Şimdi Ara

>>>RENAULT SYMBOL<<< (139. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.867
Cevap
13
Favori
487.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leon_312

beyler bugün arkamdan gelen yeni symbolerin ön sarı sinyall lambalarını degiştirmiş olarak gördüm. aynısının şeffaf normal ampulüydu. çok cok güzel yakışmış. ön farlar temiz ve berrak duruyor. sarı sinyaller çürük diş gibi sırıdıyor bizim arabalarda. 2 lamba 10 tl bile deil ama bunun trafikte cezası varmı,bu lambalar icin çevirirlermi bilemiyorum. tamamen zevk meselesi yaptırmayı düsünüyorum aklıma yattı o arabayı görünce.

şöyle bir sinyal lambasındanmı bahsediyorsunuz hocam örnek olarak koyuyorum.http://www.farbul.com/BMW-3-E46-2-Kapi-1998-2000-arasi-sinyal-lambasi-SAG-beyaz,PR-125865.html

birde bu şeffaf sinyal lambasının cezası olabilir çünkü görüş olayı gündüzleri çok düşer.

• quote:

Orijinalden alıntı: frantic2

orjınal anteni cok uzun aracın tipini bozuyor sankı verıcı istasyonu gibi -_,,-
    ben 15 tl sanayıden guzel aynı vıdaya uygun yarısı kadar anten aldım daha yakısıklı oldu..
    cunku dıger alcak yerlere gırıs cıkısta devamlı dokunuyordu..

Uzun anten benimde pek hoşuma gitmiyor tavanın arka kısmına konulan küçük antenler hoşuma gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafkas11
    şöyle bir sinyal lambasındanmı bahsediyorsunuz hocam örnek olarak koyuyorum.http://www.farbul.com/BMW-3-E46-2-Kapi-1998-2000-arasi-sinyal-lambasi-SAG-beyaz,PR-125865.html

birde bu şeffaf sinyal lambasının cezası olabilir çünkü görüş olayı gündüzleri çok düşer.

yok abi far deilde ampulü degiştiriyorlar. yani geri vites ampulu takıyorlar. sarı renk ampul yerine.
    philipsin normal olupta sarı ısık veren ampulleri var ama cok pahalılar.

http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-93-silver-vision-stop-sinyal-ampulu-2-li-85b12496sv/ProductDetails.aspx?productId=otm85b12496sv&categoryId=20024647

• daha önce yazmıştım.bende 2009 model 2.el 21400 km de 1.5 dci exp.beyaz renkli symbol aldım.23250 tl ye.öğretmenin fethiyede oturuyorum.daha önce connectim vardı sattım ve bunu aldım.bu grup sayesinde symbol hakkında bayağı şeyler öğrendim.arabamdan genel olarak memnun kaldım.htiyaçlarımı karşılayacak şekide görünüyor.şubat tatilinde ankarada arabayı fulledim.100 km ankara içinde yol gittim.sonra ankaradan fethiyeye geldim.şu anda 820 km yapmışım ve yol bilgisayarına göre 39 litre mazot harcamışım ve daha 220 km gider diye yol bilgisayarı gösteriyor.bence bu değer gayet güzel.ayrıca bi sorum olcak arkadaşlar 1.5 dci exp.modellerine dış sıcaklık göstergesi/(yani termometre)taktırabilirmiyiz.sağ ayna altında termometrenin sensörünün yeri var.bende bu arada aracıma elektrikcide dijital ekran göstergeli beyaz renkli park sensörü taktırdm.fiyatı ise 80 lira(işcilik dahil)serviste (muğla fethiye renar servisi)işcilik dahil 200 lira fiyat verdiler

