Şimdi Ara

Robogil Robot Süpürge (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
472
Cevap
29
Favori
30.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkesin evinin halı/parke oranı ve tipine göre değişebilir ancak ben luna 200 UV için şunu defalarca gördüm ve teyit edebilirim:

    Standart emiş modunda:
    1 dakika da 1 m^2 alan temizleniyor ve şarj %1 düşüyor.

    Halımız ortalama miktarda, üstelik bir kısmı shaggy bir kısmı da uzun ve sık havlı, tam off-road ama bubi tuzakları yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmaratic M kullanıcısına yanıt

    O konuda ihmal bende, hem forum üyelerinden hem de Robogil yetkililerinden özür diliyorum.

    Sağolsunlar bana güvenip bir adet Stella 500B gönderdiler ancak ben bir türlü vakit ayırıp videosunu çekemedim.

    Bu bayramda mutlaka vakit ayırıp bu videoyu çekeceğim.

    Kusura bakmayın.

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah merakla bekliyoruz, şimdiden emeğinize sağlık.

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah Ali hocam, yoğunluğunuzu biliyoruz. Sizin prototipin yetişmesi sektör için çok daha önemli. İnşallah kısa sürede çalışmaları tamamladığınızı görmek isteriz.

    Stella incelemesinin pek acelesi yok. Malumunuz, Stella 500 serisi zaten Luna-200 serisinin kızkardeşi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibariyle Stella 500A cihazı sipariş ederek robogil ailesine katıldım. Ummarım cihazdan memnun kalırım. Cihazı denedikten sonra yine buraya yazacağım.


    Çok memnun kalırsam ileriki aylarda su tankı söyleyip paspas özelliğini de kullanacağım, şimdilik öyle bir isteğim yok, hayırlısı olsun.

  • Robotunuzu iyi günlerde kullanmanızı dileriz.

    Bazı müşterilerimiz kendi başlarına kurulum yapıp kullanmayı deniyor, ancak oda özelleştirme gibi gelişmiş uygulama fonksiyonlarında genellikle hata yapıyorlar.

    Robotun algoritma mantığını daha iyi anlamak ve ilk kurulum/kullanım için Robogil Müşteri Hizmetleri'nden destek almayı unutmayınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robogil Robot Süpürge
  • Robogil Robot Süpürge

    Değerli Robogil Sahipleri Ailesi, Aileleriniz ve sevdiklerinizle beraber mutlu, sağlıklı, huzurlu nice bayramlara...
    iyi bayramlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oqi kullanıcısına yanıt
    İyi bayramlar... ☕☕

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar, iyi bayramlar herkese.

    Stella 500B kullanıyorum. Robotu aldığım günden beri yaşadığım bir sorun var. Bana inanılmaz mantıksız geliyor. Bu eziyeti yaşayan var mı benden başka merak ediyorum.

    Robotu her başlattığımda sürekli konum arıyor ve bu konum araması 5dkdan uzun sürdüğü de oluyor. Aynı robotu şarj istasyonunun önüne bırakıp şarja dön dediğimde hemen sorunsuz dönüyor.

    Harita belli, şarj istasyonu konumu belli, harita üzerine baktığımda robot orada olduğunu da gösteriyor, bu da belli. Bu robot neden her defasında konum bulmaya çalışarak beni deli ediyor.

    Robotu her temizlik sonrası temizleyip şarja koyunca bu zaten oluyor. Belirli süre çalışmayınca da yine oluyor. Harita üzerindeki yerini doğru bilen cihaz neden her temizlik başlatma sırasında "Yeniden konum belirleniyor" diyor. (Gerçekten uzun sürüyor bulması)


    Bunu net sorun olduğunu düşünüyorum. Bu sorunu yaşayan ve çözen kimse varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

    Teşekkürler.





