< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Diğer aracım 2018 corolla touch 1.6. 132 hp. Sıfır aldım 2 yılda 46.000km yaptım. İkisini kıyaslarsam hiçbir yönden kıyas kabul etmez, biirisi resmen eşek gibi. O 132 hp ise bu 400 hp ya da bu 140 ise o 50hp. Arada dramatik fark var. Yol sesi ve konforu, motor sesi, güç, tork, iç mekan ferahlığı, yakıt ekonomisi, bakım ekonomisi (toyota her 10binde bakıma giriyor değişen doğru dürüst birşey yok 1000tl, megane 20binde giriyor, 4.5 ayda bir bakıma para bayılmaktan gına geldi) her açıdan ben megane derim. Toyotanın artıları : lpg uzun yolda 27 krş yakıyor, +1diz hava yastığı , çok ağır hızlandığı için sürüşü daha emniyetli çünkü hareketler ağır çekim, megane altından fırlayıp gidiyor. Şahsen ben uzun yolda doğan Şahin toros vs yakalarsam geçebiliyor, diğer her türlü otomobil ve ticari aracın kuyruğunu bile göremiyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
İlk düşüncem megane hemen karma sistem lpg taktırmaktı, düşük yakıt akışını görünce (38 krş/km) şimdilik erteledim, araştırıyorum, 5750tl ye takıyorlarmış, buna da düzgün bir yerde lpg taktıracağım yakında. Lpg taktıran varsa deneyimini paylaşabilir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Lpg taktırmak yerine satıp az km li bi dizel megane veya fluance alman daha mantıklı bence. Lpg bu motorun kimyasını bozar düşüncesindeyim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 4 Ekim 2020; 8:13:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 17 Ekim 2020; 8:34:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
çok iyi yakmışsınız ben 105 km/s ortalama hızla (ki 1700 km nin neredeyse 1000 km si 140 ın altına hiç düşmeden) 5.9 lt yakmıştım opel astra j sedan cdti otomatik ile sizinki dizeli geçmiş çok iyi. |
|
Fabrika verisi şehir dışı için 5.1 gösteriyor. Siz 4.9 yakmışsınız. Aracın fabrika verisi 7.0/5.1 gözüküyo. Maşallah yine herkes fabrika verisinden iyi ortalama tutturmuş. Renault tce motorları ile bu işi aşmış gibi gözüküyor... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yukarıda da yorumum var yakıtla ilgili. Depo ölçümlü hem de. Şuan 24.0km ile 8lt yakıyor. Her ort.1 km hız artışında yaklaşık 0,2- 0,3lt düşüyor. Araç benzinli ve küçük motora rağmen fazla ağır yalnız. 150kg kadar daha hafif olsaydı efsane olurdu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|