Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
166.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: msaltik

lighthouse, mesajn onayda bekliyor... ama gelen mail'den ben cevaplamaya çalışayım...

aha senin mesajın

quote:

"Degerli arkadaslar,

Dün oturdum bütün forumu bastan sona okudum. Forumun bu yeni basligi gayet seviyeli, samimi paylasimlarla dolu. Ivir zi ir yok. Grand Scenic kullanincilarinin belli bir çita üzerinde oldugu hemen belli oluyor. Hepinize paylasimlariniz için öncelikle tesekkür ediyorum.
    28 Aralik 2012 cuma gunü imza attigim satis sözlesmesiyle ben de artik Grand Scenic sahibi oldum.

Aracim 0 km Grand Scenic 1.5 dCi Euro5 110 bg EDC sanz. + Bi-Xenon Farlar + Sunroof Yeni makyaji Yildizli Siyah kasa. Kismetse Ocak 4 gibi teslim alacagim.

Forumlari okumadan 5008, C-Max veya C4 Grand Picasso ile mukayeselerini kendim yaptim ve fiyat karlilik endeksi en yüksek olan Grand Scenic i tercih ettim.

Biraz ters oldu ama forumlari araci aldiktan sonra okuma firsatim oldu. Silecekten gostergedeki ucgene kadar her detayi sayenizde ogrendim. Okuduktan sonra da dogru secim yaptigimi düsünüyorum.

Kismetse 4 Ocak'ta araci teslim almaya gidecegim. Asagidaki konularda tecrübelerinize ihtiyacim var. 4 Ocak'a kadar cevaplarsaniz cok sevinirim.

1- Teslimatta özellikle dikkat etmem gerektigini düsündügünüz birsey var mi?
    2- Araca Kasko yaptiracagim, Istanbul plakali olacagindan diger illere oranla pahali olacagini farkindayim. Ancak Kasko için tavsiyeleriniz ve ödediginiz ücretleri benimle paylasabilirseniz sevinirim.
    3- Boya koruma ve kumas koruma yaptirmali miyim yaptirip faydasini gören veya görmeyen var midir?
    4- HGS kullanan var mi? Var ise nereye yapistirmami önerirsiniz?
    5- Araca almam gereken aksesuar önerileriniz (Paspas, bagaj koruma, vb.) nelerdir?

Araci teslim aldiktan sonra ben de sizlere paylasimlarda bulunmaya baslayacagim.

Herkese iyi seneler diliyorum.

Lighthouse = Denizfeneri -> Maksat birbirimizi aydinlatalim ve karaya oturmayalim :)

1- Aracın etrafında bi dön, indir-bindir sırasında bi terslik olmuş mu diye bak, satış temsilcisinin sana anlatacaklarını iyi dinle, o göstermezse, stepne'nin nasıl takılıp çıkarıldığını sor... Ruhsatındaki şase numarasıyla aracın üstündekinin birebir aynı olup olmadığını kontrol et... Bazı polis arkadaşlarımız 0 yerine O yazabiliyorlar

2- Kasko bilgisi çok net olmaz dostum, bi çok kıstası var... önceden araban var mıydı, hasarsızlığın var mıydı falan 50 tane nedeni var... benim mesela 6 senelik hasarsızlığım var, eşim de bankacı olduğu için diğer arkadaşlarla kıyaslayınca komik bir rakama kasko yaptım. Hepsinden teker teker fiyat al. ve sıkı indirim iste...

3- Ben yaptırmıyorum, hatta aracımı fırçayla yıkıyorum...

4- Allah'tan Trabzon'da öyle şeyler yok :))))))

5- Sınır yok, paran gücün yettiği kadar doldur... bi paspas seti sana veriyolar zaten. Havuzlu modellerden kendin alabilirsin, kış aylarında özellikle can dostudur... Zincir alabilirsin, hepsiuradada var, 10.grup yanlış hatırlamıyorsam bizim lastik ebatında... ne biliyim Ipad kullanıyosan güzel cam tutucu var... ilk sayfayı da okumuşsunda yazmıştım zaten...

hayırlı olsun şimdiden

bu arada ilk cümlen için de teşekkürler başlığımız adına... Hep paylaşımdan yanaydık, bazılarımız bunu anlayamadı, bunu baltalamak isteyenler oldu. Böyle olanların dışında olanlarla ayrıldık ve aynen devam ediyoruz...
    Senin de katkılarını bekliyoruz tabi... 2-3 mesaj atıp kaçmak yok

Ben 4 nolu soruya cevap vereyim.

