Şimdi Ara

Rizeli Emir'i öldüren B.K. Assassin’s Creed oyunu tutkunu çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rizeli Emir'i öldüren B.K. Assassin’s Creed oyunu tutkunu çıktı
    http://www.haberturk.com/rizeli-emir-tas-i-olduren-bk-assassins-creed-oyunu-tutkunu-cikti-1703004

    Rize’de derste arkadaşı Emir Taş’ın boğazını kesen B.K.’nın (16) bir seri katilin kurbanlarını bıçak, ip, okla öldürdüğü bilgisayar oyunu Assassin’s Creed tutkunu olduğu ortaya çıktı.

    Rizeli Emir'i öldüren B.K. Assassin’s Creed oyunu tutkunu çıktı


    Rize Pazar’da 16 yaşındaki lise öğrencisi B.K., okulda ders sırasında arkadaşı Emir Taş’ı, boğazını keserek öldürmüştü. B.K. işlediği cinayetin ardından da intihar etmeye kalkışmıştı. 20 Mart’ta cinayeti işleyen B.K.’nın cep telefonu incelemesinde cinayetin ipuçlarını veren notlar tespit edilmişti. 9. sınıf öğrencisi B.K. hakkında 15 yıla kadar hapis talebiyle hazırlanan iddianameye göre, B.K.’nın telefonunda cinayetten 10 gün önce kaydedilen “Ölümümden sonra istediklerim” başlıklı 38 maddelik bir liste bulundu. Listenin 17. maddesinde “Emir reis sana zarar gelecek, ondan özür dile K.”, 26. maddede “Emir reis kork, a.k.. Hem de hiç acımadan çatur çutur. P.çlik yapmayı seviyorum, karışmayın”, 38. maddede ise “Ölümün suçu E.’dir. E.’yi suçlayın suçlayın” gibi ifadeler yer aldı. 38 maddelik listenin 35. maddesinde de B.K. “Assassin’s Creed gibi olacak Emir... Bant lazım ya da ip. Biraz araştırma ile daha kolay olacak” diye yazdı. 1 Ocak’ta cep telefonuna aldığı notta ise B.K.’nın “Emir’i kesmeden önce soracağım soruları o gün senden öğreneceğim” yazdığı da tespit edildi.

    ‘YAŞ VE İÇERİK KURALLARI YOK’

    Gazete Habertürk'ten Enis Yıldırım'ın haberine göre uzmanlar, bir suikastçının değişik rollerde; bıçak, kılıç, ok, balta ve ip kullanarak kurbanlarını öldürdüğü Assansin’s Creed adlı oyunun 18 yaşından küçüklere uygun olmadığını söyledi. Ailelerin denetimlerini artırması gerektiğine işaret eden oyun uzmanı İlker Karaş, “Bu oyunda şiddet unsuru var. Aileler çocukları denetlemeli buna izin vermemeli. Çocuklar oyundaki hikâyeleri gerçek sanıyor, karakterlerle bütünleşiyor. Hayal dünyasındaki bu olayları gerçeğe dönüştürüyor, ayırt edemiyor” dedi. Oyun ve sanal gerçeklik uzmanı Sinan Akkol, Karaş’ın aksine oyun ve B.K.’nın işlediği cinayetle ilgili “Olay şu oyun yüzünden oldu” demenin yanlış olacağı görüşünde. Akkol, “Gerçekte başka bir sıkıntı vardır. Bu onun yansımasıdır” dedi. Hukukçu Dr. Mete Tevetoğlu ise “Ülkemizde oyunların yaş ve içerik işaret ve derecelendirme kuralları olmadığı için küçük yaştakilerin kendilerine uygun olmayan oyunları oynamaları ve bunlardan olumsuz etkilenmeleri gündeme gelebiliyor” dedi. Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, madde bağımlılığına bir de medya bağımlılığının eklendiği belirterek “Zararlı oyunlar ülkemiz üzerinden pazarlanıyor. Bunlarla gençlik yok ediliyor. Aile eğitim birimimiz var. Okulların başlamasıyla birlikte harekete geçti. Medya bağımlılığına o eğitimi de ekledik. Meslek elemanları okulları tek tek dolaşarak, hem öğretmenlere hem de öğrencilere farkındalık eğitimi verecekler” diye konuştu.

    Rizeli Emir'i öldüren B.K. Assassin’s Creed oyunu tutkunu çıktı


    Emir Taş



    ‘ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN’

    Psikiyatr Uzmanı Dr. Şenol Anaç da bu oyunları oynayanların yaş aralıklarının genelde 15 ile 25 arasında olduğunu ifade ederek şunları dedi:

    “Onları hedef kitle yapan şey de ergenlerdeki ruhsal yapının değişken ve tam oturmamış olmasından kaynaklanıyor. Aileler çocuklarına ‘Biz bir bütünüz’ mesajı vermeli. Sosyal medyada da ne yaptıklarını takip etmeli. Çocuk, arkadaş ortamı, sosyal çevresi, onu dinleyen, olduğu gibi kabul eden, yanlışına ve doğrusuna saygı gösteren bir çevrede yaşamıyorsa, bu duygularla en başta kendisini eleştirmeyen, olduğu gibi kabul eden bir sanal âleme bulaşıyor. Daha sonra sanal âlem bunu kötüye yönlendirerek, intihara sürüklüyor.”

