Şimdi Ara

Ritalin Için Doktora Ne Demeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
9.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben dikkat eksikliği yaşıyorum. Ders çalışırken, kitap okurken vs. en ufak sese bile sinirleniyor, en ufak şeyde dikkatim dağılıyor

Yazın bu şikayete psikiyatra gittiğimde önce B12 testi yapalım dedi ve B12 eksikliğim çıktı. Sonrasında birkaç ay B12 hapı kullanınca bayağı bir artış oldu ve birkaç ay daha kullanıp bıraktım ama hâlâ bu dertten muzdaribim.

Bu ilacı alanlar doktora ne diyor? İkna etmesi biraz zor gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

erenköye ilk gidişimde doktura

beni izliyorlar ben de onları izlemek için her yere mikro kameralar yerleştirdim

deyince şizo teşhisi koyup ilaç yazdı

2 yıl düzenli polikliniğe gittikten sonra bir seferinde doktura

evin kuytu köşelerine her an kendimi öldürebilmek için silahlar yerleştirdim gırtlağıma falça atıp doğrayasım var

deyince hastaneye yatış yazdı

hastaneden gaçtım  

sonra ne oldu reis , uzay işleri devlet müdürü mü oldun??

Yapay Zekanın Yanıtı

Ritalin İçin Doktora Ne Demelisin?

Ritalin, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Ritalin almakla ilgileniyorsan, bir doktordan reçete almalısın. Doktorunla Ritalin hakkında bir görüşme yaparken aşağıdaki adımları göz önünde bulundurabilirsin:

• Belirtilerini Açıkça Belirle: DEHB ile ilgili yaşadığın belirtileri açık bir şekilde doktora anlat. Bu belirtiler arasında dikkatsizlik, hiperaktivite ve dürtüsellik yer alabilir.
    • Ritalin'i Neden İstediğini Açıkla: Ritalin'i neden almak istediğini açıkla. İlacın günlük hayatını nasıl iyileştirebileceğini düşünüyorsun?
    • Tıbbi Geçmişini Paylaş: Geçmişte veya şu anda aldığın tüm ilaçlar ve takviyeler hakkında doktora bilgi ver. Ayrıca, herhangi bir tıbbi durumun veya alerjin varsa bunlardan bahset.
    • Doktorun Fikirlerini Dinle: Doktorun Ritalin'in senin için uygun olup olmadığı konusunda fikirlerini dikkatlice dinle. Ritalin'in potansiyel yan etkileri ve faydaları hakkında sorular sor.
    • Alternatifleri Tartış: Ritalin'e alternatif tedavi seçeneklerini doktorunla tartış. Bunlar arasında terapi, davranış değişiklikleri ve diğer ilaçlar yer alabilir.
    • Dürüst ve Açık Ol: Doktorunla dürüst ve açık ol. Ritalin'i nasıl almak istediğini veya nereden aldığını gizleme. Doktorun sana en iyi tavsiyeyi verebilmesi için bu bilgiye ihtiyacı var.

Doktorun Ritalin yazma konusunda tereddüt edebilir. Böyle bir durumda, belirtilerini ayrıntılı olarak anlatmaya devam et ve Ritalin'in hayatını nasıl değiştirebileceği konusunda ikna edici ol. Doktorun hala reçete yazmıyorsa, başka bir doktordan ikinci bir görüş alabilirsin.

[Bilinmeyen]

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Neden concerta vs değil de ritalin istiyorsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: olmadibe

Neden concerta vs değil de ritalin istiyorsun

concerta ne işe yarıyor

• quote:

Ritalin 1 2 saat etkili ise concerta 8 saat tek farkları uzun salınımı olması yani etki süresi

ben antidepresan kullanıyorum zedprex diye acaba bunlarla kullanmanın zararı olur mu ki? concerta'ya nasıl ulaşabiiyoruz

• quote:

Uzman doktor yazması lazım

hmm ne mazaretle alabilirim ki :/ derslerim çok kötü cidden böyle bir ilaca ihtiyacım var

Bu ilaç çok tehlikeli eğer ihtiyacın yoksa alma kalpte ritim bozukluğu yapar anksiyeten varsa tetikler ruhsal çöküntü yapar

• erenköye ilk gidişimde doktura

beni izliyorlar ben de onları izlemek için her yere mikro kameralar yerleştirdim

evin kuytu köşelerine her an kendimi öldürebilmek için silahlar yerleştirdim gırtlağıma falça atıp doğrayasım var

hastaneden gaçtım  

Bu ilaç çok tehlikeli eğer ihtiyacın yoksa alma kalpte ritim bozukluğu yapar anksiyeten varsa tetikler ruhsal çöküntü yapar

evet hepsi bende var :/ sen tıp falan mı okuyorsun bu konuda bilgilisin?

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

erenköye ilk gidişimde doktura

hastaneden gaçtım  

sonra ne oldu reis , uzay işleri devlet müdürü mü oldun??

• quote:

Tıp okumuyorum ama psikolojiye ilgim var anksiyeten varsa bu tip ilaçları içme bunları daha da tetikler

doğru diyorsun ama antidepresanlar yüzünden de sürekli okul uzatıyorum, her türlü hayatım b*ka battı zaten en azından başarılı bir hayatım olsun   

• Sanırım bir yerlerde duydunuz ya da internetten falan okudunuz bu ilaçla ilgili büyük bir beklentiniz var ama gerçekler öyle değil bu ilaç da mucize değil.zaten anladığım kadarıyla doktora gitmişsiniz doktor gerek görmemiş zaten bilinçli bir doktor da kolay yazmaz bu ilacı.siz bu ilaca ihtiyacı olan birisi olsaydınız anlardı zaten doktor o yüzden başka yerlerden öğrendiklerinize güvenmemenizi öneririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

yazdırmak için diyeceklerin: konsantre olamıyorum. Sürekli aklım başka yerlere kayıyor. Masa başında oturamıyorum.

Bu dediğinizi de okumuştum ki doğrudur yani

Ben masaya oturuyorum ama birkaç saati zorlukla çıkarıyorum. Sürekli aklım kayıyor vs. Sadece ders çalışırken de değil, kitap okurken de bunu hissediyorum.

Sorun sadece aklımın kayması da değil, başka odalardan azıcık ses gelsin, hemen sinirlenip dikkatim dağılıyor

Odaklanmama biraz yardımı olsun yeter bana şu an. Azıcık ses gelsin hemen dikkatim dağılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8085C6669 -- 9 Nisan 2021; 2:13:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.