Şimdi Ara

Resmi TARTARINI Destek Forumu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
3
Favori
89.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar Süha Bey... Samsun da tartarini montajını yapabilecek bir bayi var mı? bir de tüm bayiler de iş sizin bayinizdeki gibi ve sizin anlattıgınız şekillerdeki gibi bilimsel bir standartta mı yürüyor? arabam 2000 model honda civic 1.6i es modeli... vtec olmayan bir motor... dinamometre ye çıkarıp baktıgımızda 117-118 hp civarında görünüyor % olarak ne kadar bir hp kaybı oluşuyor montajdan sonra? montajdan sonra garanti edilen max kayıp %2 diyelim bu miktarı aşarsa hp kaybı sistemi sökülüp delinen parçalanan yerlerin hasarı iade oluyor mu? ayrıca otogaz ecu su benzin ecu su ile aynı hp/tork/devir eğrilerinde programlanabiliyor mu? aracın vites oranları kendi ecu suna göre ayarlı sonuçta... ve bu oranlar en optimum tüketim ve performansı sağlayacak şekilde arge yapılmış fabrika çıkışında... Açıkcası honda sever olarak aracımın mevcut sürüş karakterinin en ufa oranda dahi değişmesi beni bu işlemi yaptırdıgıma pişman edecek... parası mühim değil,aracımı daha çok uzun süreler kullanmak istiyorum onun için de lpg sistemine bir bakıma mecburum... tüm bu soru işaretlerim ışıgında sizin önerileriniz nelerdir?

Son sorum :)
    Ya da başka bir deyişle marka ve modele özgü otogaz sistemi var mı ? varsa benim aracıma özel üretilmiş var mı?

• Merhaba pegasus33,

Size ulaşabileceğim telefon numarası ayrıca hangi ilde ve hangi serviste montaj yaptırdığınızı PM den yazarsanız, size gereken ve hakettiğiniz ilgiyi gösterilemesini sağlayabililirim.

Saygılarımla,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Süha İŞGİNÖZ

Merhaba pegasus33,

Size ulaşabileceğim telefon numarası ayrıca hangi ilde ve hangi serviste montaj yaptırdığınızı PM den yazarsanız, size gereken ve hakettiğiniz ilgiyi gösterilemesini sağlayabililirim.

Saygılarımla,

satış sonrası hizmet bu olsa gerek.
  • Merhaba balkanxp,

Samsunda yetkili TARTARINI servisi var. OTOBERLİN'den Melih Bey 0362 238 30 30. Okcan Otomotiv'den benim adımı vererek ararsanız, size gereken kolaylığı ve istemiş olduğunuz teknik bilgiyi verecektir.

Daha önce ÇelikMotor kendi araçlarında denemek için TARTARINI sıralı sistem montajını yaptırdı. Bu denemeleri fabrika ortamında uzman mühendisler eşliğinde yapıldı. Araçta herhangi bir performans kaybının yaşanmadığını bildirdiler. Bu bilgi fabrika verisidir.
    LPG nin ECU su üzerinden HP/TORK/DEVİR ayarını yapmak kesinlikle mümkün değil. LPG ye ait ECU dan, basınç değerlerini, yakış verilerini,gaz ayarları ve ECU proglama başlıkları altında detaylar mevcuttur.

Sizin arabanız 117-118 bg arasında bir araç olduğunu söylüyorsunuz. Sonuçta performans aracı değil. TARTARINI Porche Cayenne S 4,5 V8 350 BG, Subaru Impreza STI 300 BG gibi araçlarda bile sorunsuz müşteri memnuniyeti ile kullanmaya devam etmektedirler.

Sizin model aracınız da güvenle montajı yapılmış ve sorunsuzdur. LPG li araçlarla yarışmak için federasyon izin vermiyor.

Saygılarımla,

• mrb Süha bey
    Forumun birinde aynen;
    Hava girişini %50 kapatın(hava filtresini)
    Alt devirler canlansın
    3000 devirdeki performansı 2000 devirde yakala
    Dolayısiyle düşük devir düşük yakıt,az hava girişi daha iyi performans ve ekonomiklil
    Hatta diyafram ayarını biraz daha sıkılayın rolanti devrini 950 ile 1000 arasında tutun........

Yalnız bu işlemi sıralı sistem de değil,mikserli kitte yapın.

