Şimdi Ara

Renault megane sedan 1.3 tce 140bg motoru yorumları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
13
Favori
421.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Alisilin07

190 a cikmissin bi de ailem vardi daha cikmadim diyosun sasirdim ☺

Cocuk varken 110 u gecmem sollamalarda falan max 120.

Alıntıları Göster
    +1111

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Alisilin07

190 a cikmissin bi de ailem vardi daha cikmadim diyosun sasirdim ☺

Cocuk varken 110 u gecmem sollamalarda falan max 120.

Alıntıları Göster
    Haklısınız. Normalde bende 110 cuyum. Motorun performansını bir göreyim diye çokl kısa süreli orta şeritte ki boşluktan yararlanarak bastım. Daha basmam zaten. Bir süre 140-150 filan gittim ama.
    Hız felakettir..

Orijinalden alıntı: huso

Otomobil Gunluklerim incelemelerinde 300 devirde 150-160 vuruyordu gerci Manuel di arac ama baya begenmis arabayı...Zaten Dizel Torku var ve 2100 devir 110 3000 devir 150 demek aracın Atmosferige gore bariz daha az yakması lazım diye dusunuyorum.140BG 240 Tork gerci 160 lıkları da var ama onları SUV lara koyuyorlar sanırım...

Alıntıları Göster
    Hocam işin kötüsü araç 110 u hissettirmiyor ve sıkılmaya başlıyorsunuz. Ses seda yok akıp gidiyor. Resmen D- E segment araç sürenlere acıdım. Onlar altlarında hayvani motorlu arabalarla 110 -120 giderken yol hiç bitmeyecek gibi gelir muhtemelen.

• Herkes yazdığım 140'a takılmış 2 saat boyunca 140'la gitmedim sonuçta yolun durumuna göre yaptım o hızı. 5500 km oldu hiç sıfırlamadım yakıtı ve hala 6.0 lt. ortalama hız 41'e kadar düştü hız performans konusuna gelince geçen hafta 1 tane leon'u paketledim aracın özelliklerini bilmiyorum.

Bunlarda fotoğraf arkadaşlar hız ortalaması şu an 41'lerde ortalama hala 6.0 lt. aldığım günden beri hiç sıfırlamadım

• 0 km 1.3 tce edc joy aracı bugün Ankara'dan teslim aldım ve Antalya'ya getirdim . (Sıfır aldığım ve 142.00km kullandığım 2011 Fluence 1.5dci edc privilege'i artık değiştirmek için aldım) . genelde 100-120 civarı,zaman zaman 150-180 arası yol durumuna göre denedim,abandım vs.
    540 km sonunda : Ortalama hız 101km/s , ortalama tüketim 5.6lt , 100-120 bandında sakin giderseniz ortalama tüketim 4,9lt ,(2018 corolla 1.6 da var bende bu hızlara zaten bağıra bağıra çıkıyor ve bu sürüşle ortalama tüketimi 8.3lt defalarca ölçtüm. Dizel fluence edc ile de bu yol ve sürüşte ortalama tüketim 5.5lt.) Bence bu araba yakmıyor kokluyor açıkçası bu kadarını breklemiyordum. yol konforu iyi, ilk ve ara hızlanmalar çok iyi, yol sesi oldukça az, motor sesi yok gibi, frenler çok başarılı, yol tutuşu iyi, edc şanzıman fluencedekilerden 1 tık daha iyi, o da sorunsuz ve gayet başarılı idi ama bu çok daha iyi olmuş, vites geçisi vs tamamen pürüzsüz. Hız sabitleyici tepkileri çok iyi. Koltuklar konforlu, iç ergonomi iyi. Yan rüzgarlardan biraz etkileniyor,radyo kullanımı biraz karışık geldi tesla ekranla daha iyi olur düşüncesindeyim. Gerisini yaşayıp göreceğiz, ama bu motor şanzıman kombinasyonunu kesinlikle tavsiye ederim. Paket ve donanım tercihi size kalmış, ben artık donanıma para vermiyorum.