4- HGS kullanan var mi? Var ise nereye yapistirmami önerirsiniz?

Kesinlikle önermem; OGS almanız menfaatinize olacaktır.

HGS gişeden gelen sinyal ile çalışır; OGS ise kendi bünyesinde bulunan pil ile kendi sinyalini gişeye gönderir.

Bu sebep ile OGS nin çekim gücü HGS den daha yüksektir.

Bu bağlamda HGS ile çekmeme problemleri yaşamanız kaçınılmazdır.

İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodramm -- 31 Aralık 2012; 12:57:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: melodramm
    Walla ben MST de resmen piştim.

Hani derler ya bir yanım yanar, bir yanım donar.; o hesap oldu.

Ki MST nin koltukları karma koltuk, sırt kısmı kumaş; kenar kısımlar suni deri.

Seni yazın düşünemiyorum

Hele ki yazın karadenizin yüksek nemli havası OF OFF.

Ancak yeni parti koltuklarda bu durumu revize etmişler ise durum değişir.

İyi forumlar...

ule yok işte bizimkiler de yarı kumaş, yarı deri...

tam deri değil...

hbedel sağol

çakmaktan çalışıyomuş bu öylemi...

ya gerçi ben şu "sermin" varya, onlardan almıştım. hani içinde bi jel falan var... 1 saat yolda ben onu da ısıttım arkadaş :)))

hbedel'in verdiği gibi devamlı çalışan bişe bulmak laızm

• quote:

ule yok işte bizimkiler de yarı kumaş, yarı deri...

tam deri değil...

Tamamdır

İkinci soru geliyo o zaman.

Kaloriferden sıcak hava ne zaman geliyor, yani motor soğuk iken sıcak hava geliyor mu??

Dediğim gibi bizim MST de bu işlev motor sıcaklığına direkt bağlı.

İyi forumlar...
  • yazdımya bnm ilk 2 dakikam yokuş aşağı olmasına rağmen kısa sürede ısınıyor.

ama tabiki ilk çalıştırma anında soğuk... motora bağımlı...
  • Lighthouse'a bir öneride;

Araçta sanırım teknoloji paketi yok ama yinede aracın sipariş ettiğin donanımda olup olmadığını araç senin üzerine tescil etmeden önce otoparktayken kontrol etmendir. Kararan dikiz aynası var mı diye bak mesela.. Olan var olmayan var :-) Teslim almaya gittiğinde ruhsatta çıkmış olacağı için artık çok geç olabilir..

Bagaj havuzunu hemen sipariş et araç geldiğinde hemen koyarsın içine.. Ben buradan 2.'yi aldım eşe dosta falanda epey aldım.http://www.ypsplast.com.tr/1-renault-grand-scenic-iii-7-koltuk.html~incele

HGS, OGS gibi şeylerin yapışması için aynanın arkasındaki siyah benekli kısımları kullanmak gerek.

Koruma işi bence büyük bir balon... Şu anda birşey yaptırmana gerek yok.. Belki yazdan sonra eylül -ekim gibi genel bir boya temizliği ile korumayı yaptırırsın..

• yok yaw ne boya koruması

arkadaşım yaptırdı geçen... su kayıyo sadece üstünde :))))))))

yağmur kaydırıcının etkisi gibi...

bence gerek yok
  • Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba tüm grand scenic kullanıcılarına.
    2 tane sorum olacak.1- YPS plastikteki bagaj havuzu tam uyuyormu.Bendeki araç grand scenic 5 koltuk
    2- Koltukların deri kısımları ve direksiyonda hafif kirlenmeler var onları nasıl temizlemeliyim.
    Şimdiden teşekkür ediyorum....
  • Ilık sabunlu bezle silebirsin. Iyice bastirarark silersin.

