Şimdi Ara

RGB ayarını FULL değil Limited yapın! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
8.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bedo20

quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

Orijinalden alıntı: bedo20

8 senelik hort yapalım :))) evet otomatik mi,sınırlı mı yoksa full mü.

otomatik

Bu cevabınız neye istinaden acaba. Yanlış anlamayın bilmek istediğimden soruyorum. Çünkü ps4 de full yapıp monitörden de 0-255 seçince karanlık okuyor. Ps4 de otomatik yapıp monitörde 0-255 seçince daha iyi görüntü elde rdebiliyorum. Fakat full+full olmuyor galiba. Bir de 0-255 ve 15-235 var monitörde. Hangisi daha uygundur öğrenmek isterim.

valla full yapınca detaylar ölüyor bence arka planda kalan koyu yeşillik falan varsa mesela oyunda arkası simsiyah gözüküyor full yapınca çünkü koyuyu daha da karaltıyor.Bunun bir yerde konusuda açılmıştı en çok kullanılan ve göze hoş gelen otomatik diyen çoğunluktu ordada

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    Evet o konuda haklısınız dediğiniz gibi objeler daha siyah oluyor. Galiba otomatiğe alıp görüntü olayını monitörden ayarlamak daha mantıklı gibi. Sonuçta tavsiye edilen de otomatik. Belki daha başka yorum ve cevaplarda gelebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu konuyu 2008'de açmışım. Haliyle teknoloji güncellendi. Yeni TV'lerin çoğu FULL RGB destekliyor. O yüzden kullandığınız TV modelinin özelliklerini internetten kontrol ederek RGB FULL seçmenizi öneririm.

Novitec Bravo 1.4 T-Jet 170PS Sport

• 8 senelik hort yapmış adam
  • Evet konu sahibi de geldiğine göre evlenen, çocuğu olan, okulu bitirip işe baslayanlar var mı :)) Şaka bir yana google de aratınca bu konu çıkıyor. Bende hortlatayim dedim:)

Aslında sorun TV lerin 16-235 PC monitörlerin 0-235 aralığı kullanması. O yüzden monitörde FULL yapmanıza gerek yok neden mi?

Konu aslında karışık olay şu: Siyah 16 da, kalan 235 de Beyaz. Ve siz Griyi 16 da gerçek siyahı 13 de görüyorsunuz.Burada TV ler sizin siyahı görmeniz için 16 ya kalibrasyon yapıyorlar. Monitörde zaten aralık 0-235 olduğu için FULL yapmanıza hiç gerek yok ;)

Aslında bu kadar bilgi detayında kaybolmanıza gerek yok : Limited da oyunda gördüğünüz tüm detaylar siz FULL yapınca kayboluyor ve aşırı karanlık oluyorsa orada yanlışlık var demektir tekrar Limiteda dönüş yapın Zaten Auto ayarı da bu yüzden konulmuş . Bende 55 ekran SONY Tv var. Onda Full yaptığımda detayları kaybetmeden muhteşem siyahı veriyor ve oyunun adeta kalitesi artıyor Limiteda kıyasla Ama bir eski model küçük ekran SONY TV de FULL yaptığımda siyahları basıyor oyun karanlığa gömülüyor detayları arka planı göremez oluyordum çünki eski olduğundan 16-235 aralığını destekleyemiyordu ;)

Son olarak benim TV 16-235 destekliyor ben Full yapıyorum yine siyah oluyor diyenleri duyar gibiyim . TV lerde bulunan Sİyah Düzeltici ayarınız Yüksek de olabilir onu ya kapatın yada Düşük seçin . Herkese iyi oyunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük_Darius -- 12 Temmuz 2016; 20:30:06 >

• Ben ps4 proda HDR olmayan içeriklerde rgb ayarı Auto ve tv siyah seviyesi yüksek olduğunda daha iyi görüntü elde ediyorum. HDR destekli oyunlarda ise rgb ayarı yine Auto seçiliyken TV siyah seviyesini bu sefer düşük seçtiğimde daha iyi görüntü alıyorum. Xbox One X de ise limited ve düşük seçtiğimde daha iyi görüntü alıyorum yani cihazdan cihaza da farklılık gösterebilir bu olay. Bu arada benim tv 55E6V...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sonyz10c

Hocam bende Sony 50w805b var 2014 model acaba rgb full desteklimidir? Bulamadım hiçbir yerde

bende de aynı tvnin 55'i var full rgb destekliyor.

Novitec Bravo 1.4 T-Jet 170PS Sport

• DXM06 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sağolun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.