• gandalf_10 G kullanıcısına yanıt
    Corolla ya göre nasıl hocam yalıtım vs yeni Corolla ile 1.33 tce arasında kaldım biraz daha detaylı kıyaslar misiniz Corolla ile Megane i

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • netttt2627 N kullanıcısına yanıt
    araç alma niyetim yokken denk gelip corolla test etmiştim.aracı bayinin önünden hızlıca çıkarayım diye gaza biraz yüklendim.sonra da araba bozuk zannettim.performans istediğinizde arabanın 6000

devir civarına sabitleyip motor sesinin kabin içinde aşırı duyulması rahatsız edici geldi.bir sürü atmosferik araç kullandım ama böyle bir şeye rastlamadım.

motor konusu problem değilse sizin için,biraz daha dar iç mekan,bir tık küçük bagaj,bir tık aşağıda motor yalıtımı karşılığı bolca donanım ve bağımsız arka süspansiyon alacaksınız megane a

göre.tamamen kişisel beklentinize bağlı ikisi de mantıklı araçlar şu an.test etmenizi öneririm iki aracıda.

1.33 edc joy aracı alalı 15 gün oldu.genel olarak memnunum araçtan.7 edc ile 6 edc de yaşanan kararsızlık sorunları giderilmiş.motor ile uyumu güzel.problem olarak kalkışlarda biraz gaz ayarı

zorluyor.tork yüksek olduğu için aniden basarsanız araç ön atıyor.hafif basarsanız da gaz almıyor.alışmak gerek.yakıt tüketimi dağ eteği k.maraş için şu an 8.5 şehir içi

civarlarında.klima,eko,ss kapalı veri.beklentim 9 civarlarında yakması.ilk depoda 12 civarlarında gezdiği için belki beklentimin altında kalabilir araç km si arttıkça.referans olması açısından

308 tam otomatik dizel ile 8,fluence dizel 1.5 edc ile 8.5 civarları gezdiğimi söyleyeyim geçmişte.

kullanımı keyifli bir motor.özellikle ara hızlanmalarda kesinlikle üzmüyor.konfor ve yalıtım beklediğimden iyi.süspansiyonlar genel olarak yumuşak gibi ama belirli bir eşik üzerinde sarsıyor

sizi içeride.benim için gerekli kriter olan bagaj gayet büyük.iç mekan ferah.koltukların yan destekleri güzel kavrıyor.eksik olarak deri direksiyonu sayabilirim.

zamanla yakıt verisi ve genel görüşlerimi paylaşırım konu altında.

• Diğer aracım 2018 corolla touch 1.6. 132 hp. Sıfır aldım 2 yılda 46.000km yaptım. İkisini kıyaslarsam hiçbir yönden kıyas kabul etmez, biirisi resmen eşek gibi. O 132 hp ise bu 400 hp ya da bu 140 ise o 50hp. Arada dramatik fark var. Yol sesi ve konforu, motor sesi, güç, tork, iç mekan ferahlığı, yakıt ekonomisi, bakım ekonomisi (toyota her 10binde bakıma giriyor değişen doğru dürüst birşey yok 1000tl, megane 20binde giriyor, 4.5 ayda bir bakıma para bayılmaktan gına geldi) her açıdan ben megane derim. Toyotanın artıları : lpg uzun yolda 27 krş yakıyor, +1diz hava yastığı , çok ağır hızlandığı için sürüşü daha emniyetli çünkü hareketler ağır çekim, megane altından fırlayıp gidiyor. Şahsen ben uzun yolda doğan Şahin toros vs yakalarsam geçebiliyor, diğer her türlü otomobil ve ticari aracın kuyruğunu bile göremiyorum.

• İlk düşüncem megane hemen karma sistem lpg taktırmaktı, düşük yakıt akışını görünce (38 krş/km) şimdilik erteledim, araştırıyorum, 5750tl ye takıyorlarmış, buna da düzgün bir yerde lpg taktıracağım yakında. Lpg taktıran varsa deneyimini paylaşabilir.

Lpg taktırmak yerine satıp az km li bi dizel megane veya fluance alman daha mantıklı bence.

Lpg bu motorun kimyasını bozar düşüncesindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 4 Ekim 2020; 8:13:33 >

Yol bilgisayarı

25,2 km ört ile 7.6lt gösteriyordu.

Depo 477km ile 36.6lt benzin aldı. Yani 7.67lt.

Yalnız ışık bu sabah yandı ve ibre kırmızıda iken sadece 36,5lt benzin alması tuhaf geldi. 5lt depoda kalmış olsa 40lt anca geliyor depo. Çok az değil mi?