  • tolga1461 kullanıcısına yanıt
    Durumsal farkındalık... Robotunuzun farklı bir özelliği bu.. 2 hafta önce aynı konuyu bir arkadaş dile getirmişti ve Robogil açıklama yapmıştı bu konuyla ilgili...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • umut070 U kullanıcısına yanıt

    Evet müşteri hizmetleri bunu iyi bir şeymiş gibi pazarlamaya çalışıyor ancak bunun kullanıcı açısından iyi bir tarafını göremedim. Hatta bunun hata olduğunu düşünüyorum. Şarj konumunu bilen, kendisini harita üzerinde doğru konumlayan bir alet neden aynı işi tekrar yapmaya çalışıp boşa zaman ve enerji harcar. Yeri geliyor yasaklı alana giriyor sonra olduğu yeri fark ettiğinde çıkamadığını belirtiyor. Bunun net şekilde hata olduğunu düşünüyorum. Merak ettiğim şey ise robogil kullanıcılarının hepsi bu eziyeti çekiyor mu? Yoksa bazı cihazlarda olan hata mı?

  • tolga1461 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 500 b kullanıcısıyım bende de durum bu şekilde.. Hatta bu durumu burda sordum durumsal farkındalık şeklinde cevap aldım ama bence de mantıksız..
    Diğer cihazlarda da mı bu şekilde bilmiyorum Roborock luna 200 vs cihazlarla karşılaştırma fırsatım olmadığı için..
    Ben takılmıyorum fazla alıştım komutu gönderiyorum 3 5 dk sonra gidiyor.. Ama eşim kullanırken sorun yaşıyor biraz alışacağını ümit ediyorum ısrarla :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord-06- -- 5 Mayıs 2022; 1:29:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tolga1461 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Robotunuz durumsal farkındalığını şu durumlarda tekrar sağlamaya çalışır; haritada bir işlem yapıldığında, internet bağlantısı kesildiğinde veya kapasitesi düştüğünde, elektrik bağlantısı kesildiğinde, robota elle müdahale edildiğinde, robot yerden havaya kaldırıldığında, robot yerde iteklendiğinde veya döndürüldüğünde, robot bir yere takıldığında veya sıkıştığında, istasyonun yeri değiştiğinde, istasyonun bulunduğu konuma çok yakın
    yaklaşık 1 metre çapındaki alanda bir hareketli bir eşya bulunması durumunda ve bunun gibi robotun kullandığı harita ile kendi konumunu ve istasyonun konumunu karşılaştırıp emin olmadığı her eve özel olabilecek durumlarda..

    Yani elinizdeki hassas bir robot ve anormal bir durum olduğunda bunu hissederse hata yapmamak için bulunduğu yerden emin olmak istiyor.

    Eğer buna benzer bir durum yoksa lütfen Robogil Teknik Servisi ile 0554 177 44 84 / 85 nolu telefonlardan irtibat kurarak robotunuzu kontrole gönderiniz. Teknik servis yapacağı testlerde bir sorun farkederse müdahale edecektir.

    Durumsal Farkındalık fonksiyonu artık son model robot süpürgelere eklenmeye başlandı.

    Evet robotu devamlı izlerseniz can sıkıcı bir özellik gibi duruyor. Ancak bunun çok iyi bir amacı var, o da gelecekte oluşması muhtemel harita problemlerini engellemek ve iyi bir temizlik algoritması oluşturabilmek.

    Robot temizlik başlarken durumsal farkındalığını sağlama ihtiyacı duyuyorsa, üstteki hususlardan biri gerçekleşmiş demektir.

    Bazen evde çocuklar veya ev hayvanları dahi robotla oynayıp siz farketmeden durumsal farkındalığı etkileyebiliyor.

    Bu nedenle biraz sabırlı olmanızı hatta mümkünse robotu izlememenizi tavsiye ederiz. Bırakın robot işini yapsın. Robotunuzun ihtiyaç duyduğunda durumsal farkındalığını sağlaması bir arıza değil ne de olsa..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 5 Mayıs 2022; 8:38:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Robotun durumsal farkındalığında bir hata olup olmadığını evde kendiniz de test edebilirsiniz.

