Şimdi Ara

Rexapine, olanzapine kullanan var mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
17.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rexapin veya muadili ilaç kullanan var mı olanzapine etken maddeli. Birkaç şey sormak istiyorum. Özellikle bırakmakta zorluk yaşıyorum



  • Hocam bunlar adami duman eder hemen birakmalisin
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Hocam valla bırakmak istiyorum ama kullanmadigimda uykusuzluktan gözlerim yanıyor, çünkü uyuyamiyorsun geceleri, tam tersine kullandığında ise gece gündüz uyutuyor davul calsalar uyanmazsin o derece. Bir kaç kez bırakma denemem oldu ama uykusuzluktan ağlamak istiyordum. 2 ucu seyli deynek yani, bunu veren doktora lanet olsun
    Zaten reçetesini okuyunca korktum açıklanamayan ani ölüm yazıyor ve ben bunu aylardır kullanıyorum
  • ne için verdi doktor bunu? bipolar yada şizofren misin? sadece uyku için vermedi heralde.
  • uAslAnkara kullanıcısına yanıt
    Özele gittim paxil ve rexapin yazdı. Şizofren değilim ama belki bipolar olabilirim. Başka doktora gittim rexapin bırak sadece paxil kullan dedi ama bırakamiyorum
  • Ayrıca uyku duzenim normalde iyiydi ne zaman ki bunu kullanıp bıraktım uyku duzenim mahvoldu
  • kardeşim paxil dediğin ilaç da antidepresanlar arasındaki en anticholinergic özelliği olan ilaç. o kadar yeni ve yanetkisi az olan antidepresan varken bu ilacı sana neden vermişler onu da anlayamadım.

    olanzapine depresyon için verilebilir belki ama genelde başka ilaçlarla kombine edilip bipolar için verilir veya şizofreni için.

    zaten olanzapine i yatarken alman gerek. sabah alırsan gün boyu uykulu olman çok normal. adam akıllı bir psikiyatr a git sana daha doğru bir ilaç seçimi yapsın. kafana göre bırakma.
  • uAslAnkara kullanıcısına yanıt
    Hocam olanzapini zaten gece yatarken alıyorum ama etkisi 2 gün sürüyor. Olanzapini kullanmayı seviyorum ama beni öyle kendimden geçiriyor ki mal oluyorum adeta hatta konuştuğum bazı şeyleri bile unutturuyor 😅 bir kez daha bırakma denemesi yapacağım yine uykusuzluktan gözlerim agrirsa psikiyatra danisacagim.
    Paxil ise şimdilik hayata pozitif baktiriyor pek yan etkisi olmuyor esnemek dışında. Daha öncesinde ssri olarak citol kullandım. Ama paxil daha kuvvetli gibi geldi bana
    Bu arada hocam siz hekim misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manonofy

    Hocam olanzapini zaten gece yatarken alıyorum ama etkisi 2 gün sürüyor. Olanzapini kullanmayı seviyorum ama beni öyle kendimden geçiriyor ki mal oluyorum adeta hatta konuştuğum bazı şeyleri bile unutturuyor 😅 bir kez daha bırakma denemesi yapacağım yine uykusuzluktan gözlerim agrirsa psikiyatra danisacagim.
    Paxil ise şimdilik hayata pozitif baktiriyor pek yan etkisi olmuyor esnemek dışında. Daha öncesinde ssri olarak citol kullandım. Ama paxil daha kuvvetli gibi geldi bana
    Bu arada hocam siz hekim misiniz?
    değilim, tıp okuyorum. ssri olarak yan etkisi en az olan escitalopram. hepsinin etkisi hemen hemen aynıdır.

    bir psikaytra git dediğim gibi o karar versin ilacına. ilk gittiğin kişi aile hekimi falansa bu ilaçlara pek hakim olmayabilir.
  • Zyprexa kullandım uzun zaman.
    Bıraktığınızda neredeyse saçlarınızın ucuna kadar hissedersiniz.
    İlaç xr olduğu için tam gün etkilidir.

    Bırakınca Sürekli bir mide bulantısı ve baş ağrısı olacaktır.

    Fakat vücut bu denli harekete bi süre sonra bitkin düşüyor. Ve ister istemez uyuyorsunuz.

    Uyumak için ayaklarımın altına yastık ve enseme yastık sıkıştırarak yatardım. Halen de öyle uyurum.

    Ek olarak eğer ilacı içtiğinizde ağırlığını hissediyorsanız henüz teslim olmamışsınız demektir. 4-5 gün sabredin. Semptomlar yorgun düştükçe azalır.

    İlaç bütün gün uyumak için değil tam tersi depresyondan ve bipolar durumdan bitmiş ve mal gibi yatan bi bünyeyi nötrleştirmek için var.

