Şimdi Ara

repeater çalışıyor fakat bazı cihazlar bağlanmıyor.(SORUN ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
10.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sorunum netmaster cbw-700v modemi Tp-Link TL-WA830RE ile repeating yaptım ve çalışıyor fakat özellikle evdeki android telefonlarda sıkıntı yaşıyoruz. kimi zaman ilk bağlanışta çalışıyor 10 dk sonra bağlı gözükmesine rağmen internete çıkamıyoruz. veya hiç bağlanmıyor ip alamıyor(elle ip verdim fakat sorun çözülmedi). bu sorunu sony neo v ve samsung note de sıkça yaşıyoruz evdeki android tablette ve notebookta sadece 1 defa oldu.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

SORUN ÇÖZÜLDÜ:

konu çözüldü gibi arkadaşlar. internetten çok araştırdım fakat aynı sorunu ve çözümünü bulamamıştım. diğer arkadaşların soruna bulaşmaması için sonucu yazayım.
    bildiğiniz gibi kablosuz ağımı kablo kullanmadan genişletmek istiyordum yani repeat yapacaktım. bunun için tp-linkin direk bu konuya çözüm olarak ürettiği TL-WA830RE modelini aldım. cihaz çalışıyordu bir sorun yok gibiydi özellikle normal pclerde ve tabletimde ama android telefonlarımızda bağlantıda sorunlar yaşıyorduk ip alamıyor bağlanamıyordu, bağlanıyor fakat internete çıkamıyordu. gibi sebeplerden telefonlarda bu ağı kullanamadık. kullanmadığım yöntem ayar kalmadı ama malesef sorunu çözememiştim.

En son cihazı paketine geri koydum gidip iade edip airties markalı ürün alacaktım. son bir kere tp-link müşteri hizmetleri aramak istedim müşteri temsilcisine durumu anlattım bir kaç ayar söyledi hepsini denediğimi söyledim beni beklemeye aldı(sanırım uzmanlarına başvurdu). daha sonra şu cevabı verdi benim aldığım gibi kablosuz alan genişletici ürünlerde bazen bu tip sorunlar yaşanabiliyormuş(bağlanan cihaz uyumsuzluğu). bana bu sorunun raslanmadığı seri olarak "nd" ile biten serileri almamı önerdiler.
    bende aldığım yere götürdüm cihazı ve nd ile kodlu bir cihaz ile değişim istedim sağolsunlar kabul ettiler. sadece ellerinde TL-WA901ND vardı fiyatı biraz tuzluydu ama başka çarem yoktu para iadesi olmuyordu. bende farkını verip aldım. ve dün öğle saatlerinde kurdum. ve şu an her cihazım sorunsuz şekilde internete çıkabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tifosi41 -- 14 Nisan 2013; 11:00:00 >

• Değerli Müşterimiz ;

Sorununuz ile ilgili olarak TL-WA830RE kurulumunu gerçekleştirirken Repeater kullanımda Kurulum gerçekleştirirken sinyal dbi değeri bulunmaktadır. Bu değer 20 dbi altında ise bağlantıda kopma yada harici bir bağlantı yaparken (tablet , cep telefonu , bilgisayar) kopma problemleri oluşur. Sorununuz ile ilgili olarak support.tr@tp-link.com adresimize mail adresinizi ve iletişim bilgilerinizi yönlendirdiğinizde sorununuz ile ilgili olarak dönüş yapılacaktır. İyi günler dileriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Değerli Müşterimiz ;

Sorununuz ile ilgili olarak TL-WA830RE kurulumunu gerçekleştirirken Repeater kullanımda Kurulum gerçekleştirirken sinyal dbi değeri bulunmaktadır. Bu değer 20 dbi altında ise bağlantıda kopma yada harici bir bağlantı yaparken (tablet , cep telefonu , bilgisayar) kopma problemleri oluşur. Sorununuz ile ilgili olarak support.tr@tp-link.com adresimize mail adresinizi ve iletişim bilgilerinizi yönlendirdiğinizde sorununuz ile ilgili olarak dönüş yapılacaktır. İyi günler dileriz.

