Şimdi Ara

REVELL FERRARİ SA APERTA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben Bismillah diyerek Revellin 1:24 ölçekli 128 parçalı Ferrari SA Aperta modelini aldım.http://www.revell.com/germany/cars/80-7090.html#.UsljpPRdVjY

Arkadaşlar daha önce 1 maket tecrübem oldu fakat seviye 2 ve kolaydı.Bunda da çok zorlanmadım fakat canımı sıkan nokta içinden 4 tane boya çıktı parçaları teker teker boyadım.Boyamayı herşey bittikten sonra yapmak gibi bir hatam olmadı ama boyayı kurumasını bekleyerek 2 kat bazı noktalara 3 kat sürdüm.Ve çok pürüzlü oldu.Uzaktan bir sıkıntı yok ama ışığın altına gelince çok fazla bir pürüz ortaya çıkıyor.Bunun sebebi nedir ? Fırça darbelerini hep aynı yöne doğru yaptım.Fakar üstü çok pürüzülü.Bunun sebebi toz zerreceklerimidir ? Boya üzerine herhangi bir zımpara-vernik işlemide yapmadım.Boyama da ise kılavuza pek uyamadık çünkü çok az bir bölğm için gümüş boya gerekiyordu gümüş boyam yoktu. Kutudan Kırmızı-Bej-Kahverengi-Koyu Gri çıktı.Boyalarda yetti gibi fakar kırmızıyı bitirdik evelllah :D İlk maketim(Boyadığım)olması nedeniyle böyle birşey olmuş olabilir diye düşünüyorum ama fırça ile pürüssüz temiz bir çalışma yapmak mümkünmüdür ? Airbrush vs için maliyetli ve mekanın uygun olmadığını düşünüyorum.Bu işle gönülden ilgilenen birşeyler bilen lütfen paylaşşsın PM olarak özellikle konuya yazarsa memnun olurum.Resimleri şuan atamıyorum çünki telefonum kırıldı :D Fotoğraf çekmek için elimde bir ekipman yok maalesef :D En kısa zamanda mesajlarınızı bekliyorum.

Birde kullandığım boyalar Aqua Color adlı boyalardı.Su ile inceltiliyormuşki gel görün ben hiç inceltme yapmadım :D Fırça daldırıp olabildiğince karıştırdım :D Sonra bismillah diyip boyadım.İnceltme işlemi nasıl olmalıydı ?

Bir sorum ise vernikleme nasıl yapılır ? Boyanın daha parlak görünmesini sağlıyormuş fakat Aqua Color üzerinde hangi vernik kullanılır hiç bir fikrim yok.Her zaman en güvendiğim forum burası oldu inşallah bu konula ilgili birşeyler bilen vardır :D En kısa zamanda mesajlarınızı bekliyorum :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.