Şimdi Ara

RESIDENT EVIL 5 (ÇIKTI) (87. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.312
Cevap
1
Favori
184.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

RESIDENT EVIL 5 (ÇIKTI)

http://rapidshare.com/files/282634739/RE5_DX9___DX10_v1.0.0.129___13_Trainer.rar
  • quote:

Orijinalden alıntı: arsenik

@dslrman; onların göğsünde açılıp kapanan sarı beze var. Açıldığında biraz aeş et. Diz çökecek ve omuzunda 2 sarı beze çıkacak. Onları vur. Zorluk seviyesine göre birkaç kere tekrarlayınca ölüyorlar.

Arsenik hemen deneyeceğim

Elharess paylaşım için teşekürler
    Oldukça aydınlatıcı bir yazı olmuş, eline sağlık.

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

Beyler oyunun başlarında kırık köprüde üstümüze kamyon gelen bir yer var orayı nasıl geçeblirim? Altta birşey yazıyor ama japonca anlamıyorum.

Kamyon köprüye girdiğinde sağlı sollu kırmızı tüpler olması lazım.Kamyon tüpün yanından geçerken tüplere ateş et, kamyon ayaklarının dibinde duracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dslrman -- 25 Eylül 2009; 13:39:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elharess

Sonunda oyunu 4 farklı zorluk seviyesinde oynayarak bitirdim ve sizlerle deneyimlerimi paylaşmak istedim. Öncelikle Veteran modu bitirdikten sonra açılan Professional modu oynamak hakikaten sabır isteyen bir iş. Size tavsiyem Professional moda başlamadan evvel Magnum, M3 Shotgun ve AK47 silahlarınızı full upgrade edin. M3 oyundaki en iyi pompalı diyebilirim. Bu arada bilginiz olsun, bazı silahları full upgrade ederseniz (Damage, Reload speed, Capacity) aynı türde ekstra bir silah daha açılıyor. Mesela SW M29 Magnum'u full upgrade ederseniz ondan çok daha iyi bir magnum olan SW M500 "BUY" menüsünde çıkıyor. Eğer yeterli puanınız da varsa "Play Game --> Bonus Features" menüsünden (Oyunda görevlerde veya Mercenaries modunda aldığınız puanlar) istediğiniz silahların mermilerini sonsuz yapabiliyorsunuz.

Professional modun en zor kısmı ise tek vuruşta ölebilmeniz. Düşmanlarınız melee atak yaptığında (tek bir darbeden bahsediyorum) canınız hemen ciritical duruma geliyor ve partnerinizin sizi kurtarması için sadece "3" saniyesi oluyor. Bu da oyunu neredeyse bir cehenneme çeviriyor. (Tabi maddi olarak kazancınız da ikiye katlanıyor, normal oyunda topladığınız her para loot'u professional modta 2 katı oluyor) Ama bitirilmiyor değil, üstelik bilgisayar AI yardımı ile bitirdiğime göre CO-OP bir oyunda rahatça bitirebilirsiniz. Oyunda para çok önemli bir rol oynuyor. Kesinlikle upgrade yapacağınız silahları iyi seçin. Gereksiz silahlara yatırım yapmayın. Tabanca olarak SIG P226 gayet iyi bir silah. Maximum 16 mermi alıyor ama yeterli puanınız varsa sonsuz mermiye ayarlayabilirsiniz. Pompalı olarak M3 gayet başarılı bir silah. Gerek menzili gerek verdiği hasar olarak sınıfının en iyisiydi bana göre. M3 yerine Hydra Shotgun'ı da tercih edebilirsiniz ama onu satın alabilmeniz için 30.000 para ve Ithaca M37 pompalınızı full upgrade yapmanız gerekiyor. Otomatik tüfeklerden AK-47 tercihim oldu. Hasar bakımından en iyi otomatik tüfek diyebilirim ama maximum 50 mermi alabiliyor. Ama yine hatırlatıyorum, sonsuz mermi seçeneğiniz var :) Sniper olarak tercihim Dragunov SVD oldu. Gerek iyi hasara sahip olması gerek seri atış yapabilmesi bu silahı seçmende büyük rol oynadı. S75 Rifle ise hasarı çok daha iyi ama biraz yavaş kalıyor. S75'i full upgrade yaparsanız sadece Sheeva'nın kullanabileceği "Long Bow" silahını unlock edebilirsiniz. Fiyatı 50.000 ve verdiği hasar ise 1500'dür. (Sadece Chris'in de kullanabildiği bir silah var, o silahı da sanırım SIG 556'yı full upgrade yaptıktan sonra satın alabiliyorsunuz.) RE oyunlarında en nefret ettiğim konu inventory olayıydı. RE5'te karakter başına 9 item alabilmenize rağmen bu sayı bazı durumlarda yetemiyebiliyor, özellikle benim gibi çöpçüyseniz O yüzden CHAPTER 5'e kadar sadece Melee Vest kullanın. Bulletproff Vest'i CHAPTER 5'e başladığınızda giyebilirsiniz. Böylelikle CHAPTER 5'e kadar inventorinizde toplam 2 boş slot elde etmiş olursunuz. Paraya çok sıkışırsanız Mix yaptığınız Herbleri satabilirsiniz. Ben Professional moda geldiğimde inventorimde yaklaşık 40 tane mixed herb vardı. Her zaman önce Spray'lerinizi kullanın.

