Şimdi Ara

Robogil Robot Süpürge (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
472
Cevap
29
Favori
30.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atomkarınca2 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Robot süpürgelerde esas işi fırçalar yapmaktadır.

    Robotun önünde bulunan iki adet yan fırça tüm tozları yanlara savurmadan ortadaki rulo fırçaya yönlendirir.

    Rulo fırça da bu tozları zeminden söküp kaldırır.

    Yerden sökülen tozlar da motor tarafından kolayca emilir.

    Bu nedenle iRobot gibi global markalar dahil ürünlerinde 2000pa'dan daha güçlü motorlar tercih etmezler. Çünkü 1200pa emiş gücü robot süpürgelerde günlük temizlik için yeterlidir. Yüksek güce ihtiyaç duyulan kısa süreli (10 dakika) temizliklerde ise 1800-2000pa emiş gücü oldukça yeterlidir.

    Biz bu nedenle modellerimizde 2000-2500pa motor gücü tercih ediyoruz.

    Daha büyük motor varsa, robotun tasarımında bir sorun var demektir. Çünkü büyük motor demek hem fazla enerji tüketimi ve büyük pil demek (ki bu da robotun boyutunu ve ağırlığını daha da arttırır ve yine enerji tüketimi artar), hem de yüksek gürültü seviyesi demek!

    Klasik robotlardaki motor gövde içinde olduğundan, emiş ve egzost kanallarındaki kayıplar nedeniyle son bir yıldır robotun tasarımını değiştirmek yerine (ki bu üreticiler için oldukça maliyetli bir iştir!) daha yüksek emişli motor kullanma yoluna gittiler.

    Bu nedenle klasik tasarım yerine, öncelikle fan motoru toz haznesinde olan yeni tasarıma sahip modüler robotları tercih etmenizi öneririz.

    Modüler tasarım robotlar daha hafif ve çapları (33cm) daha küçük olduğu için sandalye ve sehpa aralarına kolayca girip yemek masası altı gibi dar alanlarda temizlik yapabilirler.

    Evinde motoru 4000pa olan robot süpürge bulunanlar isterlerse bunu deneyebilirler. Robot süpürgenin rulo fırçasını çıkarıp en yüksek modda temizlik yaptırın. Hemen hemen hiç bir şey ememediğini göreceksiniz. Hele yan fırçaları da çıkartın, robotun oyuncak robottan farkı kalmaz!

    Artık yeni modellerde yan fırçalar dönüş yönüne göre bükülmeyecek şekilde açılı, saçların dolanmaması için özel dip yapısına sahip ve her yere ulaşabilecek şekilde uzun kıllara sahip olarak (3cm) yapılıyor.

    Tabi tek yan fırçalı klasik robotlar yerine, Sağ (R) ve Sol (L) olarak işaretli çift fırçalı modelleri tercih etmeniz de önemli.

    Gelelim tozu yerden söken yani esas işi yapan rulo fırçaya.

    Sert zeminlerde (parke, fayans, taş) iRobot'un birbirine ters yönde dönen patentli çift fırça sistemi oldukça etkilidir.

    Ancak bu fırçaların ikisi de kauçuk olduğunu için temizliği kolay da olsa halı tüylerini iyi aralayamaması nedeniyle halı üzerindeki performansları pek iyi değildir.

    Ayrıca hangi zeminde olursa olsun tüy ve saç toplamada kıl fırçalar çok daha başarılıdır. (Ancak kıl fırçaları dolanan saçlardan temizlerken biraz özen göstermelisiniz.)

    Yeni tasarım tüm modellerde artık "V" şekilli kombo rulo fırçalar tercih ediliyor. Kombo denmesinin nedeni rulo fırça üzerinde ardarda sıralanmış birkaç sıra kıl ve kauçuk sıra olması. Böylece her tip zeminde her türlü kir, toz, tüy ve saç kombo fırçalar ile kolayca toplanabiliyor. "V" şekilli olmasının nedeni de, tozların ortaya yani emiş fanının ağzına yönlendirilebilmesi. Böylece rulo fırçaya dolananlar hariç tüm kirler kolayca toz haznesine gider.

