Şimdi Ara

RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (1517. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (8 Mobil) - 3 Masaüstü8 Mobil
5 sn
39.627
Cevap
150
Favori
3.314.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15151516151715181519
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cold_stream

Hayırlı geceler,bir kaç gündür yazamadım cenazemiz vardı abimi kaybettim onunla uğraştım. Yeni araç alan @ankara-06 forumdaşıma hayırlı olsun Allah kazadan beladan saklasın.

Allaha emanet olun

Başınız sağolsun hocam..Allah rahmet eylesin, sabırlar versin....

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

quote:

Orijinalden alıntı: JimBeam

quote:

Orijinalden alıntı: JimBeam

quote:

Orijinalden alıntı: Tayfun73

Cep telefondaki şarkıları bluetooth ile araç teybinden dinlemeyi başaramamıştım.. Daha önce paylaşıldımı bilmiyorum ancak sorunu resimde görünen 2.5 TL lik kablo ile çözdüm. Kulaklık jakını telefona, diğer kırmızı ve beyaz jackları aracın Aux çıkışına takıyorsunuz.. Ses kalitesi kayıpsız.

http://img341.imageshack.us/img341/853/kablo1.jpg
    http://img508.imageshack.us/img508/3094/kablo2.jpg

Aynı yöntemle MP3 çalarla da müzik dinleyebiliriz sanırım...

Kendi soruma kendim cevap vereyim.

Denedim gayet güzel çalıştı. Artık CD yapmam herhalde.

Kablo'yu nereden temin ettiniz acaba.

Aynı kabloyu İzmir'de Carrefour Teknosa'da buldum. Israrla sorun genelde bulamıyorlar kendiniz bakın derim. Ben iki kere "öyle bir kablo yok" yanıtını iki ilgisiz elemandan duyduktan sonra üçüncü elemana da sorarak buldum. Bir de televizyon bölümünde ayrı bilgisayar bölümünde ayrı kablo standları oluyor ikisine de bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

Sıfır km kısmet olmayınca bugün 14.000km'de imzamdaki aracı aldım, 100km kadar yol yaptım bugün şehiriçinde 7,5lt ortalama tuttu.
    Aracın direksiyonu soyulmuş, zaten ilk bakımına 1 ay var, garantiden değişecek.
    Şanzıman'ı daha önce de denemiştim, yokuş inerken ve çıkarken bazen kararsızlık yaşıyor ama rahatsız edici değil, vites geçişleri güzel.
    Bagaj kapağının ve kaputun amortisörlu oluşu hoşuma gitti.
    Sürüş pozisyonu en düşük konumda bile bana göre çok yüksek alışmak gerekecek.
    Direksiyonda haddinden fazla hissis ama şehiriçinde yormaz diye düşünüyorum.

Bu arada klimayı açmadan motor sıcaklığını üfletebiliyor muyuz, dijital klimaya pek aşina değilim.

Aracınız hayırlı olsun. edc özellikle sıkışık trafikte yavaş kullanımında kararsızlıklar yaşıyor gerçekten, o durumlarda vitesi yana çekip 2 ya da 3 ile gitmek konfor açısından daha rahat oluyor.

Sıcak hava için AC OFF düğmesine bastıktan sonra yanlardaki ısı düğmelerini 28 dereceye getirdikten sonra bir derece daha arttırmak istediğinizde HI yazıyor derece yazan alanlarda o durumda da cayır cayır ısıtıyor içeriyi.

• Birazdan servise gideceğim. Yüksek hızlarda ani yüklenmelerde 6-5 arası vites geçişinde duyulan "gırç"lama sesini göstereceğim. Telefonda normal diyorlar dedi ancak en azından bir kayıt açılsın istiyorum.

Ayrıca Samsung Galaxy S2 telefonum Bluetooth ile bağlıyken konuşma olmadığı sırada belli aralıklarla teyp kapanıp açılıyor ve bu arada hoparlörlerden ÇAT sesi geliyor. Onu da göstereceğim. Ermat servisin tutumunu da görmüş olacağız.

Hayırlı geceler,bir kaç gündür yazamadım cenazemiz vardı abimi kaybettim onunla uğraştım. Yeni araç alan @ankara-06 forumdaşıma hayırlı olsun Allah kazadan beladan saklasın.

