Şimdi Ara

Reset düğmesi çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarımda reset düğmesi çalışmıyor anakart üzerinde reset yazan yere taktığımda power tuşuda bozuluyor bir türlü yapamadım 5 saat boyunca nerdeyse bütün kombinasyonları denedim ama yapamadım bide alt+ctrl+del de reset atmıyo.nasıl yapabilirim bunu.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Senin sorununa yakın sorun bende de var!
  • Reset komutunu yemiyor bilgisayar ya da o dosya bozulmuş. Bir de kablolar anakarta takılı olmayabilir. Dün açılan bir konu vardı, oraya da cevap yazdım.

Bir başka bilgisayardan alabilirsiniz.
  • büyük ihtimale anakarta bağlanan reset koblosunun pin i yerinden çıkmıştır.

açıp bakmanı öneririm
  • reset pinini nereye takarsam takayım çalışmıyor bide power düğmesini bozuyor takınca.
  • Kablolarında sorun var, ama yazılımal olarak ta kapanmıyorsa yani sadece tuşta değilse sorun o zaman dediğim gibi dosyada bozukluk vardır.
  • erman biraz detay versene hangi yazılımda hangi dosyada hata var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toshiba Fn tuşu çalışmıyor
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla şöyle söyleyeyim; başlattan da olmuyorsa bu kısayolun asıl dosyası bozulmuş. Yani bilgisayar reset komutunu algılamıyor. Bu dosyanın adı nedir unuttum ama WINDOWS dizininde ve değiştirmek zor.
  • biosla alakası olabilirmi disable edilmiş olmasın (emin değilim)
  • erman aga aklıma yeni sorular katmaktan başka bişi yapmadın kafamı allak bullak ettin hela olsun sana :)
  • nasıl yani reset tuşuna basarsan kayıtsız şartsız makina resetlenecektir, anakarta kabloyu emin olarak takmanız gerek emin olmak için de anakartın kitapçığı lazım.
  • Valla dün de cevap verdim, biraz karışık :)

Şimdi sorunun yazılımsal, bir de donanımsal yanı var. Öncelikle sorunun ne olduğunu bilelim ki ona göre çözüm üretelim değil mi?
  • Sorunun kablolarda gözküyor bilgisayar çalışırken reset tuşuna giden iki pini kısa devre edebilirsen kısa devre et reset atıyor mu power tuşuna 5 saniye basılı tutarsan bilgisayarın kapanması lazım reset tuşuna yerine bunu kullanabilirsin
  • Kabloları değiştirmek işe yaramamış sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanpac -- 27 Ocak 2007; 20:14:12 >
  • kasanın içindeki reset anahtarını degiştir.
  • naktar bozuk benımkıde oyle kalıyor ne olcakkı cokmu önemli kapat gümesine bsıyom kaptıyor sonra acıyom yada ctrl_alt del basdıgımda oda acdıgında bzen mkına zorlsıyorya bunu acınca orda yeniden baslat yazıyor bsıyom res atıyor
  • Yanlış takılan usb yada ses pinleri reset işlevini durdurur buyüzden hepsini çıkartıp dene
    büyük ihtimalle olur; eğer olmazsa yine bunlar çıkarılmış durumduyken, anakartın bios pilini ve küç kablolarını çıkart, 1 dakika sonra tak %99 olur
    sakın fişi çekerim aynı şey yanılgısına düşme!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.