    Robota isyasyonda iken temizlik komutu verin.

    Robot istasyondan çıkarak sağa ve sola 3-4 metre gidecek ve durumundan emin olunca tekrar istasyonun 30cm kadar önüne gelip temizliğe başlayacaktır.

    Bu durumda robotunuz temizliğe başladıktan 1-2 dakika sonra robota uygulamadan istasyona dön komutu vererek temizliği sonlandırın.

    Robot istasyona dönüp oturacaktır.

    Robot istasyondayken bir iki dakika içinde tekrar robota temizlik komutu verin.

    Robot bu sefer durumsal farkındalığını sağlama gereği duymadan doğrudan temizliğe başlıyorsa, herşey normal. Robotunuz temizlik sırasında üstteki mesajda belirttiğim isyenmeyen durumlardan biriyle karşılaşıyor demektir.

    Robot eğer tekrar durumsal farkındalığını sağlamaya çalışıyorsa, istasyonun yerini değiştirerek işlemi bir iki defa tekrarlayın. Bazen istasyondan çıkan ışığın istasyona yakın konumdaki ayna gibi parlak veya metal yüzeylerden yansıması da robotun durumsal farkındalığını etkiler.

    İstasyonun yeri değiştiği halde yine robot yukarıdaki işlemde her seferinde durumsal farkındalığını sağlamaya çalışıyorsa, Robogil Teknik Servisi'ne gönderin, bir de biz bakalım.

    Bu arada umarım robotun ön tamponunu koruyan jelatini ve tamponun iki yanındaki siyah süngerleri çıkarmışsınızdır. Bazı müşterilerimiz unutuyor. Bu da robotun düzgün çalışmasını etkileyebiliyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gerçi yanıt verilmiş ama gerçekten belirtilen durumlarda bunu yapıyor. Mesela robot şarj istasyonunu koyuyorum bazen nasıl oluyorsa robot oraya girerken yerinden oynatıyor. O zaman dahi yapabiliyor.


    Bunun çözümü basit, fazla takılmayacaksınız ben öyle yapıyorum. Zaten robotu bir işi unutmak ya da çok az ilgilenmek için almadık mı? Peşinden gitmekte bir fayda yok.

  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, şarj istasyonunu yerinden oynamaması için çift taraflı bant veya koli bandı ile zemine sabitlemenizi tavsiye ederim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 5 Mayıs 2022; 12:11:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lord-06- kullanıcısına yanıt

    Luna 200 de böyle bir durum yok. Yalnız son güncellemeler ile komutu verdikten sonra 30 saniye kadar yer değiştiriyor diyor, sonra komutu yapmaya başlıyor. Sanki birazcık durumsal farkındalık eklenmiş gibi ama, pek de farkında değil galiba, ya da çok takılmıyor. Şarj istasyonunda iken robotu kapadım, harita üstünde farklı bir konumda tekrar açtım, ağa bağlandıktan sonra şarja dön komutu verince nerede olduğunu anlaması 1 dakika sürmedi ki koyduğum yer normalde hiç teker basmadığı bir konum idi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bingojungle B kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Luna'nın yazılımı "WeBack" ile Stella 500'ün yazılımı "Tuya" iki ayrı firma tarafından üretilen tamamen farklı yazılımlar.

    İhtiyaçlar benzer olsa da çözüm yöntemleri farklı olabiliyor.

    Teknoloji geliştikçe farklı yollar paralel hale gelip standartlaşıyor. Tabi o zaman da yeni ihtiyaçlar ve yine farklı yaklaşımlar sonucu farklı çözüm yolları ortaya çıkıyor...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim.


    Verdiğiniz cevaplara bakacak olursam bu duruma şarj istasyon konumu sebep olabilir diye düşünüyorum.

    Çözüm önerilerinizi deneyeceğim, tekrar teşekkürler.



    @robogil robot süpürge @BravoUno @deserthawk @lord-06-

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.