Şimdi Ara

RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (1803. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
39.627
Cevap
149
Favori
3.298.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18011802180318041805
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ankay2

Merhaba Arkadaşlar,

2011 model expression donanım paketine sahip megane III aracım var. Araçta standart teyp, 4 hoparlör + 2 tweeter bulunmakta. Ana üniteyi değiştirmeden ek birşey yapmadan sadece hoparlör değişimi ile daha kaliteli bir ses alabilir miyim?

- Önereceğiniz hoparlör marka ve modeli nedir.
    - İst. Anadolu yakasında montaj için referans verebileceğiniz yer varmı

Teşekkürler.

Mesajınızı görmemişim.
    Hoparlör alarak boşuna vakit ve para kaybetmeyin. Ben piyasayıda araştırıp kalitelisinden 17 cm oval sony hoparlör aldım ve aka pandizot u deldirerek montajını yaptırmıştım..
    Kaliteli ses işi sadece kaliteli bir kaç parça alarak çözülmüyor.
    -Kaynak (Radyo cd player)
    -Hoparlörler
    Bunlar kaliteli olmalı. Ayrıca
    -Hoparlörler için derinlik ve kapıdakiler için iyi izolasyon da gerekiyor.

Megan için araştırma yaptığımda hazır bir çözüm bulamamıştım.
    İyi ses için bu işte tecrübeli bir tesiatçı bulup anfi ve mid bas takımı alabilirsiniz. Maliyeti markaya göre 500-1500 aralığında olabilir . Ayrıca bas bagajı küçültebilir.

Bunlar benim ulaştıklarım tabi bu konuda tecrübeli insanlar daha iyi yol gösterebilirler..

• basarank kullanıcısına yanıt
    Aslında ses sistemi çok başarılı. Ancak bass içerikli parçalar dinleyen ve woofer sesine alışkın arkadaşlar yadırgayabilirler. Benim gibi rock-metal-jazz ağırlıklı bir müzik zevkiniz varsa araç adeta bir ziyafet sunuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbii

tweeter bizim modelde orjinalinde yok ben sonradan almıştım. sonradan aldınmı yoksa varmı zannediyorsun. Benim bir isteğimde bir şekilde usb bağlantı eklemek. internette çeşitli aparatlar var ama hepsinde uyum listesinde megane 3 hariç yazıyor . sonradan takılan oem teyplere 1400 tl civarında fiyat isteniyor burda. Eşim aracı sürmeye başlarsa geri görüş kamerası için ancak o zaman verebilirim bu fiyatı, yoksa değeceğini düşünmüyorum. Ki bizim araçta bence dokunmatik ekranda kullanışlı olmayacak çok uzak çünkü

Yok biliyorum:) zamanında 50TL verip taktırdım. Allahtan tesisat hazırdı birde onla uğraşmadım. Kesin bir sonraki üretim serisinde tesisatta döşememişlerdir. Daha uygun fiyata navigasyon v.s. özelliklere sahip oem teypler mevcut. Ancak çoğunun teknik desteği yok ve kalitesi belirsiz. O nedenle 500 TL olsa bile değmez bence.... :)

Hoparlör değişimi ile birşey değişmeyecek anlaşılan. Cevaplar için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Aslında ses sistemi çok başarılı. Ancak bass içerikli parçalar dinleyen ve woofer sesine alışkın arkadaşlar yadırgayabilirler. Benim gibi rock-metal-jazz ağırlıklı bir müzik zevkiniz varsa araç adeta bir ziyafet sunuyor.

Ne tuhaftır ki navigasyonsuz olan arkamys ses sistemi bana daha başarılı gelmişti. Benim araçta navi var radyo cd player tip olarakta farklı. Keske düz olanlarından olsaydı. Derin baslar yok pat küt vuruyor cd player kalitesi pek iyi sayılmaz temiz- berrak ses sistemlerinden sonra üzüyor insanı..
    Belkide navi kontrol gibi üniteleri cihaza sıkıştımak için bir şeyleri feda ettiler. Türlü ayarlar denedim nafile.. Sonuç olarak bizim cihazlarda DAC başarısız.. Blutooth üzerinden iletilen ses datası DAC a uğramıyor ve direkt anfi katına geçiş yapıyor bu yüzden sesi daha berrak duymak mümkün oluyor. Fiyatı ile kalite arasında doğrusal bir orantı olmadığını bize bir kez daha gösterdi renault saşırmadım şahsen..
    Sizin araçtaki sistem navisiz düz arkamys ise kesinlikle keyifli.. Sadece biraz bas eksikliği var o da çok hissedilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarank -- 30 Ekim 2014; 9:37:47 >

