Şimdi Ara

Resmi Ryzen Oyun Performansı Ortaya Çıktı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
5
Favori
19.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yusuf1653

biri de çıkıp demiyor ki kardeş sen ne anlatıyosun? izlek kelimesini ilk defa duyuyorum, thread demeye çalışıyorsun herhalde

Kardeş ben çok şey anlatıyorum da sen thread'in türkçe'de - bilgisayar terimi olarak - izlek anlamına geldiğini bilmiyorsun.

O yüzden boş mesaj kasma kardeş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 1 Mart 2017; 23:44:54 >
  • O değilde bu aktrollerle baş edecek tek bir grup var oda amd trolleri

Amd nin yayınladığı sonuçlara bile yalan diyorlar.Aklım mantığım dondu yeminle :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

O değilde bu aktrollerle baş edecek tek bir grup var oda amd trolleri

Amd nin yayınladığı sonuçlara bile yalan diyorlar.Aklım mantığım dondu yeminle :))

bence aynı kişiler hocam amd yi tayip bellemişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

O değilde bu aktrollerle baş edecek tek bir grup var oda amd trolleri

Senin amacın nedir?
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Ona bakarsan İntel'in 300 dolarlık işlemcisi(7700k) yine İntel'in 1000 dolarlık 6900k'sını tokatlıyor oyunlarda, e iyi overclocklanmış bir i5 hepsini geçiyor oyunlarda. O zaman Intel de dolandırıcı değil mi, 6900k alanlar da gerizekalı size göre. İşlemciler 3 gruptadır en temelde, bütçe odaklı(i3-Ryzen Sr3), yüksek ayarda oyun(i5'ler ve Ryzen Sr5) ve render(i7--Ryzen 7), siz alıyorsunuz zaten piyasadaki bütün oyunları bütün ayarlar sonda çalıştırabilecek işlemcileri oyun performansı üzerinden kıyaslıyorsunuz, sanki oyun oynayacak insan işlemciye 300 dolar veriyormuş gibi. Bu Intel-Nvidia fanları her sene AMD'yi gömmek için"bakın AMD üst seviye bir şey üretemiyor" geyiği yaptı, şimdi de vay efendim "oyunlarda iyi değil". Bu işlemciler render odaklı, o yüzden de bu performanslar gayet yeterli, lütfen boş yapmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    valla her kelimeyi türkçeleştirme amacıyla saçma sapan kelimeler üretenlere istemsizce gülüyorum ondan :D neyse gideyim dört çekirdekli sekiz izlekli bilgisayarımla görevin çağrısı: modern savaş üç oyununu oynayayım daha sonra da oturgaçlı götürgeçle eve gideyim göstergeçi açıp uzay yolunu izleyeyim
  • Intel mağdurları için hayal kırıklığı!!

• Knisath kullanıcısına yanıt
    Kasayı koymayı bilmiyorsunuz, kasayı yan yatırın derlerse şaşırmam boost olayını fazla karıştırmışlar bana kalırsa. Mantık güzel de bilmem ne Boost şu kadar bu hu kadar diyene kadar koy Xfr'ı, onu da aç 4.5GHz'e kadar ne yapıyorsa yapsın İşlemci. Dediğin gibi sorun çıkabilir bir yapıda duruyor. Herhalde bunca zamanda onu adam etmişlerdir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Kasayı koymayı bilmiyorsunuz, kasayı yan yatırın derlerse şaşırmam boost olayını fazla karıştırmışlar bana kalırsa. Mantık güzel de bilmem ne Boost şu kadar bu hu kadar diyene kadar koy Xfr'ı, onu da aç 4.5GHz'e kadar ne yapıyorsa yapsın İşlemci. Dediğin gibi sorun çıkabilir bir yapıda duruyor. Herhalde bunca zamanda onu adam etmişlerdir diye düşünüyorum.

Bakacağız artık

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerding_Gamers

Ona bakarsan İntel'in 300 dolarlık işlemcisi(7700k) yine İntel'in 1000 dolarlık 6900k'sını tokatlıyor oyunlarda, e iyi overclocklanmış bir i5 hepsini geçiyor oyunlarda. O zaman Intel de dolandırıcı değil mi, 6900k alanlar da gerizekalı size göre. İşlemciler 3 gruptadır en temelde, bütçe odaklı(i3-Ryzen Sr3), yüksek ayarda oyun(i5'ler ve Ryzen Sr5) ve render(i7--Ryzen 7), siz alıyorsunuz zaten piyasadaki bütün oyunları bütün ayarlar sonda çalıştırabilecek işlemcileri oyun performansı üzerinden kıyaslıyorsunuz, sanki oyun oynayacak insan işlemciye 300 dolar veriyormuş gibi. Bu Intel-Nvidia fanları her sene AMD'yi gömmek için"bakın AMD üst seviye bir şey üretemiyor" geyiği yaptı, şimdi de vay efendim "oyunlarda iyi değil". Bu işlemciler render odaklı, o yüzden de bu performanslar gayet yeterli, lütfen boş yapmayın.