Islak mendil de kullaniyorum ara sira...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lighthouse34

Değerli arkadaslar,

Dün oturdum bütün forumu bastan sona okudum. Forumun bu yeni basligi gayet seviyeli, samimi paylasimlarla dolu. İvir zi ir yok. Grand Scenic kullanıncilarinin belli bir çıta üzerinde olduğu hemen belli oluyor. Hepinize paylaşımlarınız için öncelikle teşekkür ediyorum.
    28 Aralık 2012 cuma gunü imza attığım satış sözleşmesiyle ben de artık Grand Scenic sahibi oldum. 

Aracım 0 km Grand Scenic 1.5 dCi Euro5 110 bg EDC şanz. + Bi-Xenon Farlar + Sunroof Yeni makyajı Yildizli Siyah kasa. Kismetse Ocak 4 gibi teslim alacağım.

Forumları okumadan 5008, C-Max veya  C4 Grand Picasso ile mukayeselerini kendim yaptım ve fiyat karlılık endeksi en yüksek olan Grand Scenic i tercih ettim.

Biraz ters oldu ama forumları aracı aldıktan sonra okuma fırsatım oldu. Silecekten gostergedeki ucgene kadar her detayi sayenizde ogrendim. Okuduktan sonra da doğru secim yaptığımı düşünüyorum. 

Kismetse 4 Ocak'ta aracı teslim almaya gideceğim. Aşağıdaki konularda tecrübelerinize ihtiyacım var. 4 Ocak'a kadar cevaplarsanız cok sevinirim.

1- Teslimatta özellikle dikkat etmem gerektiğini düşündüğünüz birşey var mı?
    2- Araca Kasko yaptıracağım, İstanbul plakalı olacağından diğer illere oranla pahalı olacağını farkındayım. Ancak Kasko için tavsiyeleriniz ve ödediğiniz  ücretleri benimle paylaşabilirseniz sevinirim.
    3- Boya koruma ve kumaş koruma yaptırmalı miyim yaptırıp faydasını gören veya görmeyen var mıdır?
    4- HGS kullanan var mı? Var ise nereye yapistirmami önerirsiniz?
    5- Araca almam gereken aksesuar önerileriniz (Paspas, bagaj koruma, vb.) nelerdir?

Aracı teslim aldıktan sonra ben de sizlere paylaşımlarda bulunmaya başlayacağım.

Lighthouse = Denizfeneri -> Maksat birbirimizi aydınlatalım ve karaya oturmayalım :)

ben de geçen hafta teslim aldım arabayı.arkadaşım hakikaten güzel araba.çok iyi etmişim.öyle basmıyor, hızlanmıyor diyenler gitsin yüksek hacimli ve beygirli araç alsın.gayet güzel hızlanıyor.eve gidene kadar alıştım arabaya.ertesi gün zonguldaka gittim :)
    1-teslimatta arabanın etrafını kontrol et.kapıda boya kalkması gibi birşey vardı.parmak ucu gibi birşey.kapıyı değiştirelim falan dediler.eğer sıkıntı yapmayacaksa kalsın dedim.bununla ilgili yazı istedim.ilk 2 servisimi bedava yapın dedim.ilkini kabul ettiler.2. isteğime daha karar veremedik.sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum.
    2-kasko ergodan 1521 tl çıktı.baz donanım olduğunu belirteyim.istanbul.yaşım 34
    3-alt darbe koruma yaptırdım.sesi falan da azaltıyor dediler.azalttığı kadarı kardır dedim 420 tl verdim.koltuk koruma boya koruma hikaye.paslanmama garantisi var.boya kalkmadan paslanmaz bu kaporta.
    4-hgs de sıkıntı var diye duydum.ogs kullanıyorum.camda siyah yerin sağ alt köşesine doğru (tam köşe değil)yapıştırdılar.110 la falan geçtim gişeden çalıştı
    5-orjinal olmasa da kauçuk paspas hediye ettir.çok para değil kabul ediyorlar.diğer aksesuarlar kullanımına bağlı. ben almadım.onlardan da hediye ettirmeye çalış yine de :)
    stepne ve krikonun yerini, krikonun nereye takılacağını iyi öğren.stepnenin bijonları farklıymış.torpidoya koymamı önerdi elininin altında olsun dedi.yangın tüpünü rahatça alabileceğin bir yere koy.
    bir de bugün anahtarlara deri kılıf yaptırdım. 40 tl verdim.biraz fazla gibi oldu ama adam baya uğraştı.