• quote:

arkamys olanları bilemiyorum ama alt donanımdaki ses sistemi bence vasat... Eski aracımı arıyorum bu konuda...
  • ankay2 kullanıcısına yanıt
    Bu değerlendirmeyi bass olarak mı yapıyorsunuz, genel olarak mı? Midleri ve tizleri çok başarılı çünkü. Ancak bass konusunda katılıyorum. Bu noktada da müzik zevkiniz devreye giriyor. Güm-Güm bass seven bir insansanız kesinlikle hayal kırıklığı yaşarsınız, ama ben enstrümandaki akor geçişlerini duymak istiyorum, ses net ve pürüzsüz olsun diyorsanız gerçekten çok berrak bir ses sunuyor. Vokal arka planda ölmüyor, midler oldukça net, tizler çatlamıyor, kulak tırmalamıyor. Kısaca değerlendirmeyi sadece bass ağırlıklı yapmamak gerekli.
  • quote:

Bu değerlendirmeyi bass olarak mı yapıyorsunuz, genel olarak mı? Midleri ve tizleri çok başarılı çünkü. Ancak bass konusunda katılıyorum. Bu noktada da müzik zevkiniz devreye giriyor. Güm-Güm bass seven bir insansanız kesinlikle hayal kırıklığı yaşarsınız, ama ben enstrümandaki akor geçişlerini duymak istiyorum, ses net ve pürüzsüz olsun diyorsanız gerçekten çok berrak bir ses sunuyor. Vokal arka planda ölmüyor, midler oldukça net, tizler çatlamıyor, kulak tırmalamıyor. Kısaca değerlendirmeyi sadece bass ağırlıklı yapmamak gerekli.

Genel olarak yapıyorum. Ama dediğim gibi aracımda standart teyp (arkamys olmayan) mevcut. Açıkcası 1996 model Reno 19 aracımdaki standart teyp (clarion) ve orjinal hoparlör ile daha temiz ve güzel ses alıyordum.

Yoksa dediğiniz gibi bass olsun, güm güm vursun gibi hevesim yok:)

• quote:

Navi li olmayan yani düz Arkamys ses sistemi olanların mid ve tizleri çok başarılı. Tavsiyem arkaya Ufak fazla yer kaplamayan bir bas koymak olur. Daha önceki 2010 meganımda yaptığımda güzel sonuçlar almıştım. Ama dediğim gibi onların mid ve tizleri çok iyiydi. Bende güm pat vuran basları değilde derin basları severim. Arkamys olmayanları test edemedim. Araçta ses sistemi kalitesi piyango gibi olmaya başladı. Orjinalligi bozmadan urak rötuşlar yapılabilir. Tanıdığım bir tesisatçı bana focal marka mid ve tiz takımı + anfi+bası 1200 tl ye teklif etmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarank -- 30 Ekim 2014; 12:02:33 >

Evet ne yazıkki sadece hoparlör değiştirmek işe yaramıyor zira kaynak ta önemli.
    Ben de şansımı denemiştim ama en sonunda kaynağı da değiştirerek yeterli bir sonuca ulaşabilmiştim.
    Bence kaynağı şöyle çıkma bir seçenek ile değiştirip tek taş ile bir kaç kuş hesabı sonuca ulaşabilirsiniz.
    Standart cd nin çıkış gücü 25wat civarı, bunlarınsa 45wat civarı diye biliyorum, gördüğünüz gibi sisteme usb
    özelliğide eklenmiş oluyor bu sayede. Almak isteyenler için bu sitede bu model cd çalardan birkaç tane var
    tertemiz çıkmalar, bence kaçırılmamalı.
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-muzik-calar-oto-teyp-fluence-ve-megane-sifir-teyp-cd-usb-mp3-bluetooth-plusgosterge-panel-180698220/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: cemx72

Evet ne yazıkki sadece hoparlör değiştirmek işe yaramıyor zira kaynak ta önemli.
    Ben de şansımı denemiştim ama en sonunda kaynağı da değiştirerek yeterli bir sonuca ulaşabilmiştim.
    Bence kaynağı şöyle çıkma bir seçenek ile değiştirip tek taş ile bir kaç kuş hesabı sonuca ulaşabilirsiniz.
    Standart cd nin çıkış gücü 25wat civarı, bunlarınsa 45wat civarı diye biliyorum, gördüğünüz gibi sisteme usb
    özelliğide eklenmiş oluyor bu sayede. Almak isteyenler için bu sitede bu model cd çalardan birkaç tane var
    tertemiz çıkmalar, bence kaçırılmamalı.
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-muzik-calar-oto-teyp-fluence-ve-megane-sifir-teyp-cd-usb-mp3-bluetooth-plusgosterge-panel-180698220/detay