    SUİKASTÇI KURBANLARINI AVLIYOR

    Assassin’s Creed 6 ayrı seri oyundan oluşuyor. 2007’de çıkan oyunda bir suikastçı, değişik rollerde bıçak, kılıç, ok, balta ve iple kurbanlarını avlıyor. Oyunun hikâyesi Üçüncü Haçlı Seferi döneminde, Haşhaşiler adıyla bilinen, Hasan Sabbah önderliğindeki tarihsel örgüt ile Tapınak Şövalyeleri arasındaki mücadele üzerine kurgulanmıştır. Oyunu oynayan kişi aslında 21. yüzyılda yaşayan, bağlandığı “Animus” adlı makine sayesinde genetik kodlarını taşıdığı geçmişindeki atalarının yaşadıklarına şahit olan Desmond Miles’ı yönetmektedir. Makine sayesinde anılarını izlediğimiz suikastçı ise Altaïr Ibn-La’Ahad’dır. Bu makine sayesinde hikâye ilerledikçe, Tapınak Şövalyeleri ve Haşhaşiler arasında geçen ve “Cennetin Elması” adıyla bilinen güçlü bir silahı elde etmek için yaşanan mücadele ortaya çıkar.







  • Yine oyunlara bok atacaklar. Halbuki sorunlu olan oyun değil çocuk. O çocuk olmamış.

    Sinan Akkol, hay ağzın bal yesin.


    Sanırım 6 oyun demek istemiş yazan kişi yoksa seri zaten bir dizi demek yani çoğul. Ama bilgi yanlış. 10 adet oyunu var, buna 3 adet de 2.5D olanları eklersek 13. Mobil oyunları da var ama onlara girmeyelim.


    İlk 5 oyunda öyle, sonra işler değişiyor.
    Kuş kadar aklı yok artık kim diyorsa assassins creed birini katil yapmışta.

    Ulan şırıngayla zehir enjekte etseydi boğazdan bu seferde hitman mi suçlu olcaktı ? Öldürmeyi kafaya koyan bir şekilde öldürür karşısındakini bunu boğazını keserekte yapar başka bir şekilde de yapar her iki sonuçta ta öldürmüş olursun yöntemin ne önemi var ?
  • Yine oyunlara bok atacaklar. Halbuki sorunlu olan oyun değil çocuk. O çocuk olmamış.
    quote:

    Oyun ve sanal gerçeklik uzmanı Sinan Akkol, Karaş’ın aksine oyun ve B.K.’nın işlediği cinayetle ilgili “Olay şu oyun yüzünden oldu” demenin yanlış olacağı görüşünde. Akkol, “Gerçekte başka bir sıkıntı vardır. Bu onun yansımasıdır” dedi.

    Sinan Akkol, hay ağzın bal yesin.

    quote:

    Assassin’s Creed 6 ayrı seri oyundan oluşuyor.

    Sanırım 6 oyun demek istemiş yazan kişi yoksa seri zaten bir dizi demek yani çoğul. Ama bilgi yanlış. 10 adet oyunu var, buna 3 adet de 2.5D olanları eklersek 13. Mobil oyunları da var ama onlara girmeyelim.

    quote:

    ...Desmond Miles’ı yönetmektedir.

    İlk 5 oyunda öyle, sonra işler değişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 7 Kasım 2017; 8:22:56 >




  • Arabistanda olmuş bir şey sandım. Haberi görünce bayağı şaşırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • katilin ayagında kırmızı corap varmış
    kırmızı coraplar toplatılsın!
  • Envai çeşit, yüzlerce oyun oynadık, binlerce film izledik ama kimseye zarar vermedik. Hele arkadaşlarımız için böyle şeyleri asla düşünmedik. Bu olayları oyunlara bağlamak her zamanki gibi suçu başkasına atıp sorunu geçiştirmektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Assassin's Creed yasaklanmasın da bundan dolayı



    Bu arada ölen çocuğa Allah rahmet eylesin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cocuk Ask-i Memnu falan uzlese veya Huzli ve Ofkeli izlese. Arkadasina saldiran cocuk Ask-i Memnu hayrani ciktu desen ne kadar dogru olur ?



    Bu oyunlari milyarlarca insan oynuyor eger boyle bir etkisi olsa su an hepimizin birbirimizi oldurmus olmamiz gerekirdi.



