Şimdi Ara

Resimlerin Flu çıkması nedenleri nelerdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim hp photosmart 5.2mp fotoğraf makinem var bu makine bazı resimleri çok net bazılarını flu çıkartıyor
    gece resimleri performansı düştü forumdan bi arkadaş fotoğraf makinesi tamir eden birine sordum ccd << deişmesi gerekiyor dedi
    bence bi parçanın deişebilcegi gibi büyük bi sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü bazen fıstık gibi cekiyor bazen dandik arasını bulamadım tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler.

• bu söyledikleriniz tamamen sizinle alakalı bir durum
    makinenizi düzgün ayarlarla düzgün ışık koşullarında kullanırsanız istediğiniz sonucu her zaman alabilirsiniz
    (tabi bir kompakt makine ölçüsünde)
  • Eğer ortamda az ışık olursa makina uzun pozlamaya ihtiyaç duyar ve tripod'da kullanmazsanız flu çıkar.
    Bulanık çıkan resimlerin exif bilgilerine bakın perde hızı 1/2 sn - 1 sn veya daha üzeriyse makinada sorun yok demektir.
  • önemli 2 şey var...
    1.- Makina hiç titremeyecek küçük bir tripoda konabilir mesela...
    2.- LCD ekrandan objenin "gerçekten" netlendiğini görmek gerekir... Ortamdaki ışık az ise makina netlik yapamaz netlik yapacak yeri bulamaz ve de çok yakından çekim yapmaya çalışırsanız makinanın objektifi konuyu netleyemez... Hani şu çok flu hemen herkesin çektiği bebek fotoğraflarını hatırlayın.
  • Örnek foto ekleme imkanın varsa daha fazla yardım alabilirsin..
  • Arkadaşın dediği gibi resim çekerken deklanşöre yarım basın ekranda netlediğini gördükten sonra tam basın.
    Yakın çekimlerdede makro seçeneğini kullanbilirsiniz

quote:

Orijinalden alıntı: babaluga
    önemli 2 şey var...
    1.- Makina hiç titremeyecek küçük bir tripoda konabilir mesela...
    2.- LCD ekrandan objenin "gerçekten" netlendiğini görmek gerekir... Ortamdaki ışık az ise makina netlik yapamaz netlik yapacak yeri bulamaz ve de çok yakından çekim yapmaya çalışırsanız makinanın objektifi konuyu netleyemez... Hani şu çok flu hemen herkesin çektiği bebek fotoğraflarını hatırlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreatWhite -- 28 Ekim 2009; 8:41:26 >
  • evet makro çekimde biraz daha iyi. örnek resim koyucam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.