Fiyat güzel, üründe güzel... Ancak uyum sorunu en büyük soru işareti? Teyp arkasında bağlantı yapılacak kablo soketleri uyumlu olmayabilir.

soket sorununu tesisatçılar çözüyorlar.. Yeterki cihaz aracın teyp yuvası ile uygumlu olsun.
    Hoparlörler bizdekilerle aynı ise sizin sonuç alma ihtimaliniz büyüktür.
    Yalnız fiyat biraz fazla gibi renaultun fiyatı 1000 tl olabilir. Kimsenin servise o paraları verdiğini sanmıyorum sigorta şirketleri hariç.
    Ben uyum sorunu yoksa 250 yi denerdim:) tabi başka fiyatlara da bakmak lazım..
  • cemx72 kullanıcısına yanıt
    Bendeki teyp bu üründen. Sizlerdeki farklı mı? 2014 Megane Touch bendeki.
  • quote:

Bendeki teyp bu üründen. Sizlerdeki farklı mı? 2014 Megane Touch bendeki.

Donanım ve yıllara göre teyp modelleri değişiyor.

Misal benim araçta aşağıdaki gibi...

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-muzik-calar-oto-teyp-megane-3-orijinal-mp3-calar-182760179/detay

3 lerde standart bir teyp kullanılıyor diye biliyordum. Demek her seferinde iç aksam yenileniyor. Bakalım 2015 modellerde neler olacak? :)
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Bendeki de aynısı, 2012 makyajdan itibaren kullanılmaya başladı, ön hoparlörleri JBL komponentle değiştirdim, USB ile çok güzel ses alıyorum, ama maalesef radyosunda iş yok.
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Anteni değiştirmenizi öneririm. Genelde bu sorunla karşılaşan arkadaşlar sorunlarını antenlerini daha kaliteli olanları ile değiştirerek çözdüler. Ben kullanmadığım için shark bir anten ile değiştirmeyi düşünüyorum ama kasaya yapıştırma şeklinde yapıldığı için kararsızım.
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Değiştirdim, biraz düzelme var ama yinede iyi değil, özellikle benim sürekli dinlediğim radyolar sanki inadına cızırtılı. Birde radyonun ses çıkış gücüde zayıf, baslar tizler sanki el radyosu dinler gibi. USB ve CD ile çıkan sesin radyodan çıkan sesle uzaktan yakından alakası yok, sanki başka bir cihazdan çıkıyor gibi. Belkide benim ünitenin radyo katı arızalı olabilir, garanti bitmeden baktırmak lazım.
    Sorun olacağını sanmıyorum, hatta satıcıdan arka soket giriş yüzünün resmini isteyip
    kendinizinki ile karşılaştırabilirsiniz. Eklenen usb özelliği ile birlikte kaçırılmaması gereken
    fırsat bence.. Hatta sanıyorum sizin üst ekran renksiz olan model bununla birlikte o da renklenmiş oluyor ;)
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Yok yok bu durum gerçekten var. Örneğin bundan önceki aracımda radyo cd kadar netti, hatta bir dönem kullandığım Corsa' da bu şekildeydi. Ancak bizim araçlarda bu yaygın bir durum sanırım. Radyodan memnun olanı henüz duymadım.
  • quote:

Yok yok bu durum gerçekten var. Örneğin bundan önceki aracımda radyo cd kadar netti, hatta bir dönem kullandığım Corsa' da bu şekildeydi. Ancak bizim araçlarda bu yaygın bir durum sanırım. Radyodan memnun olanı henüz duymadım.

Radyo genellikle alman araçlarında başarılı. Özellikle de golfler de:)
    Renault yine iyi siz hiç 308 yada c4 te radyo dinledinizmi? Dinlemediyseniz sanlısınız:) Hiç dinlemeyin!
    Fransızlar radyo işini hatta ses işini fazla sallamamışlar. Benim evdeki 200 tl lik bilgisayarda kullandığım x-230 um Fransız otolarındaki sistemlere bin basar. Ama ses işinde sadece teknoloji değil doğru tasarım iyi bir hacimde gerektirdiğini unutmayın:)
  • 
Sayfa: önceki 18011802180318041805
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.