Fi tarihinden kalma bir oyunu gösterip "bak bu 300 fps almıi bu 290 fps yeaa" diyenler bile olacaktır, o yüzden salla. Rx 480 konusunda baya tecrübe edindik, tanıyorum artık çoğunu. O ekran kartını Amd'nin en tepe model olduğunu sananlar bile vardı ki Amd o ekran kartını f/p odaklı orta seviye olarak tanımlamasına rağmen.

• hayal kırıklığı

hangi oyun 8 çekirdeği kullanıyor ki fark yaratsın. normal 7700k'nın geçmesi beklenen bir şeydi bu zaten.
  • quote:

Kıyaslanan intel işlemci yani 7700K 299$, Ryzen'ın piyasaya çıkan en ucuz modeli 329$. Hala gelip 500$'lık işlemci 1000$'lık işlemciyi geçti diyen andavallar var. 299$'lık Intel işlemci, 329$'lık AMD işlemciyi hatta 500$'lık AMD işlemciyi oyunlarda madara etmiş. Grafik orada, kaynağı da bizzat AMD'nin kendisi. Açın bakın %1'likte AMD işlemcilerin nasıl sıçtığını görün. CPU'ya abanan ve iyi de ölçeklenen bir oyun olan GTA V'te AMD Ryzen 8/16 56fps'e düşerken ıntel 7700K 85fps'e düşüyor. %51 daha yüksek fps veriyor %10 daha ucuz olan Intel işlemci. Ağzınıza dolamışsınız 500$'lık AMD 1000$'lık inteli geçiyor diye öyle kör gibi gidiyorsunuz. %10 daha ucuz olan intelin 4 çekirdekli işlemcisi 8 çekirdekli 500$'lık AMD işlemciyi oyunlarda geçiyor. Şimdi oturup grafik okumayı öğrenin, sonra ağlamayın. PISA sonuçlarında Türkiye'nin yerini resmen onaylıyorsunuz, okuduğunuzu anlama falan yok. AMD tanıtımlarda %69'a varan oranlarda 7700K'yı geçiyoruz derken iyiydi, oyunlarda %51 geride kalınca bazıları saçmalıyor. AMD'nin bu işlemcileri güncellenmiş FX çıktı işte. Çekirdek performansında 299$'lık 7700K, 500$'lık 1800X'in %15-35 oranında üzerinde yer alıyorken oyunlarda da bu sebeple daha yüksek performans veriyor. Render testinde FX işlemciler de iyiydi,sonra Sandy Bridge'ler dağıttı ortalığı. Diyeceğim o ki çekirdek performansı 1.5 katına çıkan(AMD verilerine göre %52), güncellenmiş bir FX serisi var aslında. Intel'in 7700K'sı ise FX'in 2 katı çekirdek performansına sahip, çekirdek sayısı ise yarısı! Şunu anlayamayacak ne var bilmiyorum.

Bunu zaten bekliyorduk, aksini bekleyen bu işi bilmiyordur, fanatiktir. Başka açıklaması yok. AMD'nin de oyunlarda 7700K'yı geçiyoruz gibi bir söylemi yok. AMD'nin 7700K'yı render uygulamalarında, salt performansta geçiyoruz diyor ki burada da haklı zaten. Oyunlarda ise Intel'in çekirdek performansı düşük, AMD'nin yokluğundan faydalanan Intel'in KAZIK fiyatla itelediği işlemcilerle kıyaslıyor AMD. Bahsedilen 500$'lık işlemci 1000$'lık işlemciyi geçti muhabbeti bu. Rakip yoktu, intel de fiyatı şişirdikçe şişirdi. Bu yarış atı ile arabayı kıyaslamak gibi. Motor bulunana kadar atın rakibi mi vardı? Yoktu. Motor bulununca işler değişti ama bazı işler için yine at kullanılıyor. Bu da öyle.

Forumun en boş ve gereksiz insanlarından birisin. Amazon konusunda da saçmalama rekoru kırıp her gün ''sizin yüzünüzden amazon xxxx yapıyor'' gibisinden 10 yaşında ki çocuğun zekasına sahip şekilde mesaj attığın için blockluydun dur bakıyım ne yazmış dedim gene saçmalamışsın.