    Tabi iyi bir şöför yoksa iyi bir araba ne kadar faydalıysa iyi bir uygulaması olmayan robotlar da o kadar faydalı olabiliyor.

    Bu nedenle gelişmiş haritalama ve temizlik özellilleri için lazer navigasyonlu bir robot seçmenizi öneririm.

    Bu sayede her oda için oda özelleştirme yapabilir ve odada halı yoğunluğuna göre emiş gücü seçebilirsiniz.

    Hatta çok kullanılan odalar için daha sık temizlik programı oluşturabilir veya x2 Izgara Temizlik modu ile odayı hem enine hem boyuna temizletebilirsiniz. Bu sayede halının tüyleri bir yana yatık olduğu için robot 4 yönden de halının üzerinde temizlik yaparak tüyleri aralatarak temizleyeceği için oldukça etkili olur. Bir süre sonra misafirleriniz "Halıyı yeni mi yıkattınız?" diye sorabilir!

    İsterseniz yalnızca temizlenmesini istediğiniz halıyı haritada Alan Temizliği fonksiyonu ile işaretleyerek yalnızca işaretlediğiniz alanın temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

    Sonuç olarak:

    # Lidar navigasyona sahip,
    # Modüler tasarım
    # Emiş fanı toz haznesine konuşlu
    # 33cm çapında
    # Çift Yan Fırça
    # V şekilli tek Kombo Rulo Fırçalı
    # Oda Özelleştirme ve x2 Izgara Temizlik özellikleri gibi gibi gelişmiş bir uygulama kullanan robot süpürge tercih edebilirsiniz.

    Robogil modellerinden Stella 500 serisi 4. Nesil olup bu özellikler gözönüne bulundurularak geliştirilmiştir.

    Özellikle paspas istemiyorum dediğiniz için Stella 500A modelini Boyner'den temin edebilirsiniz.

    Ancak, ileride fikir değiştirir robotunuzu paspas da yapan Stella 500B modeline yükseltmek isterseniz, Robogil'den bir adet su haznesi ve yeteri kadar paspas bezi siparişi vermeniz yeterli...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 24 Nisan 2022; 14:51:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Atomkarınca2 A kullanıcısına yanıt
    Pil ömrü konusunu ayrı olarak cevaplamaya çalışayım.

    Lityum iyon pilleri eskiden evlerimizdeki sobalara benzetebilirsiniz.

    Nasıl ki sobanın içindeki ateş sönünce sobayı tekrar doldurup yakıyorduk, benzer şekilde pilin içindeki reaksiyon da bir şekilde bitince pili yenisi ile değiştirmek zorunda kalıyoruz.

    Gelişmiş robotlarda cep telefonlarında olduğu gibi lityum iyon piller kullanılır.

    Lityum iyon piller, adı üzerinde birbirine temas edince reaksiyona girerek elektrik üreten lityum ve iyon hamurlarının üstüste konup rulo yapılarak silindir kaplara yani pil haznelerine konması ile üretilir. Ve bu piller haznenin boyutuna göre AA (kalem pil) , AAA (ince kumanda pili) gibi sınıflandırılır.

    Yaklaşık 650mah (mili amper saat) lik tam şarjlı tek bir AA kalem pil, enerjisini verimli kullanamayan 4,5 kg ağırlığındaki klasik tasarımlı robotu ancak 15 dakika kadar çalıştırdığı için klasik robotlarda 8 adet AA kalem pilden oluşan 5200mah (8x650mah) pil paketleri kullanır. Böylece robot 2 saat boyunca çalışır ve eşya durumuna göre en az 150 metrekare alanı temizler.


    Yaklaşık 650mah (mili amper saat) lik tam şarjlı tek bir AA kalem pil, enerjisini verimli kullanan 2,7kg ağırlığındaki modern bir robotu yaklaşık 20-30 dakika kadar çalıştırdığı için modüler robotlarda 4 adet AA kalem pilden oluşan 2600mah (4x650mah) pil paketleri kullanır. (Örneğin Robogil'in 2500pa motor kapasiteli Luna-100 modeli.)