@Baboker dostum çayyolundan inceğe giderken OC-T chip tunning var aslen Alman firması.burada şube açmışlar orada yaptırdım yazılımı ve orada soktum dyno ya elemanın ismi Ceyhun rahmetli abimin kan kardeşidir.Numarası 5358244658 ararsan sana detylı bilgi verir.Cuma gününden itibaren 6 ay boyunca Ankara dışında olacağım Myanmar a yardım götüreceğiz. Daha sonra döndüğümde Ankara da olan tüm forumdaşlarım aracı deneyebilirler herkese hayırlı geceler dilerim.

Allaha emanet olun

Öncelikle başın sağolsun.
    Bilgiler için tşk ederim. Ceyhun Beyle en yakın zamanda iletişim kuracağım..

• quote:

@Baboker dostum çayyolundan inceğe giderken OC-T chip tunning var aslen Alman firması.burada şube açmışlar orada yaptırdım yazılımı ve orada soktum dyno ya elemanın ismi Ceyhun rahmetli abimin kan kardeşidir.Numarası 5358244658 ararsan sana detylı bilgi verir.Cuma gününden itibaren 6 ay boyunca Ankara dışında olacağım Myanmar a yardım götüreceğiz. Daha sonra döndüğümde Ankara da olan tüm forumdaşlarım aracı deneyebilirler herkese hayırlı geceler dilerim.

Allaha emanet olun

başınız sağolsun, geride kalanlara Allah sabır versin...

• quote:

Orijinalden alıntı: pekozgur

Birazdan servise gideceğim. Yüksek hızlarda ani yüklenmelerde 6-5 arası vites geçişinde duyulan "gırç"lama sesini göstereceğim. Telefonda normal diyorlar dedi ancak en azından bir kayıt açılsın istiyorum.

Ayrıca Samsung Galaxy S2 telefonum Bluetooth ile bağlıyken konuşma olmadığı sırada belli aralıklarla teyp kapanıp açılıyor ve bu arada hoparlörlerden ÇAT sesi geliyor. Onu da göstereceğim. Ermat servisin tutumunu da görmüş olacağız.

Servisten az önce geldim. Telefonla ilgili uyumsuzluk sorunundan olabilir dedi görevli arkadaş. Bir site varmış oradan kontrol ettikhttp://www.renault-multimedia.com/tr_TR/bluetooth/index.jsp ve benim telefon listede yok. Ancak iPhone 4S de yok mesela listede, Galaxy S3 de yok. Bir çok telefon yok. Bu pek tatmin etmedi. Başka bir telefonla da deneyin sonucu görelim dediler. Garantiden teyp değiştirebiliriz sorun değil ancak sorununuz çözülmeyebilir telefonu değiştirmeniz gerekebilir dediler. Bakalım uğraşacağız gibi görünüyor.

Forumda benden başka Samsung Galaxy S2 kullanıp Bluetooth'lu teybi olan var mıdır? Ya da benzer bir sıkıntı ile karşılaşan oldu mu?

EDC'den gelen "gırç"lama ile ilgili de "Eski kuru sistemlerde ani hızlanma için vites düşürüldüğünde bir sarsılma olurdu onu engellemek için koydukları sistemden geliyor bu ses. olası bir problemde aracınız garanti altındadır endişe etmeyin" denildi. Özellikle sordular "Sadece 6'dan 5'e düşerken oluyor değil mi başka bir aşamada gelmiyor?" diye de ısrarla sordular.

Bu şekilde en az 20 araç geldi endişeniz olmasın diye tekrar garanti kapsamında olacağımızı hatırlatarak biraz da olsa rahatlattılar.

Onun dışında Ermat'ın servis elemanlarının genel tutumu ve ilgilenmesi hoşuma gitti diyebilirim

• quote:

Servisten az önce geldim. Telefonla ilgili uyumsuzluk sorunundan olabilir dedi görevli arkadaş.