Boss taktiklerine gelecek olursam, (tüm bosslara değinmeyeceğim sadece özel bossları anlatacağım)

TESTERE BOSS: Size olabildiğince yaklaşmasını sağlayın (sanki sizi öldürmesine izin veriyormuş gibi) testeresini kaldırdığı an arkasına doğru koşun ve dönüp ateş edin, silahınızın gücüna bağlı olarak 2-3 kere ateş ettikten sonra yaralanıp kafasını tutuyor o sırada yanına koşup melee saldırınızı yapın. Bunu birkaç defa yaptığınızde bu bossu öldürmüş olacaksınız.

YARASA BOSS: Yarasa boss'u öldürmek için yere mayın döşeyin, boss mayının üzerine geldiğinde mayın patlayacak ve boss yere yığılacak, sizde hemen sağ yan tarafına geçip kuyruğunun altındaki pembe yere ateş edin. Silahınızın gücüne bağlı olarak 2-3 defa aynı şekilde yapmak zorunda kalabilirsiniz. Tabi SW M500 Magnum ile tek atış :)

FURNACE BOSS: Residen Evil Zero oynayanlarınız bilir, slimeların bir araya gelmesiyle oluşan özel zombiler vardı. Bu bossta aynı onlara benziyor. Yakınındaki cesetleri kullanarak kendine yeni bir beden yaratıyor. Bu bossu yenmeniz gerçekten çok kolay. Boss sizi kovalarken ateşleme odasına kaçıyorsunuz. Oda da 2 adet kırmızı gaz tüpü var. Bu tüpleri olduğu gibi patlatırsanız yeterli hasarı veremiyorsunuz. Tüplerin yanına gidip USE tuşuna bastığınızda karakteriniz tüpleri yere deviriyor. Boss üzerine geldiğinde tüpü içine alıyor ve siz bu sırada ateş edip tüpü patlatıyorsunuz. Bu sayede boss'un arkasında hassas bölgeler dışarı çıkıyor. Yangın odasını kullanmanın en iyi yolu saat yönünde koşturmak ve bossu uzun yoldan getirip yangın odasına sokmaktır. Boss kapıdan girmeden sizin dışarı çıkıp yangın odasını aktif etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde geç kalırsanız boss sizi takip ederek kapanmakta olan kapıdan çıkabiliyor. O yüzden zamanlamanızı çok iyi yapın.

INSECT PINCER BOSS: Fırlatma rampasında olan örümce boss. Bu bossu öldürmek için öncelikle çok iyi kaçmanız gerekiyor. Boss bacaklarıyla sizin bulunduğunuz platforma tutunuyor. Bacaklarındaki kırmızı parçalara ateş ederek bossun kafasını platforma düşürmeniz gerekiyor, bu işlem sonrasında elinizde ne var ne yoksa bossun ağzına boşaltmanız gerekiyor. Eğer Hand Grenade'iniz varsa bossa afiyetle yedirebilirsiniz bile :) Bu işlemi yapmaya devam ediyorsunuz, boss ara sıra yukarı çıkıp etrafa ufak sinekler salıyor. Bu sineklere kesinlikle mermi harcamayın, yanlarından koşup geçin. Bu sayede dikkatlerini üzerinize çekiyorsunuz arkanıdan kamikaze yapmaya geliyorlar ama siz koşmaya devam ederseniz yarı yolda yok oluyorlar.