    Bunun disinda oyunlarda yas kısîtlamaları bulunuyor aileler bunada ayrıca dikkat etsin komple oyuna tepki gostermek yerine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yıldır oyun oynuyorum gaza gelip sinek kesmişliğim bile yok. Oyunlara bok atmayın.
  • Son dakika haberi: Assasins Creed Türkiye'de yasaklandı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pubg yasaklansın. Şu optimizasyon özürlü oyunu rahat oynayabilmek için insanlar binlerce lira borca giriyor. Yazık , yasaklayın gitsin.
  • 30 yaşındayım comadore 64 zamanından beri oyun oynuyorum daha kimseye zarar vermedim playstation1 sayesinde ingilizce öğrendim üniversitede ingilizce hazırlığı direk atladım çocuğun sosyopat ve gerizekalı olmasının suçu oyunlara atılıyor maksat hit kasmak ebeveynlerde elinde tuzla koşuyor oyun kötü diyenlere ben gazeteci olsam küçük gerizekalı sosyopat arkadaşını öldürdü diye haber yapardım
  • Kuş kadar aklı yok artık kim diyorsa assassins creed birini katil yapmışta.

    Ulan şırıngayla zehir enjekte etseydi boğazdan bu seferde hitman mi suçlu olcaktı ? Öldürmeyi kafaya koyan bir şekilde öldürür karşısındakini bunu boğazını keserekte yapar başka bir şekilde de yapar her iki sonuçta ta öldürmüş olursun yöntemin ne önemi var ?
  • Sinan Akkol 10 yıldan fazladır takip ettiğim biridir yine söylenmesi gerekeni söylemiş.

    Sinan Akkol'un facebook sayfasından yaptığı açıklamayı da şöyle bırakayım:



    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155848758127937&id=635237936



    Az önce Habertürk'ten bir muhabir aradı. Bir liseli arkadaşını boğazını keserek öldürmüş, telefonundan da "onu Assassin's Creed'deki gibi öldürmek lazım" gibisinden bir yazı çıkınca "uzman" görüşü olarak bana "Assassin's Creed gibi oyunların bu çocuğun hayal gücünü etkileyerek bu cinayete sebep vermiş olma ihtimali nedir sizce?" diye sordu.



    Muhabire söylediklerimin ne kadarını değiştirmeden yayınlayacaklarını merak ediyorum. Yarın takip etmek için burada bugün sizinle paylaşmak istiyorum (Haber yarın yayınlanacakmış).



    Olayı araştırdım, ilgili olduğunu zannettiğim haberin linkini aşağıda paylaşıyorum.



    http://www.haberturk.tv/burasi-turkiye/haber/1701822-rizeli-emir-tas-i-olduren-bk-nin-telefonunde-38-maddelik-bir-liste-bulundu



    Bense şunları söyledim:



    "AC dahil, satılan her oyunun hangi yaşa uygun olduğu kutusunda, eğer dijital olarak indiriliyorsa indirildiği sitede yazar. Ebeveynlerin çocuklarının oynadığı oyunlara bu şekilde dikkat etmesi gerekir.



    (Cinayeti işleyen çocuğun 15 yaşında olduğunu söyledi). Assassin's Creed 18 yaş ve üzeri için uygun bir oyundur, eğer yaş durumu böyleyse, bu çocuğun AC oynaması uygun değil.



    Lakin, günümüzde gençlerin ve çocukların %90'ından fazlası oyun oynuyor. Böyle bir suça karışan bir gencin telefonunu, bilgisayarını karıştırıp bir oyun bulunduğunda da "Counter-Strike oynadı adam öldürdü, Minecraft oynadı şunu yaptı" kolaycılığına kaçıyor basın. Bence bu son derece yanlış.



    Aynı şekilde o gençlerin hangi dizileri izlediği, hangi gazeteleri okudukları araştırılsa, bir diziden etkilenip o cinayeti işlediği de söylense, o dizi mi yasaklanacak? Veya o dizi direk suçlu mu olacak? Veya bugünkü ABD'deki kilise katliamı haberini okuyan birisi "aynı ABD'deki kilise katliamı gibi" bir suç işlese ve bunu yazsa, o haberi yayınlayan gazete mi suçlu olacak?



    Bence bu konuda sağlıklı düşünmek gerek. Yasaklayıcı ve suçlayıcı zihniyete karşı olarak sebepleri araştırmak gerek."

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • PEGI sisteminin Türkiye'de uugulanması lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasap oldu herkes.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuğun telefonundan çıkan notlar çok garip tam bir psikolojik vaka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fifa yuzunden katil olabilirim ben de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben oyunun o kadar hastasıyım ki kız arkadaşımla, eğer oğlumuz olursa adının “Altair” koyacağımıza anlaştık. Ama kimseyi kesmeyi düşünmüyorum, psikoloji işi, oyunlara mok atmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom -- 12 Kasım 2017; 0:0:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlar şiddete yöneltiyor diye kanıt gelse yine de inanmam. Bu gibi durumlar tamamen kişilikle ilgili. Bir de oyun uzmanı nedir ya, güzel uydurmuşlar :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 12 Kasım 2017; 4:43:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Aynı duyguları paylaşıyoruz hakim e ultimate team'i anlatırsak belki indirim bile verir cezada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.