Şimdi Ara

Rj11 ve cat6 kablo nasıl çalışır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dairemde cat6 kablo var. ancak sadece mavi ve mavi-beyaz uçları rj11 ile modemime giriyor. Yeni vdsl2 modem alacağım fiber için ancak onlarda da giriş rj11 görünüyor. Ve rj11de toplam 8 yerine 6 kabloluk yer görünüyor. Biri bu durumu bana açıklayabilir mi 8 kablonun 8ini de kullanacaksak kalan 2 kablo neden modeme girmiyor?




  • Cat 6 kablo çekmek 2 tel telefon kablosunu çekmekten daha az uğraştırdığı ve daha kolay bulunduğu için artık elektrikçiler cat5 ya da cat 6 çekiyorlar. Telefon hattı iki tel kullandığı için de sadece mavi ve mavi beyaz olanı bağlarlar. VDSL de adsl de kullansanız yine 2 tel üzerinden sinyal alacaksınız.


    Bu şekilde cat5-6 çekilen binalarda odalara direkt buattan ayrı kablolar çekildiyse tüm telefon prizlerindeki rj11 keystoneları rj45 keystonelar ile değiştirip odalara kablolu ethernet ağını genişletebilirsiniz. Buatın olduğu yere modem routerınızı konumlandırabilirseniz, odalara giden kablo uçlarına rj45 çakıp odalardaki pirizlere interneti kablolu verebilirsiniz.


    Rj11 6pinlidir fakat sağdaki 2 soldaki 2 pin telefon (vdsl/adsl) için kullanılmaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.