Şimdi Ara

RESİM DOSYALARIM 'UYGULAMA DOSYASI' OLARAK GÖRÜNÜYOR??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgiayarda oluşturup içine resim vb. attığım pek çok dosyanın içindeki resimleri (veya olduğu gibi dosyanın kendisini) powerpoint slayt gösterisi veya herhangi bir fotoğraf işleme programı için açmak istediğimde dosya önce görünmüyor; sonra "göster: all files" yaptığım zaman dosya görünüyor ama tıkladığımda "açılıp içeriğinin görünmesi" yerine o dosyayı içindeki resmi eklemek istediğim programa ekliyor; hiç bir şey görünmüyor haliyle...

"özellikler"den baktığımda normalde "türü: dosya klasörü" olarak görünmesi gerekirken "türü: uygulama" olarak görünüyor; arkadaşlar neden içerisinde resim vb. olan ve "dosya klasörü" olan bazı dosyalarım "uygulama" klasörü (.exe uzantılı) olarak görünüyor; bundan nasıl kurtulurum; bilgisi olan var mı??

• Sisteminizde virüs olabilir.Bazı virüsler dizin adlarını alarak aynı ikonlarda exe olarak kendilerini klonlarlar.Virüs taraması yapıp sisteminizin temiz olduğundan emin olunuz.
  • teşekkür ederim; peki ben bu "exe" uzantılı dosyalar içindeki "resimleri" bir klasöre toplayıp (anti virüs kullanmıyorum bu arada; bilgisayarı virüsten ndaha çok yavaşlatıyor çoğu zaman neredeyse) onlara dokunmadan diğer sürücüye format atsam acaba etkili olur mu? (yani aslında virüslerin aktif hale geçebilmesi için ille de çalıştırılabilir bir programın içinde mi olmaları lazım yoksa virüs kendini fotoğrafa kopyalayıp fotoğrafı açtığımda da aktif hale gelebilir mi??)
  • ARKADAŞLAR!bedava virüs programları belli bir süre sonra programın orjinali alınması için bilgisayarın bazı özelliklerini(sistem geri yükleme vb.) kapatıyor.veya bazı sistem dosyalarını virüslü göstererek erişimi engelleyip vindowsu bozuyor.virüslü gösterdiği dosyayı başka bir antivürüsle tarattığımızda ise bilgisayarda virüs olmadığı ortaya çıkıyor. ben bunu iki kere bizzat yaşadım. anlam veremediğiniz bu tür problemler varsa antivirüs programına dikkat.Bu tür bedava programlar spyware oluyor ona göre.
  • Bu virüsü manuel alarak (elle) silemezsiniz, bir antivirüs programı veya temizleme araçları kullanmanız gerekir, ayrıca USB den bağladığınız diğer depolama aygıtlarınada kesin bulaşmıştır, antivirüs programı olmadan bu tür yazılımlardan korunmanız neredeyse imkansız diyebilirim. Bir antivirüs yazılımı kullanmanızı öneririm. Her ikisini birden....

NOD32TR
    http://www.nod32.com.tr/download/bireysel.asp kurup güncelleyip, makinanızın tekrar windows başlangıcında F8'e basıp "güvenli mod" seçilip taratınız..

SuperAntispyware Free Edition
    http://www.filehippo.com/download_superantispyware

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.