• Arkadaşlar merhaba.Bu gün servise gidip bazı sorular sordum.Lpg konusu ve garanti kapsamı:Aman taktırmayın motoru bozuyor dediler.Senelerce lpg kullandığım için sallamadım.Ama motor direk garanti kapsamı dışında kalacağı için sıfır alan (Benim gibi) arkadaşların bu konuya dikkat etmeleri gerekiyor.İkinci sorum,şu meşhur rodaj konusu,hep öyle biliriz ya yeni motor ilk 1000-1500 km de nazik kullanılır.3000 devir geçilmez v.s.Şimdi sıkı durun;servisteki yetkili arkadaş o devirlerin geçmişte kaldığını artık yeni nesil motorların çok kaliteli parçalardan meydana getirildiğini dolayısıyla böyle bir sürecin söz konusu olmadığını söyledi.Nası yani dediğimde;abi istediğin gibi kullanabilirsin yüksek devirlerde bile sorun yaratmaz dedi.
    Valla ben söyleyenin yalancısıyım aynen böyle.(Arkadaşlar,sizlerde kendi servislerinizden bu önemli konuyla ilgili aldığınız bilgileri paylaşırsanız sevinirim.)Polen filitresine gelince,servise bu güne kadar polen filitresi taktırmak için gelen olmamış.(İlginç) Kaput keçesine gelince,ses yalıtımına fazla bir etkisinin olamayacağını olsa olsa pisikolojik etkisinin söz konusu olabileceğini söylediler.(En doğrusunu kullananlar bilir tabiki).Selamlar ve hayırlı sürüşler.

2011 Symbol Exprssion 1.4 8v Metalik gri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemosabel -- 15 Şubat 2011; 21:53:43 >

• çavdır hocam digital ekranı nereye nasıl monte etti . bazıları dikiz aynasının üstüne taktırmış kimisi konsolun soluna. sensör ne marka idi. servisin takacağı ne marka idi. saygılar. yeni yarı yılda hayırlı olsun.
  • Arkadaşlar merhaba.Bu gün servise gidip bazı sorular sordum.Lpg konusu ve garanti kapsamı:Aman taktırmayın motoru bozuyor dediler.Senelerce lpg kullandığım için sallamadım.Ama motor direk garanti kapsamı dışında kalacağı için sıfır alan (Benim gibi) arkadaşların bu konuya dikkat etmeleri gerekiyor.İkinci sorum,şu meşhur rodaj konusu,hep öyle biliriz ya yeni motor ilk 1000-1500 km de nazik kullanılır.3000 devir geçilmez v.s.Şimdi sıkı durun;servisteki yetkili arkadaş o devirlerin geçmişte kaldığını artık yeni nesil motorların çok kaliteli parçalardan meydana getirildiğini dolayısıyla böyle bir sürecin söz konusu olmadığını söyledi.Nası yani dediğimde;abi istediğin gibi kullanabilirsin yüksek devirlerde bile sorun yaratmaz dedi.
    Valla ben söyleyenin yalancısıyım aynen böyle.(Arkadaşlar,sizlerde kendi servislerinizden bu önemli konuyla ilgili aldığınız bilgileri paylaşırsanız sevinirim.)Polen filitresine gelince,servise bu güne kadar polen filitresi taktırmak için gelen olmamış.(İlginç) Kaput keçesine gelince,ses yalıtımına fazla bir etkisinin olamayacağını olsa olsa pisikolojik etkisinin söz konusu olabileceğini söylediler.(En doğrusunu kullananlar bilir tabiki).Selamlar ve hayırlı sürüşler.