    Böylece robot yine 2 saat boyunca çalışır ve eşya durumuna göre en az 150 metrekare alanı temizler.

    Bu nedenle modern tasarımlı robotlarda büyük pil tercih edilmez!

    (Robogil'n Stella 500 serisinde 2000pa motor için 3000mah (4x750mah), Luna-200 serisinde ise 2500pa motor için 3200mah (4x800mah) kapasiteli LG kalitesinde AA kalem piller tercih edilmiştir.)

    Bir de olaya tersinden bakalım..

    Eğer biz Stella 500 serisinde 8'li 5200 mah bir pil tercih etmiş olsaydık, o zaman Stella 500 bu pille yaklaşık 4 saat süreyle çalışır ve 300 metrekareye kadar alanı kolayca temizlerdi.. (Bu kapsamda teknik servisimizde yaptığımız testlerde bu sonuçları aldık!)

    Veya klasik bir robota Stella 500'ün 3000 mah pilini taksaydık, 2 saat yerine ancak 70 dakika çalışıp 80 metrekare alanı temizleyebilirdi!

    Sanıyorum burası anlaşıldı.

    Gelelim batarya ömrüne..

    Bazı müşterilerimiz sanıyor ki büyük bataryanın ömrü daha uzun olur!

    Tam tersine...

    Her bataryanın ömrü içindeki en zayıf AA pil hücresinin ömrüne bağlıdır. Bir hücre ölünce, diğer piller işe yaramaz! Robot çalışmaz!

    Üstelik 8'li paketlerde bir pilin arızalanma oranı 4'lü pillerdeki arızalanma oranının iki katıdır çünkü 4 yerine 8 pil içerdiği için risk iki katına çıkar.

    Bir hücrenin ömrü de yaklaşık 1.000 doldur boşalta yeter. Yani hücrenin içindeki kimyasal reaksiyon biter. (Sobanın içindeki kömürün bitmesi gibi!) Bu süre de doğru kullanımda yaklaşık 2 yıl, yoğun kullanımda ise 1-1,5 yıldır.

    Bir de yanlış kullanım var. Yani 1.000 doldur boşaltı görmeden pilin içindeki reaksiyonun olması gerekenden erken bitmesi. (Yani içinde kömür olsa da sobanın sönmesi gibi!)

    Bu da robotun şarjının %20 altına düşmesi ile olur. Pilin içinde yeterli kimyasal olsa da enerjiyi açığa çıkaran reaksiyon biter..

    Teknik serviste biz bu tür pilleri tetikleyerek kurtarmaya çalışıyoruz. (Yani sobaya yeni kömür koymadan tekrar tutuşturmaya çalışmak gibi!)

    Veya 4 pilden arızalı pilleri tespit edip, yalnızca arızalı olanları değiştirerek diğer pillerin de çöpe gitmesini önlüyoruz. (Tabi bu işlem ancak müşteri onayıyla garanti kapsamı dışında yapılabiliyor!)

    8'li pil paketlerinde 1 pil arıza yaparsa sağlıklı olan 7 pil çöpe gidebilir. Bu da pek istenen bir durum değildir. (Oysa 4'lü pil paketlerinde 1 pil arızalanırsa sağlıklı olan 3 pil çöpe gidebilir!)

    Robotu sürekli yüksek güçte çalıştırmak demek, pilden kısa sürede yüksek enerji çekmek demek!

    Örneğin, yukarıdaki hesaptan devam edersek bir pili 120 dakikadada bitirmek yerine yüksek güçte 60 dakikada bitiriyorsanız, bu da pilden yüksek güç çekimi ve yüksek reaksiyon seviyesi demektir. Bu şekilde yüksek reaksiyon seviyesi pilin ömrünü yer. Bir süre sonra pil arıza yapar.

    Benzer husus pilin şarj işleminde de geçerlidir.

