Şimdi Ara

Reşat Nuri Güntekin Acımak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Reşat Nuri Güntekin Acımak kitabının özetini nasıl bulabilirim?



  • Muhteşem bir kitap!! KESİNLİKLE oku diyorum.
  • Hatırladığım kadarını YİNE DE yazayım:

    Zehra diye bir öğretmen var işte, bu Anadolu köylerinden birinde başöğretmenlik yapıyor bir okulda. Ama bu öğretmen çok katı biri, insanların kusursuz olmasını istiyor, mükemmeliyetçi, biraz da sorunlu biri. Acımak duygusunu da kaybetmiş.

    Bu sorunları tabii çocukluğuna dayanıyor. Bunu ileride öğreneceğiz.

    Neyse köye haber geliyor, Zehra öğretmenin babası öldü ölecek. Çabuk gitsin babasını görsün. Ama Zehra babasını görmeyi reddediyor. KATİYEN gitmem diyor. Neyse babası ölüyor sonra. Gidip babasının cenazesini görüyor, orada babasının günlüğünü buluyor. Başlıyor okumaya. Buradan sonrası sadece günlük kitabın. Ama o kadar güzel ki kesinlikle okumanı tavsiye ederim. Bari 52. sayfadan sonrasını oku, yani günlük bölümünü.

    Bu bölümde de işte babasının ağzından eski günler anlatılıyor. Anlıyoruz ki, Zehra öğretmenin sorunları eski günlere dayanıyor. Eskiden babasının annesiyle ve kayın validesiyle sorunları varmış. Aile içi sorunlar falan. Kız da hep babasının kötü biri olduğunu zannetmiş.

    Çünkü Zehra'ya küçüklüğünden beri annesi ve anneannesi babasının İĞRENÇ biri olduğunu söylemişler. Kız da tabii babasının ölümünü duyup ziyarete gitmeyi bu yüzden reddetmiş.

    Ama... Hiçbir şey sanıldığı gibi değilmiş. Asıl şerefsiz olan Zehra'nın annesiyle anneannesiymiş. İşte günlük de bunları anlatıyor.

    MUHTEŞEM ÖTESİ BİR KİTAP!! KESİNLİKLE OKUMANI 4. KERE TAVSİYE EDİYORUM!!!




  • Reşat Nuri Güntekin, Cumhuriyet dönemi edebiyatında önemli bir yeri olan Çalıkuşu, Yeşil Gece ve Anadolu Notları gibi eserlere imza atmış roman, öykü ve oyun yazarıdır. Müfettişlik görevi ile Anadolu'da gezdiği için Anadolu insanını yakından tanımıştır.
  • Özet için fazla iyi bir kitap hocam. Bulursanız tam metin okuyun derim. O derece iyi bir kitap, yukarıdaki arkadaşların dediği gibi. 

  • Zehranin hikayesiydi sanırım çok güzel bir eser tam versiyonunu okumanı tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.