Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (366. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.291
Cevap
104
Favori
2.459.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 364365366367368
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zmax

bugün kan testi yaptırdım 14 saat aç kaldım.14 saat öncesinde peynirli tereyağlı kapalı pide yedim en az 12 tane yemişimdir :D
    sonuçlarda yüksek veya düşük çıkanlar böyle.15 gün önce 40 mg kullanırken 15 gündür 20mg kullanıyorum.
    sonuçta daha 1 ay oldu ve sivilcelerde %60 azalış ve bendede insan içine birazda çıkacak bir surat belirdi.

____

_____Alanin aminotransferaz (ALT)

50

0 - 49

Aspartat transaminaz (AST)

39

0 - 38

Trigliserid(Kan)

226

0 - 200

___

MO%

14.60

%

H

3.3 - 10.9

__

MO#

1.03

10^3/µL

H

0.2 - 0.96

___

MCV

79.90

fL

L

80 - 95

___

MCH

26.20

pg

L

27 - 34

beyler mo% yani Monosit Yüzdesi baya fazla benim?10.90 üst sınır ben 14.70.
    bakalım yarın ne olcak.lenf kanseri olma ihtimalim bile olabilir biraz araştırdım büyük ihtimal ek tahliller verecem birde kanser felan çıkarsam ne olacak daha birşey yok ortada ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

bugün kan testi yaptırdım 14 saat aç kaldım.14 saat öncesinde peynirli tereyağlı kapalı pide yedim en az 12 tane yemişimdir :D
    sonuçlarda yüksek veya düşük çıkanlar böyle.15 gün önce 40 mg kullanırken 15 gündür 20mg kullanıyorum.
    sonuçta daha 1 ay oldu ve sivilcelerde %60 azalış ve bendede insan içine birazda çıkacak bir surat belirdi.

____

50

0 - 49

39

0 - 38

Trigliserid(Kan)

226

0 - 200

___

MO%

14.60

%

H

3.3 - 10.9

__

MO#

1.03

10^3/µL

H

0.2 - 0.96

___

MCV

79.90

fL

L

80 - 95

___

MCH

26.20

pg

L

27 - 34

bakalım yarın ne olcak.lenf kanseri olma ihtimalim bile olabilir biraz araştırdım büyük ihtimal ek tahliller verecem birde kanser felan çıkarsam ne olacak daha birşey yok ortada ama

dostum sakin ol hemen en kötüsünü düşünmüşsün, sadece seçeneklerden birisi, sen en kötüsünü seçmişsin.

bakteriyel enfeksiyon nedeniyle yüksek çıkabilir veya enfeksiyon sonrasında iyileşme dönemleri vs. gibi seçeneklerde var hayırlısı olur inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marslı Adam

şunu anladım bana hiç bi hap fayda etmiyor

6 ay geçti 1. ay ile tek farkı izlerin artması

gerçekten haplara karşı bahtsızlığım var şu güne kadar hiç bi hap etki göstermedi bana

hayırlısı doktora gidicem gene herhalde 7.ay olsun diye

biraz daha beklemelisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zmax -- 5 Şubat 2013; 11:19:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

quote:

quote:

____

50

0 - 49

39

0 - 38

Trigliserid(Kan)

226

0 - 200

___

MO%

14.60

%

H

3.3 - 10.9

__

MO#

1.03

10^3/µL

H

0.2 - 0.96

___

MCV

79.90

fL

L

80 - 95

___

MCH

26.20

pg

L

27 - 34

dostum sakin ol hemen en kötüsünü düşünmüşsün, sadece seçeneklerden birisi, sen en kötüsünü seçmişsin.

bakteriyel enfeksiyon nedeniyle yüksek çıkabilir veya enfeksiyon sonrasında iyileşme dönemleri vs. gibi seçeneklerde var hayırlısı olur inşallah.

hocam benim sinüzit sorunum var.tahlil öncesi akşam duş aldım sokağa çıktım.dünde çok rüzgar vardı.sol kulağıma çok rüzgar vurdu dün zor yattım kulağım çok acıyor.
    ayrıyetten ben griptim 2 gün yorgan döşek yattım dişlerim felan şişti.geçti birde daha test yaparmı ya lanet olası hastane çok uzak hocam ders yapamıyorum finaller var

