Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
56.069
Cevap
1.322
Favori
2.234.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam biz bu robot işlerini araştırmaya başlayınca beynimiz yandı. İhtiyacimiza göre en iyisini almak istiyoruz. Evde 2 kişiyiz. Ve bir kedimiz var. Ev 150 m2. Her gün temizlik yapan, hazne temizlemesi kolay, haritalama yapan, eşiklerden rahat atlayan halı püskülüne takilmayan istediğimiz odayı istediğim zaman kolayca temizlecek bir supurge istiyoruz. Xiaomi silme özelliği cazip geliyor. Bir de miele scout rx2 var. Üstündeki kameralar hoşunuza gitti. Kameralar ile işte iken kediyi de gozlemleriz diye düşündük. Ama miele hakkında pek yorum yok buralarda. İncelediyseniz onun hakkında da bilgi verebilirsiniz minnettar olurum. Kronik sorunu ve servis sıkıntısı olmayan bir cihaz istiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Merhaba HepsiRobot,

    S55 satın almama rağmen sizin bildirimlerinizi inanın merakla takip ediyorum. Ben Nilfisk alırken cok araştırmıştım. Sulu sistemler ,genel olarak başarılı ama her temizlik sonrası toz haznesinin temizlenme gerekliliği beni biraz bu sistemden soğuttu. Sizin sisteminiz umarım , robot teknoloji ile uyuşur.

    Normal süpürgeler de , toz torbası, motor ön filtresi ve egzost kısmında hepa filtre yada benzeri oluyor. Çekim güçleri cok yüksek olduğu için tüm bunlardan gerekli gerekli hava akımını sağlıyor. Bende ki nilfisk de satın alma kararı mı etkileyen en önemli faktör HEPA 14 filtreydi.
    S55 in icini incelediğimde , emilen hava sadece Hepa filtreden çıkıp gidiyor. Hepa filtre direk toz ve pislikle temas ediyor. Acaba Hepa dan sonra , egzost kısmına başka bir filtre daha konursa , fan çok mu zorlanır sizce. Yada toz haznesine , pislikleri ve tozları genel olarak tutabilecek bir filtre , sonrasında ise Hepa filtre . Çünkü Vakum işinde bence önemli olan vakum gücünden ziyade, egzost kısmında çıkardı havanın temizliği. Emdiği tozları ortama tekrar veriyorsa , ki veriyordur, temizlik tam anlamıyla olmuyor.Yerden emdiği tozun buyuk kısmını ortama tekrar veriyor.

    Ben bu sebeple robotu kullanmadan önce ve sonra , Xioami air purifier2 cihazımı max kapaside de çalıştırılıyorum. Bazen robotun temizlik sonrası , havadaki partikül seviyesinin arttığını gözlemliyorum.

    Slmlar




  • tipikes T kullanıcısına yanıt
    S55 kullanıyorum , tavsiye ederim. Hepsirobot abimizin engin bilgi ve deneyimlerinin yanında ,Son Kullanıcı olarak sorularınız olursa , memnuniyetle , bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım.
  • luckystar kullanıcısına yanıt
    Güzel bir noktaya değinmişsiniz. Havadaki patikül değerlerini nasıl ölçümlediniz acaba pm2.5 pm10 cihazları ile filanmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guguk kullanıcısına yanıt
    Xioami Air purifier 2 hava temizleme cihazı var. S55 ilr aynı app üzerinden calışıyor. Sürekli ölçümleme yapıyor.
  • luckystar kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Bu süper aydınlatıcı mesajınız için çok teşekkür ederim.

    Ortam temizliği konusunda bilinmesi gereken en önemli konu havada asılı olarak bildiğimiz toz ve kirlierin aslında bir süre sonra Newton kanunlarına göre zemine düşmesidir. Yani airborne dediğimiz havadan hafif olan partiküller hariç diğer her tüylü kir, toz, tüy vs bir süre sonra zemine düşer. Bir elektrik süpürgesinin görevi bunları zeminden almak ve haznede hapsetmektir. Buraya kadar çok basit.
    bu noktada devreye bir sürü parametre girer: emiş gücü, emiş yolu tasarımı ve verimi, zeminden olan mesafe, fan motoru gücü, fan verimi (şimdilik en fazla %50, yani eski tip bir ampul kadar verimsiz), filtre tıkanma verisi, filtre ömrü, partikül boyu ve yoğunluğu vs vs.. Bir fan+filtre+hazne kombinasyonu tasarlarken bu bilgilerin tamamına ve hatta daha fazlasına ihtiyacınız var.

    Robot filtrelerine gelince; fan güçlerinin düşüklüğünden dolayı bir kaç kademeli filtre yapmak hemen hemen imkansız çünkü hava sıkıştırılabilir bir ortam ve filtredeki her tıkanma emilen havanın diğer tarafta yani filtrenin önünde kalmasına sebep oluyor. Dolayısı ile çok güçlü filtreler kullanamıyoruz...şimdilik.

