda istasyonlu ve yuvarlak moplu yukarda konuştuklarımız işe yarıyor gibi. Lydsto w2 de 6 dk bir istasyona gidip mopu yıkama seçeneği var mesela incelemesinde görmüştüm.
+ mesela en merak ettiğim holde yolluk kenarlarındaki 10-15cmlik dar yerler. burada mop işi nasıl oluyor makina yarısı halı yarısı parkede iken.
bende mi mop2 pro alıp geçmek mi yoksa s7 ya da q7 maxe çıkmaya gerek var mı diye düşünüyordum. Lydsto w2 yi görünce işte bu olmuş dedim ama fiyatlar çıktıkça çıkıyor.
-
Vallahi bu işin sonu yok mop benim için önemsizdi fakat güncel mopsuz süpürge kalmadığı için (veya ben bulamadım) mecbur moplulara bakmam gerekti :)
"mesela en merak ettiğim holde yolluk kenarlarındaki 10-15cmlik dar yerler. burada mop işi nasıl oluyor makina yarısı halı yarısı parkede iken."
aynı mevzu bende de var çok merak ediyorum bu kısım nasıl çözülüyor.
ama kısaca şunu diyim çok çok ilginç bir piyasa çok fazla kafanızı bence yormayın şahsen benim beynim allak bullak oldu.
artık en mantıklısı hangisiyse onu almak istiyorum çünkü konudan konuya geçtikçe bir sürü absürt özellik, yenilik, sorun vs. çıkıyor.
gördüğüm kadarıyla roborock iyi bir marka s7'de olmuş bir ürün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dgkn_ngn -- 4 Mayıs 2023; 16:15:48 > -
S7'nin uygulamasında halılar için üç farklı mod var. İsterseniz halının üzerine çıktığında mop'u yükseltecek, isterseniz mop takılıyken halının üzerine çıkmayacak, isterseniz de halının üzerindeyken bile mop'u normal pozisyonda kullanmaya devam edecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz. (banyo matları gibi ıslanmasında sakınca olmayan halılar için)
Bildiğim kadarıyla otomatik olarak önce süpür, sonra sil şeklinde bir modu yok fakat yine uygulamadan ister bütün ev için, ister ayrı ayrı odalar için önce sadece süpürme modunda, ardından sadece silme modunda çalıştırabilirsiniz.
-
Şunu mop konusunda niye bu kadar takıldığınız anlam veremedim. Mop sadece bez parçası aynı şekilde bu mop yapmak için su haznesi gerekiyor. Ve bunu doldurmanız gerekiyor. Siz günlük olarak bu makinalarla ilgilenmeyecekseniz. Bu mop işini yapamazsınız. Anca istasyonlu modellere bakmanız gerekiyor.
-
quote:
mesela en merak ettiğim holde yolluk kenarlarındaki 10-15cmlik dar yerler. burada mop işi nasıl oluyor makina yarısı halı yarısı parkede iken
Xiaomi için söylüyorum: Oraya zaten mop yapmıyor da; benim dikkat çektiğim konu koridorda yolluk varsa ve kenarlarda geçebileceğinden fazla boşluk kalmıyorsa ordan geçemiyor bile(mop takılıyken). Aynı şekilde odada kapı önünde halı varsa yani kapıdan girebileceği boşluk yok görünüyorsa(haritada halı işaretledik) o odaya mopluyken girmiyor. Bu oda şarj istasyonunun olduğu odaysa odadan çıkamıyor.
Bir de mop konusunda çok bir beklentiniz olmasın yok sonic titreşimmiş falan. Zaten içine yüzey temizleyici falan koyamıyorsun. Tek bir ıslak bezle her yeri 1 kere geçecek kadar silmek neyse o işte.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
anladım hocam sağolun. baya oturdu kafam nasıl olup bittiği.
-
maksat en f/p ürünü bulmak hocam. dediğim gibi sahibinden de genelde memnun olup satıyorum diyen moplu olana geçmek için satıyorum diyor. bu kadar para vermişken bırakın mopu çay bile yapıp getirmesini isterim aslında da fiyatlar bizim ülkeye özgü malum herşeyde olduğu gibi. ekstra araştırmak durumunda kalıyoruz. benim derdim kadınlar -yukarda başka mesajda belirttiğim gibi- normal elektrik süpürgesini bile temizlemeye elektronikle araları pek iyi olmadığı için çekindikleri için, mümkün olduğu kadar otomatik yaptırmak. tak çıkarı su doldurması mümkün old. az olsun derdim. dediğiniz gibi moplu olanlar istasyon olmadan çokta ideal değil gibi.
en ideali istasyonlu ve yuvarlak moplular gözüküyor ama onlarda da fiyatlar uçuk. bu şekilde normal s7 vsdeki moplara fark atacaklarını düşünüyorum. elle müdahale çok aza iner gibi duruyor.
2-3 model sunup anlatacağım bizimkilere bakalım seçim yapacağız fiyat/faydasına göre. hangisini isterlerse ona göre seçim yapacağız. gönül en iyisinde ama fiyatı vermeye gerek olup olmadığına bakacağız.
-
hımm. o zaman yarı halı yarı zemin görüp halı old. için geçmiyor demek. mantıklı aslında. halı varsa bulaşmıyor hiç demek mopla geçmeyim üstünden diye. yolluklar kalkacak o zaman mop yapılacağı zaman holde, bunu anlıyorum. anladım hocam mopta beklentiyi yükseltmemek gerek istasyonlu bahsettiğim şekilde mop olanlar hariç. süpürgeden sonra bi mop bezini değiştirmeden geçtirmeyi anlamıyordum zaten. şu an ne beklemem gerek neyle karşılaşırım kafamda oturdu.
incelemeler genelde reklam oluyor. kafa karıştırıyor bazen
-
Roborock S7 mop kaldırma özelliğinin sadece 4.5mm (yarım santim bile değil) olduğunu da şuraya yazayım da alanlar sonrada 'ama halı hala ıslanıyor' demesinler.
-
Herkese merhaba
Q7 max alacakken mağaza personeli kauçuk fırçanın saç ve kıl çekmediğini performansının düşük olduğunu söyledi ve kafamı karıştırdı bunla ilgili yorumu olan var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şöyle söyleyim hocam benim hanım robotla ilgilenmiyor hiç çok nadir bakıyor bütün yükü bende.
Bende kendime haftalık süpürme programı kurdum her gün yada 2 günde 1 odaları temizletiyorum. Haftada 2 kere toz yerini boşaltıyorum. Halı fazla olunca toz çok oluyor. Mop işinide hafta sonları yapıyorum kafama göre.
Mop bana göre ihtiyaç değil çünkü hergün düzenli temizlik yapılınca mop yapsanda zeminde bişey değişmiyor. Kendim mop yapsamda roboto yaptırsamda aynı gözüküyor. Kendi düşüncem düzenli süpürme yapıldığında mop pek ihtiyaç kalmıyor. Zaten etrafta toz kalmıyor mobilya üzerinde bile toz birikmiyor o kadar etkili oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
anladım hocam. sağolun. bizde de aynı şekilde kullanılacak muhtemelen. siz de hangi model vardı? mi mop 2 pro alıp geçeceğiz gibi duruyor.
-
Bende 360 s9 var bide 360 s10 var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hee iyi o zaman
Az önce yollukları ölçtüm 1.5cm kalınlığı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X