RENAULT GRAND SCENIC 3  & SCENIC 3

RENAULT GRAND SCENIC 3  & SCENIC 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimboli -- 4 Ocak 2013; 1:08:59 >

• Arabanız hayırlı olsun. Stepne bijonlarını görsel olarak incelediğimde orijinal bijonlarla aynı , ne açıdan farkı varmış anlamadım. Bi dahaki lastik değişiminde dişlerin yuvaya tam olarak vidalanıp vidalanmadığına da bakacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cimboli

quote:

Orijinalden alıntı: Lighthouse34

Değerli arkadaslar,

Dün oturdum bütün forumu bastan sona okudum. Forumun bu yeni basligi gayet seviyeli, samimi paylasimlarla dolu. İvir zi ir yok. Grand Scenic kullanıncilarinin belli bir çıta üzerinde olduğu hemen belli oluyor. Hepinize paylaşımlarınız için öncelikle teşekkür ediyorum.
    28 Aralık 2012 cuma gunü imza attığım satış sözleşmesiyle ben de artık Grand Scenic sahibi oldum. 

Aracım 0 km Grand Scenic 1.5 dCi Euro5 110 bg EDC şanz. + Bi-Xenon Farlar + Sunroof Yeni makyajı Yildizli Siyah kasa. Kismetse Ocak 4 gibi teslim alacağım.

Forumları okumadan 5008, C-Max veya  C4 Grand Picasso ile mukayeselerini kendim yaptım ve fiyat karlılık endeksi en yüksek olan Grand Scenic i tercih ettim.

Biraz ters oldu ama forumları aracı aldıktan sonra okuma fırsatım oldu. Silecekten gostergedeki ucgene kadar her detayi sayenizde ogrendim. Okuduktan sonra da doğru secim yaptığımı düşünüyorum. 

Kismetse 4 Ocak'ta aracı teslim almaya gideceğim. Aşağıdaki konularda tecrübelerinize ihtiyacım var. 4 Ocak'a kadar cevaplarsanız cok sevinirim.

1- Teslimatta özellikle dikkat etmem gerektiğini düşündüğünüz birşey var mı?
    2- Araca Kasko yaptıracağım, İstanbul plakalı olacağından diğer illere oranla pahalı olacağını farkındayım. Ancak Kasko için tavsiyeleriniz ve ödediğiniz  ücretleri benimle paylaşabilirseniz sevinirim.
    3- Boya koruma ve kumaş koruma yaptırmalı miyim yaptırıp faydasını gören veya görmeyen var mıdır?
    4- HGS kullanan var mı? Var ise nereye yapistirmami önerirsiniz?

Aracı teslim aldıktan sonra ben de sizlere paylaşımlarda bulunmaya başlayacağım.

Lighthouse = Denizfeneri -> Maksat birbirimizi aydınlatalım ve karaya oturmayalım :)

ben de geçen hafta teslim aldım arabayı.arkadaşım hakikaten güzel araba.çok iyi etmişim.öyle basmıyor, hızlanmıyor diyenler gitsin yüksek hacimli ve beygirli araç alsın.gayet güzel hızlanıyor.eve gidene kadar alıştım arabaya.ertesi gün zonguldaka gittim :)
    1-teslimatta arabanın etrafını kontrol et.kapıda boya kalkması gibi birşey vardı.parmak ucu gibi birşey.kapıyı değiştirelim falan dediler.eğer sıkıntı yapmayacaksa kalsın dedim.bununla ilgili yazı istedim.ilk 2 servisimi bedava yapın dedim.ilkini kabul ettiler.2. isteğime daha karar veremedik.sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum.
    2-kasko ergodan 1521 tl çıktı.baz donanım olduğunu belirteyim.istanbul.yaşım 34
    3-alt darbe koruma yaptırdım.sesi falan da azaltıyor dediler.azalttığı kadarı kardır dedim 420 tl verdim.koltuk koruma boya koruma hikaye.paslanmama garantisi var.boya kalkmadan paslanmaz bu kaporta.
    4-hgs de sıkıntı var diye duydum.ogs kullanıyorum.camda siyah yerin sağ alt köşesine doğru (tam köşe değil)yapıştırdılar.110 la falan geçtim gişeden çalıştı
    5-orjinal olmasa da kauçuk paspas hediye ettir.çok para değil kabul ediyorlar.diğer aksesuarlar kullanımına bağlı. ben almadım.onlardan da hediye ettirmeye çalış yine de :)
    stepne ve krikonun yerini, krikonun nereye takılacağını iyi öğren.stepnenin bijonları farklıymış.torpidoya koymamı önerdi elininin altında olsun dedi.yangın tüpünü rahatça alabileceğin bir yere koy.
    bir de bugün anahtarlara deri kılıf yaptırdım. 40 tl verdim.biraz fazla gibi oldu ama adam baya uğraştı.