FLAMETHROWER BOSS: Bu boss beni hayatımdan bezdiren bir bosstu diyebilirim. Oyunu normal zorlukta ilk oynadığımda bu bossu öldürmem 1,5 saatimi aldı. Professional modta ise sadece 8 dakika :) Taktiği kaptıktan sonra oyun çok kolaylaşıyor. Aynı Furnace Boss'ta yaptığımız gibi kırmızı gaz tüplerini yere deviriyoruz. Boss üzerine geldiğinde tüpleri içine alıyor ve bizde patlatıyoruz. Çıkan hassas bölgeleri vurup öldürüyoruz. Hassas bölgeleri çıkarmanın en kolay yolu ise FLAME GRANADE'lerdir. Bunlardan bolcana biriktirin. Alev makinasını bırakın partneriniz kullansın. Siz dediğim taktikle zaten bu bossu öldü bilin :)

WESKER ve JILL: Bu ikili karşısında normal şartlarda hiç şansınız yok size bunu söyleyebilirim :D Bu bölüm 2 aşamadan oluşuyor. İlk aşamada yapmanız gereken 7 dakika boyunca Wesker'a gözükmeyip partnerinizle beraber Jill'i yerden yere vurmak. Oyun başlar başlamaz sağ tarafta bulunan kapıya koşun ve inceleyin. İnceledikten sonra arkanızı dönün. Döndüğünüz anda kısa bir demo giriyor, demo bittikten hemen sonra kapıdan geçip yukarı kata çıkın. İlerleyebildiğiniz kadar ilerleyin. Muhtemelen Wesker böbürlenmeye devam edecek ve Jill peşinizden gelecektir. Jill'in arkasına geçmeye çalışın, geçtiğinizde ekranda USE tuşuna basmak için işaret çıkacak, ya Jill'i yere sereceksiniz yada Jill'i kollarından tutup partnerinizin yere sermesini saplayacaksınız. Bunu 7 dakika boyunca tekrar ettikten sonra Wesker gidecek ve biz Jill ile yanlız kalacağız. İkinci aşamada yapacağınız şey aslında ilk aşamada yaptığınız şeyin aynısı olacak. Tek farklı birde Wesker'dan saklanmak zorunda kalmayışınız olacak :)

EXELLA - GEMIDEKİ BOSS: Oyun başladığında hemen sağınızdaki bölümden Uydu Lazer Hedefleyici silahını alın. Yukarı kata çıkın. Bossun sarı, turuncu ve kırmızı gözüken tüm yuvarlak kısımlarını hedefleyerek atışınızı yapın. Uydu lazeri ateşlendikten sonra silahınız cooldowna giriyor. Silahınızı yere bırakın ve şarj edene kadar elinizdeki en iyi silahlarla bossun turuncu bölgelerine hasar verin. Bunu yaparken boss size doğru sülükler atacak, bu sülükleride öldürmeye çalışın. Özellikle Professional modta baya hasar veriyorlar.

WESKER - HANGAR BOSS: Sonunda Wesker ile yanlız başınıza kalabiliyorsunuz. Yapmanız gereken en önemli şey 3 adet dev spot ışığı kapamak olacak. (Aslında 4 adet var ama bir tanesinin kapama paneli bozuk) Işıkları kapattıktan sonra kapatamadığınız spotun altındaki camı kırıp roket atarı alın. Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise Wesker'a ara sıra yanına gidip bir hal hatır sorun. Eğer ara sıra yanına gidip gözükmezseniz kapattığınız spotları açmaya gidiyor. Roket atarı aldıktan sonra yapmanız gereken tek şey karanlık bir yere gidip Wesker'ın size yaklaşmasını beklemek olacaktır. Nişan alıp roket atarı ateşlediğinizde Wesker roketi tutacak, tuttuğu anda silahınızı çıkarıp ateşleyin. Roket patladığında Wesker sersemleyecek. İlk oynadığımda burada da 1 saatimi harcamıştım. Wesker yere yığıldığında yanına koşun "USE" tuşu aktif olduğunda kullanın. 1-2 defa yapamayabilirsiniz, Wesker sizin üzerinden atıyor ama yaparsanız serumu enjekte ediyorsunuz. Bu arada Wesker ara sıra Stealth Bomber'ın yanına kaçıp oradaki roketlerden birini fırlatmaya çalışıyor. Bunu yaptığında kesinlikle kaçmayın ve ateş edin. Elindeki roketi patlatabiliyorsunuz. Bir diğer konu ise roket atarınızın cephanesi. Roket atarınızın cephanesi bitince merdivenleri kullanarak yukarı çıkın ve kutuları kırın, ayrıca yukarda ortada 5-6 adet roketin bulunduğu cam bir reyon var. Oraya gidip o reyonun camını kırın. Eğer bunu yapar ve aşağı inerseniz roketiniz bittiğinde partneriniz gidip size roket getirecektir. Ama oraya çıkıp o roketleri görmezseniz partnerinizden hayır beklemeyin :)

