Şimdi Ara

@@ RivaTuner ile 8800GT ısınmasına SON! GÜNCELLENDI!!! @@ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
2
Favori
22.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@zamirpolen
    bak şimdi - o bölmeye gittin ve 3 yazdın resimdeki gibi. di mi?
    sonra ampulün önündeki işarete tıkla -> sonra uygula ve OK de.
    RivaTuner'i kapat ve tekrar başlat. anca şimdi etkin oldu değişiklik.

@@ RivaTuner ile 8800GT ısınmasına SON! GÜNCELLENDI!!! @@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 9 Ocak 2008; 18:19:53 >
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • Tamam oldu dostum çok teşekkürler bir detayı gözden kaçırmışım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmAcK_ -- 9 Ocak 2008; 18:53:55 >
    INTEL E6750 2.66 (3.4 GHZ)-ZOTAC 8800GT 512MB AMP-GİGABYTE P35-S3L-ZALMAN CNPS 9500LED CPU COOLER-ZEROTHERM HURRICANE HC92-CU8800 VGA COOLER-KİNGSTON 4*1GB 800MHZ RAM-THERMALTAKE 470 WATT POWERSUPPLY-SAMSUNG 250GB SATA2 HARDDİSC-THERMALTAKE AGUİLA KASA-SONY HS95S 19'' MONITOR
  • birşey değil, güle güle kullanın.
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
  • tşkler güzel çalışma.

PALIT 8600GT SONİC PLUS da bu dediklerin uygulanabilir mi ?
    kesinlikle, program ekran kartları arasında bir fark yapmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: getaway

adamlar bu kartı cıkarırken neden ayar cekmemişler şu fan hızlarına anlam veremiyorum bi türlü.

Gerçekten doğru söylüyorsun.Hiç mi test yapmıyor bunlar kartın ömrünü kısaltıp yeni kartları satmaya
    çalıştıklarından bence para para para

• Low level fan control'u fixed den autoya geçiremiyorum.Neden kaynaklanabilir ?

Rivatuner/Fan/Autofanspeedcontrol değerini 3 yaptım.
    RivaTuner'i kapat ve tekrar başlat. anca şimdi etkin oldu değişiklik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 10 Ocak 2008; 13:36:30 >
  • şimdi o bölmeye 3 yazdım ampulun yanındaki zımbırtıya tıkladım apply aktif olmadı!!! bende ok dedim revituner kapandı gittim tekrar açtım.low level fan kontrol açık auto açık durumda ancak aşağıdaki ısı değerleri sırası ile 29,100,65,32,78,65,85 böyle ve ben bunları istedğim gibi değiştiremiyorum topic içinde yazılan herşeyi uyguladığıma eminim.
    PC : Gigabyte GA-P35C-DS3R # Quad 6600 G0 # Kingston HyperX 2x1GB 800 MHZ # Seagate 250GB HDD 16 MB NCQ # MSI 8800 GT OC EDITION 512 MB # Asus TA 951+FSP Epsilon 600W # Powercom 1000 VA # LG DVD WRITER DUAL LAYER # Samsung T220 LCD
  • @MaedHrOS
    eğer herşeyi uyguladıysan o değerleri değiştirebilmen lazım.
    bunun için fan kontrolünü "auto" yapıp değiştirmek istediğin değerin üstüne fare ile çift tıkla ve istediğin değeri yaz.

bu arada arkadaşlar, yazdıklarımı çok iyi okuyup anlayınca yapın bu değişiklikleri!
    parametrelerin ne anlama geldiğini ve nasıl hesaplanacağını 1.ci sayfada bulabilirsiniz.
    emin olmayan önce iyi hesaplasın, gerekirse sorsun, sonra değerleri değiştirsin.
    o değerler çok önemli - sakın biri kartını yakmasın ha!?
    dikkat edelim lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 12 Ocak 2008; 18:09:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FxmaN

Low level fan control'u fixed den autoya geçiremiyorum.Neden kaynaklanabilir ?