• polen filtresi elektrik süpürgesinin toz torbası gibidir. o olmadan bütün toz arabaya dolar. araç alanların bir çoğu bundan bi haber oldundan vede klima dedinde direk akla polen filtresi geldinden ayrı düşünülmedinden sanki zaten var gibi düşünülür. reno amcam düşünmemiş o ayrı tabi. kaput keçesi yalıtıma faydası vardır. ama elzem deyildir. rodaj için kullanma kılavuzunu takip etmekde fayda var. aşağıdaki yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

Ayrıca sahip olduğum 2010 model Ford Focus (1.6 lt benzinli, 115 HP, düz vites Titanium donanım) aracım ile ilgili bazı sorumlarım olacak:"Yeni otomobillerde rodaja gerek yok" denilmesine rağmen bununla ilgili her yerde farklı bilgiler yazıyor. Kimi yerde "1500 km boyunca üst devirlere çıkmamak, aracı zorlamamak gerek", kimi yerde ise buna gerek olmadığı yazıyor. Yazılarınızda yeni teknolojide eskisi gibi rodaja gerek kalmadığını okumuştum ama kaç km boyunca, hangi şekilde kullanmam gerektiği konusunda detaylı bilgi verebilir misiniz? Bir de yazacağınız rodaj süresinden sonra kontrol için aracı servise götürmem gerekli mi veya özel olarak kontrol etmem gereken yerler var mı? Bu süreyi şehir içinde farklı hızlarda veya uzun yolda sabit hızda gerçekleştirmem bir önem arz eder mi?
    Diğer bir sorum ise 95-97 oktan tercihi ile ilgili olacak. Fazla yol yapmadığım için fiyatın bir önemi yok benim için, sizce hangisini tercih etmeliyim? Ayrıca aracıma kule gergisi taktırmak istiyorum. JSV marka kule gergisi takmamı önerir misiniz? Veya başka bir marka önerir misiniz? Bir de bazı modellerde için ön kule gergisinden ayrı olarak arka kule gergisi de satılıyor ama genelde herkes sadece öne takıyor kule gergisini. Sadece öne kule gergisi takılması yeterli midir yoksa hem öne hem arkaya takılsa daha mı faydalı olur? Focus'lar için arka kule gergisi bulunmadığından sadece öne takmayı düşünüyorum çünkü… Bir diğer sorum ise Ford Transit Connect(74 HP) ile ilgili olacak. Bu aracın gücünü chip tuningle ne kadar arttırabilirim? 18,5 sn olan 0-100 km/h hızlanması yaklaşık olarak ne kadar iyileşir?

YANIT

2006 yılında yayınlanmış olan “Onno Usta Mektuplar” adındaki kitabın yeni bir serisi için belli hazırlıklar var ancak bu konu biraz da sponsor desteği ile ilgili olduğundan gerekli destek sağlandığında yayınlayacağız. Yeni teknoloji üretimi olan motorların tümünde de rodaj prosedürünün uygulanmasına gerek olmadığı defalarca bir çok yayın organında da vurgulandı ama bunu biraz da eski yılların üretimlerinde var olan sıkı şartların kaldırılması olarak algılanmalı. Rodajı yok diye yeni bir motoru çok sıkıştırmak doğru olmaz. Kim ne derse desin ne pahasına olursa olsun yeni, bir motorun hiç değilse 500 km. gibi bir süre yumuşak karakterli kullanmanın faydası vardır. Yumuşak karakterden kasıt ise küçük viteslerde tam gaz gitmemek, yüksek devirlerde kullanmamak ve aracın maksimum sürate çıkarmamaktır. Aracınızın fabrika verisi yakıt oktanı 95, bu nedenle de üretici firmanın tavsiyesi paralelinde olan yakıtı kullanmanız gerekiyor. Kule gergisi süratli virajlarda çok faydalı bir uygulama olup kullanım emniyeti açısından tavsiye edilir. Aracınızın arka takımı çok özeldir ve arkaya kule gergisi gerektirmez. Ford Transit Connect 74 HP için böyle bir uygulama yapmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daldiy -- 15 Şubat 2011; 22:01:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kemosabel

