hocam foruma yazdıklarınız için minnettarım. Konuya sayenizde hakim olmaya çalışan ve daha önce hiç robot süpürge kullanmamış kişilerden biriyim. Ancak almak istediğim yeni cihaz seçiminde aday listesini kendimce daraltsam da nihai kararımı bir türlü veremedim ve bu artık bende bir dert olmaya başladı : ) Acaba bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Seçenekler - maks 5 bin tl olacak şekilde; 1) Roborock S6 MaxV (yeni s7 versiyonu biraz gereksiz pahalı gözüktü) 2) 360 S9 (S10'unun yine 5 bin fiyat bandını aşacağı düşüncesindeyim) 3) Dreame Vacuum D9 Kullanım: Sadece süpürme olacak. Mop kullanmayı düşünmüyorum. Evim 3+1 170-180m2 ve üç odası da hali flex kaplı (mutfak banyo salon hariç). Ama odak noktam salon ve mutfak; yüzeyin çoğu parke / ince mutfak halım var. Sizce ne yapayım? Şimdiden çok teşekkür ederim zaman ayırıp derdime ortak olduğunuz için. Saygılar. |
Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (1803. sayfa)

-
-
Estafirullah, elimden gele, aklımda olan bilgileri aktartıyorum sadece.
Sadece süpürme deyince... keşke bi iRobot alsaydınız diyecektim ama 170m2 işi bozar. i7 alın desem evi ikiye bölerek ik iharitada halledebilirsiniz ve ev her daim pırıl pırıl olur am abu bir tercih meselesi.
Sizin yazdığınız örnekler arasında S6MAXV en kalitelisi, S9 da en yeteneklisi aslında. Ön kameraya ihtiyacınız yok ise S5MAx de düşünebilirsiniz, sonuçta Roborock grubunun en iyi performans gösteren modeli odur.
Saygılarımla
-
Çok teşekkür ederim. S6MAXV seçip konuyu bitiriyorum o zaman.
i7 için bir 1.500 tl civarı daha vermek istemedim.
İyi akşamlar dilerim hocam. saygılar.
-
İyi günlerde kullanınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Hepsirobot
Forumun ilk mesajını okumanızı öneririm.
Robotlarda temizlik işini fan yapmaz. Ana fırça zeminden tozu kiri söker, fan sadece fırçanın hazne ağzına ittiği tozları alır ve hazneye taşır.
1500Pa gayet yeterlidir.Ilk sayfasini okumustum, cok guzel bilgiler var. Hazne dolu iken de 1500pa yeterli diyorsunuz, cok tesekkur ederim bunu ogrenmek istemistim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeterli efendim, işi zaten ana fırça yapıyor robotlarda.
-
-
Ya bu bir bana mı garip geliyor yoksa cidden ortada bir gariplik mi var bilemiyorum ama robot süpürge alırken hayalim bu değildi. Oturma odasında kırmızı ile işaretledigim koltuğun yerini yeşil ile işaretli yere kaydirdim. Robotun vereceği reaksiyonu merak ettim. Zaten ilk basta sanki orada hala koltuk varmış gibi yanından gecerken kenar süpürme yaptı, halbuki geçtiği alan boştu. Sonra berjer de hafif yerinden oynamıştı. Haritada gördüğünüz gibi berjerin kenarından veya altından çıkmanın yolunu bulamadı ve orada yaklasik 3 dk oyalandiktan sonra durdu, sesli olarak robotun çıkmasına yardim edin uyarısı verdi. Böylece ben koltuğun yerini değiştirme senaryosunu da görememiş oldum. Hic bir eşyanın yeri azıcık bile oynamayacak mi? Oynayınca robot temizliğini yapamayacak mi? Yoksa ben temelden yanlış bir sey mi yapıyorum?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar selam,
Son 1 haftadaki yoğun araştırma sonucu eşimle birlikte "LYDSTO R1" marka model üründe karar kılmayı düşünüyoruz bütçeyi zorlayıp. Otomatik toz boşaltma haznesi çok cezbetti bizi.
Şu an 3.800 TL civarı fiyatı var. Uzman görüşleriniz bu ürün için nasıldır acaba?
