20 metre rgb şerit led aldım ancak fark ettimki belirli bir süre sonra ısınıyor ve daha sonradan fark ettiğim üzere renklerde uyuşmazlık var yani mesela en basitinden beyazda bazı ledlerde kırmızı bazı ledlerde mavi bazılarında yeşil ağır basıyor ancak çoğunluğu böyle daha doğrusu tavanda olduğu için beyaz zeminde daha kolay görülüyor ve canımı sıkıyor bu durum acaba neden böyle yapıyor olabilir ledlermi bozuk yoksa güçle alakalı bir durum felan mı 30amperlik güç kaynağı var ancak 12,3 volt veriyor bundan dolayı olabilir mi ?
fikri olan yokmu ? ayrıca internete göre metrede 1.5amper çekmesi lazım ozaman 20 metrede 30 amper çeker ama ölçü aletiyle 1.5amper çekiyor anlamadım valla
quote:
Orijinalden alıntı: certy
quote:
Orijinalden alıntı: wert95
fikri olan yokmu ? ayrıca internete göre metrede 1.5amper çekmesi lazım ozaman 20 metrede 30 amper çeker ama ölçü aletiyle 1.5amper çekiyor anlamadım valla
Kontrol devren akımı sınırlıyor olabilir. Bu nedenle ledlerin tam beslenmiyordur.
doğrusu aklıma gelmemişti daha doğrusu konrolcüye biraz fazla güvendim ledlerde bile aradım sorunu
Kontrol devresinden de olabilir ancak şerit LED'lerden olma olasılığı fazla. Eğer piyasa işi ucuz şerit led kullanıyorsanız şerit ledlerden dolayı olma olasılığı daha fazla diyebilirim. Nedenini de açıklayayım. LED'lerin üretimleri biraz değişiktir. Şu dalga boyunda (ki bu rengin tonunu belirliyor) diye net bir sınır koyulamıyor. LED'in üretimi gerçekleştikten sonra hangi dalga boyunda olduğu kesinlik kazanıyor. Eğer siz bir led üreticisinden led alıyorsanız adama diyorsunuz ki "bana 3000K - 3500K arasındakileri yolla". Üretici de bu değerler arasındakileri ayıklayıp size yolluyor. 3600K olanları çöpe mi atıyor? Tabii ki hayır, daha sonra isteyen müşteriye yollamak üzere depoya kaldırıyor. Sizin istediğiniz değerler birbirine ne kadar yakınsa ton farkı o kadar az oluyor ama buna karşılık üreticinin fire miktarı da (yani depoya kaldırması gereken) o kadar fazla oluyor. Depolamanın da bir maliyeti olduğunu düşünürsek üretici firma ne yapıyor? Geriye kalanları daha geniş sınırlarla daha ucuza satıyor. Şerit led üreticisi de ucuza aldığı bu ledleri şerit üzerine dizip daha ucuz olarak piyasaya sürüyor. Sonra da sizin yaşadığınız olaylar yaşanıyor.
Rgb olarak kullanıyorsanız liner bir besleme olmadıgından bu renkleri alıyorsunuzdur bunun sebebi ise sürücü devrenizde çıkış voltajları yükte iken düşüş oluyordur örnegin ledlerin ortalarında ve sonlarına yakın bu dediğiniz oluyordur çünkü sonlara dogru gerilim düşüyor gerilim düşüncede renk degişiyor ilk baştaki ledin gerilimini ölçün birde en sondakini ölçün ve yazın buraya bakalım. ege
quote:
Orijinalden alıntı: egealtay
Rgb olarak kullanıyorsanız liner bir besleme olmadıgından bu renkleri alıyorsunuzdur bunun sebebi ise sürücü devrenizde çıkış voltajları yükte iken düşüş oluyordur örnegin ledlerin ortalarında ve sonlarına yakın bu dediğiniz oluyordur çünkü sonlara dogru gerilim düşüyor gerilim düşüncede renk degişiyor ilk baştaki ledin gerilimini ölçün birde en sondakini ölçün ve yazın buraya bakalım. ege
başta ve sondaki değerler çok ufak farklı ve yeşile 8 kırmızıya 6 maviye 9 volt gösteriyor belki bundan kaynaklıdır ?
quote:
aeronics
dedikleriniz çok mantıklı aslında ve ebaydan 5metresini 13dolar gibi bir fiyattan aldım zaten ledlerden şüpheleniyordum. ledlere bakınca anlaşılmıyor (yakından bakınca anlaşılıyor ama ledler tavanda ) ama tavan beyaz olduğu için direk oradan görülüyor ledlerdense kartonpiyer yaptırıp kullanırım en azından böylece tavandan belli etmez