Hocam siz bluetooth vasıtasıyla telefon görüşmesi yaparken eko oluyor muydu? Daha doğrusu siz araçtayken karşıdaki kişi sesinizi ekolu mu alıyordu? Ben eşim arabadayken aradığımda sesi hep ekolu geliyor

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
    Mustafa Kemal Atatürk
  • Ben daha önce kullandığım Samsung C5212 ile de, şu an kullandığım Motorola Atrix ile de hiç sorun yaşamadan bluetooth bağlantısı yapıp, görüşme yapabiliyorum. Başka bir telefonla deneseydiniz keşke...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 11 Ekim 2012; 16:08:05 >
  • quote:

quote:

Birazdan servise gideceğim. Yüksek hızlarda ani yüklenmelerde 6-5 arası vites geçişinde duyulan "gırç"lama sesini göstereceğim. Telefonda normal diyorlar dedi ancak en azından bir kayıt açılsın istiyorum.

Servisten az önce geldim. Telefonla ilgili uyumsuzluk sorunundan olabilir dedi görevli arkadaş. Bir site varmış oradan kontrol ettikhttp://www.renault-multimedia.com/tr_TR/bluetooth/index.jsp ve benim telefon listede yok. Ancak iPhone 4S de yok mesela listede, Galaxy S3 de yok. Bir çok telefon yok. Bu pek tatmin etmedi. Başka bir telefonla da deneyin sonucu görelim dediler. Garantiden teyp değiştirebiliriz sorun değil ancak sorununuz çözülmeyebilir telefonu değiştirmeniz gerekebilir dediler. Bakalım uğraşacağız gibi görünüyor.

Forumda benden başka Samsung Galaxy S2 kullanıp Bluetooth'lu teybi olan var mıdır? Ya da benzer bir sıkıntı ile karşılaşan oldu mu?

EDC'den gelen "gırç"lama ile ilgili de "Eski kuru sistemlerde ani hızlanma için vites düşürüldüğünde bir sarsılma olurdu onu engellemek için koydukları sistemden geliyor bu ses. olası bir problemde aracınız garanti altındadır endişe etmeyin" denildi. Özellikle sordular "Sadece 6'dan 5'e düşerken oluyor değil mi başka bir aşamada gelmiyor?" diye de ısrarla sordular.

Bu şekilde en az 20 araç geldi endişeniz olmasın diye tekrar garanti kapsamında olacağımızı hatırlatarak biraz da olsa rahatlattılar.

Onun dışında Ermat'ın servis elemanlarının genel tutumu ve ilgilenmesi hoşuma gitti diyebilirim

6.vitesten 5.vitese geçerken duyduğunuz sesi ben de duyuyorum...

Servis bana yeni yazılım geleceğini söyledi... Renault Türkiye'ye mail attım...Bana telefon ile döndüler..Onlar da yazılım geliştirildiğini söylediler...

Duyduğumuz sesin vites geçişi esnasındaki titreşimin yankısı olduğunu söylediler...Kesinlikle iki parçanın birbirine sürtünme sesi değilmiş onlara göre...

Önceki sayfalarda bu ses ile ilgili servis ve renault genel müdürlüğü ile yaptığım görüşmenin ayrıntısını bulabilirsiniz...

Ankara Reanult-Mais bana, size söylendiği gibi sarsılmayı engellemek için koydukları bir sistem olduğundan bahsetmedi..

Servisler farklı farklı konuşuyorlar...

Bazıları dürüstler ve gerçekten ilgileniyorlar, bazıları müşteriyi kandırmak için bin bir takla atıyorlar...

Halbuki olay çok basit..Böyle bir sorun varsa ki var...Genel müdürlük tüm bayilere neden bilgilendirme yapmaz

Şimdi size söylenene mi inanalım yoksa bana söylenene mi?

Yoksa bizlerin başlangıçta düşündüğü gibi gerçekten 2 parça birbirine mi sürtüyor da bu sesi duyuyoruz...