Arkadaşlar merhaba.Bu gün servise gidip bazı sorular sordum.Lpg konusu ve garanti kapsamı:Aman taktırmayın motoru bozuyor dediler.Senelerce lpg kullandığım için sallamadım.Ama motor direk garanti kapsamı dışında kalacağı için sıfır alan (Benim gibi) arkadaşların bu konuya dikkat etmeleri gerekiyor.İkinci sorum,şu meşhur rodaj konusu,hep öyle biliriz ya yeni motor ilk 1000-1500 km de nazik kullanılır.3000 devir geçilmez v.s.Şimdi sıkı durun;servisteki yetkili arkadaş o devirlerin geçmişte kaldığını artık yeni nesil motorların çok kaliteli parçalardan meydana getirildiğini dolayısıyla böyle bir sürecin söz konusu olmadığını söyledi.Nası yani dediğimde;abi istediğin gibi kullanabilirsin yüksek devirlerde bile sorun yaratmaz dedi.

Öncelikle aracınız hayırlı olsun kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.
    1.Polen filitresini taktırmaya gelmemelerinin sebebi 50 lira istemeleri
    2.Otomobille birlikte verilen kitapçıkta yazıyor yüksek devire ilk etapta çıkılmaması gerektiği yönünde servisteki elemanın söylemesini ciddiye almayın
    3.Peki psikolojik olarak rahatlama ise dizel symbollere neden taktıklarını sorsaydınız.Maliyet düşürme politikasından başka bişey değil.
    4.LPG kullanımına karşı biriyim nedeni ise önceki aracımın LPG li olması sürekli LPG den kaynaklı sorun yaşamamdan dolayı.Eğer aracımın yakıtı çok gelirse dizel araca geçerim inşallah.

• quote:

Arkadaşlar merhaba.Bu gün servise gidip bazı sorular sordum.Lpg konusu ve garanti kapsamı:Aman taktırmayın motoru bozuyor dediler.Senelerce lpg kullandığım için sallamadım.Ama motor direk garanti kapsamı dışında kalacağı için sıfır alan (Benim gibi) arkadaşların bu konuya dikkat etmeleri gerekiyor.İkinci sorum,şu meşhur rodaj konusu,hep öyle biliriz ya yeni motor ilk 1000-1500 km de nazik kullanılır.3000 devir geçilmez v.s.Şimdi sıkı durun;servisteki yetkili arkadaş o devirlerin geçmişte kaldığını artık yeni nesil motorların çok kaliteli parçalardan meydana getirildiğini dolayısıyla böyle bir sürecin söz konusu olmadığını söyledi.Nası yani dediğimde;abi istediğin gibi kullanabilirsin yüksek devirlerde bile sorun yaratmaz dedi.

hocam bende tek tek cevap vermek istiyorum.
    dediğiniz gibi lpg konusunda sacmalamışlar. 2000 model symboldede aynı motor var 2011dede aynı motor var. hepsi taş gibi çalışıyor tıkır tıkır. nereye hangi parca takıyorsan o parca garanti dısı oluyor .lpgnin amorti etmesi icin 2000tllik icin 7 sene satmamalısınızki cebe para girsin. 3,4 sene sonra satacaksanız bence hic geregi yok.
    2000-2011 modeller arasındaki 1.4 8vlik motorun teknolojik farkını söyleseymiş keşke :)

keçe konusundada tamamen sallamıslar. psikolojik ile alakası yok, bende taktırdım arada bariz farklılık var bu bir gercek.
    renault firmasını sikayet ediyorsun kece koymamış,polen koymamış diye. renaultun savunması kece gereksiz psikolojikmen insanlrın gözünde büyüyor demesini beklememek gerekir. keske size cevap veren insana deseydiniz neden gözünüzün üstünde kiprik var diye sorsaydınız,nediyecekti cok merak ediyorum.

rodaj süresine gelince kimi firma araba rodajlı geliyor kimi firma rodajsız diyor. malzeme kalitesi ile asla rodaj olmaz,mümkün bile deil. cünkü rodaj süresi parcalarla uyumluluk süresidir. fabrika hangi zzamanda bu arabaların rodajını yapmış. 500,1000km kullanılması lazım ki rodajlı olsun. ben arabayı aldıgımda arabam 3 kmde idi. aldıgımda 1000km olsa gam yemem rodajlı derim.

