Şimdi Ara

Render yapan bilgisayarda hangisi daha önemli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
8.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    Peki ikisini kombinleyip aldırabiliyor muyuz render i7 6700K ve gtx 1070 ile bir sistem kursak sadece bu iki parça 3000 tl yapıyor monitör ve diğer bileşenler hariç eğer işlemci yeterse sadece 1800 tl verip gtx 1070 almayacaktım sadece işlemciye yönelecektim intel hd 530 ü kullanacaktım on cpu olarak ya da 300 tl ye kadar adetten bir ekran kartı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkan1905 A kullanıcısına yanıt
    İkisini ayni anda kullanamazsiniz. Guncel i7lerin frekanslari gayet iyi ama renderda onemli olan nokta frekanstan ziyade ne kadar cok cekirdek varsa o kadar hizli islem yapilabilir demek. Bu noktada forumda da sikca tavsiye edilen aliexpressten xeon islemci ve anakart temini ile oldukca iyi bir sistem kurulabilir. Ek olarak sahnedeki poligon sayilarinin yuksek olmasi onboard vga icin sorun yaratabilir orta seviye bir ekran karti cozum olur. Profesyonel anlamda isler yapmayacaksaniz quadro tarzi bir kart almanizi kesinlikle onermiyorum. Piyasaya surekli is yapan tasarimci arkadasimin kullandigi makineden biri i7 2600 ve gts 450 ekran kartina sahip. Basit isleri genellikle bu sistemle halletmekte. Basit islerden kastim dusuk po**** sahip stand tasarimlari oluyor genellikle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReSpAwN_22 -- 29 Ağustos 2016; 12:37:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    Xeon işlemciler Hakkı'nda hiç fikrim yok i7 6700k lar 8 işlemci değil mi sonuçta xeonlar kaç işlemci

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkan1905 A kullanıcısına yanıt
    Xeonlar farkli bir dunya. İ7 6700k+ 1070 yazmissin ki bana sorarsan bildigin oyun bilgisayari bu sistem. Ogrenci oldugun icin bir yandan isini gorur bir yandan oyununu oynarsin bu sistemle. İlerisi icin vakit = nakit anlamina gelecektir iste xeonlarin farkida tam olarak burada belirginlesiyor. Cinebench r15 sonuclarina goz atabilirsin. Bundan sonrasi sadece bilgi amacli yazdigim seyler olacak. Gelelim xeonun olayina, ilk olarak xeonun kendisi bir dert cift xeon kullanacaksan anakartini bulmak baska bir dert. Ayrica xeonlar is istasyonlarina yonelik tasarlandiklari icin destekledikleri komut setleri daha fazla diger islemcilere oranla. Ecc ozellikli ramler ile birlikte kullanmak durumundasin xeonlari ki, islem sirasinda hata payini azaltan unsurlardan birisi mesela bu ozellik. Tek bir xeon 4 cekirdekten baslar,22 cekirdek 44 izlek olacak sekilde modelleri bulunur. Bu tarz bir sistemi kurmaya kalksan c sinifi bir araba fiyatina cikar. Bulmasi dert demistik hp ve dell gibi firmalarin hazir sistemlerine goz atabilirsin. Bu nedenle ikinci elde cok uygun fiyatlara bulunabilen xeonlardan bahsettim sana.(40$ a xeon aliyorsun) Guncel bir sistem toplamaya kalksan ortalama 1500 $ seviyesine iyi birseyler toplanabilir. (İ7 6700 lu 1070 li senin verdigin ornek.) Bu miktar sana fazla gelebilir ama yarin birgun ticari anlamda bu isten para kazanmaya basladiginda 3d maxin yillik lisans ucretleri zaten bu seviyelerde olacak. (Bildigin kadariyla autodesk urunlerinde 2016 itibariyle yillik lisansa gecildi.) Degerlendirmeni bu sekilde yaparsin.
    Edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReSpAwN_22 -- 29 Ağustos 2016; 16:24:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum yardım ve fikirleriniz için teşekkürler . Xeon işlemcili bir iş istasyonu ancak mezun olup mimarlık ofisi açınca düşünebilirim bence daha iyi olur .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cpu + gpu
  • Hepsi önemli :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.