    Şarj işleminde pilin içinde tersine reaksiyon uluşur. (Yani enerjiyi kimyasala çevirdiğimizi düşünün!)

    Eğer pili hızlı şarj etmeye kalkarsak kimyasal reaksiyon artar ve pil çok ısınır. Hızlı şarj işlemine devam edersek pil patlayabilir, yangın çıkartabilir!

    Bu nedenle lityum iyon pillerin 3-4 saatte yavaş yavaş fazla ısınmadan şarj olması tercih edilir.

    Nasıl ki şarj ederken yavaş yavaş şarj ediyorsak, sağlıklı bir pil ömrü de robotunuzun devamlı yüksek güçte değil de standart güçte, hatta mümkünse düşük güçte çalışması ile mümkün olur.

    Merak etmeyin, robotunuzun iyi bir fırça tasarımı varsa düşük güçte de oldukça iyi bir temizlik yapacaktır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 24 Nisan 2022; 15:19:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Robogil'den takipçilerine özel 500₺ Hediye Çeki!

    Robogil'in Instagram sayfasını takip et, Instagram'da özelden mesaj at, sana özel 500₺ Hediye Çeki kazan!

    #robogil.akilli.robot.ailesi

    Robogil Robot Süpürge



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 24 Nisan 2022; 16:51:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt

    çok faydalı bilgiler teşekkürler.


    benim 360 s10 var, dediğiniz gibi en düşük modda yeterli temizlik yapıyor.


    bir de az halılı evde olduğumdan halıları da kaldırıyorum. sonuçta iyi bir halı temizliği ciddi güç isteyen işlem


    ve sigara paketi büyüklüğünde


    bir pilin enerjisi ile ancak yüzeysel pislikleri alabiliyor, üstelik yine de ayrıca vakumlu; derinlemesine bir temizliğe ihtiyaç var, o zaman ne gerek var


    cihazı eskitmeye.

  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt

    Detaylı,açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim. Benim robot süpürgenin temizliğinden beklentim fazla galiba onu anladım. Ben işyükümü hafifletmekten çok,devretmeyi planlamıştım halbuki:))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atomkarınca2 A kullanıcısına yanıt

    Hariçten gazel okumak gibi olacak ama...


    Bizim evimizde 15 senedir elektrikli süpürge yok, sadece robot var. Evi akıllı düzenlerseniz ve her gün düzenli olarak robotunuzun çalıştırırsanız elektrik süpürgesine gerek kalmıyor.

    İki kedi, zaman içinde büyümüş iki evlat ve bazen eve getirmek zorunda kaldığım tamirlik robotların tozu kirini düşünürseniz ortalama bir evden daha çok zemin tozu kiri olduğunu düşünebilirsiniz.

    Tabii bir de çok sevdiğim tuzlu ay çekirdekleri var TV karşısında...


    Akıllıca kullanılan kaliteli bir robota ev temizliğini devredebilirsiniz.


    Saygılarımla

  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt

    Değerli bilgileriniz için teşekkürler Robogil Robot Süpürge 


    pil konusunda merak ettiğim bir konu var : robotlar sürekli prizde takılı duruyor , sürekli şarj olmuyordur ama sürekli takılı olmasının uzun vadede bir zararı oluyor mu pil sağlığına , bu konuda güçlü tecrübeleriniz var mıdır diye merak etmekteyimRobogil Robot Süpürge 

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Ali hocam, sektörün kurucusu ve duayenisiniz, "hariçten gazel" ne demek! Kıymetli yorum ve eleştirileriniz bizim için her zaman önemli.. Teşekkür ederiz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    15 yıldır 2 kedi ve 2 çocukla beraber sadece robot süpürge temizliği yeterli diyosunuz çok şaşırdım ayrıca hangi robotu kullandığınızıda merak ettim? Bende bel fıtığı var halı süpürme işlemindeki hareket ve zorlanma neticesinde her süpürme sonrası belimde ağrı oluyor.Robot sırf halıları güzel temizlese,geri kalan açıklıkları ben süpürmeye razıyım:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erenqwerty kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Robot süpürgeler şarj istasyonunda dururken, uygulama üzerinden her an bir komut verilebileceği veya haftalık planlamaya göre planlı saatlerde veya kaldığı yerden devam özelliği gereği şarjı dolunca temizliğe devam edeceği için şarj sırasında kapanmaz ve hazır durumda (standby) beklerler.