fabrika kmyi sıfırlar desek , her araba yaklasık 75 litre benzin yaksa.20.000 arabada 1500ton benzin demek.fabrika arabadan nekadar kaar ediyorda bu kadar benzin parasını rodaj icin ayırıyor cok merak ediyorum. arabayı kullanan kişilerin maası haric.

bu forma ugramayan birisi polen filitresinin olmadıgını anlamaz. arabayı aldıktan sonra anlar ama daha sonra anlar.havalandırmadan iceriye neden toz geliyor felan demeye basladıgında yada farkettiğinde polen filitresininin olmadıgını bilir. bazı insanlar polen filitresininin sadece polenler icin oldugunu biliyorsa birsey diyemem.

özetle sizin sordugunuz kişi gercekten arabadan anlamıyor. kac senedir ustaaysa o senelere yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli
    3.Peki psikolojik olarak rahatlama ise dizel symbollere neden taktıklarını sorsaydınız.Maliyet düşürme politikasından başka bişey değil.

benzinli araclar sessiz calıstıklarından dolayı bazı firmalar benzinli araca kece koymuyorlar. dizel araclar cok sesli calıstıklarından dolayı mecburen kece koymak zorundalar . yinede firmalara baglı koyup koymamaları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daldiy

çavdır hocam digital ekranı nereye nasıl monte etti . bazıları dikiz aynasının üstüne taktırmış kimisi konsolun soluna. sensör ne marka idi. servisin takacağı ne marka idi. saygılar. yeni yarı yılda hayırlı olsun.

sensör modacar marka hepsiburada da var fiyatı 57 liraben işcilik dahil 80 liraya taktırdım.ekranı konsolün tam otasına ön camla bitiştiği yere monte ettirdim.servisin takacağıda cenmax marka idi.yalnız benim eski connectte orjinal cenmaks sensör vardı.for dservisinde taktırmıştım.gereksiz yere öttüğü çok oluyordu.servise kaç defa gösterdim.bi sorun yok dediler.yani sensör işide biraz şans işi.iyi diye alınanlarda bile bazen hata olabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çavdır -- 16 Şubat 2011; 0:26:27 >
  • quote:

LPG motoru bozuyorsa renault neden dacia marka arabalara fabrika çıkışı lpg takıyor. Dacia arabalarda benim bildiğim renault motorları kullanılıyor yanlış biliyorsam düzeltin lütfen. Ayrıca teknik konularda servis yetkililerine kesinlikle güvenmem ezbere konuşuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: çavdır

servisin takacağıda cenmax marka idi.yalnız benim eski connectte orjinal cenmaks sensör vardı.for dservisinde taktırmıştım.gereksiz yere öttüğü çok oluyordu.servise kaç defa gösterdim.bi sorun yok dediler.

ben bu olayı 2,3 gün öncesinden bir arkadasıma sordum. nasıl park sensörü almam konusunda.benim düsündüğüm gibi ekransız park sensörü önerdi.mantıklı acıklamasını yaparak.

ekranlı veya göstergeli park sensörleri yanlış gösterme payını cok oldugunu söyledi cünkü sensörün işlemcisi hem dıt dıt sesini hemde ekranda kac metre mesafe kaldıgını gösterdiği icin işlemci hızı tam anlamıyla yetişmiyor olabiliyormuş.
    misal araba ile duvar arasında 1m varsa araba geri geri ilerledikce ekrana yansıyan ile araba ile duvar arasındaki mesafeyi farklı söyleye biliyormuş.
    bu yüzden sadece dıt dıt sesli almak daha mantık dedi.

birde mesafeyi söyleyenler varmış,konusanlar tamamen yanlıs söylüyormus.araba devamlı geri geri gittiğinden mesafeyi söylediğinde 1metrevardır sensör konusana kadar 50cm yaklasmıs olursun.