    Bazı robot modellerinde mesela Roomba ve Neato D serilerinde HEPA filtrenin önünde daha geniş aralıklı bir mesh filtre var ve bu temizlenebilyor. Daha geniş parçacıkları tutmak için tasarlanmış bu ön filtre esas HEPA filtrenin yükünü önemli ölçüde hafifletebiliyor ve ömrünü uzatıyor. Xiaomi de bu şekilde bir filtre çıkaracaktır, eminim, daha bir milyon adet satmadılar, onlar da öğrenecekler müşteri şikayetleri yolu ile.

    Normal bir filtrenin Xiaomi veya benzeri firmalara maliyeti 67-69 Dolar Cent civarında, bu tip mesh pre filter ile maliyetleri 2 dolara yaklaşıyor - bunun satılan robot adedi ile çarptığınızda maliyet farkı ciddi rakamlara ulaşacaktır. Her şekilde bu tip filtrelere geçiş olacağını düşünüyorum kısa sürede. Unutmayınız ki müşteri sadece alım maliyetine değil işletme maliyetini de sorguluyor artık.

    Normal şartlarda kaliteli bir robot süpürgenin emdiği tozu geri vermesi diye bir şey söz konusu olamaz tabii ki. Ben, Xiaomi AP2nin havada asılı partükül sayımı yaptığına dayanarak, odanızda yaptığınız ölçümün robotun ekzosundan çıkan tozdan değil ama oradan çıkan hava akımının yerden havalandırdığı ve henüz toplayamadığı tozdan kaynaklandığını düşünüyorum.

    Saygılarımla




  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Merhaba Tekrar ,

    Aslında daha çok yolu var robot teknolojisinin.Ben , bugünün şartlarında S55 den memnunum. Herşeyde olduğu gibi teknoliji gelisiyor ve sürekli yenileniyor. Eminim Bu yazdıklarımızın hepsi , ilerleyen yıllarda gerçekleşecek. O zamanda farklı teknolojileri konuşuyor olacagız:)

    Ben Xioami Air Purifier 2 ile şöyle deniyorum. Sabah evden cıkarken , fanını max seviyede calısır bırakıyorum ve ortamdaki partikül seviyesinin 10 pm seviyesine inmesini bekliyorum. Sonra auto moda alıyorum. Salonda yapıyorum bunu. Sonra 1-2 saat bekliyorum ki , partiküller iyice insin diye. Sonrasında S55 i çalıştırıyorum. Özellikle hava temizliyicinin etrafında calısırken , partikül miktarı artıyor. İki sebep olabilir : hava filtre edemediği tozları atıyor, yada yerdeki tozları kaldırıyor.

    Bu gözlemimi , tamamen amatör ve hobi olarak denedim.

    sonuca bakarsak , robot işi harika :)
  • tipikes T kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Miele Scout 2 geçen sene incelediğim cihazlardan, fiyat performans değeri biraz düşük geldiği ve piyasada muadil ürünleri daha ucuza bulma şansı olduğu için çok önermemekteydim. Şimdi yeni modele geçiyorlar, IFA'da vardı, çok önemli bir değişiklik yok zaten Miele kendisi robot üretmiyor, Çin'li bir firmaya yaptırıyor robotlarını o sektörde var görünmek için. Dikkat çekici tek özelliği ülkemizde servisi olması ve bu servisin düzgün çalışması. Kamera işinde dikkatli olun derim, hacklemek çok kolay.

    Halı piskülüne takılmayan robot dediğinizde orada durmamız lazım: bu iş şansa bağlı. Mantık olarak her robot halı püskülünü ana fırçasına dolar. Bazı üst düzey robotlar ana fırça motorlarındaki bir encoder vasıtası ile dönmedeki zorlanmayı algılar, çok kısa bir süre de olsa robotu durdurur, ana fırçayı iki tur ters döndürür ve bunu yaparken tekrar ileriye hareket eder - bu şekilde püskülü fırçadan kurtarır. Zor, pahalı ve algoritması çok karmaşık bir prosedürdür.
    Bu özellik bir zamanlar sadece iRobot modellerinde vardı, sonradan çoğu üst düzey robota eklendi.

    Robotlar maalesef kronik sorunlarını anlayıncaya kadar piyasada kalmıyorlar artık dolayısı ile bu konuda size net bir bilgi veremeyeceğim. Xiaomi 1. seride lidar arızası çok gelirdi, Neato Signature mekanik bir felaketti, iRobot şarj kontakları çabuk paslanırdı vs vs ama bunlar sonraki serilerde hep düzeltildi. Miele konusunda böyle bir bilgiye sahip değilim. Xiaomi S50/55te de ciddi bir kronik sorun yok.

    Maalesef Xiaomi için cidd bir servis bilgisi veremiyorum, elimde veri yok. Bir arıza olur ve satıcı ısrarla size yardımcı olmaz ise beni bilgilendiriniz, herşey tamir edilebilir.