• valla bende sonuçlarımı sonraki günlerde randevu almadan vermiştim, bişey olmadı.
  • karaciğer enzimlerim yükselmiş günlük 20mg a indirildi.
    şuanda -alt49 -1 ay önceki 30
    şuanda -ast39 -1 ay önceki 26
    demekki tembel karaciğerler çalışmadı 6 senedir lanet olası sivilceler vardı.
    çalışıp dursunlar öyle yatmak yok beyler

• Günlük 30 mg vermiş doktorun. Günlük 1tane 20mg 1tane 10mg şeklinde kullanılır.
  • ilaca bugün başlasak yaz aylarında çok sıkıntı yaşatır mı bir de herkeste standart tedavi süresi 6 ay mı daha yüksek dozla daha düşük tedavi süresi oluşturulabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rampage

ilaca bugün başlasak yaz aylarında çok sıkıntı yaşatır mı bir de herkeste standart tedavi süresi 6 ay mı daha yüksek dozla daha düşük tedavi süresi oluşturulabilir mi?

Yaz aylarında güneşe pek çıkmamak gerekiyor ve mutlaka güneş kremiyle çıkılması öneriliyor yoksa iz bırakma olasılığı yüksekmiş. Herkesin tedavi süresi 6 ay olmuyor da 6 ay takriben bir süre olarak herkesin diline dolanmış. İlacın günlük kullanım miktarı yüksek oldukça kullanılacak süre tabi ki azalacaktır. Zaten kullanılacak miktar kiloX120mg olarak hesaplanıyor yani 70 kilo olan birisi 70x120=8400mg kullanması gerekiyor bu durumdaki kişi günlük 40mg kullanarak 210 gün gibi bir sürede tamamlıyor yani 7ay. Bazı kişilerde ise kiloX150 doza kadar çıkılıyor.
  • 1 ay önce 40mg olarak başlamıştım.
    bugün tahlil sonuçlarımı aldım karaciğer böbrek tertemiz çıktı bi artma yok değerlerde.
    önümüzdeki 1 ay 60mg, ondan sonraki 1ayda 80mg alıcam.2 ay kan tahlili yok.

bunun yanında ilaçla beraber spor yaptığım için günde 2 ölçek protein tozu, günde 6-8 adet aminoasit ve 5mg glutamin alıyordum.son 3 gündürde hamburger,iskender,sandviç yemiştim ona rağmen hiç bişeyde yükselme yok.
  • Destekleyici bir ürün ve düzenleyici
    www.narecza.com
    Dermokozmetik - Narecza - Sağlığın en renkli adresi!
    http://www.narecza.com/noviderm-ceracuta-dudak-stick-urun5709.html#.URY4aWcpa_I

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhantr -- 9 Şubat 2013; 13:54:08 >
  • Yine acil bir sorum var.

Pazartesiye kontrol için randevu aldım. 20mg'lık kutu bitmek üzere, bu gece sonuncusunu içeceğim. Normalde günde akşamüstü 20mg+10mg, gece de 20mg tek alıyorum. 20mg'lık kutu bittiğine göre ben doktor yenisini yazana kadar 10'ar 10'ar kullansam bir sorun çıkar mı? Yani akşamüstü 3x10mg, gece 2x10mg gibi?
  • Arkadaşlar halı hazırda kullandığım roaccutane dan ötürü karaciğer değerlerim yükseldi.Çok yüksek değil sınırın az üzerinde.Bu nedenle doktorum kullanmaya devam etmemi söyledi ilaçları fakat ben tedirgin oldum biraz.Karaciğeri mi ne şekilde koruyabilirim?Alkol ve şeker tüketimim minimum düzeyde.Bunun yanında bitki çayı vs. olarak ne önerirsiniz?
  • Ben de bu ilaçların türevi olan Acnegen'e başladım, benim sorum biraz farklı şehir dışında okuduğumdan dolayı sürekli gidip gelmiyorum, doktorlar verdikleri 30 günlük ilaç bitmeden tekrar yazabiliyorlar mı mesela 1 hafta kala gibi? Ara vermek istemiyorum ve doktora önceden gitmem gerekiyor mecburen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theblackside

Arkadaşlar halı hazırda kullandığım roaccutane dan ötürü karaciğer değerlerim yükseldi.Çok yüksek değil sınırın az üzerinde.Bu nedenle doktorum kullanmaya devam etmemi söyledi ilaçları fakat ben tedirgin oldum biraz.Karaciğeri mi ne şekilde koruyabilirim?Alkol ve şeker tüketimim minimum düzeyde.Bunun yanında bitki çayı vs. olarak ne önerirsiniz?

doktor dediyse kullan.çok yükselmedikçe sorun olmaz

quote:

Orijinalden alıntı: BrkyVRNGL
    Birkaç sorum var , cevaplayan herkese teşekkürler şimdiden .