kaliteli markaların işlemcisinin hız olduguna inanıyorum ama ben bu olayı ekran ile sensör uzaklıgına baglıyorum yani kablonun uzunluguna. belki bileniniz vardır belki okul zmanlarında aklında kalanınız vardır. kablo nekadar uzun olursa iletkenlik okadar azalır. ben bu olayı buna baglıyorum.
    nerden baksan 4 mt kablo uzunlugu vardır. bu uzunluk dogal olarak sensörler anlık mesafeyi belirledikleri icin ekrana 5,6 saniye gec yansıyabilir.

benim dediğimi yanlıs anlamayın asla ürünü kötülemiyorum. sadece teknik olarak sensörlerin neden gec söylediğini söylüyorum.normalinde cihazlarınızda sorun yok. markasıyla modeliyle 10 numara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 16 Şubat 2011; 0:56:59 >

• arkadaşlar bende yeni araba almak için şu sıralar araştırma yapıyorum ama iki araç arasında çok kararsız kaldım kia ceed ve yeni kasa symbol arada fiyat farkı 5-6000tl ama uzun süre kullanmayı düşündüğüm için çok önemli değil önemli olan doğru kararı verip sonradan pişman olmamak sizin 2 araç arasında tavsiyeniz ne olur acaba gerekçesiyle söyleyebilirmisiniz?
  • quote:

Bena bayide lpg ile ilgili söylenen şuydu: Eğer araçta lpgden kaynaklanan bir arıza olursa garantiden yapılmaz, onun dışındaki arızalar yine garantiden yapılır.

Rodaj süresine gelince; servisteki eleman arabayı üreten mühendislerden daha mı iyi biliyor acaba sormak lazım?
    Aracın kullanma kılavuzuna baktıysanız okumuşsunuzdur, orda da ilk 1000 km de 120 km hız ve 3000 devirin üzerine çıkılmaması gerektiği belirtilmiş. Ben elimden geldiğimce uydum bu değerlere, ilk bin km de aracımı zorlamadım.
    Şu anda 1180 km de ve artık biraz zorlamaya başladım arabayı motor açılsın diye.

leon arkadaşımız daha önce vites geçişleri ve devir ile ilgili bilgiler paylaşmıştı sağolsun, onları uyguluyorum bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: zafergs86

arkadaşlar bende yeni araba almak için şu sıralar araştırma yapıyorum ama iki araç arasında çok kararsız kaldım kia ceed ve yeni kasa symbol arada fiyat farkı 5-6000tl ama uzun süre kullanmayı düşündüğüm için çok önemli değil önemli olan doğru kararı verip sonradan pişman olmamak sizin 2 araç arasında tavsiyeniz ne olur acaba gerekçesiyle söyleyebilirmisiniz?

kia ceed kesinlikle symbol den dagha kalitelidir bence... zaten fiyattanda anlaşılır bu...
    ama symbol türkiyede üretildiği için benim açımdan ilk terciğim olurdu. paramızın dışarıya daha az gitmesi bakımından.
    ayrıca ikinci eli çok daha iyidir symbol'ün satarken sorun yaşamazsınız birde yedek parça fiyatları çok makul..
    symbol'ün full donanımlı olanını tercih ederdim ben olsam... şimdiden hayırlı olsun..

• alarmı servisdemi taktırsam dışardamı. dışardakiler sıfır aracı mundar etmesin. alaram servisde ne kadar acaba.
  • ve bende sonunda dün symbol'ümü teslim aldım.1.2 16 walf benzinli.1 yılda en fazla 6-7 bin km.yaptığım için benzinli tercih ettim.aracımı teslim alırken satış temsilcisi ile biraz muhabbet ettik.renault artık 1.4 8 walf symbol üretmeyecekmiş!!
  • ilk işim polen fıltresini taktırmak oldu.ilk sürüş deneyimim de olumlu..iyi ki almışım diyorum.
  • 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.