Şimdi Ara

RK3188 çipsetli android mini pc destek ve bilgilendirme bölümü ( T428- MK802 IV ) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.996
Cevap
25
Favori
109.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    k-r42'yi gözüm iyice tuttu. video performansı, yüksek bitrate.li mkv performansı hakkında bilginiz var mı? google amca pek yardımcı olamadı.

birde (yanlışım varsa düzeltin) hdmi ile tv'ye bağlayıp tv'den optik çıkışla ses sistemine dts sesleri atabiliyoruz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

İki seçenek var arkadaşlar

1) Kingnovel bu ürünü birine CS-918 olarak üretiyor taşeron olarak.

2) Kingnovelin kasasını yaptırdığı şirket bir başka firmaya da kasa üretiyor.

Zira Kingnovel henüz bluetoothlu modelini çıkarmadı. Zaten onların tüm ürünler K- koduyla başlıyor.

Hımmm demekki yeni çıkan taşerona yapılıyor. Pek destek alamaz o zaman yenisi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nickfury07 N kullanıcısına yanıt
    cihazın ustunde optik cıkıs var zaten neden tvden sinema sıstemine kablo cekesinizki?
  • o kadar baktım ama demekki bazen göz görmüyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

quote:

Zira Kingnovel henüz bluetoothlu modelini çıkarmadı. Zaten onların tüm ürünler K- koduyla başlıyor.

geekbuying blogta K-R42 firmware ile aynı grupta gösteriliyor. CS918 firmware diye aratınca direk K-R42 sayfası çıkıyor. (Anahtar kelimeler: cs918 firmware, cs918 rom, k-r42 android 4.2 firmware, k-r42 netflix fix, k-r42 stock diye çıkıyor). Yani K-R42 ye uyan tüm firmwareler CS918 i de destekler diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: turnasuyu

quote:

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

quote:

geekbuying blogta K-R42 firmware ile aynı grupta gösteriliyor. CS918 firmware diye aratınca direk K-R42 sayfası çıkıyor. (Anahtar kelimeler: cs918 firmware, cs918 rom, k-r42 android 4.2 firmware, k-r42 netflix fix, k-r42 stock diye çıkıyor). Yani K-R42 ye uyan tüm firmwareler CS918 i de destekler diye düşünüyorum.

YBen KR42 aldım cuma elimde olur. Bt ihtiyacım olursa duruma göre bakarız ama sanmıyorum olacağını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gelince incelemesini bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

k-r42nin bluetoothlu modeli t-r42 geekbuyingde on satis listesine girmis.

http://geekbuying.com/item/T-R42-Quad-Core-Google-Android-4-2-2-RK3188-28nm-Cortex-A9-1-6-GHz-Mini-TV-BOX-HDMI-HDD-Player-2G-8G-BT-RJ45-External-Wifi-Antenna-with-IR-Remote-Controller-Black-317424.html

Güzel haber. Bu durumda arkadaşların belirttiği gibi firmware sorunu yok.

Kingnovel cihazı OEM olarak başkalarına da veriyor. Neticede yüklü alım yaparsanız fabrika üzerine
    ne isterseniz yazıyor (MK888 veya CS-918 gibi).

Bu arada Mele de A31 Allwinner chipsetli yeni bir box ürün çıkarmış.

http://www.geekbuying.com/item/Mele-M9-Quad-Core-Google-Android-4-1-OS-Allwinner-A31-Cortex-A7-1GHZ-Mini-TV-BOX-HDMI-HDD-Player-2GB-RAM-16GB-ROM-RJ45-WiFi-External-Wifi-Antenna-with-Remote-Control-Black-317411.html

• oldu mu şimdi. tamda k-r42'yi kabullenmişken.

bunun gpu'su üstün değil mi. ama fiyat olarak gümrükte sorun olur...

ikisi arasında karşılaştırma/inceleme bulsak güzel olur
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Mobo player ile normal kalitede bir film seyrederken bile frame drop gözlemliyorum. Donanımsal hızlandırmayı aktif ettiğimde framedrop daha da belirgin hale geliyor. Yazılımsal'ı aktif edince biraz daha kayboluyor frame drop ama tamamen gitmiyor.

Adaptör değiştirerek de denedim sonuç aynı. Bu arada Antutuda 15.700 puan aldım. Cihazda donanımsal bir problem olduğunu düşünmüyorum ancak neden bu frame drop olayını yaşadığımı anlayabilmiş değilim.

Önerileriniz ne olur? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickfury07

oldu mu şimdi. tamda k-r42'yi kabullenmişken.

bunun gpu'su üstün değil mi. ama fiyat olarak gümrükte sorun olur...

ikisi arasında karşılaştırma/inceleme bulsak güzel olur

Mele M9'un antutu skoru 10.750 civarında. Genel olarak RK3188 lerden yavaş ancak GPU olarak daha performanslı
    olduğu paylaşılmış. bir sitede incelemesi vardı.