    Bir an önce bırakın ve istikrarlı olun. Bikaç gün alkol vs rahatlamanıza yardım edebilir fakat abartmadan ve içine düşmeden..

    Selamlar
  • 5.5 aydır kullanıyorum azaltmaya calısıyorum 2 mg almama rağmen öldürüyor resmen. çok ağır ilaç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-406E52D83

    5.5 aydır kullanıyorum azaltmaya calısıyorum 2 mg almama rağmen öldürüyor resmen. çok ağır ilaç.
    Doktor kontrolünde mi kullanıyorsun.
    Bu arada ben bıraktım olanzapini, sadece uzun yolculuklarda uyumak için 2.5 mg alıyorum
  • Bende aynı durumdayım..
  • olanzapin antidepresan değil yalnız antipsikotik.antidepresan içilir bir süre sonra bırakılır ama antipsikotiği herkese vermezler antidepresan herkese verilebilir dönem dönem herkes depresyon olmuştur rahatlatmak için bile verilir.askerde leblebi gibi dağıtılır.antipsikotik ise siz depresyon değil mani yani çılgınsınız çoşkunsunuz salsak bize halleneceksiniz öyle diyeyim.sizi frenler insan formatına sokar.mal gibi yapıyor demelerinin sebebi odur çünkü insan ister ki uçan kuşa atlayayım hız güzel şey.mal gibi değildir o normal haldir ve ilacı içmezseniz kontrolsüz güç güç değildir olur sinirli olursunuz insanlarla anlaşamazsınız işte o zaman alien konumuna düşersiniz.kötü bir şey değildir antipsikotik içmek.millet moral bulamaz sizde fazlası var dizginliyorsunuz bunda ayıp bir şey yok.antidepresan içmek de ayrıca ayıp değildir her insanın kötü dönemleri olabilir.millet binecek şahin bulamazken Allah ferrari vermiş al bunu istanbul trafiğinde sürebil şu lastikleri takarsan demiş siz hala petlas takalım ay olur mu millet ne der falan diyorsunuz.alkolik olun alkolik sanki o ayıp değil.
  • Manonofy kullanıcısına yanıt
    doktor verdi. nasıl bıraktın. ben bırakamıyorum bıraktıgımda aşırı anksiyete oldum. benim hikayem çok uzun. bir sürü ilaç bıraktım başladım. en son cymbalta solian bıraktım 7 sene kullandım şuan berbat durumdayım. gittiğim doktor durumuma çare bulamıyor. yaklaşık 12 yıl ilaç kullandım.
  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    ben 12 senedir ilaç alıyorum. bir çok ilaç bıraktım en son cymbalta solian gibi ilaçları bıraktım. doktor azaltmadan bıraktırdı 7 kere acile gittim çalışamıyorum bu ilaç da hiçbir işe yaramıyor. yıllar önce ufak bir depresyon tanısıyla başladı. suan yasadıgım sey depresyon da degil beyin kimyamın bozulması. ilaçlarla. dahiliyeye gidiyorum psikiyatriye gidiyorum care yok. her gün bu ağlama nöbetleriyle geçiyor duygusal bir ağlama değil beynimde bir şeyler ters gidiyor. rexapini de kesemiyorum ilaçlardan fayda da bulamıyorum nasıl geçeceğini de bilmiyorum.
  • ruh hastalığı diye bir şey yoktur.sonuçta bizim içimizde bir yerde ruh var grip mi oluyor?bu yaygın bir yanlış inanıştır ruh hastalığı adam deli huyları böyle.ruh hastalığı denen şey senin de belirttiğin gibi beyin kimyasının bozulmasıdır aslında.o dalga geçenlerin de başına gelebilir.genelde donanım olarak bir problem yoktur beyninde.sorun dopamin vs vs hormonların olması gerektiği gibi olmamasıdır ama olması gereken nedir?bunun bir standartı yok.nasıl ki tansiyon kişiden kişiye değişiyor kiminde 17 normalken öteki 17'de ölüyor bu da onun gibi.ya da insülin yine kişiden kişiye değişiyor kimde az kiminde çok ama normali bu diyorlar mecburen.ben 14 senedir ilaç alıyorum hiç bırakmadım hiç de problem yaşamadım.senede bir iki defa gözüm dönüp dünyanın parasını harcıyorum ama artık onu da normal kabul ediyoruz.senin yanlışın boğuluyorum kurtarın diye durumunu kabul etmemen.boğulmuyorsun sen su altında yaşayabiliyorsun uygun küçük bir ekipmanla o da ilaç.eğer sorun yaşıyorsan doğru ekipmanı bulamadıkları için ki bunu da bilirim bana ilk başta ağır ilaçlar verdiler perişan oldum.doktor doktor ve şehir şehir gezdik en sonunda bir tanesi ya bu adam lityum içsin bir şeyi kalmaz dedi ve hala içiyorum.uyku için yanında ketya verdiler gece 23'te anında uyur sabahın köründe kalkarım hafta sonu bile.