25km ile eski 1.6 linea aracım 7.3lt mazot yakardı. Megan otom dizel ne yakardı bilemeyeceğim. Eski aracımı göre yakıt çok çok başarılı. Başkası söylese inanmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 17 Ekim 2020; 8:34:53 >
  • 2018 1.6 manuel joy magane kullanmış birisi olarak şuan 2020 1.3 manuel kullanıyorum. Açıkçası 1.6 motor eşşekten beterdi 1.3 efsane olmuş düşük devirde büyük viteslerde bastın mı gaza hızlanıyor ohhh çekiyorum vallahı arkadaşlar şuan 1200 km ortalama yakıt 5.3 tüp taktırmayı hiç düşünmüyorum açıkcası herkese keyifli sürüşler
  • 21 km/h ile 6.5 lt/100km diesel yakıt tüketimi, kağıt üzerinde en az yakan (görece) araç olan symbol dci kullanmaktayım.

Eğer eşit sartlarda 18-20km/h de ,
    7 litre yaksın hiç hesap kitap yapmadan alınır 1.3 tcE.
  • quote:

Orijinalden alıntı: picakmesut

0 km 1.3 tce edc joy aracı bugün Ankara'dan teslim aldım ve Antalya'ya getirdim . (Sıfır aldığım ve 142.00km kullandığım 2011 Fluence 1.5dci edc privilege'i artık değiştirmek için aldım) . genelde 100-120 civarı,zaman zaman 150-180 arası yol durumuna göre denedim,abandım vs.
    540 km sonunda : Ortalama hız 101km/s , ortalama tüketim 5.6lt , 100-120 bandında sakin giderseniz ortalama tüketim 4,9lt ,(2018 corolla 1.6 da var bende bu hızlara zaten bağıra bağıra çıkıyor ve bu sürüşle ortalama tüketimi 8.3lt defalarca ölçtüm. Dizel fluence edc ile de bu yol ve sürüşte ortalama tüketim 5.5lt.) Bence bu araba yakmıyor kokluyor açıkçası bu kadarını breklemiyordum. yol konforu iyi, ilk ve ara hızlanmalar çok iyi, yol sesi oldukça az, motor sesi yok gibi, frenler çok başarılı, yol tutuşu iyi, edc şanzıman fluencedekilerden 1 tık daha iyi, o da sorunsuz ve gayet başarılı idi ama bu çok daha iyi olmuş, vites geçisi vs tamamen pürüzsüz. Hız sabitleyici tepkileri çok iyi. Koltuklar konforlu, iç ergonomi iyi. Yan rüzgarlardan biraz etkileniyor,radyo kullanımı biraz karışık geldi tesla ekranla daha iyi olur düşüncesindeyim. Gerisini yaşayıp göreceğiz, ama bu motor şanzıman kombinasyonunu kesinlikle tavsiye ederim. Paket ve donanım tercihi size kalmış, ben artık donanıma para vermiyorum.

çok iyi yakmışsınız ben 105 km/s ortalama hızla (ki 1700 km nin neredeyse 1000 km si 140 ın altına hiç düşmeden) 5.9 lt yakmıştım opel astra j sedan cdti otomatik ile sizinki dizeli geçmiş çok iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: picakmesut

0 km 1.3 tce edc joy aracı bugün Ankara'dan teslim aldım ve Antalya'ya getirdim . (Sıfır aldığım ve 142.00km kullandığım 2011 Fluence 1.5dci edc privilege'i artık değiştirmek için aldım) . genelde 100-120 civarı,zaman zaman 150-180 arası yol durumuna göre denedim,abandım vs.

Fabrika verisi şehir dışı için 5.1 gösteriyor. Siz 4.9 yakmışsınız.

Aracın fabrika verisi 7.0/5.1 gözüküyo. Maşallah yine herkes fabrika verisinden iyi ortalama tutturmuş.

Renault tce motorları ile bu işi aşmış gibi gözüküyor...

• Bu motorun şimdilik tek eksisi 1.33 motoru.
    Ne vardi sanki 1.29 yapiverseydin 1000 Lira cepteydi

Ya da madem bi ust vergi dilimine girmisken 1.5 Tce olaydi mesela 160 beygir falan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: attci

21 km/h ile 6.5 lt/100km diesel yakıt tüketimi, kağıt üzerinde en az yakan (görece) araç olan symbol dci kullanmaktayım.

Eğer eşit sartlarda 18-20km/h de ,
    7 litre yaksın hiç hesap kitap yapmadan alınır 1.3 tcE.

Yukarıda da yorumum var yakıtla ilgili. Depo ölçümlü hem de.

Şuan 24.0km ile 8lt yakıyor. Her ort.1 km hız artışında yaklaşık 0,2- 0,3lt düşüyor.

Araç benzinli ve küçük motora rağmen fazla ağır yalnız. 150kg kadar daha hafif olsaydı efsane olurdu.

aynen 1.200 kg olsaymış performans roket tüketim cimri harika olurdu..

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.