Şimdi Ara

Retail windows 10

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese. Ben bugün yeni bir laptop aldım fakat laptoptaki işletim sistemi freedos imiş. Ben de windows 10 yazılımı nasıl geçireceğim diye fiyat araştırması yaparken fiyat dağılımda büyük farklar var sebebini anlasam da hala bu retail key ile windowsun oem paketi arasındaki farkları anlayamadım. Birinci sorum retail key denen dijital key orijinal mi ve güvenilir mi? İkinci soru bir öğrenci olarak hangi işletim sistemini almak mantıklı?

    Not: üniversitenin sağladığı hizmet sayesinde ofis programlarına erişimim var.



  • Retail key orijinaldir hocam güvenilirdir. Ben şahsen kullanıyorum problem görmedim henüz, tıkır tıkır alıyorum güncellemeleri. Lisansart.com diye bir yerden almıştım zamanında hala kullanıyorum.

  • Windows key karşılaştırmalarını ve özelliklerini aşağıdaki linkte bulunan konudan bakabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/windows-10-8-7-retail-oem-key-karsilastirma-etkinlesirme--145992223

    Kısaca açıklamak gerekirse retail key alırsanız o keyi kullandığınız bilgisayardan sildiğiniz takdirde yeni bilgisayarınıza taşıma imkanınız var.

    Oem keyler ise tek bilgisayar için geçerli.Bir kere bilgisayara girdiğiniz zaman biosa işleniyor ve format atsanız dahi otomatik etkinleşme sağlar.(Yine de keyi not etmek yararlı olur ne olur ne olmaz)Retail key gibi eskisinden silseniz dahi yeni bilgisayara taşıma durumu yoktur.

    Nacizane tavsiyem retail key almanız eğer sisteminizi ilerleyen yıllarda yenilemeye kalkarsanız elinizde hazır key olur eski sisteminizden keyi silersiniz yenisine uygularsınız böylelikle uğramamış olursunuz.

    Konuya bakarsanız daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.Umarım faydalı bir mesaj olmuştur.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: BraveDark

    Retail key orijinaldir hocam güvenilirdir. Ben şahsen kullanıyorum problem görmedim henüz, tıkır tıkır alıyorum güncellemeleri. Lisansart.com diye bir yerden almıştım zamanında hala kullanıyorum.

    yani genel bilgi vermek amacıyla sizden alıntı yapıyorum..


    slmgr üzerinden cakma lisansla bile bir kez basarılı sekilde etkinlestirirsen, daha önceden windows yüklenmemis sıfır anakarta bile o lisans tanımlanır ve bir sonraki kurulumda, lisans ban yemedigi sürece ki, ben daha yiyeni görmedim, sanki ücret ödeyip orjinal lisans almıssın gibi sürekli kendi kendine etkinlesir ek bir program kullanmana bile gerek yok.. microsoft bunu hic umursamıyor aksine millet korsan kullansın zaten hepsiyle ugrasamayız apple linux minux da yayılmasın hic problem yok diyor.. yani ev kullanıcısına zaten dolaylı olarak bedava..


    problem olacak olay, firman falan varsa, yazılımı kullanarak gelir elde ediyorsan, sikayet edilirsen, o zaman seninle ugrasılma ihtimali ortaya cıkar.. böyle bir durumda, bilgisayarına oem lisans yükleyemezsin, ha yüklersin calısır aktiflesir korsan olan lisans, yeni anakarta bile tanımlanabiliyor kendisi etkinlesiyor ve güncelleme falan alıyorsun, o neden sorun cıkartsın?..


    fakat oem lisans sadece yeni donanımla birlikte verilir. oem lisansı alırken yanında bilgisayarını da almak mecburidir.. yeni donanımın faturasında, oem lisansın windows 10 seklinde belirtilmesi lazım.. sana o donanımı satan adamın, microsoft'dan oem lisans satın alıp, sattıgı bilgisayarlara yükleme yetkisi olması lazım..


    ben de cihazımın faturasına tanımlanmıs orjinal windows 7 oem dvd'si var mesela.. satan kisi bana bu sekilde fatura düzenlemisti ve firmamda sorunsuz kullanmıstım.. fakat o bilgisayarın anakartı gümledi kalan parcalarını da sattım ve su an lisans gecersiz.. o dvd farklı anakartı olan hicbir bilgisayara yüklenemez.. teknik acıdan yüklenebilir ama yüklense de sikayet edilirse microsoft'a göre lisans gecersizdir.. koleksiyonluk olarak bulunduruyorum..


    özetle n11 den, faturasız, rastgele oem lisans alıp, retail almıs gibi alakasız bir cihaza yükleyemezsiniz.. alakasız bir cihaza ancak retail yani kutulu ürün yüklenebilir.. onun da fiyatı bellidir.. ya da daha önce söyledigim gibi, oem'i kullanan bilgisayarınızın, eğer toplama bilgisayarsa parcaları faturada yazacak laptopsa markası ve modeli yazacak ve artı olarak oem lisans da o faturada görünecek yoksa lisans korsan muamelesi görecektir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 7 Mayıs 2021; 8:49:52 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.