Alıntıları Göster

Aracınız hayırlı olsun.Güzel günlerde kullanırsınız inşallah.

Gişelerden 110'la geçiyorsanız normalde kaç km ile seyir yapıyorsunuz çok merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 4 Ocak 2013; 14:08:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

Gişelerden 110'la geçiyorsanız normalde kaç km ile seyir yapıyorsunuz çok merak ettim.

şehiriçi çok yavaş kullanırım.bütün kavşaklarda dururum. ama otobanda yol ve hava kuruysa allah ne verdiyse basarım.memleketten dönüşte araba yüklüydü.166 ya sabitledim geldim.bu arada şehirler arası yakıt rekoru kırmışımdır :).ortalama 9.5 gösteriyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbedel

Arabanız hayırlı olsun. Stepne bijonlarını görsel olarak incelediğimde orijinal bijonlarla aynı , ne açıdan farkı varmış anlamadım. Bi dahaki lastik değişiminde dişlerin yuvaya tam olarak vidalanıp vidalanmadığına da bakacağım.

amin.teşekkür ederim.herkese kazasız,belasız yolculuklar dilerim.stepne bijonları daha kısaymış.orjinaller uzun gelir tam sıkışmayınca kesme yapar dedi arkadaş
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

şehiriçi çok yavaş kullanırım.bütün kavşaklarda dururum. ama otobanda yol ve hava kuruysa allah ne verdiyse basarım.memleketten dönüşte araba yüklüydü.166 ya sabitledim geldim.bu arada şehirler arası yakıt rekoru kırmışımdır :).ortalama 9.5 gösteriyordu.

Alıntıları Göster

hocam rodajı es geçmişsiniz. gerçi olsun şimdi yeni nesil araçlarda rodaja gerek yok diyorlar. ama ben ilk aldığımda 2000 km ye yakın aracı fazla sıkıştırmadım.

Tekrardan hayırlı olsun aracınız. Güle güle kullanın.

• Orijinalden alıntı: akcakoylu

hocam rodajı es geçmişsiniz. gerçi olsun şimdi yeni nesil araçlarda rodaja gerek yok diyorlar. ama ben ilk aldığımda 2000 km ye yakın aracı fazla sıkıştırmadım.

Rodaj
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcakoylu

quote:

şehiriçi çok yavaş kullanırım.bütün kavşaklarda dururum. ama otobanda yol ve hava kuruysa allah ne verdiyse basarım.

memleketten dönüşte araba yüklüydü.166 ya sabitledim geldim.bu arada şehirler arası yakıt rekoru kırmışımdır :).ortalama 9.5 gösteriyordu.

Rodaj

Rodaj çok birşey değilde aracı motoru çalışma sıcaklığına gelmeden sıkıştırmak motor çmrünü ciddi anlamda etkiler

İyi forumlar...

• quote:

ben de geçen hafta teslim aldım arabayı.arkadaşım hakikaten güzel araba.çok iyi etmişim.öyle basmıyor, hızlanmıyor diyenler gitsin yüksek hacimli ve beygirli araç alsın.gayet güzel hızlanıyor.

hocam bence bu yorumunuzu bi gözden geçirmeniz lazım. Zira bahsettiğiniz şeyi söyleyenlerden biri de benim.

Daha iyi hızlanmayı görmek için yüksek hacimli motora gerek yok.

90.000 km Fluence kullandım, Fluence bu aracın yanında uçaktır. aynı motor, aynı şanzuman... Fluence 5 kişi taşıma kapasitesine sahip ve 1320kg'dur. Grand Scenic ise 7 kişiliktir (benimki öyle en azından) ve 1530kg'dır...

Siz bu iki aracı boş da kullansanız, dolu da kullansanız aradaki farkı kalkıştan 3. vitese geçene kadar anlarsınız.