    Ülkemizde resmi olarak Ecovacs satılmıyor, olsa bazı şeyleri çok daha farklı konuşuyor olurduk, sonuçta dünyanın ikinci büyük robot üreticisi bir firma ve muhteşem modelleri var.

    Şu anda bir seçim yapmak gerekirse ben yine de Xiaomi diyorum ama iki üç hafta bekleyin, fiyatlar burada da düşecektir.

    Saygılarımla




  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba güzel cevaplarınız için çok teşekkürler sizi yoruyoruz belki kusura bakmayın. Amazon.de den ozmo 930 almayı düşünüyorum acaba fiyatı düşer mi birkaç aya tahmininiz nedir ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba
    Osmo 930un fiyatı düşer ama ömrü de çok uzun değil artık. Yılsonunda sanırım yeni ürünle yet değiştirecektir.
    Saygılarımla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kur ile mi alakalı bilmiyorum ama i7+'ın fiyatı 1 haftada hepsiburada'da 1000TL birden düştü, belki de s9+ getirecekler ondan diye düşünüyorum.
  • Kurda ciddi bir değişme yok ki o farkı yaratacak. iRobot bulunduğu tüm pazarlarda olgunluk kriteri uygular, S9+ bu ülke pazarı için henüz çok erken bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hepsirobot

    Merhaba,

    Bataryanın az gitmesi tam olarak şarj olamamamasından kaynaklanabilir. Ev üssünün bağlantı kablosunu robota doğrudan bağlayarak en az 8 saat direkt şarj olmasının denemenizi öneririm.

    Ses konusu için de bataryayı çıkartıp bağlantısını kesiniz ve 3-4 dakika sonra tekrar takıp robotu çalıştırınız. Bu şekilde resetlenecektir.

    Saygılarımla
    Hepsirobot hocam, dediğinizi yaptım ama ses sorunu devam ediyor. Ayrıca robot 3-4 dakika çalıştıktan sonra Kendi kendine duruyor. Sesli ikaz çalışmadığından sorunun ne olduğunu da anlayamıyorum. Tekrar devam ettiriyoruz tekrar duruyor. İki şey dikkatimi çekti. Birincisi soldaki dönen fırçayi elimle döndürmeye çalıştığımda sağdakine göre daha zor dönüyor. içini de açtım temizledim ve hatta sol motoru devre dışı bırakarak cihazı çalıştırdim ama 3-4 dakika sonra yine durdu. İkincisi uzaktan kumanda ile manuel kontrol ederken doğru karşıya girerken hafif sağa dönüyor. Sanki birşey zorladığı için sağa çekiyor gibi.
    Durumu İLife firmasına yazdım eski cihazı nakliye bana ait iade edersem yenisini gönderecekler ama DHL den fiyat sordum, cihaz parasından çok para istediler. Bu durumu da firmaya ilettim cevap bekliyorum.
    Ordan gelecek cevaba göre cihazı size de gönderebilirim ama yukarda yazdığım durumlara göre benim yapabileceğim birşey var mı? Ya da sorun sizce neden olabilir. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sekurite S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Doğru karşıya gitmesi gerekirken sağa çekiyor ise sağ tekerlek modülünde sorun var demektir.
    Dilerseniz iLife firmasından sadece sağ tekerlek modülü (right wheel module) de isteyebilirsiniz durumu anlatıp. Cihazın durması ya sağ tekerlek motorundaki encoder arızasıdır ya da motor bir şekilde zorlanıyordur - her iki durumda da cihaz kısa bir süre çaılştıktan sonra durmak isteyecektir.

    Her zaman yardımcı olmak isterim, çözülmez ise robotu bana da gönderebilirsiniz, memnuniyetle ilgilenirim. Ama önce iLife ile ilgili kanalları deneyin derim.
    Saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 10 Eylül 2019; 11:33:58 >
  • Teşekkürler hocam yalnız tekerlekler normal gibi duruyor dışardan. Sol dönen fırça zorlanıyor. Onun da soketini çıkardım devre dışı bıraktim yine biraz çalıştıktan sonra durdu cihaz. Dediğiniz gibi belki de tekerlektendir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Hocam ozmo 930 şuan amazon.de de stokta yok diyor acaba tekrar satışa çıkar mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    Emin değilim, yerine Osmo 920 veya 950 girecektir diye düşünüyorum.
    Bu arada ben bu sene Amazon’a özel bir Ecovacs modeli çıkacağını düşünüyorum.
    Saygılarımla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam cevabınız için. acaba 920 gelirse eski 930 fiyatına mı gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 920 aynı veya daha düşük fiyata gelecektir çünkü artık daha üst model var: 950

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Almanya dan 950 aldim Türkiye ye donuyorum. Artik yarin calistirip performansina bakacagim.
    Sevgiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.