• quote:

Bluetooth açıkken teyp kapanıp açılıyorsa problem telefonda değil teyptedir, bence bekletmeden değiştirtin.
    Bende Samsung Wave2 var, bluetooth ile çok rahat görüşme yapabiliyorum, echo vs. olmuyor ancak telefonumdaki müzikleri çaldırabilmek için kırk takla atıyorum. İlk seferinde zaten kesin olmuyor, teybi kapatıyorum, açıyorum, telefonu kapatıyorum tekrar açıyorum, bluetooth'u kapatıp tekrar açıyorum, müzikçaları kapatıyorum, açıyorum vs. vs. Sonunda birimiz pes ediyor Ama hiç bir durumda teyp kendi kendine kapanıp açılmıyor.
    Bu problemi bir önceki Megane3 aracımda da aynı şekilde yaşadığım için bu model cep telefonunun bluetooth'u ile teybin bluetooth'unun kolay kolay anlaşamadığına bağlıyorum. Veya müzikçalar'ın çıkışı bluetooth'a yönlendirememesi de olabilir. Yoksa her ikisinin servisi de bizde problem yok diyecek. Fırsat bulursam farklı bir müzikçalar programı yükleyip bir de öyle deneyeceğim. O da olmadı bir de eşimin telefonu (Nokia 5800) ile deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkalayci -- 11 Ekim 2012; 16:31:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: celebic

quote:

Servisten az önce geldim. Telefonla ilgili uyumsuzluk sorunundan olabilir dedi görevli arkadaş.

Hocam siz bluetooth vasıtasıyla telefon görüşmesi yaparken eko oluyor muydu? Daha doğrusu siz araçtayken karşıdaki kişi sesinizi ekolu mu alıyordu? Ben eşim arabadayken aradığımda sesi hep ekolu geliyor

Ekolu geliyor demedi şimdiye kadar kimse, sadece arada motor sesine benzer bir ses geldiğini söyledi babam onda da camı kapattığımda sorun kalmadı. Ama özellikle tekrar görüşme yaptığımda sorarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

Ben daha önce kullandığım Samsung C5212 ile de, şu an kullandığım Motorola Atrix ile de hiç sorun yaşamadan bluetooth bağlantısı yapıp, görüşme yapabiliyorum. Başka bir telefonla deneseydiniz keşke...

Eşim iphone 4s kullanıyor onunla denedik, sıkıntı olmadı. 4S de listede yok ama sıkıntı yok. Şirket hattı olarak kullandığım Blackberry'i tanıttım, şimdi de onu sürekli açık bırakarak deneyeceğim bakalım. Normal radyo dinlerken 1-1,5 dakikada bir çat sesi ile teybin ışıkları sönüyor, ses kesiliyor, 1 saniye içinde tekrar geliyor ve bluetooth bağlantısı kopmuş oluyor. 5-10 saniye sonra telefon tekrar bağlanıyor ve yine 1-1,5 dakika sonra çat sesi şeklinde devam ediyor döngü. Bu arada telefon ile 20 dakikalık görüşmeler bile yaptım ama herhangi bir şekilde bağlantı kopmadı. Görüşme sırasında olmuyor diye düşünüyorum. İlk 2-2,5 hafta böyle bir sıkıntı yoktu bu arada.

• Bu gün Çanakkaleden Balıkesire gidip döndüm. Yola çıkarken 6 dan 5 e geçerken duyulan ses aklıma geldi. Dediğiniz şekilde 3-4 kez denedim Allaha şükür herhangi bir ses yok.. Bayinin dediği sebepten olsa hepsinde yada çoğunda olması gerekmez mi?

Bu arada bir yakınım da edc li megane almaya niyetlendi. Yakın zamanda özellikle İstanbulda edcli araç yada fiyat alanlar fiyat ve bayi bilgisi paylaşabilir mi?

@cold-steam başınız sağolsun

Orijinalden alıntı: malimete

quote:

quote:

6.vitesten 5.vitese geçerken duyduğunuz sesi ben de duyuyorum...

Servis bana yeni yazılım geleceğini söyledi... Renault Türkiye'ye mail attım...Bana telefon ile döndüler..Onlar da yazılım geliştirildiğini söylediler...

Duyduğumuz sesin vites geçişi esnasındaki titreşimin yankısı olduğunu söylediler...Kesinlikle iki parçanın birbirine sürtünme sesi değilmiş onlara göre...

Önceki sayfalarda bu ses ile ilgili servis ve renault genel müdürlüğü ile yaptığım görüşmenin ayrıntısını bulabilirsiniz...

Ankara Reanult-Mais bana, size söylendiği gibi sarsılmayı engellemek için koydukları bir sistem olduğundan bahsetmedi..