1-İlaca başlayalı 1 hafta oldu , bu kurutma meselesi için bende niveanın dudak için olan ruj gibi bir ürünü var onu sürüyorum kurudukça , bunun dışında cilt için nemlendirici kullanmama gerek var mı yoksa sadece dudak nemli olsa yeter mi ?

2-Güneşe çıkmadan önce en az 15 faktörlük koruyucu sürün ibaresi geçiyor , bu sadece yaz için mi yoksa kış için de geçerli mi ? Yani şu aylarda da hergün dışarı çıkarken sürmek gerekli mi ?

3-A vitamini almama meselesine gelince ben havucu tek başına yemiyorum ama hergün salatanın içinde olarak tüketiyorum , bu zararlı mı ? Peynir yenmemeli mi ? Çay , kola , kahve yasak mı ? Bunların dışında tüketilmesi yasak olan neler var ?

4-Göz kuruması / yaşlanması için doktora danışıp damla mı almam lazım yoksa eczaneden herhangi bir göz damlası olabilir mi ?

5-Bunların dışında tedavi hakkında yapılması / yapılmaması gereken en klasik ve önemli hususları da yazarsanız sevinirim . . .

1-rahatsız olursan kullanırsın.cildin pul pul ellerin pütür pütür olacak çünkü ileride.bana excipial lipo diye birşey yazdı çok güzel nemlendiriyor.

2-yazdaki gibi yakıcı güneş yok, o yüzden ben gerek görmüyorum.

3-alabilirsin fakat yanetkileri daha çabuk gösterir.fazladan 1 tablet içmiş gibi düşün.kola zaten normaldede zararlı olan birşey.alkol dışında yasak olan birşey bilmiyorum.

4-doktorum bana refresh yazdı.zaten bunun için ya refresh yada tears natural veriyorlar.eczaneye gidip roaccutane kullanıyorum gözlerim kuruyor diyip dediğim 2 ilaçtan birini alırsan göz sorunun çözülür
  • Orijinalden alıntı: car_26

Arkadaşlar halı hazırda kullandığım roaccutane dan ötürü karaciğer değerlerim yükseldi.Çok yüksek değil sınırın az üzerinde.Bu nedenle doktorum kullanmaya devam etmemi söyledi ilaçları fakat ben tedirgin oldum biraz.Karaciğeri mi ne şekilde koruyabilirim?Alkol ve şeker tüketimim minimum düzeyde.Bunun yanında bitki çayı vs. olarak ne önerirsiniz?

Peki düşürmek için yapabilceğim şeyler var mı bu değerleri.Yani nasıl daha iyi bakabilirim karaciğerime.?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: car_26

quote:

Peki düşürmek için yapabilceğim şeyler var mı bu değerleri.Yani nasıl daha iyi bakabilirim karaciğerime.?

bol su böbrek ve karaciğer için.
    lahana karaciğere iyi gelir salatası felan, mercimek olur.kivi portakal vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 10 Şubat 2013; 19:00:38 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bol su böbrek ve karaciğer için.
    lahana karaciğere iyi gelir salatası felan, mercimek olur.kivi portakal vs

Teşekkürler hocam.
  • Selam arkadaşlar ,

Bu ilacı yaklaşık 1.5 yıl önce kullandım. Tedavi sürecimi anlatıcam.

Öncelikle ilk başlamadan önceki halimi kısaca anlatıyım :) İlaca başlamadan önce çok yağlı bi cilde sahiptim yüzümde yaklaşık olarak 5-10 aktif sivilce vardı ve geçip iz bırakanlarda cabasıydı. Herkes gözünde canlandırmıştır az çok ..

Ege üniversitesinde Dermatoloji bölümüne gittim. Doktor direk bu ilacı kullanmamı istedi ve bi kağıt imzalattı. O kağıt da kimseyi korkutmasın !

1. ay : Günlük 30mg başladım. Bu ay hafif kurumalar ve tek tük sivilce çıkmasıyla bitti..

