Şimdi Ara

Renault Twizy Detaylı inceleme Ana Konu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
2
Favori
8.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 30.000 tl üstü fiyatıyla ancak Oyak-Renault Bursa fabrikasında ki müzeye gider...Bizimle değilsin Twizy....

Bu aracın ederi max 15.000 tl
  • Tırın rüzgarına kapilir,kimse yol vermez,maksimum iki kişilik..vs vs diye uzar gider.Bu sebeplerden dolayı fiyati 15-20 k arası olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Bugün Renault Mais'e gittim ve maalesef 13.500 €. Aksesuarlarla 14.500 €. Komik vallahi... ÖTV desen %3. Nasıl oluyor da Almanya'da 8.500 euro olan araç Türkiye'ye gelince fiyatı 6.000 euro artıyor?

40bin tl'ye oyuncak araba:)))

• 40lığı çöp ama 80liği ideal. 40 km azami sürat nedir allah aşkına 20.000 liraya araba niyetine bir taşıt alcam ve trafikte 1000 liralık elektrikli bisiklet nanik yapacak

• Fiyatını bir kenara koyduğunuzda İstanbul için en mantıklı araçlardan biri. Otomobil blogum Akselerasyon.com'da paylaşmak için geçtiğimiz Cuma'dan Pazartesi'ye Twizy ile beraberdim.
     Renault Twizy Detaylı inceleme Ana Konu
    Twizy'nin artıları bence şu şekilde:

-Motosiklet sayıldığı için trafiğe takılmadan emniyet şeridine dalabiliyorsunuz. Gerçi, emniyet şeridini kullanığım için bir kere köprü girişinde polis çevirdi. Ruhsatta elektrikli motosiklet ibaresini görünce birşey diyemedi :)
    -Yakıt masrafı da hiç yok gibi. Bir depo pille İstanbul içinde reel olarak 70-80 km gidebiliyorsunuz.
    -Elektrik motorunun bir afaydası olarak şehir içi hızlarda ivmelenmesi çok iyi. Ayrıca, arkadan motorlu ve arkadan itişli olduğu için sürüşü çok eğlenceli. Kaygan yerlerde yanlayabiliyorsunuz bile :)
    -Bir Ferrari'niz olsa bu kadar ilgi çekemezsiniz!
    -Otoyolda insanlar sizi ezmeye çalışmıyor, aksine yavaşlayıp Twizy'nin nasıl birşey olduğunu anlamaya çalışıyorlar. İlk verdikleri tepki gülümseme. Sonra size selam verip yollarına devam ediyorlar. Çok sayıda kişi camlarını indirip çeşitli sorular bile sordu otoyolda harket halindeyken :)
    Kısacası, fiyatını saymazsak ve şehir içi mesafelerde çoğunlukla tek kişi yada iki kişi yolculuk ettiğimiz gerçeğini kabullenirsek, İstanbul gibi şehirler için Twizy son derece mantıklı bir ulaşım aracı. Ayrıca, Twizy'yi salt otomobil kurallarına göre değil, yağmur, çamur, rüzgar gibi dış etkenlere fazlaca açık olduğu için motosiklet kurallarını de göz önüne alarak değerlendirmenin daha adil olacağını düşünüyorum.
    Bu arada blogda paylaşmak üzere, Twizy'nin kullanımını motorla karşılaştırdığım, iki aracın Levent'ten Karaköy'e en kısa sürede ulaşmak için yarıştığı eğlenceli bir video çektik. Aşağıdan izleyebilirsiniz :)

Renault Twizy Detaylı inceleme Ana Konu Renault Twizy Detaylı inceleme Ana Konu Renault Twizy Detaylı inceleme Ana Konu Renault Twizy Detaylı inceleme Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpkocakm -- 19 Kasım 2014; 21:00:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vvassabi

quote:

Orijinalden alıntı: DrOetker

Tek kişilik değilde 2 kişilik olsaydı keşke o zaman mükemmel olurdu

araç 2 kişilik fakat 2. kişi belli ebatlara saip olmalı...sığmama olasılığı yüksek.özellikle 160 cm den uzun kişiler için oraya oturmak imkansız.bir de kilolu iseniz.

1.60'dan yukarısı sığmayacaksa akülü araba niyetine alınır.
  • 1.60'dan yukarısı sığmıyor diye birşey yok. Ben 1.78le önde, arkadaşım 1.83 boyuyla arkada oturarak Ataşehir'den Taksim'e rahatça geldik. Normalden daha fazla batarya harcadık o kadar.

Arka koltuğa geçmek dar aralık yüzünden gerçekten zor, ama geçtiğiniz zaman arkadaki yaşam alanı fena sayılmaz. Arka koltuğun asıl sıkıntısı zaten küçüklükten ziyade, yüksek hızda çok fazla rüzgar alıyor oluşu. Ön cam yüzünden sürücüye çok rüzgar gelmiyor, ama arkadaki yolcu bildiğin kutup soğuğunu yaşıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpkocakm

1.60'dan yukarısı sığmıyor diye birşey yok. Ben 1.78le önde, arkadaşım 1.83 boyuyla arkada oturarak Ataşehir'den Taksim'e rahatça geldik. Normalden daha fazla batarya harcadık o kadar.

Arka koltuğa geçmek dar aralık yüzünden gerçekten zor, ama geçtiğiniz zaman arkadaki yaşam alanı fena sayılmaz. Arka koltuğun asıl sıkıntısı zaten küçüklükten ziyade, yüksek hızda çok fazla rüzgar alıyor oluşu. Ön cam yüzünden sürücüye çok rüzgar gelmiyor, ama arkadaki yolcu bildiğin kutup soğuğunu yaşıyor :)

Hiç inceleme fırsatım olmadı dikkat ederseniz arkadaşın verdiği bilgiye karşılık olarak öyle bir şey yazdım (-:
  • Böyle projeler yakılmalı bu nedir ya. Gelmiş geçmiş araba kültürüne küfür . Bi 60 70 model araçlara bak ne harika el işçiliği kalite bide şuna . Bune be. Rezalet kepazelik. Sonra elektriği &50 zam geliverir.

• Abiler o fiyata gidip ETOX alırım adı araba olur. Radyosu ve kaloriferi var. Lan kapıya para istemiyorlar daha ne 😄

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

Uzay mekiği gibi araba yapıyorsun koyduğun direksiyona bak.

symbolden hallice ,,,

Bu garibanın plakası yok mu şimdi, hani elektrikli motosiklet ya ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 11 Aralık 2014; 22:35:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Togepi

Bu gün Reault satışla görüştüm, 30bin TL'den aşağı olmayacağını söylediler, çok büyük hayal kırıklığına uğradım. fluence ZE fiyaskosunu bi daha yaşayacaklar...

Otomobil üreticilerinin kafası iyi galiba.Ultra boş (camı bile yok) değişik değişik arabalar yapıyorlar sonra bir de fahiş fiyatlarla satışa sunuyorlar.

• Sene 2021 su an sifiri 210bin 2.elleri 100 bin civari. 10binlira etmeyecek sey 100bin soyleyeceklerim bu kadar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.