    Temizlik sırasında bir yere takıldığında kurtulamayınca veya şarjı azaldığında istasyona dönemediğinde olduğu gibi uyku moduna da geçmezler.

    Bu nedenle robot istasyonda dururken robotun içerisindeki işlemci, wifi ünitesi, vb. faal olduğundan şarj %99 seviyesine düştüğünde robot tetiklenerek tekrar şarjını %100 seviyesine çıkarır ve şarj %100 olunca dolum işlemi sonlandırılır. %99'a düşünce tekrar tetiklenir ve bu şekilde devam eder.

    Bu da robotun motoru, fırça ve tekerlekleri, lazer ünitesi gibi dönen, yani enerji harcayan esas bölümleri çalışmadığı için çok cüzi bir elektirik sarfiyatı demektir.

    Yani robot istasyondayken sürekli şarj olmak yerine tetikleme işlemi sayesinde arasıra şarj ve sonrasında deşarj olarak bataryaların aşırı ısınması gibi problemler önlenir, ki bu da pillerin ömrünü korur ve elektirik sarfiyatı da tetikleme işlemi sayesinde en aza iner..

    Siz sormamışsınız ama ben bir de robot süpürgelerin çalışma maliyetleriyle ilgili bilgi vereyim.

    Kablolu elektrikli süpürgeler yaklaşık 650 watt'lık motorlara sahiptir.

    AAA enerji seviyesindeki Stella 500 serisi ise 28 watt'lık bir motora sahiptir!

    Yani Stella 500 serisi 650 watt'lık bir elektrikli süpürgeye göre 23 kat daha az enerji harcar..!

    Yaklaşık bir hesap yapalım; eviniz 150 metrekare ve günde bir defadan robotunuz tüm evi bir defada 2 saatte veya oda oda temizlik modunda farklı zamanlarda olmak üzere yine toplam 2 saatte temizliyor diyelim.

    Bu da 2 saatx28 watt= günlük 56watt tüketim demektir. Aylık 30x56=1.680watt yani 1,68kw (kilowatt) tüketim demektir.

    Halihazırda, kademeli tarifeye göre mesken aboneleri aylık 150 kWh'e kadar olan tüketim miktarları için 1,37 TL/kWs (kilo watt saat) , aylık tüketimlerin 150 kWs'ın üstündeki kısmı için ise 2,06 TL/kWs olarak uygulanıyor.

    Bu durumda robotunuzu tükettiği enerjiyi yüksek tarifeden hesaplarsak, aylık masrafınız 1,68x2,06=3,46TL, düşük tarifeden hesaplarsak 1,68x1,37=2,32TL gibi bir ücret elektrik faturanıza eklenecektir.!

    650watt'lık bir elektrikli süpürgeyi de fark anlaşılsın diye aynı hesapla günde iki saat kullandığınızı varsayarsak; 2x650=1.300watt yani 1,3 kw günlük tüketim, robot süpürge gibi hergün temizlik yapmanız halinde ise 1,3kw x 30=39kw aylık enerji tüketiminiz olur. Bu da yüksek tarifeden 80,34TL, düşük tarifeden 1,3x1, 37=53,43TL masraf demektir.

    Bugünkü fiyatlar üzerinden ve düşük tarifeden hesaplarsak elektrikli süpürge ve robot süpürge arasındaki aylık elektirik faturası farkı 53,43TL-2,32TL=51,11TL, yıllık fark ise 51,11TL x12=613,32TL eder.

    Robot süpürgelerin 10 yıllık servis ömrü gözönüne alındığında ise fark 613,32TL x 10 =6.133,20TL olur!