Genel Bilgi :
    http://www.cnx-software.com/2013/06/20/mele-m9-android-set-top-box-powered-by-allwinner-a31/

Resimler ve skorlar (PCB Resimler var):
    http://www.cnx-software.com/2013/05/09/allwinner-a31-mele-media-player-pictures-screenshots-and-antutu-benchmark/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 17 Temmuz 2013; 10:36:02 >

• teşekkürler, pcb konusunda görüşleriniz yol gösteriyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackhill

Selamlar,

Mobo player ile normal kalitede bir film seyrederken bile frame drop gözlemliyorum. Donanımsal hızlandırmayı aktif ettiğimde framedrop daha da belirgin hale geliyor. Yazılımsal'ı aktif edince biraz daha kayboluyor frame drop ama tamamen gitmiyor.

Adaptör değiştirerek de denedim sonuç aynı. Bu arada Antutuda 15.700 puan aldım. Cihazda donanımsal bir problem olduğunu düşünmüyorum ancak neden bu frame drop olayını yaşadığımı anlayabilmiş değilim.

Genel olarak 3188 lerdeki bütün frame sorunları yazılımların tam optimize edilememesinden kaynaklanıyor.
    Bildiğim kadarıyla rk3188 de kullanılan yazılımlar ve bazı donanım bileşenlerinde zamanla birtakım değişiklikler olacak.
    Şu an kernelların cihazların donanımını %100 kullanamadığı ortada.

• quote:

Selamlar,

yazilimsalda yavas oynatir drop eder, gercek performansini donanimsal hizlanma ile gostermesi gerekir. eger donanimsalda daha cok yavasliyorsa bir sorun var demektir. cihazi bir daha resetleyip, full silme ile finless in farkli bir romunu deneyin. eger durum devam ederse buyuk ihtimal donanimsaldir. antutuda 15700 iyi skor yapmis ama antutunun video performansini test ettigini sanmiyorum. video hizlandirmayi soc chip icinde ayri bir bolum yapiyor. sorunun kaynagi bura olabilir.

• darkaura kullanıcısına yanıt
    Maalesef donanımsal seçili iken daha fazla drop oluyor. Full silme için hangi yöntem ile ilerlemeliyim? Daha sonrasında da fineles'ı yeniden kurarım. Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
  • blackhill B kullanıcısına yanıt
    finless bob un iki versiyonu var. 4.1 ve 4.2 farkli olanini kurun. finless kurulum direktiflerinde size cihazi full sildirir. sorun bana donanimsal gibi geliyor ama tam manasiyla emin olmak icin bunu yapmada fayda var.
  • CX-919 geekbuying de 31 temmuza kadar indirime girmiş. Şu anda 64.99 USD.

http://www.geekbuying.com/item/Tronsmart-CX-919-Quad-Core-Google-Android-4-2-2-OS-Rockchip-RK3188-Cortex-A9-1-6GHz-Mini-TV-BOX-Dongle-HDMI-HDD-Player-2G-8G-BT-HDMI-External-Wifi-Antenna-Black-316975.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turnasuyu -- 17 Temmuz 2013; 17:57:13 >
  • quote:

quote:

Selamlar,

Genel olarak 3188 lerdeki bütün frame sorunları yazılımların tam optimize edilememesinden kaynaklanıyor.
    Bildiğim kadarıyla rk3188 de kullanılan yazılımlar ve bazı donanım bileşenlerinde zamanla birtakım değişiklikler olacak.
    Şu an kernelların cihazların donanımını %100 kullanamadığı ortada.

Ben de yeni çıkacak minix neo x7 sipariş etmeyi düşünüyorum. Ancak, 3188 işlemcilerin film izlerken yaşattığı söylenen problem karar vermemi engelliyor. Acaba onda da aynı problem olacak mı? Eğer olursa film izlemek işkenceye dönüşeceğinden ,o zaman odroid u2 almayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

quote:

Selamlar,

yazilimsalda yavas oynatir drop eder, gercek performansini donanimsal hizlanma ile gostermesi gerekir. eger donanimsalda daha cok yavasliyorsa bir sorun var demektir. cihazi bir daha resetleyip, full silme ile finless in farkli bir romunu deneyin. eger durum devam ederse buyuk ihtimal donanimsaldir. antutuda 15700 iyi skor yapmis ama antutunun video performansini test ettigini sanmiyorum. video hizlandirmayi soc chip icinde ayri bir bolum yapiyor. sorunun kaynagi bura olabilir.

CX-919 ayrıntılı incelemesi ve testleri aşağıdaki sayfada yapılmış. Bu sonuçları değerlendirmeyi bilen arkadaşlardan benim gibi acemiler için yorum rica ediyorum:

http://www.laptopmag.com/reviews/android-sticks/cx-919-android-mini-pc.aspx

Bu arada CX-919 un 15.07.2103 tarihli yeni firmware i denenmek için yayınlanmış. Umarım söylenen problemler giderilmiştir. Ancak firmware'i denemeyin. Yayınlandıktan sonra yükleyin:

http://www.mediafire.com/download/khrgd1kjikrutln/cx-919_0715_update.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turnasuyu -- 19 Temmuz 2013; 16:42:20 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.