Şimdi Ara

resim küçültünce kalite gidiyor yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya hayret arkadaslar resim buyultunce anlıyorum bozulacak ta kucultunce nası bozuluyor.

oranları koru diyorum ve oradaki 5 farklı seçenekle küçültüyorum olmuyor cs 5 turkçe kulanıyorum türkçe anlatılırsa sevnirim bu arada fotomu png olarak gif ve jpg olarak denedim en son ama nafile orantı ise 1 idi 0.8 yapacam yani minimetrik bile değil nası bozuyor hayret

ayrıca bu bozma anını phtoshopta goruyorum yani henuz kayd etmiş dğeilim bozuk oldugu için kayd etmedim yardım lutfen?

• Oranı koruduğunuz anda ellemi küçültme yapıyorsunuz yoksa photoshop otomatik bir küçültmemi yapıyor.
  • shifte basılı tutup köşelerden küçült (manual).
  • ben elle yapıyorum küçültme bozuluyor yazılar biraz yamuluyor nasıl çözerim arakdaşlar deffault ayar dısında ne yapılıyor
  • Çalışmanızın boyutları ne ? Kaç dpi çalışıyorsunuz ? Bu çalışmayı ne oranda hangi boyutlara küçültmeye çalışıyorsunuz ? gibi sorular uyandı kafamda.
    Şöyle düşünün, gömleği kollarından çekerseniz yırtılır, ama olması gerekenden daha küçük bir kaba koymak isterseniz de kırışır. Bunun gibi resimleri de sıkıştırınca pikseller ortama ayak uydurmaya çalışıyor ve yeni boyutuna göre yeniden düzenleniyorlar.
  • Doğaldır resimler boyutuyla oynandığında bozulur. Biz grafiker olarak fotoları olabildiğince orjinal boyutunda kullanırız. BBir fotoğraf, büyütüldüğünde, küçültüğünde hatta döndürüldüğünde dahi bozulur. Bunun sebebi fotoşop yada benzeri programın bu işlemleri yapabilmk için kıçından pixel uydurmasıdır. Ama bir çok yöntemle bu etkiyi azaltabilirsiniz. Kaliteli görsel kullanmak, transform işlemlerini bir kerde değil adım adım yapmak. Transform işlemini belli sınırlar içinde yapmak. Fotoşop trnsform algoritmalarını doğru kullanmak vb
  • hocam cevap güzel... peki rica etsem bana yardım edermisniz sormak istediğm :

1-en az bozulma için photoshopta hangi işlem yapabiliriz orantılı işlem yapmak dışında ?

2- sitem resim ağırlıklı ama küçük iconlar yani burada suanda solda ban yazan icon gibi kimisi az daha buyuk belki..
    bunları en kaliteli olmsı için gif e mi cevireym png mi farkı olurmu netlik açısından ? sadece siteler için ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.