Bridge with ap modun kurulum dokümanı var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli Müşterimiz ;

Kullanmakta olduğunuz Access Point modelini belirtirseniz eğer gerekli kurulumu dokumanını mail adresimiz üzerinden yönlendirebiliriz. İyi günler dileriz.
  • * tifosi41

Cihazın şifreleme türünü wpa-psk yap sadece wpa2-psk olmasın yada şifresiz dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Değerli Müşterimiz ;

Cihazi modemin tam yanına koydum. Tum sifreleme cesitlerini kanallari denedim fakak ne yaptiysam android telefonlar ile saglikli baglanti kuramadim. Tablette ve pclerde sorun yok. Yarin iade edip airties alicam galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tifosi41 -- 12 Nisan 2013; 23:46:44 >
  • Hocam maalesef repeater modu sağlıklı çalışmıyor onun yerine dediğim gibi keşke bridge with ap modunda kullanırsanız daha iyi sonuç alacağınızdan eminim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Repeter modunda dns gir.Çoğu zaman dns alamıyor cihazlar.Androidlerde bu özellik yok diye biliyorum o yuzden cihaza vermen daha sağlıklı.Ayrıca çoğu zaman ağ geçidini alamadığı için sabit ıp vermen sağlıklı olur.
  • konu çözüldü gibi arkadaşlar. internetten çok araştırdım fakat aynı sorunu ve çözümünü bulamamıştım. diğer arkadaşların soruna bulaşmaması için sonucu yazayım.
    bildiğiniz gibi kablosuz ağımı kablo kullanmadan genişletmek istiyordum yani repeat yapacaktım. bunun için tp-linkin direk bu konuya çözüm olarak ürettiği TL-WA830RE modelini aldım. cihaz çalışıyordu bir sorun yok gibiydi özellikle normal pclerde ve tabletimde ama android telefonlarımızda bağlantıda sorunlar yaşıyorduk ip alamıyor bağlanamıyordu, bağlanıyor fakat internete çıkamıyordu. gibi sebeplerden telefonlarda bu ağı kullanamadık. kullanmadığım yöntem ayar kalmadı ama malesef sorunu çözememiştim.

En son cihazı paketine geri koydum gidip iade edip airties markalı ürün alacaktım. son bir kere tp-link müşteri hizmetleri aramak istedim müşteri temsilcisine durumu anlattım bir kaç ayar söyledi hepsini denediğimi söyledim beni beklemeye aldı(sanırım uzmanlarına başvurdu). daha sonra şu cevabı verdi benim aldığım gibi kablosuz alan genişletici ürünlerde bazen bu tip sorunlar yaşanabiliyormuş(bağlanan cihaz uyumsuzluğu). bana bu sorunun raslanmadığı seri olarak "nd" ile biten serileri almamı önerdiler.
    bende aldığım yere götürdüm cihazı ve nd ile kodlu bir cihaz ile değişim istedim sağolsunlar kabul ettiler. sadece ellerinde TL-WA901ND vardı fiyatı biraz tuzluydu ama başka çarem yoktu para iadesi olmuyordu. bende farkını verip aldım. ve dün öğle saatlerinde kurdum. ve şu an her cihazım sorunsuz şekilde internete çıkabiliyor.

• aynı sorunu yaşıyorum.
    ebay üzerinden aldığım TL-WR703N'ye repeater modunda bir türlü android telefonu bağlayamadım. Laptopla girebiliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: onur01651

Repeter modunda dns gir.Çoğu zaman dns alamıyor cihazlar.Androidlerde bu özellik yok diye biliyorum o yuzden cihaza vermen daha sağlıklı.Ayrıca çoğu zaman ağ geçidini alamadığı için sabit ıp vermen sağlıklı olur.

Sanırım sizin dediğiniz gibi ip ile alakalı. Arayüz de Çince. Kafayı yedirtti bana. Statik ip nasıl verebilirim? Mantığını anlatabilir misiniz bana?
  • Repeater ayarlarından dns i manuel seç. 8.8.8.8 - 8.8.4.4 girebilirsin.Andoroid cihazlarda sabit ip alma nasıl olduğunu androidcilere sorman gerekiyor.
  • quote:

Repeater ayarlarından dns i manuel seç. 8.8.8.8 - 8.8.4.4 girebilirsin.Andoroid cihazlarda sabit ip alma nasıl olduğunu androidcilere sorman gerekiyor.

Bridge ile kullanmak daha mı mantıklı acaba?
    Telefonum repeater ile 15 dakika sonra bağlanıyor kendi kendine. Neden anlayamadım.

Salonda kablosuz çekmiyor, tekrarlayıcı salonda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zipmaker

quote:

Repeater ayarlarından dns i manuel seç. 8.8.8.8 - 8.8.4.4 girebilirsin.Andoroid cihazlarda sabit ip alma nasıl olduğunu androidcilere sorman gerekiyor.

Telefonum repeater ile 15 dakika sonra bağlanıyor kendi kendine. Neden anlayamadım.