Tabi burda şunu da sormak lazım, hızlanmadan kastınız ne. Normal, sakin bir kalkışın ardından 100km hızda sabitlemeyi kastediyorsanız zaten problem yok.

Ancak seri bir kalkış yapayım, 160lara çıkayım diyorsanız, 55.000km bu aracı kullanmış biri olarak moralinizin bozulacağını söyleyebilirim.

Eski başlıkta örnek vermiştim;

Ankara otobanda aracı 160a sabitlemiştim galiba, detayları eski başlıkta vardır... klima açıktı ve o yolu biliyosan, bir rampaya denk geldim. çevre yolunun rampası... araçta sadece 3 kişiydik çok da valiz fln yoktu. Ve araç o yokuşu o hızla çıkamadı. yanılmıyorsam 148'e kadar geri geldi... Zorlamamak için ben de düşürdüm hızı biraz...

Fluence olsa 1km/h bile düşmezdi... aynı motor, aynı şanzuman...

• quote:

quote:

ben de geçen hafta teslim aldım arabayı.arkadaşım hakikaten güzel araba.çok iyi etmişim.öyle basmıyor, hızlanmıyor diyenler gitsin yüksek hacimli ve beygirli araç alsın.gayet güzel hızlanıyor.

hocam bence bu yorumunuzu bi gözden geçirmeniz lazım. Zira bahsettiğiniz şeyi söyleyenlerden biri de benim.

90.000 km Fluence kullandım, Fluence bu aracın yanında uçaktır. aynı motor, aynı şanzuman... Fluence 5 kişi taşıma kapasitesine sahip ve 1320kg'dur. Grand Scenic ise 7 kişiliktir (benimki öyle en azından) ve 1530kg'dır...

Siz bu iki aracı boş da kullansanız, dolu da kullansanız aradaki farkı kalkıştan 3. vitese geçene kadar anlarsınız.

Tabi burda şunu da sormak lazım, hızlanmadan kastınız ne. Normal, sakin bir kalkışın ardından 100km hızda sabitlemeyi kastediyorsanız zaten problem yok.

Ancak seri bir kalkış yapayım, 160lara çıkayım diyorsanız, 55.000km bu aracı kullanmış biri olarak moralinizin bozulacağını söyleyebilirim.

Ankara otobanda aracı 160a sabitlemiştim galiba, detayları eski başlıkta vardır... klima açıktı ve o yolu biliyosan, bir rampaya denk geldim. çevre yolunun rampası... araçta sadece 3 kişiydik çok da valiz fln yoktu. Ve araç o yokuşu o hızla çıkamadı. yanılmıyorsam 148'e kadar geri geldi... Zorlamamak için ben de düşürdüm hızı biraz...

ton başına düşen beygiri hesap edersek GS:110/1530=72 FLU:110/1320=83
    11 beygir de biraz farkeder ama uçak diyecek kadar farketmez.
    0-100 hızlanmalarına baktım flu=11 sn gs=12.3
    bizde 11 beygir fark bulduk bu da 10 da 1 fark olarak hızlanmalara yansımış.

• quote:

quote:

quote:

aracı süren "beygir"i hesaba katmamışsınız hocam.

• quote:

neyse hocam, tecrübe diyip konuyu çok fazla uzatmayayım.

ama bir 105'lik bir Fluence kullanıp aradaki farkı görmeni isterim. o zaman eminim ki tekrar buraya gelip "msaltik haklıymış beyler" dersin...

Dikkat ettin mi bilmiyorum ama, burda hep "1.6 DCI Scenic'e ne zaman gelecek" yada "neden önce Megane'a koydular asıl Scenic'e lazımdı" tarzında yorumlar yazdım, yazdık...

bir de şunu da unutmaman lazım ki 11 ile 12.3 arasındaki fark oldukça ciddi bir fark... bunun neden ciddi bir fark olduğunu 10-15 dakikalık google araştırması ile bulursun.

kolay gelsin.

bu arada akcakoylu'nun dediği gibi bir de "beygir" yada "sığır" ya da "valiz", "çimento" ya da işte her ne taşıyosan onu da hesap edersen fark hepten açılır gider... sen boşa göre hesaplamışsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 5 Ocak 2013; 22:44:45 >

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.