Allah çevrende ki insanlara sabır versin çok itici birisin.

• Nerding_Gamers kullanıcısına yanıt
    Boş yapmayın mı? Pardon? İlkokula dönüp okuduğunu anlama, ana fikir falan anlatılan bir derse katılın. Benim yazdığımı yazıp beni başka bir şey yazmışım gibi anlatmışsınız. 7700K şu anda oyunlar konusunda büyük çoğunlukla en iyi sonucu veren İşlemci. Performansı yeterli ve en iyi performans farklı şeyler olabiliyor. Kime ne yazdığıma dikkat edin.

Kabak tadı verdi şu muhabbet, beni de papağana çevirdiniz. Profilim açık, ekran kartı konusunda yazdığım darboğaz mesajlarıma , Ryzen ile ilgili mesajlarıma bakabilirsiniz. Başından beri ne diyorsam hala aynısını diyorum. İlla birileri lafı kendi kafasında kurguladığı gibi anlıyor.

Nightshift aç google'ı Kaby Lake price cut Ryzen yaz, gör indirimi. 1 haftaya uygulamaya başlayacak. Anlık indirim diyorsan 220$'a 7700K alan var onu yazmıyorum referans olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

quote:

Orijinalden alıntı: Nerding_Gamers

Fi tarihinden kalma bir oyunu gösterip "bak bu 300 fps almıi bu 290 fps yeaa" diyenler bile olacaktır, o yüzden salla. Rx 480 konusunda baya tecrübe edindik, tanıyorum artık çoğunu. O ekran kartını Amd'nin en tepe model olduğunu sananlar bile vardı ki Amd o ekran kartını f/p odaklı orta seviye olarak tanımlamasına rağmen.

İntel'cilerin son bir kaç saattir dili çözüldü, bundan evvel sesleri pek öyle çıkmıyordu. Dayandıkları şey de kıytırık bir iki test!

Gerçeği çok ama çok kısa süre içinde öğrenecekler!

Öğrenecekler ki, gerçek, ve güvenilir son kullanıcıların yaptığı tarafsız testlerde AMD, İntel'e kapıyı gösterecek! Ve sizler sadece bakacaksınız!
    Az bekleyin hele...

• Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Tercih meselesi, okumak zorunda değilsin, cevap yazmak zorunda da değilsin. Ama amazon konusunda amazon'u Dolandırıp milletle alay edersen de yazdıklarıma kusura bakma. Attığım Ss not olarak hala duruyor. O konuda gayet de adı çıkanlardan birisin. Çocukça demeden önce düşünmek lazım.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    İyi yönde mi kötü yönde mi etkiliyormuş?

• quote:

Tercih meselesi, okumak zorunda değilsin, cevap yazmak zorunda da değilsin. Ama amazon konusunda amazon'u Dolandırıp milletle alay edersen de yazdıklarıma kusura bakma. Attığım Ss not olarak hala duruyor. O konuda gayet de adı çıkanlardan birisin. Çocukça demeden önce düşünmek lazım.

Hala diyorum ki 10 yaşında ki çocuktan betersin. Amazonu dolandırmak nedir? dünyanın en büyük firmalarından birini oturduğum yerden dolandırdığımı söylüyorsun ama hala aktif şekilde 5-6 yıllık üyeliğimle alışveriş yapıyorum. Amazon salak amazon gerizekalı bir sen akıllısın. Bu kafayla bu zamana kadar iyi yaşamışsın sen helal olsun.
  • xgny58x kullanıcısına yanıt
    Ben mı sacmalıyorum asıl sacmalayan amd ve sızın gıbı yancıları.1700x ı beklıyorum aylardır oyun oynayacaz dıye kac tane oyunu kurmadım pc ye i5 6500 var ama gelen 1700x berbat otesı.Hıcbır alınabılırlıgı yok benım gozumde.Fıyatı hem pahalı hemde sonuclar ortada.

2. elden alırım bı 7700k bakarım keyfıme.Herkesı 1080p 60hz monıtorle mı oyun oynuyor sanıyorsunuz kı 60fps ye talım edelım?
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Lafı toparlayamadın, bâri bize Bulldozer'deki FMA4 ve FMA3'ten ileri gelen farkları izâh et de bununla geceyi kapatalım ne dersin?
  • Arkadaşım sen heralde hiç hayatında işlemci upgrade etmedin aynı ekran kartıyla 10-15 fps daha fazla alda gör bakalım işlemcinin önemi neymiş sadece beslemesi yetiyormuymuş :D
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.