Umarım verdiğim bilgilerle oyunu daha zevkli bir şekilde sıkılmadan oynarsınız. Ben oynarken çok zevk aldım. Yanlız Professional modu bitirince yeni birşey açılmadı ona biraz bozuldum. Yada ben keşfedemedim. Bileniniz varsa paylaşsın.

Vakit ayırıp bunca bilgiyi paylaştığın için teşekkürler. Aklımda kalan bazı şeyler aydınlandı Çok sağol arkadaşım Eline sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

quote:

Orijinalden alıntı: Yıldırım35½

Biraz önce bu forumdan biriyle oynadık çok zevkliydi. Sanırım o daha önce oynamıştı herşeyden haberdar oyunda. :D Eğer bu yazdıklarımı okuyorsa acemiliklerim için özür dilerim... :)

Orjinal oyun ile mi oynadınız yoksa Hamachi üzerinden falan mı?

Live üzerinden oynadık. Hamachi falan değil yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RONSPY

DX9-DX10 da çalışan trainer

RESIDENT EVIL 5 (ÇIKTI)

http://rapidshare.com/files/282634739/RE5_DX9___DX10_v1.0.0.129___13_Trainer.rar

Şimdiye kadar ihtiyaç olmadı kullanmadım ama ileride lazım olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: ertugrulykn

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

Beyler oyunun başlarında kırık köprüde üstümüze kamyon gelen bir yer var orayı nasıl geçeblirim? Altta birşey yazıyor ama japonca anlamıyorum.

kamyonun camina sik, kamyon saga devriliyor sende solundan geciyorsun,

dil ayarini oyuna girerken $oyle yapabilirsin

RESIDENT EVIL 5 (ÇIKTI)

kolay gelsin..

Çok sağol.

• quote:

Orijinalden alıntı: P.R.O.O.F

Catalyst 9.8 i yükledim de versiyonunu hala 9.3 görüyorum nerde yanlış var ya yoksa 9.3 ü gösükmesi gerekiyor anlamadım:S

aynısı banada oldu, bu sorunun cevabını bilen var mı ??

ayrıca x1 serisinde ki mevcut problemler hala devam ediyor mu? bildiğim kadarıyla onun için bir yama çıkmış ama yetersizmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cLubTaXiM

quote:

Orijinalden alıntı: P.R.O.O.F

Catalyst 9.8 i yükledim de versiyonunu hala 9.3 görüyorum nerde yanlış var ya yoksa 9.3 ü gösükmesi gerekiyor anlamadım:S

aynısı banada oldu, bu sorunun cevabını bilen var mı ??

ayrıca x1 serisinde ki mevcut problemler hala devam ediyor mu? bildiğim kadarıyla onun için bir yama çıkmış ama yetersizmiş.

Problem devam ediyor.Sürücülerde de sanırım problem bana kalırsa 9.8 x1 kartlar için değil sitede yanlış belirtilmiş gibi geldi bana

• Muhtemelen sürücülerde dediğin gibi problemdir. Bende siteden ekran kartımın modelini seçerek indirdim sürücüyü ama 9,3 gösteriyor hala.

Zaten ilallah dedirtti bu ATI, en geç yılbaşına kadar nvidia ya geçiş yapmayı düşünüyorum.
  • Re 5 hamachi oynamak isteyenler için hamachi ağı Resident Evilcan5 Şifre: 123 Hamachide mikrofon Kullanılıyor mu bide onu orensek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhileoSophia -- 25 Eylül 2009; 20:10:56 >
  • Mermi sorununa bir çözüm yok mu? Mermi bulsam geçicemde. Yada şöyle yakın dövüş gibi kılıcı elimize nasıl alıcam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RONSPY

quote:

Orijinalden alıntı: deoden

Bende oyunun ara aksiyon sahneleri gozukmuyor. Ses geliyor fakat goruntu yok. Siyah ekran goruyorum. Neyse ki ziplama, atlama gibi durumlarda altta cikan F'ye bas, A+D'ye bas gibi ibareler cikiyor da oralari oyle geciyorum. Bu sorunun cozumu var mi?

