Şimdi Ara

RGB Fan kontrolcüyü anakarta bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle aldığım kasa şu FRISBY FC-8890G COAX.

    Power hariç aldım. Geldiğinde 6 tane fan da kontrolcüye bağlı idi. Güç olarak da molex çıkışlı kablosu vardı. Ancak üzerinde Fan SW ve Led SW şeklinde 3pin ve 2pin girişleri daha var. Şimdi asus auro sync özellikli anakartım var. 12v 4 pin girişi var. Ben bu kontrolcüyü anakarta bağlasam, uzaktan kumandası devre dışı kalır mı? fan devrini ve rgbyi kontrol edebilir miyim? Edebilirsem bu kabloyu tek parça halinde nereden bulabilirim? Kontrolcü de şu şekildedir.

    RGB Fan kontrolcüyü anakarta bağlamak
    RGB Fan kontrolcüyü anakarta bağlamak







  • Üzerindeki fanlar adreslenebilir değil ise anakart ile kontrol edemezsin. Anakartın sitesinde aura sync ile uyumlu fan ve kontrolcü modelleri yazıyordur.
    Fanların arka kısmında seri numarası veya kod olabilir, internette aratarak fanların özelliğine bakabilirsin. Fanların led kablolarının ucu pwm uçlara benziyorsa sadece kumanda ile kontrol edilebilir (tahmin).
  • arkadaşlar konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın fakat bende arkadaşla aynı sorundan müzdaribim. Benim sistemde 6 pin girişli fanlar var ve kontrolcüye bağlı. Bunları auro sync olarak kullanabilir miyiz?

    Konu sahibi arkadaş sorunu çözebildi mi acaba o zamanlar merak ettim. Ve hangi kablo gerekli acaba. Gücü molexten alıyor

  • Kasa kutusundan çıkan bir kablo ile argb kontrolcüyü anakartın jrainbow portuna bağladım. İlk bağladığınızda bir şey olmuyor. Kasanızın üzerinde bulunan rgb fan düğmesine 3-5 sn basılı tutuyorsunuz ve kontrolcünüzün modu değişiyor. Böylece fanlar ana kartla senkronize oluyor ve yazılımla istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.