Otomatik toz boşaltma olsun/olmasın, bu fiyata bunun yerine önereceğiniz bir ürün var mı, veya bu ürünle ilgili bildiğiniz bi olumsuzluk var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: bluewaysÇok teşekkür ederim. S6MAXV seçip konuyu bitiriyorum o zaman.
i7 için bir 1.500 tl civarı daha vermek istemedim.
İyi akşamlar dilerim hocam. saygılar.
Güle güle kullanın. Ben de S6MaxV kullanıyorum. Çok memnunum.
-
Bende haritalama sonrasi bircok değişiklik yaptim mesela yatağın altindaki ayakları yükselttim. Yeni bir kitaplik koydum vs. Ama hiç sorunsuz yatagin altina girdi temizledi vs. Koltukalr kayıyor yine problem olmuyor. Yatagi ilk basta beyaz olarak girilemeyecek yermiş gibi gösteriyordu. Hala öyle gösteriyor ama altina girip temizlik yapıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sizinki de A10s modeli miydi?
Yok s5 max benimki
Onur bey merhaba,
Robot teknolojisi henüz yeni olduğu için robotun ilk kurulum, haritalama ve kullanım mantığını iyice anlayıp alışmak, özellikle ilk defa robot süpürge alan müşterilerimiz için biraz zaman alabiliyor.
Tabi her evin kendine göre bir düzeni, eşya yoğunluğu ve sizlerin beklentileri farklı olabiliyor.
Luna-200 modelinde ilk haritalama için ayrı bir "Harita Çıkar" fonksiyonu bulunmuyor. Zaten bize göre pek gerek de yok. Robot oldukça hızlı ve doğru şekilde haritalama yapar.
"Sadece köşeleri temizleme" algoritması da aynı şekilde Luna-200 modelinde bulunmuyor çünkü robot ilk temizliğe köşe temizliği ile başlar ve haritayı çıkarır. Bulunduğu odanın duvar izmeme modunda tüm köşeleri dolaşıp oda haritasını çıkarır, oda bölme ve renklendirme yapar, bulunduğu odanın genel haritasını çıkardıktan sonra eşyaların konumlandırmasına göre detay temizliğe başlar. Müteakiben aynı mantıkla bir sonraki odaya geçer.
Eğer şarjı yeterse tüm evi bu şekilde sırayla haritalandırır. Ev büyükse haritalandırmayı ve temizliği yarıda bırakarak istasyona döner. Ev tamamem haritalandırılmasa bile oluşturulan haritayı kaydedebilir ve kullanabilirsiniz. Bir sonraki temizlikte evin kalan bölümleri haritaya dahil edildikçe mevcut haritanızı güncelleyebilirsiniz. Yani ilk haritalamada tüm evi bir defada haritalamak zorunda değilsiniz.
Tabi ilk kullanım öncesi yalnızca bazı basit hususlara vakıf olmak gerekiyor. İlk haritalamada biraz da evi mümkün mertebe robotun sorunsuz çalışacağı şekilde derleyip toparlamakta fayda var.
İsterseniz ilk haritalamada robotu düşük emiş gücünde çalıştırabilir ve yine isterseniz herhangi bir takılmayı önlemek üzere yan fırçaları, rulo fırçayı ve rulo fırça koruma kapağını ilk haritalamada çıkrabilirsiniz. (Sonraki çalıştırmalarda tekrar takmayı unutmayınız!) Ísterseniz ilk haritalamayı su koyarak veya susuz su haznesi takılı halde de yaptırabilirsiniz. Fan çalışmadığı için robotunuz çok daha uzun süre çalışarak büyük alanları haritalandırabilir.
Şunu özellikle belirtmeliyim; robota bir görev verildiğinde, temizliğe başlamadan önce robot o görevle ilgili kullanacağı temizlik algoritmasını hafızasında sakladığı aktif harita ve konum bilgisine istinaden en uygun şekilde oluşturur ve uygulamaya çalışır.
Uygulama sırasında karşılaştığı değişikler karşısında da konumunu, haritayı, engelleri ve temizlik algoritmasını sürekli olarak günceller.
