Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
56.070
Cevap
1.322
Favori
2.234.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu robot işi gercekten enteresan. Ben bu temizlik işlerine meraklı bir kişiyim. Elektirik süpürgem Nilfisk Extreme X300 (hepa 14 ) gercekten üst seviye ve işinin ehli bir marka. Ama anladım ki , bunların hepsi boş. Cünkü her noktanın üzerinden robot gibi gecemediğimiz için , kirler artıyor ve birikiyor. Hergün ,toz,toprak cıkarmı evden demeyin, cıkıyormus. Hergün , çöp haznesini döküp, güzelce temizliyorum hayretler içerisinde.Elektrik süpürgemi neredeyse hic acmadım, robot geldiğinden beri.

    Bence robot firmalarının , vakum gücü ve filtre işinide önem vermeleri gerekli. Mesela S55 deki, hepa filtre bence yetersiz. Daha fazal koyamıyorlar çünkü, motor güçü yetmiyor sanırım. Daha gelişmiş filtre sistemleri geliştirmeleri gerek bence. Pil ile çalıştığından motor güçünün artması , pil teknolojisi ile dogru orantılı. Zaten mobil cihazların ortak sorunu pil süresi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: inch

    her şey iyi güzel de bu cihazların hazneleri kaç litre? kendi kendine haznesini de boşaltabilse süper olurdu...
    Bu arkadaşı uzak görüşlülüğünden ve hayal gücünden dolayı kutluyorum, bir robot firmasında istihdam edilirse firmayı ihya eder. Tam 7 sene öncesinden self clean özelliğini hayal etmiş.
  • İşin ilginci, yedi sene önce Ecovacs otomatik hazne boşaltma sistemli robotlar üretiyordu. Sonradan ne olduysa kaldırdı.
    Karcher da haznesini otomatik boşaltıyor ve hatta fırçalarını da temizliyordu ilk seri robotlarında.
    Teknolojik özellikler ile ticari başarı hep aynı paralelde ilerlemiyor demekki.
    Saygılarımla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.designboom.com/technology/ifa-2019-ecovacs-visual-identity-09-05-2019/

    IFA 2019 fuarının bu seneki robot yıldızı kuşkusuz Ecovacs 950.
    Bu sefer yakından inceleme fırsatı buldum ve gerçekten yapısal sağlamlığı ve kalitesi etkiledi.
    Umarım ülkemize de gelir ve yaygınlaşır.
    Dünya çapındaki Ecovacs robot satışları 15 milyon adedi geçmiş, sunumda belirttiklerine göre şu an dünya ikincisi durumundalar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vileda VR 102 temizlik robotunda şuan indirim var amazon almanya'da.

    gümrük ve kargo dahil 170 Euro'ya geliyor. tr fiyatından neredeyse 800 tl daha ucuz.

    http://www.eksihobi.com/?p=343







  • Videoya göre ; kabloları,çorapları, terlikleri vs tanıyıp takılmayan etrafından dolaşan Ozmo960 ,1000 dolar olacakmış , herhalde bizde 10 binden başlar,çok para. İşin ilginç yanı video Ocak ayından ve şahıs yıl ortasında piyasada olur diyor ama ben hiç bir yerde göremedim 9.aydayız. Gerçi çıkacakta bize gelmesi de en az 1 sene bulacak.
    https://www.youtube.com/watch?v=R7XpWuHiHAc
  • O kadar umutsuz olmayın. Ifa'da bana söylenen fiyat 699 Euro ilk çıkış, yani bu da bir iki ay içinde 500 Euro civarında hemen düşer demek. Başka türlüsü de olamaz zaten, çok ciddi bir fiyat rekabeti var.
    Osmo 950 ve kardeşi 920 IFA'da yılın teknoloji ödülünü kazandı, bu gün ödür törei vs var. Bu önemli çünkü bu tür ödüllü ürünler çok hızlı sürülüyor piyasaya.
    Ülkemize gelecek fiyatını tartışmanız zaten çok anlamlı değil, distribütörü yok ki.
    Saygılarımla,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hepsirobot