Servisler farklı farklı konuşuyorlar...

Bazıları dürüstler ve gerçekten ilgileniyorlar, bazıları müşteriyi kandırmak için bin bir takla atıyorlar...

Halbuki olay çok basit..Böyle bir sorun varsa ki var...Genel müdürlük tüm bayilere neden bilgilendirme yapmaz

Şimdi size söylenene mi inanalım yoksa bana söylenene mi?

Yoksa bizlerin başlangıçta düşündüğü gibi gerçekten 2 parça birbirine mi sürtüyor da bu sesi duyuyoruz...

@malimete hocam sizin yazdıklarınızı da hatırlıyorum. aslına bakarsanız benim ses ile ilgili bir teorim var az çok mekanik bilgimle.

Biliyorsunuz edc de çift kavrama var. Yani 1,3,5nci vitesler bir mil ile motordan gelen hareketi alırken 2,4,6 ve geri vites tek viteslerin olduğu diğer milin içinden geçen başka bir mil ile hareketi alıyor. Tahminim bu millerin x ekseninde yerleştiğini var sayarsak mutlaka y ve z ekseninde bir salınımları vardır. 6ncı vitesin bağlı olduğu kavrama sisteminin mil atıyorum 300rpm ile dönerken ani hareket ile 5nci vitese yani dıştaki mile geçildiğinde hareketsiz duran tek viteslerin olduğu mil uygulanan kuvvet ile z,y eksenleri yönünde salınıyor ve içteki mil ile rezonansa giriyor. Ya da tek viteslerin bağlı olduğu mil ani uygulanan dönme kuvvetine atalet gösteriyor ve motordan hareketi aktaran kavrama kayma yapıyor ki ikinci söylediğim daha mantıklı bir açıklama gibi geliyor.

Bu arada EDC'nin çalışma prensibi ile ilgili videoyu izlemeyen varsa buyursun. İngilizce altyazılı Fransızca olması biraz kötü ama uğraşıp Türkçe altyazı ayarlanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tayfun73

Bu gün Çanakkaleden Balıkesire gidip döndüm. Yola çıkarken 6 dan 5 e geçerken duyulan ses aklıma geldi. Dediğiniz şekilde 3-4 kez denedim Allaha şükür herhangi bir ses yok.. Bayinin dediği sebepten olsa hepsinde yada çoğunda olması gerekmez mi?

Bu arada bir yakınım da edc li megane almaya niyetlendi. Yakın zamanda özellikle İstanbulda edcli araç yada fiyat alanlar fiyat ve bayi bilgisi paylaşabilir mi?

@cold-steam başınız sağolsun

@cold_steam - allah rahmet eylesin, başınız sağolsun

Bir de şu şekilde deneme şansınız olur mu? Önce kendinizi emniyete aldıktan sonra

Hız regülatörü ile hızı 130 km'ye alın, giderken direksiyondaki "0" tuşu devre dışı bırakın hız regülatörünü ve aracın 100-110 arası bir hıza düştüğünde yine direksiyondaki "R" tuşu ile hafızadaki hızı geri çağırın. Araç otomatikman gaza yüklenecek ve vites düşürecek bu arada sesi duymuyorsanız kesinlikle problem yoktur. Diyebilirim ki düz yolda ses daha az gelirken hafif tırmanma olan yolda daha çok duyuyorum bu sesi

• 1.6 130 BG GTLİNE İÇİN 57.750 nasıl fiyat

Orijinalden alıntı: KrM's

1.6 130 BG GTLİNE İÇİN 57.750 nasıl fiyat

iyi fena değil.. ilave donanım var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Mustafa Kemal Atatürk
  • 6. ve 5. vitesler arasi malum cirtlama sadece Megane'da degil bir cok Fluence'de de mevcut.

Eski bir meslektasimda ( oto kiralama ) iki Fluence var ve ikisinde de ayni ses musterileri tarafindan tespit edilmis. Servis onlarada onemli bir sey degil deyip basindan savmis.

Not: Araclarin kac km de olduklarini sormak o anda aklima gelmedi ama ilk firsatta sorup ogreneyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Mustafa Kemal Atatürk
  • 
Sayfa: önceki 15151516151715181519
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.