Şimdi Ara

Retarded ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda çok sık karşılaşıyorum mesela şu şekilde kullanılmış "this song is retarded" ne anlamda kullanılıyo bu bulamadım hiç bi yerde ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Retard Ne Demek?

"Retard", zihinsel engellilik anlamına gelen bir kelimedir. Bu terim, gelişimsel bozukluğu olan kişileri tanımlamak için kullanılır. Retard, genellikle doğumdan itibaren gelişme eksikliklerine neden olan ve bilişsel yetenekler, sosyal beceriler ve fiziksel işlevler de dahil olmak üzere çeşitli yönleri etkileyen bir durumdur.

Retardın farklı dereceleri vardır ve hafiften şiddetliye kadar değişebilir. Hafif retardı olan kişiler genellikle normal bir hayat yaşayabilir, ancak bazı öğrenme güçlükleri ve sosyal sorunlar yaşayabilirler. Şiddetli retardı olan kişiler ise günlük yaşamlarında önemli yardıma ihtiyaç duyabilirler.

Retardın nedeni her zaman tam olarak anlaşılamayabilir, ancak genetik faktörler, çevresel faktörler ve doğum öncesi komplikasyonlar gibi çeşitli faktörler rol oynayabilir. Retardın tedavisi yoktur, ancak erken müdahale ve destek, etkilenen kişilerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olabilir.

Retard olan kişilerle etkileşime girerken saygılı ve duyarlı olmak önemlidir. Onların farklılıklara sahip olduğunu unutmamalı ve onlara onur ve haysiyetle davranmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Efsanevi, nesiller boyu eskimeyecek, süper ötesi demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Illuminn

Efsanevi, nesiller boyu eskimeyecek, süper ötesi demek.

Mesela bi oyundada adam bana you're retarded demişti kötü oynuyordum ilk zamanlarda bu farklı anlamdamı?
  • Gerizekalı demek kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coleslaw

quote:

Orijinalden alıntı: Illuminn

Efsanevi, nesiller boyu eskimeyecek, süper ötesi demek.

Mesela bi oyundada adam bana you're retarded demişti kötü oynuyordum ilk zamanlarda bu farklı anlamdamı?

Sana potansiyel gosterdigini soylemis adam bir nevi. Arkadasin dedigi gibi bir anlami var normalde ama biraz daha argo kullanimda boyle bir anlami da var.
    Oyununu begenmis muhtemelen, yeni oynadigini da gormus ondan bu yorum yapmis.
  • Çok iyi efsanevi demek.
  • gerizekalı demek fakat yanlış kullanılıyor.

retard zaten tek başına gerizekalı, gerilik, gecikme demek. retard-ed olunca kural dışı. gerizekalılı gibi bişi oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor açmak ne demek?
    15 yıl önce açıldı
    QQ ne demek?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • özürlü anlaminda da kullanilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necessa®i

gerizekalı demek fakat yanlış kullanılıyor.

retard zaten tek başına gerizekalı, gerilik, gecikme demek. retard-ed olunca kural dışı. gerizekalılı gibi bişi oluyor

geciktirmek
    sürüncemede bırakmak
    hızını kesmek
    alıkoymak
    frenlemek
    yavaşlatmak

sözlükte bu anlamlar var o yüzden kafam karışmıştı fakat şimdi anladım sanırım
  • Özürlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coleslaw

quote:

Orijinalden alıntı: Necessa®i

gerizekalı demek fakat yanlış kullanılıyor.

geciktirmek
    sürüncemede bırakmak
    hızını kesmek
    alıkoymak
    frenlemek
    yavaşlatmak

sözlükte bu anlamlar var o yüzden kafam karışmıştı fakat şimdi anladım sanırım

retard:geciktirmek
    sürüncemede bırakmak
    hızını kesmek
    alıkoymak
    frenlemek
    yavaşlatmak

retarded:gerizekalı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.