Robot temizlik algoritması oluşturur ve uygularken konum, aktif harita ve ana referans noktası olan şarj istasyonu ile ilgili bir problem yaşarsa, sorunlarla karşılaşılabilir.
Bu nedenle ilk haritalama sonrasında haritanın düzgün şekilde çıkarılmış olması ve şarj istasyonu ile robotun konumunun haritada doğru şekilde konumlandırılması önem arzetmektedir.
Şarj istasyonunun da kullanım kılavuzunda belirtildiği üzere sert zeminde, duvara dayalı halde, etrafında ve üzerinde yeteri kadar boşluk olacak ve infrared sinyalleri yansıtacak herhangi bir nesne (ayna, metal eşya, lake mobilya, vb.) bulunmanası, mümkünse bantla yere sabitlenerek wifi sinyallerinin evin tamamına ulaşabilecek şekilde tercihen evin orta kısmında konuşlu wifi cihazına yakın konuşlandırılmasını öneriyoruz.
Bazı müşterilerimiz haritadakı küçük detaylara vakıf olmadıkları için bu durumda Müşteri Hizmetleri'nin yardımına ihtiyaç duyabilmektedirler.
Bazı durumlarda da üretim veya kargo kaynaklı küçük teknik problemler de yaşanabiliyor. Elektronik şansı diyelim.
Bu nedenle sizde olduğu gibi satış sonrası destek hizmetleri çok ama çok önem taşımaktadır.
Böyle bir durumda Müşteri Hizmetlerimiz öncelikle sizlerin beklentilerini doğru anlayıp yaşadığınız problemi teşhis etmeye çalışır.
Eğer problem kurulum ve kullanım kaynaklı ise videolarla destekli bilgilendirme yaparak sorunu çözmeye çalışır.
Eğer sorun teknik bir problemden kaynaklı ise (ki bu çok ender karşılaşılan bir durumdur, genelde ilk kurulum ve kullanım ile ilgili problemlerle karşılaşıyoruz ve müşterilerimiz robotun mantığını ve kullanımını bir kaç günde anladıktan sonra yıllık periyodik bakıma kadar pek aramıyorlar) teknik servise yönlendirebilir veya müşterimizin arzusuna göre iade/değişim işlemini önerebilirler..
Müşteri adaylarımız isterlerse, seçecekleri model robotun ilk kurulum ve kullanım problemlerini sipariş ve karar öncesi giderebilmek için ürün kiralama hizmetimizi de deneyebilirler.
Yani ürünü 7 güne kadar kiralayıp; kurulum, haritalama ve kullanımını tecrübe ettikten sonra karar vererek sipariş verebilir, üründen ve destek hizmetlerimizden memnun kalmaz ise veya kullanımda yaşayabileceğiniz sorunları aşamazlarsa sipariş vermek zorunda değiller.
Umarız robotunuzu iyi günlerde kullanmaya devam edersiniz.
İyi forumlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 6 Haziran 2021; 23:12:42 >
-
merhaba,
dubleks evime robot süpürge almak istiyorum. toplamda 120 m2. iki model arasında kaldım. sizce hangisini almalıyım?
-
Geç oldu ama 5400 gibi bir fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam. T5 i hiç bilmiyorum ama ben aldıktan sonra o950 nin yerine daha iyisi olan t8 çok alan oldu forumda çin üzerinden.
-
MopPro'da henüz çoklu harita yok.
-
T5 ile O950 aynı makine, o sadece T serisine giriş olarak kullanıldı.
-
merhaba
bende A10s kullanıyorum ama bu tür değişiklikler yapmış olmama rağmen bir problem yaşamadım. işini bitiriyor ve şarja dönüyor. hatta dün akşam salon yarım kalmış şarjı azalmış. gece robotun sesiyle uykudan uyandım, bir baktım kaldığı yerden devam ediyor.
diğer A10s kullanan arkadaşlar da bilgi verebilirlerse sizin durum için aydınlatıcı olabilir.
-
Bir iki mobilya ayağında yükseltme yapmayı planlıyorum. sonra sıfırdan haritalandırma yaptıracağım. Belki düzelme olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X