Yorumunuz...
  • süha bey merhaba
    7/7/07 den bu yana tartarini marka lpg kullanıyorum. aldıktan 3 ay sonra araba sabahları marş basıyor ancak çalışmıyordu. bunun üzerine benzin pompasını değiştirdim ve bundan sonra araba düzeldi. bende lpg servisinin dediği gibi benzini çeyrekten aşağıya hiç düşürmedim benzin pompası bozulmasın diye ama yine sabahları aynı arızayı vermeye başladı. araba çalışsa dahi gaz yemiyor ilk anda benzin pompalaman gerekiyor ondan sonra kendine geliyor . Geçen saban arabayı yine zor bela çalıştırdım araba ecusunda lpg bitmiş gibi sinyal verdi ben ecusunda lpgye aldım tekrar lpg bitmiş sinyali verdi ve benzine geçti ama bu olay daha benzinden lpg ye geçmeden araba benzinde çalışırken oluyor. Umarım sıkıntıyı anlamışsınızdır. şimdi sorum şu. biz heryıl benzin pompası değiştirirsek hani bunun kârı? lpg taktırmamızın bir anlamı kalmaz diye düşünüyorum artı bu benzin pompasının bozulmaması için ne yapmamızı önerirsiniz. sabah çalışma sıkıntısının sebebi başka ne olabilir? araba lpg de iken benzin pompasının çalışmasını durduracak pompayı devre dışı bırakacak bir yöteminiz yok mu? yadımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin.

• Öncelikle forumda bulunan herkese merhaba.... Benim herhangi bir sorunum yok. Bu mesajı işini büyük bir ciddiyetle ve özveriyle yapan Süha Bey'e teşekkür etme maksadıyla yazıyorum. Emeğinize ve ellerinize sağlık Süha Bey. Saygılar...
  • Sayın Süha Bey
    2001 model Megane aracıma yaklaşık 13 ay önce ankaradaki yetkili servisinizde tartarini marka kiti takdırdım. Kışın havaların soğuk olmasından dolayı hararet yükselene kadar aracım stop ediyordu ve bu normal deniyordu. Yaklaşık 1 aydır aracım klima açıkken durmam gerkirken stop ediyor bu şikayet üzerine servisinize gittigimde yeni yazılım yükleyip gönderdiler. Aynı arıza devam etmesi üzerine tekrar gittigimde manifondun orda orliğler var değiştirilmesi gerekiyor dediler onuda yetkili serviste yaptıdıktan sonra tekrar servisinize gittim yine son yazılım yüklediler eger olmazsa başka birşey yapalım dediler. Bende gün boyunca aracımı kullandım ve aracım stop etmedi ve arcımın arızasının giderildiğine çok sevindim akşam üzeri gözüm ismini tam olarak bilmediğim lpg den benzine geçiş butonuna takıldı gördüm ki ben gün boyunca benzinde geziyormuşum. Lpg ye geçtikten kısa bir süre sonra tekrar stop etmeye başladı aracımdan nefret etmeye başladım olur olmadık yerlerde stop edip beni sıkıntıya sokuyor. Yarın öğleden sonra tekrar gidecegim inşallan ennnn son yazılımı yükleyip göndermezler.
    Bukadar anlatıp sizin başınızı ağrıttım kusura bakmayın, aracımın arızası sizce ne olabilir bu konu hakkında bilgi verebilirseniz bende servisteki yetkililerle görüşeyim.
    İlğinize şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.

• Sayın Süha bey öncelikle ilginizden ve sorunlarımıza cevap olduğunuz için teşekkürlerimi sunarım.
    Benim sorunum aracım çalışırken geç marş alıyor sıralı sistem takılalı 1 yıl oluyor ayrıca araç düşük devirdeyken gaz yemiyor devir normale dönene kadar tekliyor ve gaz kesiyor rolentide çalışırkende tekleme yapıyor sebebi ne labilir ve nasıl çözümlenir acil desteğinizi bekliyorum ilginize şimdiden teşekkür ederim.
  • Sevgili TARTARİNİ OTOGAZ
    Ben net konuşmayı severim aracım 2005 Hyundai Accent 1.6 Admire şu an şehir içi sakin kullanımla 8 ila 8.6 lt yakıyorum 100 Km.de.Aracım 30 Bin Km.de.Şimdi ben buna sizin sisteminizden takarsam şehir içi trafiğinde(hergün Ramiden Beşiktaşa a gidip geliyorum)benim yakıtım ne olur.Benim bu noktada istediğim benim size verdiğim gibi net bir değer vermeniz.Bu kadar montaj tecrübenizle bunu cevaplayacağınızı umuyorum.Bir diğer konu da sisteminizi taktıktan sonra çekiş olarak ne gibi bir kaybım olacak ayrıca sürüş konforumun etkilenmemesi garantisi varmı(benzin lpg geçişindeki sorunlar,rölanti düşmesi veya dalgalanmaları,kesiklik ve silkeleme,enjektörlerden yada sistemden kokpite gelecek sesler vb.)Böyle bir sistemi aracıma takma aşamasında olup karar vericek biri için vericeğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür eder,hayırlı işler dilerim.
    Saygılarımla.
  • Merhaba 1995xli,

Aracın benzin sistemi doğru çalışan hiç bir araç için bu yazdıklarınız geçerli değildir. Yakıtın doğru ve tam yanabilmesi için mutaka bol oksijen gerekmektedir.