2.ay : Günlük 40mg.la devam etmemizi istedi doktar. Bu ay sivilce çoğalması ve kuruma git gide arttı. Saçlarım dudaklarım yüzüm çok kuruyordu bunun için dokturum özel bi krem hazırlattı eczaneden.

3.ay : 40 mg ile devam ettik. Abartmadan söylemek istiyorum amacım sizi korkutmak değil bilinçlendirmek ! yaklaşık 15-20 aktif sivilcem vardı bu ay birinden kurtuluorum 3 tane çıkıo kurtuluorum 5 tane çıkıyor. Bu böyle devam etti. Ama bu zamanlarda yanımda olan ailem ve arkadaşlarım bana çok yardımcı oldular.

4.ay : Doktor bu 3.aydan sonra yanına gittiğinde o da şaşkınlığını gizleyemedi. Beni görünce şaşırdı çünkü 1 ay öncesiyle çok değişmiştim. Sivilce artışım çok fazlaydı. Ama doktorum bu normal dese de pek sık rastlanılmadığını hal ve hareketlerinden anlamıştım. Dozaşı 50mg çıkardık gerekirse 60 yapıcaz dedi. Bu aydan bahsediyim biraz ; Bu ay 3. aydan pek farkı yoktu sivilce artışı devam edio kuruma durmuodu. Ama çevremdeki kullanıp da düzelen insanlarını görüp konuşunca sabrediyordum.

5.ay : 60mg ile devam ettim. 3 ve 4. aydaki artış hala devam ediyordu hız kesmeden.. Düzelmicek gibiydi. Sabrettim sadece sabır !!!

6.ay : 60mg ile tekrar devam ettim. 6.ayın başı ve 6.ayın sonu arasında farklar ortaya çıkmaya başladı. bir ayda yüzümde çıkan 30 sivilce varsa o ay 10 sivilce çıktı. İzler kalmaya devam ediodu. Yüzüm kötüydü ama Sivilce çıkması azalmıştı !

7.ay : Bu ay yine 60mg aldım. Bu ay toplam 5 ya da 6 sivilce çıkmıştı. Ama şimdi de izlerle başım beladaydı. Kızarıklıklar moralimi çok bozuodu. Ama sivilce Çıkmamasından kat kat daha iyiydi. !

8.ay : Artık bu bu ay son kullanışımdı bu ay belkide 2 ya da 3 sivilce çıkmıştır. Kurumda her ay olduğu gibi devam ediodu.

İlaç bitmişti ve hiç aktif sivilcem yoktu ancak kızarıklıklar çoktu. Kuruma ilacı bıraktıktan 1 ay daha devam etti.

Kızarıklıklar ise 2-3 ay daha devam etti. Şuan 1.5yıl geçti çok hafif izler kaldı. onlar da görülmeyecek kadar az. Kabul edersiniz ki yüzümde belki de tedavi boyunca 100-150 sivilce çıktı ve bunun sonucunda kalmış ufak tefek izler. Görünmüyor bile belki de benim hüsnü kuruntum :))

Kısacası bu ilaç SABIR SABIR SABIR işi. Sonu mutlu son.

Son olarak söylemek istiyorum ki benim yüzüme bakılmayacak kadar kötüydü evet bakılmayacak kadar kötü!! Asla geçmicek diordum asla! Ama şimdi gerekten çok mutluyum!

Emin olun ki benim yüzüm geçtiyse sizin yüzünüz her bakıma geçicektir kefilim.

Son bi uyarı yapmak istiorum herkesin tedavi süreci bu şekilde geçicek die bir şey yok. Ve bence kimseninki benim kadar kötü geçemez ! :) Ama sonunda mutluluk :) Sadece SABIR.

Unutmayın hiçbir şey sizden ve sağlığınızdan önemli değil.

Tedavi hakkında sormak istediğiniz kafanıza takılan sorular olursa elimden geldiğince yardım etmek isterim.

SAĞLIKLI GÜNLER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRHaTT__ -- 11 Şubat 2013; 4:01:33 >
  • bu ilaca başlamayı düşünüyorum dudak kurulugu nasıl oluyor aşırı derecede kötümü başlarsam en büyük sorunlar neler dudak kuruması ve cilt kuruması diyor herkes bunlar nasıl oluyor aşırı derecede kötümü gözüküyor
  • 
Sayfa: önceki 364365366367368
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.