özel doktora git ve depresyon deme ağlıyorum deme belki sinirinden ağlıyorsun.antidepresanı dayarlar ve bipolar hastalarının antidepresan içmesi genelde yasaktır zaten dopamin fazla olduğu için.alkol almaları da önerilmez.hem depresyon hem kral olma durumu olabilir bipolarda.bu zamana kadar sana yanlış tanı koyup antidepresan verip daha da beter etmiş olmaları olası çünkü bana askerde antidepresan vermişlerdi artık kollarıma kalemle dövme yapmaya başlamıştım tekme tokat giriyordum herkese.yanlış ilaç adamı rezil eder doğrusu ile senden kralı yoktur.herkes su altında yaşamak ister.tanı koymuş gibi olmayayım nörolojik bir sorun da olabilir bunun için de özel nörologlara git dahiliye ne anlar?devlet pskiyatriye girdiğinle çıktığın bir olur direkt dayarlar bu diye ama özelde uzun uzun anlatırsın ve sen anlatırken dikkatle harbiden dinleyen bir doktor bulman lazım ben en az 5 6 doktor gezdim hepsi özel.
  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    belki holistik bir beslenme problemi veya benzeri bir problem vardı 2008de. paxil vermesine gerek yoktu. tedavi yok zaten bunu standart olarak uyguluyorlar. işin marketing kısmı da burası. tabiki fayda görenler var ama takip destek ve kişisel faktörler işin içine giriyorken senin de dedigin gibi 1 kere devlet hastanesinde muayene olan birisine bu ilacları yazmaları. direkt dayıyorlar ilacı. bana da olan buydu. effexor bile kullandım. ben son 4-5 ayda 15in üzerinde psikiyatrist gördüm. hepsi aynıydı. özelde biraz dinliyorlardı sadece. profesör alpay ateşe gittim bana psikoz tanısı koyuyordu (hayatımda ilk defa böyle bir durum oldu) waves and windows dedim yıllardır bütün ilaçları aldım dedim beynimde kimyasal durum dedim. zyprexa yazdı. beyinde hormonal düzensizlige bu ilaclar yol acabiliyor özellikle bu ilacların cok uzun yıllar kullanımının sonucları bilinmiyor. seratonin reseptörlerindeki yapıyı bozup var olan seratonini süpürdüğünü okudum bu durumu ilaç vererek kapatmaya calısıyorlardı.yani ilacların kendi yarattıkları bir durum.bende olusan bu ağlama durumu duygusal bir ağlama değil saat 9 ile 11 arası geliyor beynim ne projekte ediyorsa onu yaşıyorum başka şeyler düşünmeye calısıyorum duşa giriyorum vitaminler var. durum düzelmiyor. beyinde kimyasal bir durum. senin de dedigin gibi bir nörolojiste gidecegim yarın. ama nasıl bir açıklama yapacagım bilmiyorum.
  • bence işten anlamayan insanlarla kavga vermişsin o kadar doktora gitmişsin çözememişler demek ki yer yanlış psikolojik sorunun bile yok belki beyin veya vücut düzenli olmadığı için böyle oluyor.benim üzüldüğüm 12 sene bununla uğraşman.beyinle ne alakalı hepsine git filmler MR'lar çektir.dişteki iltihap kalp kapakçığına vuruyormuş orası nere kalp nere yani olur olur bir şey vuruyordur full check up gir psikoz adam böyle konuşmaz.
  • Hocam benim sizin kadar ilaç deneyimim yok 2 yıldır ilaçlar kullanıyorum sadece. Paxil ve olanzapine kullaniyordum. Zar zor da olsa azaltarak birakabildim olanzapini ama paxili hala kullanıyorum. Olanzapini bırakırken uyku dengem sasmisti bu yüzden bırakırken zorluk yaşadım. Ama paxile devam etmek bana yardımcı oldu.
    Sizin sorun anladığım kadarıyla ağlama nöbeti olması. Depresyondayken bende de oluyordu. Çözümü antidepresan ve hayatımı düzene sokarak buldum. Hayatınızda sizi rahatsız eden bir sorun olabilir, hatta siz farkında olmasaniz da bilinç altında sizi rahatsız eden bir problem olabilir.
    Ayrıca bir başka ihtimal ise takıntılı biri olma ihtimaliniz. Sürekli bu ilaç konusunu kafaya takarak kendinizi aşırı kontrol ediyor olabilirsiniz. Okb sorgulanabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.