Aynı sorun benim android telefonumda da vardı bridge moda alarak çözdüm ben sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP EMRE

quote:

Orijinalden alıntı: zipmaker

quote:

Aynı sorun benim android telefonumda da vardı bridge moda alarak çözdüm ben sorunu

bridge modunda yapılması gerekenler nedir? dns değiştirmek gerekecek mi yine?

• Arkadaşlar, bende de aynı problem vardı, çözdüm biraz önce. Hala problemi olanlar varsa bana buradan ozkanoz@hotmail.com mesaj yazarak çözümü sorabilirler. Benim de android telefonum bağlanma zorluğu çekiyodu cihaza, bir yöntemle çözdüm.
    Çok mesaj geldiğini görürsem burada açıklarım. (şimdi biraz zor geldi de ondan yazamıyorum, gecenin 3'ü saat).
    Hoşçakalın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooozzyy

Arkadaşlar, bende de aynı problem vardı, çözdüm biraz önce. Hala problemi olanlar varsa bana buradan ozkanoz@hotmail.com mesaj yazarak çözümü sorabilirler. Benim de android telefonum bağlanma zorluğu çekiyodu cihaza, bir yöntemle çözdüm.
    Çok mesaj geldiğini görürsem burada açıklarım. (şimdi biraz zor geldi de ondan yazamıyorum, gecenin 3'ü saat).
    Hoşçakalın...

Nasıl bir özel mesaj bekliyorsunooozzyy

• Ne diyorsun Onur1234....?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooozzyy -- 27 Nisan 2013; 23:23:46 >
  • Bende aynı problemi yaşıyordum. Eğer bir daha tekerrür etmezse ben de şöyle çözdüm problemi:
    Belli bir yere kadar işlemleri bildiğinizi ve uyguladığınızı farzederek gerisini anlatacağım. Biliyorsunuz cihazı Ethernet kablosuyla modeme bağlayıp browser'ı açtığınızda cihazın arayüzüne bağlanıyorsunuz. Peşpeşe birkaç şey seçip ileri tuşuna basıyorsunuz. "Kablosuz ağları yakala" deyip ileri tuşuna bastığınızda gelen sayfada cihaz en güçlüden en zayıfa doğru kablosuz ağları liste halinde gösterir; ben de bunların içinden kendi ağımı seçip ileri tuşuna basardım. Ama sonradan böyle yapmayıp başka bir şey yapmaya karar verdim. Sayfanın altında "Set SSID and MAC Manually" kutucuğunu işaretledim ve devam ettim. Devam etmeden önce bu sayfada MAC numaranızı ya bir yere kaydetmenizi ya da mouse ile kopyalamanızı tavsiye ederim. İleri tuşuna basınca gelen sayfada "Extended SSID" azan yere yine kendi kablosuz ağınızın adını,bir alta MAC numaranızı, kablosuz şifrenizi de aynı yazarak devam edin.
    İşlemi böyle bitirdikten sonra bende problemler kesildi. Bugün çok fazla evde değildim. Fazlaca test etme şansım olmadı. Ama şu anda gayet iyi gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ooozzyy

Bende aynı problemi yaşıyordum. Eğer bir daha tekerrür etmezse ben de şöyle çözdüm problemi:
    Belli bir yere kadar işlemleri bildiğinizi ve uyguladığınızı farzederek gerisini anlatacağım. Biliyorsunuz cihazı Ethernet kablosuyla modeme bağlayıp browser'ı açtığınızda cihazın arayüzüne bağlanıyorsunuz. Peşpeşe birkaç şey seçip ileri tuşuna basıyorsunuz. "Kablosuz ağları yakala" deyip ileri tuşuna bastığınızda gelen sayfada cihaz en güçlüden en zayıfa doğru kablosuz ağları liste halinde gösterir; ben de bunların içinden kendi ağımı seçip ileri tuşuna basardım. Ama sonradan böyle yapmayıp başka bir şey yapmaya karar verdim. Sayfanın altında "Set SSID and MAC Manually" kutucuğunu işaretledim ve devam ettim. Devam etmeden önce bu sayfada MAC numaranızı ya bir yere kaydetmenizi ya da mouse ile kopyalamanızı tavsiye ederim. İleri tuşuna basınca gelen sayfada "Extended SSID" azan yere yine kendi kablosuz ağınızın adını,bir alta MAC numaranızı, kablosuz şifrenizi de aynı yazarak devam edin.
    İşlemi böyle bitirdikten sonra bende problemler kesildi. Bugün çok fazla evde değildim. Fazlaca test etme şansım olmadı. Ama şu anda gayet iyi gibi duruyor.

bende bu gün aldım tl-wa 830 re bendede prb var çözemedim usta senin dediğini yaptım şimdi ara yüze hiç giremiyorum :

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.