Evet beyler bu sorun bir kaç kişide mevcut. Çözümünü tam olarak bilen varmı? Araştırdım ama bununla ilgili pek birşey yok

Kartlarimiz ayni, 4870. Bende sorun belki de catalyst 9.9 yukledikten sonra oldu. 9.8 varken sorun olmuyordu sanirim cunku oyunda ilk chapterlardaki yerleri gorebiliyordum. Aslinda 9.8 kurarak denemek lazim, belki duzelir.

• ya bu ati hep böyle sorunlumu ? ben 9600gt mi satıp 4870 almayı düşünüyordumda şu olayları duyduktan sonra askıya aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpééChLésS

ya bu ati hep böyle sorunlumu ? ben 9600gt mi satıp 4870 almayı düşünüyordumda şu olayları duyduktan sonra askıya aldım

ATI kartlar sorunlu demek dogru olmaz. Baska oyunlarda da Nvidia kartlar problem cikartabilir. 4870'ler fiyat olarak bence makuller. Tabi eger butce varsa 216 core gtx260 almak daha mantikli olacaktir.
  • Live üzerinden co-op yaparken mikrofonu nasıl kullanabilirim ?
  • Oyunu bitiren arkadaşlar save dosyalarını paylaşabilirmi.?
    Xboxda oynuyodum yarım kalmıştı pcden devam ediyim.
    3 taşı birleştiğimiz bölümü geçip bırakmıştım. En son lazer ışıklarını aynalarla değiştiriyoduk orada kaldım.
    Varmı save verecek.?

• Arkadaşlar bende de ingilizce problemi oldu sanırım rusca kurduğum için "Launcher.exe"den seçtiğim halde inglizceyi şu dosya yok diyor: "MsgResource_e.arc"

Araştırdım bu dosya ingilizce dil doyası ve sadece 150k geliyor. birisi allah rızası için upload edebilirmi acaba?

Bulunduğu dizin zannedersem "\RESIDENT EVIL 5\nativePC\Image\Archive" içinde "MsgResource_e.arc" ve "GameResource_e.arc" dosyası olacak...

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pozimod -- 26 Eylül 2009; 1:43:04 >

• FPS sorununu bir şekilde ayarları günlerce kurcalayıp denedikten sonra aştım.. Şuanda ortalama 25 FPS alıyorum ki buda orta ayarlarda bana yeter.. Chapter 2-2'e kadar gelebildim oyun hakikaten muhteşem olmuş bana göre yılın en iyi oyunu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: deoden

quote:

Orijinalden alıntı: SpééChLésS

ya bu ati hep böyle sorunlumu ? ben 9600gt mi satıp 4870 almayı düşünüyordumda şu olayları duyduktan sonra askıya aldım

ATI kartlar sorunlu demek dogru olmaz. Baska oyunlarda da Nvidia kartlar problem cikartabilir. 4870'ler fiyat olarak bence makuller. Tabi eger butce varsa 216 core gtx260 almak daha mantikli olacaktir.

bende 4850 var hepsini sorunsuz calistiriyor.......
  • I did an update to the patch, it's 1.1 version now and works much faster, almost no performance loss. Better tested on several PC configurations. Drivers used Catalyst 9.8, OS Vista 32 bit and XP SP3, videocards Radeon 1650, 1950 (several from different users). If you still see some artifacts, i recommend to disable antialiasing in the game options, disable motion blur and, if not help, set ForceSoftwareTransform=true in the enbseries.ini file.

Have a nice playing!

arkadaşımız ss de vermiş 1.1 den bahsediyo bulabilirsek x1 kartlarda rahat oynuycaz sanırım.Yine boris abimizin yazılımı aramaya başlayın beyler

verilen ss 1650 kartta ve 3200 amd işlemci bu gece uymak yok bana bunu bulmam lazım

edittttttt:http://boris-vorontsov.narod.ru//enbseries_re5_patch1_1.zip

x1 kartı olan arkadaşlar deneyin şimdi bende deniyorum yorumları yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScreamEagles -- 26 Eylül 2009; 1:59:39 >

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.