Şimdi Ara

Retina Ekran Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çoğu zaman birçok kullanıcının Retina Ekran konusunda kafasının karıştığını görüyorum. Az buçuk anladığım kadarıyla retina ekranın ne olup olmadığını aktarayım. Öncelikle retina ekran kesinlikle bir standardı olmayan ekran birimidir. Ya 326 DPI bir cep telefonunu da retina ekran olabilir, 200 DPI bir notebook ya da 150 DPI televizyon da. Çünkü bu değer sizin ekrana bakış uzaklığınızla ve gözlerinizin görme gücü ile ilgili standardı olmayan bir değerdir. OLED, LED, TFT ya da Amoled gibi bütün ekranlar retina ekran olabilir çünkü retina ekran bir üretim tekniği de değildir. Apple dışında herhangi bir üretici de Retian Ekran standartında ekran üretebilir ki zaten üretiyorlar da. Yalnızca Apple tarafından tescillendiği için Retina Ekran tanımını kullanamazlar.

    Kısa ve yeterli olduğunu düşünüyorum. Halen daha kafası karışan varsa aşağıdaki yazıyı okuyabilir.

    Retina Ekran







  • bi açıklamada benden en basit şekilde retina ekran normal bakış mesafesinden ekrandaki pikselleri seçemediğimiz ekrandır
    ayrıca bu sadece apple ın kullandığı isim. retina iphone lar 326 ppi dir(inç başına düşen piksel sayısı) sony ve htc gibi markalar bunun çok daha üstünde ekranlara sahip telefonlar çıkardı yani retina ekran kalitesi sadece apple ait bi durum değil şuan.
    bilmeyen çok var gerçekten de bu olayı retina sadece apple da var sanılıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.