    O kadar umutsuz olmayın. Ifa'da bana söylenen fiyat 699 Euro ilk çıkış, yani bu da bir iki ay içinde 500 Euro civarında hemen düşer demek. Başka türlüsü de olamaz zaten, çok ciddi bir fiyat rekabeti var.
    Osmo 950 ve kardeşi 920 IFA'da yılın teknoloji ödülünü kazandı, bu gün ödür törei vs var. Bu önemli çünkü bu tür ödüllü ürünler çok hızlı sürülüyor piyasaya.
    Ülkemize gelecek fiyatını tartışmanız zaten çok anlamlı değil, distribütörü yok ki.
    Saygılarımla,
    Merhaba, Ecovacs 950, roborock s6 ve neato d7 üçlüsünden hangisi mobilyaya daha yumuşak davranıyor? fikrinizi öğrenebilir miyim?




  • Merhaba
    Ecovacs 950de ön kamera var, diğer navigasyon sistemleri S6 ve D7 ile aynıdır tamamen.
    Henüz 950yi denemedim ama ön kamerası mutlaka soft touch özelliği ile fark yaratacaktır.
    Saygılarımla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • luckystar kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Genel anlamı ile yazdıklarınıza katılmamak elde değil tabii.
    Robot süpürgelerin temizilk yetenekleri her gün, düzenli, ısrarlı olmalarında kaynaklanmaktadır. Tüm temizlik cihazlarında önemli olan şey insan eksikliklerini kapatması yani temizlik yaptığı alanı atlamaması, hatırlaması ve hatta kullanıcısını uyarması. Slamtec tarafından yeni açıklanan geliştirilmiş lidar teknolojisi küçük cihazlara da 3 boyutlu haritalama getirecek. Kısa bir süre sonra bunun cisim tanıyabilen kameralar ile daha da çok desteklendiğini göreceğiz. Bir de bunun kir, toz algılayan yeni sensörler ile donanmış ve nerenin ne kadar kirlendiğini belirleyebilen, öncelik sıralaması yapabilen yapay zeka algoritmaları ile işlendiğini düşünün..Evde gerçekten özel temizlikçiniz var demektir.

    Günümüzde henüz piyasaya çıkmamış ancak firmalar tarafından bir kaç senedir denenen başka teknolojileri de var. Mesela Nidec firmasının geliştirdiği fanlar şu an mevcut olan emiş gücünün en az 3 katı değerleri (6Kpa) vaad ediyor.

    Yakında yeni açıklanacak olan grafen bataryalar minimum 5 saat çalışma ömrü ve yarım saatte şarj sunacak. Ama sorun batarya ömründe değil, doğru navigasyonda. Tüm ev robotları maximum 200m2 net temizleme alanı göz önüne alınarak tasarlanır, yani eşyalar vs çıktıktan sonra kalan net alan. Dolayısı ile evinizin boyutuna uygun temizlik yapabilen bir robot seçti iseniz bataryasından şikayetçi olmamanız lazım. Eviniz 150m2den büyükse genelde 4800mAh kapasiteden düşük bataryası olan bir robot seçmemenizi öneririm.

    Elektrikli süpürgelerin tamamen tarihe karışacağını kısa zamanda beklemek çok doğru olmaz ancak özellikle AB direktifleri uyarınca 900W ile sınırlandırılan bu cihazlar temizlik yapmak için sizi kullandıkları sürece varlıklarını gittikçe azaltacaklar - aradaki temizlik gücü farkı çok azalıyor artık.

    Filtre konusuna gelince, geçen sene geliştirdiğim bir patentim minik sulu filtre üzerine. Şimdiden bazı küresel üreticiler ile görüşüyorum, kısmet bakalım. Bunu ticarileştirebilirsek, filtre sorunu tamamen çözülmüş olacak, verimlilik değerleri HEPA 13ün daha üzerinde. Şu anda kullanılan filtreler HEPA 11 sınıfı, aslında ev tozları için çok çok yeterli - HEPA 13 medikal seviye kabul ediliyor (ameliyathane hava kalitesi). İyi kalite bir robotun filtresinden memnun değilseniz daha sık değiştirmenizi öneririm, hem cihazın fanını yormamış olursunuz, hem de evinizin kalitesini korursunuz.

