arkadaslar ben bir asp sayfası yaptım access'le baglantı kurup listelettim ama buna karsılık request.querystring ile nasıl sayfayı karsılayacagımı bulamadım.
Yani asp'de yeniyim access database'inden cekerek şöyle url'ler olusturabildim
fakat urunDETAY.asp'ye ne yazmaylıyımki karsılayabiliyim bu sayfayı yani o sectigim resmi ve detaylarını nasıl yazdırabilirim ?
default.asp diye sayfandan veritabanına bağlanıp urunDETAY.asp?urunID=63 şeklinde link verdiğini varsayarsak burdaki 63 ü şu şekilde alıp kullanacaksın
id = Request.QueryString("urunID") ' bu şekilde 63 rakamını aldık şimdi sıra bunu kullanmaya geldi bunuda
Select * from Tablon where urunID="&id&" ' burdada urunID si 63 olan verileri aldık bu kadar basit gerisini zaten biliyosundur
apostylee yardımların icin cok tesekkur ederim ama 500 internal server hatası alıyorum..
Yani burada server.CreateObject("ADODB.Connection") gibi bir bagıntı kurmam gerekiyormu database'le ?
tabiki ben veritabanına bağlandığını ve record setleriniaçtığınıkabul ediyorum.. sadecee SQL komutunu verdim ben sanaaa
Hocam bunun harici ne yazmalıyım ? Yani bilen arklar warsa ltfn yardımcı olabilirmi ? Asp'yi henüz ogrenmeye basladım.