Şimdi Ara

RF Modüller ve Arduino

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam iki arduionyu haberleştirmeyi düşünüyorum antenlerini kendim tasarayacağım fakat proje gerçek bir uygulama olacağı için uzun mesafe kullanımı için yüksek güç basarken kazancı koruyan bir modüle ihtiyacım var bu modüller arduino ile rahatlıkla haberşir mi yoksa sadece arduino uyumlu mu bulmam gerekir ?

    Örnek vermek gerekirse:

    http://www.m2mmarket.com.tr/le70-868dip-wa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 3 Kasım 2016; 22:39:17 >



  • Linkte belirttiğiniz cihaz 868 Mhz olarak görünüyor, ve 10 km mesafe yazıyordu sanırsam 868 Mhz de nasıl bir anten tasarlayacaksınız ? Yönlü bir anten mi yoksa çok yönlü bir anten mi kullanacaksınız ? Ayrıca neye göre hesaplama yapılıyor boyu çapı vb ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sa ve as

    Linkte belirttiğiniz cihaz 868 Mhz olarak görünüyor, ve 10 km mesafe yazıyordu sanırsam 868 Mhz de nasıl bir anten tasarlayacaksınız ? Yönlü bir anten mi yoksa çok yönlü bir anten mi kullanacaksınız ? Ayrıca neye göre hesaplama yapılıyor boyu çapı vb ?

    Hocam genis bantli Yagi anten dusunuyorum simdilik,bu 10 km biraz abarti ama modulasyon kisminda gucu bastikca mesafenin artmasi gercegide var.Anten tasarimi konusunda cok tecrubem yok suan bir proje tasarimi yapiyoruz anten parameterlerini ve hesaplamarini yaptiktan sonra CAD ve simulasyon kismina gecip uretip test edecegiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arduino ve bu tip konulara pek müdahil değilim .Peki siz bu sistemle ne tür bir haberleşme sağlayacaksınız ? ses , yazı , veri . Nasıl bir haberleşme olacak yani .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sa ve as

    Arduino ve bu tip konulara pek müdahil değilim .Peki siz bu sistemle ne tür bir haberleşme sağlayacaksınız ? ses , yazı , veri . Nasıl bir haberleşme olacak yani .

    Uzaktan kontrol yapacagiz hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzaktaki bir cihaza anahtarlama işlemi felan mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.