Arkadaşlar pc kendi kendine durduk yere reset atıyor bu günlerde de internet gitmeye başldı avast'tan tarama yaptırdım ama bişey çıkmadı örneğin cs oynuyorum reset atıyor photoshoptayım reset atıyor bazen başlarken fan error plz press f1 tarzı bişey çıkyor fanla alaklı olabilr diye işlemciye yeni bir fan aldım ama hala sorunu çözemedim acaba sistemle mi alakalı format atsam düzelir mi yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler :)
fan error filan diyorsa o donanımsaldır. işlemci fanının dönmesini engelleyen tozlardan olabilir. yada ekran kartının fanı dönmüyordur ve ısınmadan dolayı da yapıyor olabilir.
kasanın içini kompresörle temizledim işlemci fanını da yeni aldım hatta 2. yeni fan ekran kartı ati 9550 onun fanıyla alakalı olabilir mi diyorsun ?
olabilir, fanın dönüşü ne alemde birde o/c lu parça varsa bundan da olabilir.
Donanımsal bir sorun olduğu kesin. Bu da verdiği hatada fan kelimesi geçtiği için muhtemelen işlemciden kaynaklandığını gösterir. İşlemci fanları çalışmazsa bilgisayar kendini bir süre içinde kapatır. Aslında hiç çalışmıyorsa 20-30 sn. içinde kapanır. Verimsiz çalışıyorsa da belli süre içinde makine kapanır. Bunun dışında RAMlerden ya da RAM slotlarından kaynaklanıyor olabilir.