Rivatuner/Fan/Autofanspeedcontrol değerini 3 yaptım.

ben de yapamıyom.

auto ya kaç kez tıkladım ama aktif olmuyor hiçbir şekilde.

hatta cep tel. kamerası ile çekip buraya koymayı düşünüyom
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahafiec

@MaedHrOS
    eğer herşeyi uyguladıysan o değerleri değiştirebilmen lazım.
    bunun için fan kontrolünü "auto" yapıp değiştirmek istediğin değerin üstüne fare ile çift tıkla ve istediğin değeri yaz.

bu arada arkadaşlar, yazdıklarımı çok iyi okuyup anlayınca yapın bu değişiklikleri!
    parametrelerin ne anlama geldiğini ve nasıl hesaplanacağını 1.ci sayfada bulabilirsiniz.
    emin olmayan önce iyi hesaplasın, gerekirse sorsun, sonra değerleri değiştirsin.
    o değerler çok önemli - sakın biri kartını yakmasın ha!?
    dikkat edelim lütfen...

değerleri değiştiremedim ama çok kıl bir olay gibi çok yavaş artırıyor hızı yani gpu 80 derece oluyor fan speed hala %45 lerde yanacak yahu.biraz daha hızlı artırsa belki daha kullanılabilir olacakta şu hali ile bana hiç iyi gelmedi.zaten her oyuna giriş çıkışta elle ayarlamakdanda bıktım sanırım 8800gt macerası benim için kısa süre sonra sona erecek gibi görünüyor:S

• @MaedHrOS
    ya olurmu öyle şey arkadaşım. biz bunları yaşamamak için uğraşıyoruz ya.
    bak tüm bunları denemeye ve uğraşmaya değer.
    bunları yaptıktan sonra bende ki durum şu:

1. fan en az %40 ile çalışıyor.
    2. GPU ısısı 50 derece olunca fan hızı hemen ısı artışına orantılı otomatik yükseliyor.
    3. GPU ısısı 80 dereceyi bulursa fan hızı %100 oluyor, ki ben 70 dereceyi bile görmüyorum.

Crysis'i bile uzunca oynayınca GPU anca 65 derece civarında oluyor ve fan da %65lerde çalışıyor.

bence sen sil baştan sıfırdan herşeyi tekrar oku ve adım adım uygula.
    gerçekten çok basit ve toplam 5 dakika alıyor değişiklikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 13 Ocak 2008; 8:04:11 >
  • valla kasam coller master stacker olmasına rağmen fan ızını %100 e alsam bile kart crysis i uzunca oynayınca 80 derece oluyor.bu kartdan soğudum ben çıksada 9800gtx alsak artık.tam bir belaymş bu kart.

quote:

Orjinalden alıntı: sahafiec

@MaedHrOS
    ya olurmu öyle şey arkadaşım. biz bunları yaşamamak için uğraşıyoruz ya.
    bak tüm bunları denemeye ve uğraşmaya değer.
    bunları yaptıktan sonra bende ki durum şu:

1. fan en az %40 ile çalışıyor.
    2. GPU ısısı 50 derece olunca fan hızı hemen ısı artışına orantılı otomatik yükseliyor.
    3. GPU ısısı 80 dereceyi bulursa fan hızı %100 oluyor, ki ben 70 dereceyi bile görmüyorum.

Crysis'i bile uzunca oynayınca GPU anca 65 derece civarında oluyor ve fan da %65lerde çalışıyor.

bence sen sil baştan sıfırdan herşeyi tekrar oku ve adım adım uygula.
    gerçekten çok basit ve toplam 5 dakika alıyor değişiklikler.

• valla kasam coller master stacker olmasına rağmen fan hızını %29da sabitleyip crysis'i bitiriyorum. Bana mısın demiyor.
    Burada anlatıldığı şekilde yapıyorum, fanım yine %20lerde dönüyor. Kasasını iyi soğutana ve o/c yapmayana gereksiz bir bilgi. Ufacık tefecik kasalarla o/c yapacağım diye yırtınınlara ise bulunmaz nimet
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.