    İyi pazarlar dilerim.




  • Merhaba. Robotun filtresinden memnun olammak ne demektir? Yani filtresinin aksadığı nasıl belli olur?
  • Merhaba arkadaşlar. Süpürgeler hakkında daha önce burada birkaç soru sormuştum deebot ozmo 930 almaya karar verdim amaon.de den ancak bunların filtresini ve fırçalarını hangi aralıklarla değiştirmem laızm bu konu hakkında bir bilgim yok acaba yanında ne kadar filtre ve fırça almalıyım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hakanugur1 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Filtrelerin iki temel görevi vardır: fan motorunu tozdan korumak ve toz haznesinden dışarıya çıkan havanın temiz kalmasını sağlamak. Filtreden memnun kalmamak ise genel olarak motor gücünün tozları taşımaya yetmemesi yani filtrenin geçişe izin vermemesi anlamındadır.
    Denemek için robotunuzu temiz bir masa üzerinde filtresiz olarak çalıştırın ve arkasından çıkan havanın yoğunluğunu hissedin. Filtreyi takıp tekrar bu işlemi yaptığınızda eğer filtreniz kötüleşmişse arkadan çıkan hava çok azalacaktır.
    Bu durumda hem fan motorunu yormamak hem de robotunuzun gücünü koruduğundan emin olmak için en geç 6 ayda bir filtrenizi değiştirmenizi öneririm.
    Saygılarımla,
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bana da cevap oldu aynı zamanda 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

    Fırça değişiminiz tamamen sizin zemin yapınız ile ilgilidir. Halı ve düzgün parlak zeminlerde fırçanız çok da aşınmayacaktır ancak hafif pütürlü veya derz aralıkları çok olan seramik ve parke zeminlerde kauçuk fırçalar çabuk aşınır. Her şekilde fırçaları en geç 2 yılda bir değiştirmenizi öneririm.
    Filtreler hakkında ise bi önceki mesajımda detaylı açıklamalar yaptım, lütfen okuyunuz.
    Saygılaırmla,
  • Hocam merhaba, sizin yazdığınız yorumlara dayanarak ecovacs' da karar kıldık. Amazondan alip almanyadaki tanıdığımız getircek inşallah. Yalniz burda herhangi bir sıkıntı çıkarsa servisi varmi acaba? Deboot ozmo 930 alcaz bu arada sizde önerirsiniz☺️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FunnyxD F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Osmo 930 çok başarılı bir cihaz, gönül rahatlığı ile kullanınız.
    Ülkemizde servisi yok, bazı durumlarda ben yardımcı olabiliyorum.
    Sağlam ve dayanıklı bir cihazıdr, kolay kolay arıza vermez. Mümkünse yedek filtrelerinden alınız.
    Saygılarımla
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Cok teşekkür ederim hocam, sizin sayenizde bütün bilgileri öğreniyoruz☺️ alınca değerlendirme yapacağım buraya ☺

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. Irobot i7+ almayı düşünüyoruz. Önerir misiniz? Xiaomi s55 de de aklım kaldı çok övüyorlar. S55 ile i7+ kiyaslayinca hangisi öne çıkar. Ücret önemli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tipikes T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Her ikisinin de kendinlerine has özellikleri var, çok farklı fiyatları da.
    iRobot sadece zemin süpüren bir cihaz, ek özellik olarak kendi kendini boşaltıyor. Bu özelliğe ne kadar ihtiyacınız var ve ömür boyunca kağıt torbalara para vermek istiyor musunuz, düşünmeniz lazım.
    S55 ise hem silen, hem de süpüren bir cihaz.
    Bir robotu zemin temizleme yeteneği için satın almalısınız, kendi ihtiyaçlarınızı göz önünde tutarak karar vermeniz gerekir.
    Saygılarımla
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.