    Yüksek tarifeden ise aynı hesapla 80,34-3,46=76,88TL aylık x12=922,56TL yıllık x 10=9.225,60TL servis ömrü farkı olur!

    Yani robot süpürge servis ömrü sonunda kendini yaklaşık olarak amorti etmiş olur ve robota verdiğiniz para cebinizde kalır!

    Evin her zaman misafir gelecekmiş gibi daima temiz olması, hepa filtre sayesinde evdeki tozun bitmesi ve soluduğunuz hava kalitesinin artması, paspas yapan modeller sayesinde sert zeminlerin deterjan ile dezenfekte olması ve evinizin mis gibi kokmasının keyfi yanında, sizin tüm bu işler yapılırken hiç süpürge sesinden rahatsız olmamanız, haznelerin arada sırada boşaltılması haricinde hiç yorulmamanız, hatta evde bile olmak zorunda kalmamanız, süpürge işleminden artan günde iki saatten ayda 60saat, yılda 720 saat, 10 yıllık servis ömrü boyunca 7.200 saat yani ömrünüzden geçecek 300 günü (65 gün daha eklenirse 1 yıl olur!) kendinize ve sevdiklerinize ayırmanın keyfi de yanınıza kar kalır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 26 Nisan 2022; 14:34:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Atomkarınca2 A kullanıcısına yanıt

    Robotları çok küçümsüyorsunuz.


    Her türlü insan hatasından bağımsız, bıkmadan, usanmadan, başı ya da beli ağrımadan, size hiç bir şekilde ihtiyaç duymadan, her gün ve istediğiniz kadar temizlik yaptırabileceğiniz ürünlerdir. Halı, seramik, parke ayrımı yapmanıza gerek yok. İyi bir robot hepsinin üstesinden gelir.

    Robotun standart elektrik süpürgesine göre üstünlükleri arasında yönlenme istikrarı, gücü az olsa da damlayan suyun zamanla taşı oyması misali halı zeminlerdeki kalıcı ve ısrarlı performansı, siz evinizde yokken ortalığı temizleyebilmesi, enerjiyi çok az, sizi sıfır harcaması sayılabilir.


    Bu söylediklerim markadan bağımsız, genel robot özellikleridir. Tabii ki premium kalite, fırçası, hava yolu, fanı ve hazne yapısı dikkatlice tasarlanmış ürünler daha da iyi iş yaparlar - Robogil Luna ve Stella ürünleri de bunlardan bazılarıdır.


    Ben, işim gereği, yerel Uzak Doğu markaları dahil hemen tüm robotları kullandım, inceliyorum, tamir ve bakımlarını yapıyorum, teknik yedek parça ve bataryalarını üretiyorum.


    Saygılarımla,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 26 Nisan 2022; 13:59:48 >




  • Robot süpürge müthiş kolaylık ya bu devirde Vakıfbank'tan 3 taksitle almıştım bunca yıl bu olmadan nasıl yaşamışım dedirtti

  • merhaba, paspas özelliğini kullanmayı düşünmüyorum sanırım bana en uygun model stella 500A.


    Büyük evlerde (4+1) haritalama ve şarj sıkıntısı yaşar mıyım?

    Wifi evin bazı yerlerinden çekmiyor, cihaz oraları temizlerken ne yapılabilir? Bu bir soruna sebep olur mu?



    Edit: Bu kadar çabuk ve çok cevap beklemiyordum. Cevap veren herkese çok teşekkür ederim Robogil Robot Süpürge 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efendimuhendis -- 29 Nisan 2022; 9:50:44 >
  • efendimuhendis E kullanıcısına yanıt

    Bende de çekmediği bir yer var robot çevrimdışı diye gösteriyor programda fakat temizliğe devam ediyor.

