Şimdi Ara

Roach: Yeni kriz gelişen ülkelerden çıkacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Morgan Stanley bankasının eski yöneticilerinden Stephen Roach, bir sonraki krizin aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bir dizi gelişen ülkeden çıkabileceğini söyledi.

CNBC'ye özel bir röportaj veren Roach, şöyle konuştu:

"Fed'in çılgınca yürüttüğü parasal genişleme politikası artık mali istikrarı görmezden geldiği bir aşamaya ulaştı. 4.3 trilyon dolarlık bilançosuyla Fed çıkış stratejisinde bile varlık ve kredi piyasaları için tehlikeli bir yol izliyor.

Fed mali kaosa zemin hazırlıyor. Kendimizi bir sonraki krize hazırlamalıyız. Bu kriz nereden gelir, tam olarak bilmek zor. Ama cari açığı yüksek olan gelişen ülkeler, yani Hindistan, Endonezya, Brezilya, Güney Afrika ve Türkiye, bir sonraki krizin çıkış noktası olabilir.”

'AVRUPA İNCE ÇİZGİDE YÜRÜYOR'
    Yale Üniversitesi Profesörü Roach'a göre, Avrupa Merkez Bankası ise ince bir çizgide yürüyor.

Roach, "Avrupa Merkez Bankası, Fed veya Japonya Merkez Bankası gibi değil. Her adımı iki kere düşünerek atıyor. Ancak ince bir çizgide yürüyor. Çünkü ısırmadan havlamaya devam ederse piyasalar bunun hesabını sorabilir. Dolayısıyla Avrupa Merkez Bankası ya sözlerinin arkasında durmalı, ya da susmalı” dedi.

• Olala

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın ismi benim nicke benziyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye bu krizden sağlam etkilenirse rte ve partisi de gümler.

Çünkü ne makarna, bulgur dağıtıp oy toplayabileceği kaynağı kalır ne de seçim yatırımı yapacak kaynağı kalır.

Halkta 12 yıldır yürütülen sahte ekonomik cennetin gerçek yüzünü görür.

Halk borçlanmaktan memnun, sürekli borçlanıp tüketim yapıyor ama ülke olarak üretim yapmıyoruz, üretirmiş gibi yapıyoruz.
  • Seçimden önce de dolar 2.5 'i görür diyorlardı. Bunlara kanmamak gerek.
  • Biz gelişmiyoruz boşverin beyler
  • @Tormintor

İthalat manyağı bir ülke olarak sürekli dolar ile borçlanıp ülkeyi dolarla doldurursanız tabii ki dolar bolluğundan o kadar kolay yükselmez dolar.

Ama bir gün dış ticaret açıkları Türkiye'yi fena yakacak.

Sürekli cari açık ve dış ticaret açıkları veriyoruz.

O zaman demekki biz üretim filan yapmıyoruz , dışardan makina, teknoloji ithal edip burada birşeyler montajlayıp satıyoruz.

Ama bu kalkınma demek değildir, bir ülke bu şekilde kalkınmaz.

Bu şekilde geniş kitleler gittikçe yoksullaşır ,birkaç zengin için çalışan ucuz emekçiler olur bol bol.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Türkiye bu krizden sağlam etkilenirse rte ve partisi de gümler.

Çünkü ne makarna, bulgur dağıtıp oy toplayabileceği kaynağı kalır ne de seçim yatırımı yapacak kaynağı kalır.

Halk borçlanmaktan memnun, sürekli borçlanıp tüketim yapıyor ama ülke olarak üretim yapmıyoruz, üretirmiş gibi yapıyoruz.

oldu mu şimdi hocam adamımıza laf söylüyon.

Vergi teşviği ihtiyacı olana değil, aksine ihtiyacı olmayana sağlanır. Vergi revizyonu konusunda ABD kongresine gönderdiği mesaj (19 Haziran 1935)[2]

roosevelt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naberabi -- 28 Haziran 2014; 3:05:25 >
  • hep mustafa kemalin suçu
  • Cod mw 2 deki Roach geldi aklıma.

Ve ghost :(
  • quote:

Bu zamana kadar Türkiyede ekonomik krizle ayakta kalan iktidar yoktur. En son örneği Ecevit hükümetidir. %22 oy almasına rağmen ekonomik kriz sonrası oyları %2 ye düşmüştür.

Bu ülke insanı ister babası olsun cebindeki para gitti mi bi daha oy moy atmaz.

Oyların tamamını kaybetmez ama ilk seçimde %25 ide geçemez ki buda koalisyon hükümeti demektir oda 1-2 sene içinde patlar ve bi dahaki seçimlerde AKP barajı bile geçemez.

• quote:

Haklısın ama gelecek krize kadar atı alan çoktan Üsküdar'ı geçer. Zaten ekonomi iyi olduğunda hükumetler kalıcı olur, Tayyip'in en büyük avantajı bu bana kalırsa. Adam neredeyse 15 yıldır istediği gibi at oynattı, gelecek kriz bizi etkileyene kadar belki de Tayyip siyasetten çekilmiş olur. Yeni gelenlerin başına patlar üretemeyen ekonomimizin problemleri.

• Tüsiad, başlamış giydirmeye rte ye:

Roach: Yeni kriz gelişen ülkelerden çıkacak

Ama onlar paralel yapının adamları !

rte 'yi kıskanıyorlar herkes rte düşse diye bekliyor..

o yüzden sürekli böyle palavralar sıkıyorlar...

Türk halkı nın bir eli yağda ,diğer eli balda..Parasını harcayacak yer bulamıyor halkımız...

tüsiad başkanı istifa etsin ve rte 'den özür dilesin !

• Aylık gelirin ne kadar ?
  • 3000 tl dir.

Ancak bu rakam geçmişte ailemin yaptığı bazı yatırımlar sayesindedir.

Onlar geçmişte yani 70'lerde bazı yatırımlar yapmasalardı en fazla 1200 filan olurdu tahminen.
  • birgün bu sahte ekonomi batacak insanlar o zaman anlayacak ama iş işten geçmiş olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.