Saygılarımla,
  • Merhaba DODANLI,

Ben teşekkür ederim. Sonuçta buradaki herkes TARTARINI ailesinin bir ferdi yada ferdi olmaya aday.
    Bu doğrultuda doğru yönlendirme yapabiliyorsam ne mutlu.

Saygılarımla
  • Merhaba Brky06,

Aracınıza program yükletirken mutlaka klima açıkken yani araçta yükte iken programı yüklettirmenizi öneriyorum.

Saygılarımla,
  • Merhaba bloodwater,

Anlatımlarınızdan aracınızın ateşleme sisteminde problem olaması kuvvetle muhtemel. Mutlaka aracın buji, buji kablosu ve bobinlerini kontrol ettirmenizi öneriyorum.

Saygılarımla,
  • Merhaba riskab,

Bana anlatımızdan oluşan bu sorun altta belirtiğim nedenlere bağlı olabilir;

Zor çalışmaması benzin pompasını değiştirdiğiniz halde bir zaman sonra yine aynı sorunu yaşıyor iseniz benzin filitreleriniz tıkanmış olabilir.
    LPG ye geçmemesi, aracın su seviyesi düşmüş yada azalmış olaması kuvvetle muhtemel. Sonuçta regülatör aracın motor suyunu kullanarak LPG yi gaza dönüştürüyor.

Aracınızın benzin pompasını, gecikmeli bir röle ile benzinden gaza geçerken durdurabilirsiniz. ( Bu uygulamayı tavsiye etmiyoruz )

Saygılarımla,
  • Merhaba babaerkan,

LPG de tasarrufu benzine göre lt hesabı olarak yaparsanız, sıralı sistemde benzinin %5 kadar daha fazla yakarsınız. Burada lt' den ziyade LPG'nin birim maliyetinden kazanırsınız. Bu da size min. % 40 tasarruf sağlar.

Aracınızı benzin konforunda kullanırsınız. TARTARINI'nin enjektörleri sessiz çalışır. Hyundai Assan'dan TARTARINI hakkında da referans alabilirsiniz.
    İstanbul da en yoğun araç kullanan kesim malum taksici esnaflarıdır. Çoğu ticari taksi araç olarak Hyundai'ye döndü. Bu araçları büyük bir çoğunluğun takılı olduğu markanın adı TARTARINI'dir.

Saygılarımla,
  • Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Peki benim araca uygun sistemin fiyatı nedir ve avrupa yakasında nereyi önerirsiniz
  • quote:

Merhaba 1995xli,

Aracın benzin sistemi doğru çalışan hiç bir araç için bu yazdıklarınız geçerli değildir. Yakıtın doğru ve tam yanabilmesi için mutaka bol oksijen gerekmektedir.

Saygılarımla,

Biraz daha açarmısınız.
    Benzin için bol oksijen tamam da lpg nin havayı pek sevmediğini biliyorum.
    Ayrıca hava girişini daraltarak yada çapı olağandan % 50 daha dar mikser ile yapılan işlemin motora zararı olur mu?
  • Merhaba babaerkan,

Ben teşekkür ederim. Silivrikapı'da Okcan Otomotivin merkez servisinde bu montajınızı gerçekleştirebilirsiniz.
    Sizin aracınızın uygulanacak olan TARTARINI sisteminin maliyeti nakit 1650 YTL'dir. Tel : 0212 632 55 85' den Berkan beye benim vasıtam ile aradığınızı söylerseniz size gereken detay ve ilgiyi gösterecektir.

Şimdiden aramıza hoşgeldiniz demek istiyorum

Saygılarımla,
  • quote:

Merhaba Brky06,

Aracınıza program yükletirken mutlaka klima açıkken yani araçta yükte iken programı yüklettirmenizi öneriyorum.

Saygılarımla,

Sayın İŞGİNÖZ en son servise uğradığımda sizin söylediğiniz gibi klima, farlar ve flaşörler açıkken ayar yapılmıştı ama bir sonuca ulaşamamıştık. Bu günde isim vermekten çekinmiyorum Uludağ otomotivde bulunan muhtemelen usta başı Ali bey bizim yapacak bir şeyimiz yok renault servisinde rolantisini biraz yükselttirebilirseniz belki stop etmez bu tür sıkıntılar klima açıkken genelde oluyor demesi üzerine benzinde stop etmeyen araç lpg de stop ediyor ise lpg kitinden kaynaklanan bir arıza olduğunu söyledim ve yeniden yazılım yükletip ayrıldım.

Bugün birşey öğrendim bulunduğunuz yerde 1 tane yetkili servisi bulunan lpg kiti taktırılmayacakmış. Ben şahsen bir daha lpg kiti taktırırsam buna çok dikkat edeceğim ve taktıracak olanlarada dikkat etmesini öneririm çünki başka alternatifiniz yok. Yapacak birşey yok diyince ne yapacağınızı bilmiyorsunuz...

SAYGILARIMLA

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.