  • Merhaba @deserthawk un dediği gibi robot wifi çekmediği yerlerde temizlik algoritmasuna göre temizliğine devam eder herhangi bir sorun olmaz.Fakat siz robot o bölgelerde iken uygulama üzerinden robota komut veremezsiniz/ komut vermekte geçikmeler yaşayabilirsiniz.Bu sorunu ortadan kaldırmak için piyasadaki Tp-Link Deco Ev Wi-fi mesh cihazlarını kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efendimuhendis E kullanıcısına yanıt

    Aynı sorun bende de vardı, esasen hiç sıkıntı yaşamadım, çevrimdışı olsa bile çalışıyor, sonra menzile girince bağlanıyordu ama Tp-Link Deco Mesh WiFi ile sorunu çözdüm. Bu arada telefonun WiFi ye bağlanamadığı yerde robot bağlanıyor idi. Yani robotun alıcı anten duyarlılığı daha iyi gibi. Mesh üstünde roaming yaparken hiç sıkıntı yaşamıyor. Eskaza çekmediği bölgede bir şeye sıkışır veya takılır ise çevrimdışı olduğundan durumdan haberdar olamaz ve komut veremezsiniz. En kötü senaryo bu olabilir aklıma gelen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efendimuhendis E kullanıcısına yanıt
    Merhaba, wifi kapsama alanı konusunda sorunuza detaylı cevap verilmiş, cevap veren forumculara teşekkür ederiz.

    4+1 gibi büyük evler için ilk haritalamayı emiş motoru kapalıyken yapabilirsiniz. Daha sonraki temizliklerde ise kaldığı yerden devam özelliğini kullanabilir veya çok daha iyi bir performans sağlayan oda oda temizlik modunu tercih edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efendimuhendis E kullanıcısına yanıt

    Maşallah cevap verecek soru bırakmamış dostlar 😀

    3200 mAh batarya 4+1 ev için tam ev temizliğini çıkartamaz tabi ev kaç m2 bilmiyorum ama tahminen 1 odanız kalır onu da sonra tamamlar.

    Şunu unutmayın evinizin her odası her an toparlanmış halde olamaz misal çocuk odası... tam ev temizliği pek kullanılmaz (Linç etmeye çalışanlar olabilir ama bu böyle...) o yüzden gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, 3+1 135m2 evimin demirbaşlarındadır Stella 500B


    Robogil Robot SüpürgeRobot Kafalaryoutube
    Değerli Robot Kafalar takipçileri, Uzun süredir deneyimlediğimiz #Robogil markasının Yeni F/P modeli #RobogilStella500 'ü detaylı inceledik ve sizler için bu videoyu hazırladık. E tabi işin ucunda çok değer verdiğimiz @Robogil Akıllı Robot Ailesi olunca daha bir özen gösteriliyor o yüzden hem video çekimleri hem montaj süreleri uzadı tabi biz Robot Kafalar olarak 3-5 günde zaten video çekmiyoruz biliyorsunuz herneyse geç olsun güzel olsun dedik sonunda kavuştuk 😀 Çok fazla emek olduğu için aboneliğinizi, beğeninizi ve yorumunuzu rica ediyoruz saçma sapan inceleme videolarının 10K 20K izlendiğini görünce üzülüyoruz, desteğinizi rica ederiz. Herkese iyi seyirler dileriz. NOT : Değerli duyma engelli dostlarımız için altyazı ve video uzun olduğu için bölümlendirmeler en kısa sürede eklenecektir. #Stella500 Robogil Robogil Robot Süpürge Robogil Stella 500 Robogil Stella 500B Robogil Stella 500A
    https://www.youtube.com/watch?v=VeDbf4Ycebo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oqi -- 28 Nisan 2022; 23:6:42 >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Ali Bey aslında robogil 500b içinde bir inceleme yapsan çok iyi olmaz mı, yerli firma ve müthiş satış sonrası hizmetleri var. Yinede objektif bir ağızdan ürünlerin incelemesini göremediği için müşteriler satın almada son noktayı koyamıyor, markayı doğru konumlandıramıyor. Mesela yakın fiyatlarda kendini kanıtlamış markaların ürünleri var malum, satış sonrası hizmeti olmamasına rağmen bu riski almaya değecek bir kalite farkı oluşturuyor mu acaba.


    Firma ilgileleride eminim memnuniyet duyacaktır sana ürün göndermekten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.