Şimdi Ara

RF alıcı üstündeki trimpot'un görevi ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 12 kanal RF alıcı-verici yaptım alıcı vericiyide uygun bağladım ama birbirini görmedi.yanı çalışmadı.alıcının üstünde bir tane trimpot var acaba devreyi kurduktan sonra trimpotla karşılayacagı frekansımı arayacaz.alıcını resmini koydum.3 tane rf alıcı verici devresi yaptım üçüde çalışmadı.neden acaba.ilk defa RF kitle çalışıyorum.yardımcı olursanız sevinirim arkadaslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enesxx -- 6 Ekim 2007; 8:37:21 >

• Fotoğrafı nerede
  • yapmaya çalıştıgım 12 kanal RF devreside bu.devrede bi problem gözükmüyor.yardımcı olursanız cok sevinirim.herkeze allah kolaylık versin

http://www.t7r.org/out.php/i14419_ScannedImage.jpg
  • görünen ön seçici devresindeki self. ayarlamaya kalkarsan bir daha islah olmayacağı kesin. bence senin burst veya tersleme gibi bir problemin var. yani vericinin gönderdiği data alıcı da tersleniyor olabilir veya alıcı-vericinin senkronize olması için belki ilk önce bir senkronizasyon işareti gönderilmesi gerekiyor olabilir. RF katların datası varsa bakalım???
  • KİTİN ÜZERİNDE AYNEN SU YAZIYOR. ALICISINDA="RXA1-B-434M" MARKA KEYMARK
    VERİCİSİNDE=TXC1

RXA1 DEN YOLA CIKARAK GOOGLEDE ARAMA YAPTIM.KEYMARK'IN SİTESİNİ BULDIM YALNIZ İNGİLİZCEM COK İYİ OLMADIGI İÇİN SİTEYİ ÇÖZEMEDİM.SİTE=
    http://www.keymark.com.tw/english/index.asp

SADECE SUKADARINI ALABILDIM SİTEDEN=
    Modulation: ASK super heterodyne receiver
    Frequency: 315MHz/434MHz
    Size:
    RXA1-B (big): 44 x 12mm
    RXA1-S (small): 29 x 12mm
    Circuit shape: by LC
    Supply voltage: 2.5VDC to 6VDC
    Sensitivity: < -102dBm
    Data rate: 300bps to 3Kbps
    Applications: car alarm, remote control, security system, IA, lamp control, ceiling fan, video sender, wireless doorbell and other applications

yardımcı olursanız çok sevinirim.herkeze kolay gelsın

• Datasheet alıntı:

Notes:
    1. Encoder : HT12D/F , PTC ( 2262 )
    2. Antenna : Length = 22.6cm for 315MHz ; Length = 17.2 cm for 434MHz.

Yukarıda datasheet bilgisine göre modüllerin çalışacağı frekansı anten uzunlukları belirliyor.
    Ben alıcının çıkışına bir transistörle yükselteç yapmadan çalıştıramadım bu modülleri.Birde alıcı ve verici farklı voltajlarda çalışıyor.
  • yanı hem alıcının hemde vericinin anten uzunlukları ikisininde aynımı olcak. transistörünün alıcının data cıkısınamı yoksa anten cıkısına mı bağladınız. ben hem alıcının hemde vericinin beslemesıni 7805 üzerinden verdim bi problem olurmu.arkadaslar nasıl çalıştırcagımı daha detaylı yardımcı olurmusunuz bi türlü çalıştıramadım. yaptıgımı söyliyim VCC lerine +5 ,VSS lerine -5V verdim.data cıkıslarına projeye göre pice bağladım kablo ilede ikisine kısa anten gibi bağladım yanyana koydum hem alıcı devresını hemde verıcı devresını olmadı.yanlısım varsa söylermısınız.baska ne yapmam lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tip31'in görevi nedir.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Enesxx

yanı hem alıcının hemde vericinin anten uzunlukları ikisininde aynımı olcak.

Evet, 315Mhz için 22cm, 434Mhz için 17cm.Transistörü alıcının çıkışına bağladım, ardından NOT GATE kullandım.

Datasheet'lere göre
    alıcı 5V ile verici 3V ile çalışıyor.Vcc'lere +5V uygulamışsın tamamda, Vss'lere -5V derken GND değil mi bu.
    Ayrıca alıcı ve verici çalışırken yaklaşık 1metre uzakta olması gerekiyor.Gönderdiğin datayı birkaç defa gönderirsen daha iyi olur.Baudrate olarak 1kbps ile deneme yap.Netten bulduğum bir yazı buda yardımcı olabilir.

http://www.fatiherdem.net/?yer=dty&id=43

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asttekin -- 7 Ekim 2007; 22:20:07 >

• yalnız ben plaket üzerine aresten çizimini yaparken anten cıkısına bakır yollarla antene yardımcı yollar cizdim(ekte resmini verdim bakarmısınız) antene yardımcı yolların bittiği yerde (noktadan)anten bağlantısı yapacaktım bu problem cıkarırmı.bide not gate olarak hangı entegreyi kullandınız.evet -5 diye bahsettiğim gnd yanı eksi.

• Bence direk olarak anteni RF modülün çıkışına bağlayın.Çünkü dediğiniz yollar modülün farklı frekansta çalışmasına sebep olacaktır.NOT GATE olarak 7404 ve ya 7414 kullanabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.